Sabtu, 29 September 2012

Kahwin : Doorgift


Ok, seperti dijanji satu ketika dahulu, saya akan review pasal doorgift pula :)
*tengah free ni, buleh la hupdate. HAHA


1) Doorgift semasa Majlis Akad Nikah.

  • Surah Yassin
  • Bunga telur *lupe nak capture la. Heh :p


Customised Surah Yassin with hot stamping :)
picture credit to : Firma Kreatif's FB

kecil & mudah dibawa. Malah mudah dibaca :)
picture credit to : Firma Kreatif's FB

saya order Yassin sekali dengan box for 200pcs

2) Doorgift semasa Majlis Resepsi.
  • Cupcakes
  • Telur rebus
  • Gula

Customised box.
saiz memang ngam2 buleh masuk bekas telur & cupcakes.
so that, tak la bergerak2 duk dalam kotak tu kan, HAHA


Pandangan isi dalam dari atas :)

Customised Ribbon box ni isi gula2 3 jenis & telur rebus :)

Customised cupcakes box

Dalam box ni saya isi dengan 5 jenis gula-gula


For kid's box, saya memang mintak design yg menceriakan
kata budak2 yang akan dapat kan :)

bila budak dapat, saya perasan dia senyum2 tengok kambeng tu
saya sengih je tengok gelagat budak tu
sangat comel! :)




Semua box ni saya order dekat vendor yang sama
siapa nak details, buleh google "FIRMA KREATIF"

harga dia sangat berpatutan plus an owner is Malay :D

Ok, jumpa next entry. Saya nak turun dapo buat garlic bread. 
tibe2 tekak teringin. HOHO



4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mne temph yassin tu?

StrewberiManis =) berkata...

tanpa nama:

dekat "firma kreatif"
cuba awak google, saya lupa URL penuh dia.

siti nadia aishah bt noralaodin berkata...

Brapa price Nya?

StrewberiManis =) berkata...

siti nadia:

price utk yg mana?
tak silap saya ikot volume kita order
the more pcs we order, the cheaper we paid :)