Isnin, 31 Disember 2012

Bila Baby Mengeras..


Jumaat lepas, tdo mlm saya adalah tak lena. Kejap2 saya terjaga sebab beybee mengeras, membuatkan saya sangat senak dibahagian perut. Rasa lemas sebab gagal bernafas bila beybee mengeras dibahagian atas perut. Pastu beybee kick sangatlah kuat sampai saya tersentak. Bayangkan tengah tdo, saya tersentak lalu terjaga dan bahagian ari2 sangatlah sakit. Rasa nak pecah perut ni T____T

Sekarang, tdo pon serba tak kena. Saya mengiring belah kanan, beybee kick gila punya kuat. Marah kot "ruangan" dia jadi sempit. Bila mengiring belah kiri, pon begitu. Tapi bila saya terlentang, beybee ok je. Tapi saya rasa tak selesa, sebab rasa lemas, susah nak bernafas. Bayangkan setiap malam tdo saya asek kiri, kanan, terlentang. Tak lena langsung tdo okeh T____________T. Incek husband kata maybe fasa sekarang beybee dah mula nak membesar dengan pesat & perlukan ruang. Jadi Incek husband pujuk saya supaya bersabar, tak lama dah, kurang dari 2 bulan je lagi dan setiap kesakitan saya tanggung, bukan kosong semata-mata, tapi Allah dah janjikan pahala utk saya.

Banyak kali saya kejut Incek husband cakap sakit perut, beybee mengeras. Dialah yg bangun, urut2 perut saya sampai saya terlena balik. Ada la kot 3,4 kali saya kejut dia. Saya perasan, kalau perut keras, kita usap2, beybee dah tak mengeras. Macam kita pujuk dia la. Hiksss comel betul :)

Tapi memang saat tu, sakit sangat2, sampai saya terfikir "eh dah sampai masa ke nak bersalin? Nasib baik beg hopsital dah standby" dan masa tu saya boleh tahan lagi. In case tak tahan dah, mmg nak ajak Incek husband ke GMC. Sebab saya tak pernah kena macam tu, so bila kena, rasa macam cuak la pulak kan. Tambah pulak anak first, xada pengalaman, better terus ke hospital. Nak google hape semua dah tak sempat dah. Kahhhh Kahhh :P

Pastu perut dah ok, saya rasa sejuk pulak. Kejut lagiiii Incek husband suruh dia off air cond sebab remote dekat side table sebelah dia. Sejam lepas tu saya kejut dia lagi, suruh on balik sebab saya panas pulak. Adoiiii rasa bersalah sangat asek kejut dia, tapi nak buat macamana, nak bangun memang tak larat T_____________T. Sorry sayang.

Pagi sabtu, nak bangun subuh, menyucuk2 sakitnya bahagian ari-ari T______T. memang sumpah sakit la, nak nangis aku dibuatnya. Take time juga nak bangun pagi tu. Dengan perut masih mengeras, ari2 menyucuk. Incek husband urut2, Alhamdulillah lega.

Sebenarnya ari sabtu tu, Ayie (housemate di Shah Alam) bertunang. Dah janji nak datang, Incek husband pon free, tapi dah jadik macam ni, Incek Husband tak bagi p. Suruh rest je.  Takut jadi apa2 tengah jalan kan. Mati kutu jugak aku seharian terbaring di bilik. Layan iPad & movie je atas katil. Nak bangun tak larat, order je kat Incek husband. Fushhh heaven gile :)

Aunty Ayie, Bonda kita minta maaf sebab tak dapat raikan hari aunty
SELAMAT BERTUNANG Aunty!
InsyaAllah kenduri nanti kita datang ye :)

*aunty, Bonda kita curik gambar ni kat fesbuk aunty. HEHE*

beybee, please jgn mengeras lagi macam ni. Bonda panik ok. sakit pon sakit, nak menitis air mata ni T_____T. Nasib baik Ayahanda ada, kalau dia outstation, memang menangis sorang2 la bonda T____T.

Bulan depan, maybe Incek husband kena outstation ke Negeri sembilan. Bulan 3 pula ada job di Kelantan & akan outstation ke sana. EDD saya bulan 3 ok *nangis*. Adoiiii time2 dah sarat ni la kena p outstation. Tapi saya hope sangat 2-2 job tu akan postpone until saya deliver, xpon replace by another personnel. HAHA



p/s: sekarang beybee sangatlahhhh aktif. kick dah tak kira masa. Kadang tu tersentak saya dibuatnya. Tak apelah beybee, asalkan kamu membesar dengan sihat & sempurna, Bonda sanggup tahan sakit sbb setiap kesakitan, Allah dah janjikan pahala utk Bonda :)



2 ulasan:

aunty ayie :)) berkata...

Haha..N...xpnah2 ku men'komen' disini.hihi...btw,thanx for ur support n doa, bonda N... :)) ~ sungguh ku terharu *wink*

StrewberiManis =) berkata...

hakkk hakkk aku pon terkejut ni ko komen
slalunya jadik silent reader je, Hiksss :P

okeh my dear, semoga dipermudahkan segalanya. Dah ada date bagitau eh, nak pangkah kalender besaQ2 :P