Isnin, 26 November 2012

Final Exam


Ok, final exam saya tak lama dah.. Minggu depan ye. Hari Isnin *pengsannn*

03.12.2012 : 3 - 6.15PM
10.12.2012 : 3 - 6.15PM

Doakan yang terbaik buat saya tau :D

Study sambil makan buah adalah sgt heaven ok! :)

Pistachios tu Incek Husband suruh makan. Kadang tengah study,
Dia tolong kopekkan.
Saya tinggal kunyah je. Thanks sayang :)

Rutin saya setiap pagi ialah :

After solat subuh, saya turun dapo buat breakfast Incek Husband
lepas dia dah p keja, saya akan naik bilik study
bertapa study sampai rasa nak muntah
HAHAHA

Ini breakfast saya. Buah & air soya tak boleh skip T___T

Akan breakfast sama2 dengan Incek Husband
so jimat masa saya
lepas dia p keja, saye leh fokus study :)
tapi kadang2 ade gak turun dapo cari makanan
sejak kandungan membesar ni,cepat lapar lah :P


Sabtu lepas kami mencari exam centre ACCA saya. Previously, saya amek di UiTM je. Sem kali ini saya amek di KL sbb kandungan saya pon hampir mencecah 7 bulan masa amek exam. So risau akan bersalin awal seusai tamat exam. Manalah tau beybee nak celebrate final exam Bonda dia ke kan. HAHA. Ohhhh mintak simpang la. Beybee dok dalam diam2 ye. tunggu 3.3.13 tau :)

2-2 hari saya exam nanti, Incek husband cuti dan akan hantar & tunggu di luar dewan sampai exam saya tamat. Thanks sayang. Terharu pula T_______T *mesti dia buat keje dengan laptop sementara tunggu saya abes exam. Sampai hujung tahun ni dia busy T____T

Saya mintak exam centre di TAR College since dekat sikit dengan rumah. Sekali ACCA email saya, situ dah over-subscribed. So, dia letak saya ke KL. 2-2 paper saya adalah ditempat yang berlainan. Actually tak jauh pon tapi exam centre tu di kawasan yang padat dan jammed. Tak perlah, bukan aku yang drive pon. HAHAHA



First paper di UCSI University, Cheras
sebelum ni tak pernah dengar pon U ni T_____T
*matikkk kena sekeh dengan kawan2 yang sambung sini. HAHA

Lobby menunggu masuk ke dalam dewan.
U ni sangat luas dewannya & moden
Incek Husband kata org2 kaya je masuk belaja sini
HAHA
tak macam U ok. Macam opis!

selalunya nak masuk U, kena tinggalkan lesen dekat Pak Gard kan?
U ni, kena amek tiket.
dah macam shopping mall pula
Tgk, canggih tak canggih? HAHAHA

second paper, di HELP college, Jalan Pudu
Incek Husband kata area sini banyak mak nyah HAHA

Minggu lepas teringin kek chocolate indulgence
beli 1 slice je, sebab teringin
makan beberapa sudu, pastu suruh Incek Husband habiskan
HAHAHA
kalau beli 1 biji kek tu, mesti membazir :P
saya perasan sejak preggy ni
banyak makanan Incek Husband akan habiskan

eh tapi ada je kalau dia xabes, aku sapu licinnnn HAHA
Nasib baik dapat suami yang memahami :P


Aritu saya teringin stoberi celop coklat kan?
Esoknya p class, Nadia (classmate) bagi stoberi
ohhhh rezeki beybee ni :)
thanks Nadia! :)



Saya perasan sejak 5 bulan, Perut saya naik mendadak
Bila baca dekat tenet, kesan amek ubat Obimin yg saya amek everyday
baju kurung saya totally tak muat dah
bukan tak muat yang ketat tu
tapi kain xleh cangkuk dah :P

See, baju muat lagi, tang perut & kain agak sangkut sikit
So semua baju kurung saya dah bungkus
sekarang pakai maxi dress, jubah & blouses je :)


Esok ada check-up & Incek husband cuti, teman Check-up. Haishhhhh besar betul pengorbanan dia dok hantar saya. Dalam busy, boleh lagi cuti. Thanks sayang :)


Sekarang Incek Husband memang busy. Weekend, saya study, dia dengan laptop dia. Dunia masing2 ye. HAHAHA

InsyaAllah saya abes pantang nanti akan berpindah rumah. Wehuuuuuu. Eh nanti la saya ceritakan. Panjang cerita dia. HAHA

Jap, aku confius, ni entry final exam ke preggy? HAHA. 
Ok, saya nak sambung study, exam lagi 6 hari weiiiii




Ahad, 4 November 2012

Teringin...




Abaikan tangan stoberi tu, HAHA

Gebu2 stoberi dia.. *lap ayaQ liur meleleh :P*

Feeling gila Incek husband makan. heh, nak jugakkkkkkkk



Sayang, jom p Cameron lagikkkkk..
dah terbayang-bayang stoberi celop coklat neh
buah punya pasal, tak leh fikir ape dah, TETAP nak.
Wakakakaka

Eh tapi sekarang musim hujan la kan..
macam tak berbaloi je p cameron
xpe, p Giant, Beli coklat bar & cairkan dalam periuk
pastu beli stoberi
HOHO :P


ok, Sambung balik study :P
ini entry bosan ngadap buku namanya
kejap lagi mesti ada entry lain lagik :P