Khamis, 4 September 2014

3 Bulan



Lamanya tak menulis.
Banyak nak share perjalanan hidupku disini
TAPI mmg kekangan masa (dari dulu ni jela alasan ko N, kihhkihh ;p )

tak ada apa saya nak ucap
CUMA doakan perjalananku 3 bulan ni
tak lama dah N, 3 BULAN je, sila bertahan. nak sampai penghujungnya dah

SUAMI, terima kasih kerana memahami diri ini :)
HANAN, such a behave daughter since I have to "fight" for these 3 months
FAMILY, terima kasih utk support yg diberikan


AKU KAN LEBIH KUAT DEMI KALIAN!!!!!
DECEMBER 2014, tiba masanya utk aku berjuang :)



Ahad, 13 April 2014

Rezeki..



Taip-backspace-taip backspace

Ye, itu keadaan diri saya sekarang
terlalu banyak nak coretkan di blog ini
tapi masa agak terbatas..

cuma satu saya nak cakap
SAYA MAHU BERCUTIIII

Incek husband, pls tunaikan hasrat isterimu ini
otak dan badan ini terlalu letih mengadap kerja
bukan saya mengeluh, tapi komitment diri pada kerja

Hanan, maafkan ummi lately kurang masa kita bersama
ada satu hari aritu saya balik kerja lewat mlm, hanan dah tdo
menitik air mata ni tatkala mencium ubun2 si anak
(setiap mlm saya akan baca Fatihah+Ayat kursi+3Qul+doa & ditiupkan di ubun2)
rasa berdosa sebab tak luangkan masa bersama

Rasa nak tender resign jadik suri rumah
Ye, saya dah tender last week
tapi boss tak terima, dia suruh fikir balik
siap counter offer balik dengan saya
Allahuakbar, sungguh rasa rezeki betul buat kami

Jika rezekiku tertulis sebegini, aku redha..
Doaku selama ni termakbul
Terima Kasih YA-Allah :)



Khamis, 2 Januari 2014

Selamat Bercuti



New Year kami duduk rumah je, lepas zohor hantar famili ke KLIA
Mereka bercuti ober the sea, kahhkahhkahh
Saya tak ikot sebab banyak perkara tak dapat dielakkan. 
Huuuuu melepas percutian selama 2 minggu 

lena dipangkuan Atok beberapa jam sebelum berlepas :)
Haishhh hanan ni, umi pakaikan kasut dia cabot
dia tak suka ada benda dekat kaki dia
senang dia nak hisap jari kaki
eh? Awal lagi kot Hanan mintak adik? HAHAHAH
T____________T

luggage mereka 3 tu je. Yg kotak2 tu orang kirim barang.
dekat 50++ KG jugak lerrr
segala mak nenek rempah bagai ada.
hahahahah


Baiiiiiiii
jgn luper souvenir N ye, kikiki
selamat pergi dan pulang
Transit dekat Dubai tu shopping banyak sikit,
wakakakaka

balik dari KLIA, masuk je kereta, Hanan terus tido :)
Mak menangis masa kiss Hanan b4 masuk departure gate
yela cucu sulung kesayangan
masa N salam Mak, mak tak nangis pon?
cettttt HAHAHAHA

Esoknya (read: harini) saya masuk kilang buat stock take.
7pagi dah sampai ofis. Gerak dari situ sekali dengan auditor
best.sesuatu pengalaman yang sangat berharga,
tapi penat sangat2, nak pengsan rasanya
masuk 3 kilang. kami separate 2 team.
kilang yg saya masuk ni a bit dusty, messy sbb mmg process raw material
Panas, berlengas, berpeluh, muka berminyak, haus, 
uiiiiiii dapat terjunnnn dalam bath tub ni confirm sedap 
HAHAHAHAA





Bila jumpa pekerja2 kilang, terus saya rasa sedih. Tengok tangan dan kaki mereka dah tahu betapa susahnya mereka mencari sesuap nasi. Adussss cepatlah abes stock take ni, saya tak pandai nak menipu perasaan :(


panjat the shelf to make sure the stock are correct.

on the way to our second factory



saya dengan nadia balik dulu ikot anak bos. Dia practical dekat kilang tu.
balik naik kereta BMW dia wooooo. kikikiki
TQ Azim tumpangkan akak :)



sampai2 rumah...

"Abg, arini tak nak masak boleh? "
"kenapa? ayg penat ke?"
"tak lah sbb esok besday ayg"
"cehhhh, dah g naik mandi"

HAHAHAHAHAHA



p/s: 


Saya nak sangat2 g holiday. Serius dah penat menghadap kerja. Tapi Incek husband tengah busy. website dia nak kena buat beratoqqqqqq kotttt. Nak mintak g holiday pon tak sampai hati sebab tiap2 malam dia tdo lewat siapkan. Huuuuu. Salah satu sebab kami xikot famili holiday sebab ni la... 
*hukkk sabar2 jgn mengeluh sbb itu juga salah satu rezeki kami*