Sabtu, 27 Oktober 2012

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Sayang

 <DISCLAIMER : ENTRY INI PENUH DENGAN GAMBAR>

Tika tarikh ini (27.10.2012), saat ini, detik ini, pada setahun yang sudah,
saya SAH menjadi isteri kepada MOHD FAUZY BIN MAT YUSOP
sekejap je dah setahun, ALHAMDULILLAH :)

banyak benda lagi saya harus belajar dalam alam rumah tangga ni
saya tak minta hubungan ini kaya dengan wang ringgit
tapi saya harapkan ianya kaya dengan KASIH SAYANG & RAHMAT dariNya :)
jika diizinkan, saya ingin menjadi isteri yang solehah sehingga nafas saya yang terakhir
saya harap doa saya ini akan dikabulkan, Amin :)

Ucapan di ulang tahun perkahwinan yang pertama? Ini dia, :P

1) Terima kasih utk zuriat yang tak ternilai ini ^_______^
2) Terima kasih kerana menjadi imam ayg :)
3) Terima kasih kerna membetulkan bacaan tajwid ayg
4) Terima kasih menerima diri ini seadanya :)
5) Terima kasih memahami ayg masih pelajar sepenuh masa :)
6) Terima kasih dalam tolak ansur abg dari segala aspek :)
7) Terima kasih setiap detik masa yang kita luangkan bersama :)

*yang lain2 tak kan nak taip kat sini kan. Tak sesuwaiiiiii KAHHH KAHHH.

Ok, mari flash back balik setahun yang lalu :)

27.10.2011, 0932PM , saya dinikahkah oleh ayahanda saya sendiri. Dengan lafaz ini, saya sah mejadi isteri. Masa ini memang sedih dan pilu sebab saya anak perempuan pertama yang kawin. So, Mak ayah saya agak sedih nak lepaskan anak perempuan kesayangan dia. Yang belakang tu saya tambah sendiri. KAHH KAHH. Saya tengok diaorang sedih, saya pon otomatik akan sedih juga. Eh? HEHE.

Eh malas pulak nak bercerita, layan gambar jela ye :P









Honeymoon 1 : Nov 2011 - Cameron Highland.


Ehhh macam menarik la pulak stoberi coklat ni
terliur sudah T_____T

Semua nak stoberi. Glove, stokin, penutup telinga
nasib la Incek Husband dapat wife gile stoberi :P




Honeymoon 2 : Dec 2011 - Lumut.



Comottttt. Tapi lapar punya pasal tak kesah ape dah. HAHA



Honeymoon 3 : Jan 2012 - Bukit Tinggi. 







Honeymoon 4 : Feb 2012 - Pulau Langkawi.



















perkampungan Mahsuri

Sori, gambar ini over exposed lighting. Incek Husband salah setting :P
tapi view dia cantik, saya nak upload gak :P


Berlatar belakangkan Makam Mahsuri


Borong coklat sampai beg naik flight ada extra charged.
mane tak nye, Incek Husband siap beli periuk bagai. HAHAH

Honeymoon 5 : Mac 2012 - Port Dickson



Honeymoon 6 : Apr 2012- I-City









Honeymoon 7 : May 2012 - Temerloh.






Honeymoon 8 : Jun 2012 - Sabah









Honeymoon 9 : July 2012 - Penang & Perak





Honeymoon 10 : Aug 2012 - Johor



Honeymoon 11 : Sept 2012 - Wangsa Walk



Honeymoon 12 : Oct 2012 - Teluk Intan


Incek Fauzy suka buat muka bila ajak bergambar
seteressss haku T_____T




Kehadiran si comel bakal memeriahkan rumah tangga kami. InsyaAllah.
Beybee, duk dalam diam2 yeh. Kasi bonda amek exam bulan 12 ni
lepas tu boleh belek2 perut main dengan beybee & beli barang2 beybee!
terus beli one shoot. Malas nak susahkan ayahanda keluar banyak kali
sekarang ayahanda tengah busy ^_____________*

Beybee, bonda suka sangat beybee gerak2 dalam perut
esp bila ayahanda mengaji & usap2 perut
pasti beybee bagi respond :)


1) Honeymoon ke cameron adalah unplanned. Sebab masa tu saya tak sihat kan. Tibe2 bangun pagi dah sihat, terus ajak Incek Husband. Gamble gile plan last min. HAHA

2) Antara short period of honeymoon adalah sbb saya tengah busy dengan exam or Incek Husband tak free. Tapi xpe, we are managed to spent time together! Tu lebih penting :)

3) Bulan ni (okt) punya honeymoon terpaksa postpone bulan depan sbb saya baru abes trial exam, Incek husband tengah busy plus hari raya Eiduladha kan. Macam tak sesuai pulak orang raya2, kami p honeymoon. HAHAHA. InsyaAllah akan pergi ke tempat yang sejuk & dingin sbb kepala hotak aku dah panassss dek penangan trial exam. HAHA. Jadi Incek husband mahu beri terapi otak. HAHA

4) Tahun depan sambut anniversary bertiga la jawabnya! YEAYYYYYY. Eh, ke berempat? *PANGGGGG. HAHAHA

5) Alhamdulillah diberi nikmat utk merasa menjadi seorang isteri & bakal ibu. Ya-Allah berkatilah rumahtangga ini sehingga nafas terakhirku, Amin, InsyaAllah..

Doakan rumahtangga kami bahagia hingga ke syurga! Amin..

*sekejap je dah setahun, rasa macam baruuuuuu je dok sibuk2 buat persiapan kawen T_____*