Sabtu, 18 Ogos 2012

Ramadhan yang Pertama..





  • Ramadhan yang pertama sebagai suami isteri yang sah dan halal.
  • Ramadhan yang pertama dapat berpuasa penuh, Alhamdulillah. (penuh? Aikk? ;p)
  • Ramadhan yang pertama dapat solat terawikh penuh, Syukur nikmat.
  • Ramadhan yang pertama masakkan sahur dan berbuka utk Incek Husband
  • Ramadhan yang pertama khatamkan Al-Quran *b4 ni mesti xabes 7 juzuk sbb period seminggu. HAHA
  • Ramadhan yang pertama bermarathon mencari Lailatul-Qadar. Sungguh2 mencari sampai demam seminggu! HAHA

*..dan banyak lagi tapi malas nak taip! haha :P


Ya-Allah, ku harap ini bukanlah ramadhan yang PERTAMA dan TERAKHIR (sbg suami isteri) buatku. Panjangkanlah umurku agar dapat bertemu dengan ramadhan berikutnya. 

Tapi andai telah tersurat umurku tidak panjang, angkatlah darjat segala ibadatku selama ini Ya-Allah. Amin.


P/S :
1) Tahun ni saya rasa ramadhan sangat singkat. Apakah tanda dunia hampir kiamat? 

2) Esok insyaAllah akan menyambut Syawal di rumah mertua dulu. Alaaa rumah kami dekat. tengahhari kang nak balik umah parents saya pon buleh. HEHE

3) Tahun ni baju raya kami re-cycle baju nikah & baju nak-pakai-masa-tunang-tapi tak-jadi-pakai. HAHA. Plus saya up lagi 2 jubah & 2 blouse. Jadi, baju raya saya 6 pasang! Wohoooooooo :D

4) Sekarang pukul 1.15pagi. Saya nak iron baju raya sat. Baju melayu Incek husband dah iron, tapi saya punya belum lagi! HAHAA




Ahad, 5 Ogos 2012

Datin Wannabe...


Kahhh kahhhh title mmg nak kena sekeh betul :p


:: Tibe2 matching pula Baju batik dia beli b4 kawen dgn jubah pink belacan saya :) ::



Gambar ni beberapa bulan lepas
balik ke kg belah Incek Husband menghadiri kenduri kawen


Incek husband kena usik dengan sedara2 
"YB turun padang" sbb pakai baju batik
jadi, dengan itu, bagi I feeling2 jadik Datin okeh
Bahahaha :p


okeh, jumpa next entry
saya nak sambung rehat jap
badan tak berapa sedap
semalam nyaris tumbang masa terawikh
dah tau xsihat, gagah nak buat 20 kan
haaaa padannnnnn


Nota kaki : tekak teringin roti canai mamak yg garinggggg. Pehhh sumpah sedap. HAHA


Sabtu, 4 Ogos 2012

Happy Birthday Husband!


04.08.2012 adalah ulang tahun Incek Husband yang ke 26
dan tahun pertama as husband & wife :)


tak ada apa hadiah yang saya bagi pada tepat 4hb
sebab puasa kan, nak celebrate2 ni agak terbatas
lagipon 4hb ni dalam range saya tengah midterm exam
*masa tu jadual exam xkeluar lagi*
saya PASTI Incek huband xnak celebrate2 ni
katanya baik saya study je for my test
tapi, Alhamdulillah test saya on 2hb
so,buleh je nak celebrate sebenarnya :P


kami celebrate di Cyberjaya! HAHAHA
Incek husband kena pindahkan server dari Serdang ke sana
jadi, saya teman beliau
nak duk umah bosan weiiii
nak study pon, baruuuuu je lepas test kan
*alasannnn :P


tapi, saya ni jenis suka fikir long-term,
tahu benda2 unexpected  mcm ni akan terjadi, 
jadi, saya dah bikin suprise birthday present awal2 :)



dan kami terus ke Mac authorized dealer di One Utama :)






new iPad sbg present beliau :)

heh, mula2 je cakap hadiah ni mahal sgt la hape la..
last2 iPad ni la dia bawa sampai ke tdo!
nak tdo pon sempat godek2 lagi
cettttt podah, HAHAHA


btw, SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN SAYANG
semoga di panjangkan umur, dimurahkan rezeki
dan sentiasa berada dalam rahmatNya


tak ada hadiah lain yg mampu ayg beli..
maklumlah, full time student kan :)
tunggu ayg kerja esok :)
tapi ada hadiah lebih "BERMAKNA" menanti kita
hehehe, Semoga selamat semuanya 
InsyaAllah :D




Khamis, 2 Ogos 2012

Cuti


Sekarang saya tengah cuti midterm..
siang tadi ada test P6 (taxation)
test utk melayakkan dapat study grant..


saya akan cuti until 13.8.2012
baru nak start enjin semangat study, dah cuti tau
mencik! cewahhhh, lempang kang tau la :P


Alhamdulillah saya masih cukup berpuasa
harap2 dapat berpuasa penuh bulan ni..
eh puasa penuh? ehemmm ehemmm :P
terawikh pon setakat ni tak ada tinggal lagi, alhamdulillah


Eh nantilah saya sambung update..
kepala saya ni pening gile sebab malam td tdo 3jam je
perghhhh harap2 tdo mlm ni lena gila
dapat ganti tdo plus tdo utk harini..
jangan sahur esok mak mertua ketuk pintu bilik sudah
malu! HAHAHA