Ahad, 28 April 2013

Fasa baru



  • Rumah baru *pindah hujung bulan 5
  • Kereta baru *no plat adalah date nikah kami :)
  • kerja baru * ni aku delima sikit. Adoiii

semoga dipermudahkan :)




Rabu, 24 April 2013

Interview


baru balik interview terus update blog
kental tak puan stoberi? KAHHHKAHHH

7.40 dah terpacak dekat opis
interview pukul 8.30 ;p

saya org ke 2 sampai
org petama is CLEANER. KAHHHKAHHH


 Again, Incek husband yg hantar interview
harini dia cuti lagi, Thanks sayang ;p
itu pon pagi2 dah terkocoh-kocoh

Abg, cepatlah siap, nanti jalan jammed
Abg, kalau sampai sana awal kita breakfast sama2 dulu eh
Abg... pottpettt pottt petttt dalam kereta

macam2 cerita kami borak
sudahnya tak breakfast sama pon, KAHHHHKAHHHHH
saya macam kenyang lagi ;p

kesian anak ummi, pukul 7pagi dah kena tinggal
adoiiii ni yg berat hati nak kerja ni ;p


ok sekarang saya dah lapar
nak masak sat, kasi isi perut dulu
pastu nak sambung gomol2 dengan Hanan :)




Khamis, 18 April 2013

Buka Akaun Tabung Haji Si Kecil :)


Tadi buka akaun Tabung Haji Hanan
Tapi atas nama penama la, iaitu kami, ummi & abahnya :)
lepas ni semua saving Hanan akan masuk Tabung Haji ye anak ;p

Saya confius tulis nama anak di borang, p bantai tulis nama saya
tu la, nama dekat2 kan. hambekkkk ;p

Lepas tu saya register utk kami p Haji
tau tak umur saya 72 TAHUN baru naik haji
masa tu umur Hanan 47 TAHUN
ntah panjang umur ke tak masa tu, huhu
Hanan pimpin ummi abah ye nanti T_____*
Harap dapat tunaikan umrah/haji 1 keluarga




Semoga dapat jejak ke sana lebih awal dari umur 72 tahun, Aminnn

Umur tu, jangkaan utk ahli berdaftar je
kalau ada kekosongan/ rezeki dariNya, 
InsyaAllah lebih cepat :)
tiap kali doa, saya doa supaya saya sempat tunaikan umrah/haji sebelum tutup mata buat selamanya
teringin sangat nak jejak kaki ke sana T____*

oh ye kalau nak daftar Haji, kena ada saving at least RM 1.3K baru buleh
kalau tak, geget jari jela ;p
ayohhh, menabung dari sekarang :)




Sabtu, 13 April 2013

Panggilan Interview Kerja


Last Wednesday saya dapat panggilan interview kerja 
interview hari rabu depan, 17hb
Terus panik kejap
siapa nak jaga Hanan?

Mak? cuti kena beku until after election
Incek husband? Tengah banyak kerja
Mak mertua? Dah banyak cucu dia jaga
Ayah? tengah banyak kerja juga..

Ahhhhhh pening kepala

tibe2 ayah bersuara :

" Mehla ayah jaga. Ayah cuti. Boleh berehat kat umah"

YEAYYYYYYYYYYYYYYY HAHAHAHAHHA

ni tengah pujuk Incek husband supaya dia cuti
so that saya tak perlu drive ke sana, dia hantarkan ;p
2bulan berpantang tak pegang stereng, rasa lain bila kena drive sendiri
eh gedik kau N, manja! KAHHHHKAHHHH

ohhh indahnya dunia lalalalallala~~;p

semoga saya dipermudahkan & dapat kerja tersebut :)
Doakan saya ye :D


* update : Incek husband cuti & teman saya interview. Thank sayang! :)


Isnin, 8 April 2013

Hanan 2 Bulan


Sekejapnya masa berlalu
rasa macam baru je kena masuk dalam ambulan, KAHHHHKAHHH

genap 2 bulan harini, Hanan dah pandai senyum & sengih
teruja sangat kami laki bini
siap amek handset nak rekod tapi tak sempat, HAHAHAHA


Susu ummi sedap sangat lah! Kenyang perut baru Hanan boleh tido lena :)

Semoga membesar dengan sihat & sempurna sayang

Hi budak pipi labuh :p



Memandangkan harini Hanan 2 bulan dan Hanan xada gigi nak mam kek SR,
maka biarlah kami laki bini yg makan sebagai meraikan birthday Hanan, KAHHHH KAHHHH
Hanan mam susu ummi je tau sayang ;p

Petang tadi saya memang teringin goreng pisang
tup2 Incek husband bawak balik,
eh terima kasih sayang, pandai baca firasat ayg eh ;p

ok, jumpa lagi
Hanan dah mintak susu ni :)



Ahad, 7 April 2013

Terima Kasih



Dah 2 bulan baru nak bukak hamper/hadiah, hehe
Terima kasih ye pada yg memberi
moga murah rezeki kamu semua :)




Ada 5 hamper/hadiah xsempat nak bergambar
sebab dah selamatttttt digunakan, hehehe :P

tapi tu xmasuk lagi gambar hadiah baby cot, stroller, car seat, mosquito net dari Abanjan (Abg Incek husband). Ohhhh rasa lengkap dah barang baby
tak perlu kami membeli ;p


ingatkan nak beli semua tu after abes pantang ni, hehehe
tak sempat nka beli Abanjan dah bagi, Alhamdulillah rezeki baby :)
mungkin akan beli baby carrier jela sebab tak ada lagi
ada siapa2 nak hadiahkan?
Dushhhhhhhh kepala Puan stoberi, KAHHHH KAHHHH


ok, jumpa next entry, saya nak mendobi  sat :)




Isnin, 1 April 2013

Honeymoon Berdua Sebelum Hanan Lahir



Kami ke Cameroon seminggu before saya deliver, HAHAHA
Kuasa Allah, mana nak tau kan, ingatkan EDD saya 3.3.13
so macam lama lagi je, tu kami decide nak bercuti
luangkan sisa2 masa berdua sebelum si kecik ni keluar :)

kesana memang saya bawak hospital beg
takut kot2 turun tanda ke hape kan
tapi mulut ni tetap berdoa janganlah bersalin kat cameroon ni
Pening apak kau kuar2 kang mintak stoberi celop coklat, HAHAHAHA
cukup lah mak kau ni je hantu stoberi ;p


tak sangka perut sebesar ni aku gigh usung kesana :P
mengah2 pon masih larat berjalan!

dalam hotel before keluar jalan
air masak adalah sgt penting kepada mak buyung ni
cepat mengah ok
tapi gagah nak berjalan :p

eh patutnya gambar ni kat atas
lantak la labuuuu ;p

teringin nasi goreng paprik
datang jauh2 teringin paprik pulak
haaishhhh, HAHHAHA





ni je sebenarnya naik cameroon
semata2 stoberi celop coklat :P
dapat je, lega aiii
usap2 perut terus ;p


36weeks (9months)






banyak saya borong teh di sini
hari2 Incek husband minum teh jela ye ;p


pasar ape ni eh?
lupe pulak ;p

singgah sini before balik
beli stoberi fresh banyak2 buat stok kat umah :P

teringin nangka madu
nasib baik ada
1 paket saya ngap sorang dalam kereta ;p
Incek husband beli 3 paket :)



ok dah abes ;p
nampak tak dah malas nak cerita & tulis caption? kehhh kehhh