Jumaat, 22 Julai 2011

Cik Stoberi Mengintai kembali :)


Rasanya dekat 2 minggu saya tak coretkan sesuatu disini. Baiklah, saya listkan kenapa saya menghilang selama 2 minggu ini :)




1) Class utk ACCA sudah bermula. Walaupun class x pack, tapi class utk paper tersebut sangat heavy. Dan menyebabkan keletihan melampau. Setiap hari, except thursday ada class for P2 (nama paper) selama 4jam. Kau bayang 1 class 4jam. Jammed kepala otak aku. Kalau leka 1 min je, memang susah nak catch up balik. heh, bila fikir2 balik, scary pulak amek ACCA ni, HAHAHA



2) Atas nasihat ketua program (KP) ACCA, kami (semua batch saya) dibenarkan amek 2paper sahaja utk 1st sem ini. Siapa amek 3paper, kena drop paper ke 3. Jadi punahlah harapan saya nak complete-kan ACCA ini within 1year. Tapi bagus jugak KP suruh amek 2papers sahaja. 2 ni pon nak menangissssssssssss dibuatnya. Susah siotttttttt T______T



3) Biasiswa JPA xdisambung. Kena apply yang baru. Mana nak cekau duittttttt ni weiiiii? Lagi 2weeks KP suruh prepare bank draft yang telah di-convert mata wang Pounds Sterling utk urusan registration fee, exemption fee & exam fee. If payment & others documents required lambat sampai UK, rate for fees will be different. Kalau setakat 1,2 Pounds, buleh tahan lagi. Tapi kalau 4, 5 ratus Pounds (RM 2.5K) beza, xke kau makan megi kerat 2 utk sehari? HAHAHA. Estimation RM kena standby is RM 4.3k. Nak selamat, standby RM 4.5k due to fluctuation in exchange rate & service charge imposed by the bank. InsyaAllah saya buat bank draft Isnin depan. Harap2 Isnin ini exchange rate for Pounds PALING murah. Save banyakkkkkk duit RM. HAHAHA



4) Selama ulang alek Gombak Shah Alam 2 minggu ini, sumpah penat. Nasib baik clas xpack sangat. Ada 1 hari tu, jammed gile babeng di Kepong. Xpernah2 jammed camtu. Bayangkan 3 lane jadik 6 lane. Gila x? Saya keluar rumah 2 jam sebelum clas. Gombak-Shah Alam dalam 45min je. Tapi 2 jam melekat teruk & xgerak2. Masa tu clas pukul 10pagi. Pukul 8 saya keluar rumah, dan pukul 10 masih di kepong. So saya decide nak u-turn je. kang di Bukit Lanjan sure jammed lagi. Dah texted Sya (clasmate) amekkan notes or handout & esok ajar saya lecture hari tersebut. Elok sampai rumah, dapat SMS dari Sya clas postpone. Madam MC. Prftttttttttttttttt T____T. Nasib xteruskan perjalanan :P



5) Kos sehari saya ulang alek is RM 37. (Petrol, tol, makan). Kalau 2minggu, sila darab sendiriiiiii T____T



6) Last sunday dengan rasminya saya menetap di Shah Alam & move ke master bedroom. *sebelum ni saya di bilik no 2* Sakit tulang2 haku angkat barang2 T_______T. Ayie, Hawa, Thanks tolong aku angkat barang :)



7) Tdo saya di Shah Alam adalah xlena & mengundang mengantuk yang sangat teruk. Saya rasa sebab pertukaran tempat tdo. 2 bulan cuti ni kan saya kat Gombak, mana ada tdo di Shah Alam. Plus saya move ke master bedroom, lagi la payahhhhhh nak tdo. terkebil-kebil mata. Padahal badan letih :(



8) Sekarang saya di Gombak. Ikotkan xnak balik sebab dah penat 2minggu ulang alek. Tapi mlm tadi tibe2 xsedap hati. Balik jugak la. HEHE.




For this moment, ini je yang saya ingat. HAHAHA. kalau ada masa, saya update lagi ye.


Ok dah, nak study. Next month ada test. HOHO
baru naik dari cuti selama 2bulan, ada pulak test. Pehhhhh, kena "warming up" kan otak cepat2 nih, HAHAHA



Ahad, 10 Julai 2011

Hantar Bakal Adik Ipar Balik Asrama :)


mak mertua ajak saya temankan Incek Fauzy
hantar Fahmi (Adik ipar) ke asrama beliau
mak mertua ada hal katanya

mintak tolong saya temankan Incek Fauzy driving :)




Incek Fauzy cerita aritu cara mak nak suruh saya teman,

sweeeeeeet je tauuuu

berkiassss kiasssssss :)
Alaaaa Mak ni, saje je tau :)



Eh belum kawen dah panggil "mak"?
ni feeling masa beli kain langsir mgu lepas la nih :P

saya panggil "makcik" tapi dia bahasakan dirinya "mak"



tapi dalam belog jela berani panggil "mak"
depan2 xberaniiiiiiii :P

penakut lagi rupenya kau nih N :P
kahhhh kahhh kahhh :P



Incek Fauzy amek saya dekat rumah pukul 9.40 pagi
borak dengan mak ayah kejap, 9.50pagi baru bertolak
kami bertiga je, saya, Incek Fauzy & Fahmi



saya ingatkan perjalanan dekat je
tapiiiii jauh juga rupanyaaaaaa
around 2 hours, 133 KM
dah buleh buat jamak dah
lepas exit highway, akan lalu jalan dalam pula selama 1jam 30min
lalu Ijok, Tanjung karang, Sungai Besar,
eh ape lagi eh?
lupeeeeeee pulak
borak sakan dalam kereta kan :P




:: Pilih flavour pon nak cekak pinggang ke sayang? kahhh kahhh kahh :P ::


pastu Incek Fauzy singgah kedai borong Nata de Coco
3 balang RM 10
murah jugak la, ape lagi, sebatttttttt :P
tapi jangan lupa bayar eh, HAHAHA



beli ni masa nak hantar Fahmi
balik dari hantar, tengok2 dah tutup
laku wehhhhhh, lakuuuuu
Nata de Coco dah abesssss :)



ada 2 flavour ni je
mango & strawberry
laici xde pulak, baru abes katanya :)



saya beli 3 balang
Incek fauzy pon beli 3 balang
eh apa ni, tiru je ek :P




setelah 2 jam perjalanan, tepat 12.50pm sampailah kami
memang jauh wehh sekolah Fahmi ni
agak kebelakang dah
hujung2 jalan, depan sket, jalan ke pantai



ni la sekolah Fahmi, SBPISB
*Sek Berasrama Penuh Integrasi Sabak Bernam



sampai2 je, Fahmi letak barang2 dia dulu dekat dorm
saya tunggu dekat pondok bawah pokok ni
redup sikit, maklumlah panasssss sangat
kering je tanah2 dekat sekolah ni
*sempat pulak aku cek tanah :P





mak mertua bekalkan kami nasi lemak
sedap gile wehhhh
mak mertua saya ni pandai masak
tanya je nak masakkan jenis apa,
gerenti tahu :)
ehem2, buleh lah berguru nanti :)



lepas Fahmi dah letak barang
kami lunch nasi lemak bekalan air tangan emak :)
walaweiiiiii sumpah sedappppppp
bertambah2 sambal kerang aku cedok :P
tapi saya xmakan nasi la,
just ratah lauk dia je
diet bebehhhhh dietttttt :P



ok
izza, dah lama kan tunggu rahsia diet N?
masih xleh share sebab cuti ni berat naik balik
ni baru nak sambung diet balik
nanti N share eh
tapi dah dapat clue kan, N xmakan nasi :)


:: Fahmi ni tinggi gila wehhh. Terserlah ke-katik-kan hakuuuu :P ::


tau x kata2 Fahmi buat saya gelak terbahak2
terus lupa nak cover ayuuuuuu
kahhh kahhh kahhh



"Ampuci, Kak N memang xmakan nasi eh. Makan ratah2 lauk je? Buleh pulak dia makan kosong tanpa nasi begini. Alien kot Kak N ni "


Alien?? Kahhh kahhh kahhh

pastu Incek Fauzy balas,

" Ha'ah dia memang pelik sket. kalah alien "

3-3 gelak serentakkkkk


:: Bye2 fahmi. Belajar betul2. Ingat pesan Mak, Abah & Ampuci tadi :) ::



lepas makan, gelak2 jap, borak2 then kami bertolak balik :)
tapi masa tu tengah azan zohor,
so Incek Fauzy kata solat dekat surau sekolah dulu
buat jamak terus, nanti xyah nak berenti lagi
ohhhhh bahikklah sayanggg :)



tapi ada kejadian memalukan berlaku dekat surau ni
xnak la share, maluuuuuuuu gile :P
Incek Fauzy la punya pasallllllll
salah bagi info
malu gile ai, xmo jejak dah SBPI ini
HAHAHAHA
harap2 pelajar laki tu xcam muka haku :P

:: telekung khas untuk tetamu SBPISB ::


saya ingat sempat Zohor dekat rumah
tapi xsangka la pulak jauh sebegini
ingatkan bila sebut "Sabak Bernam",
dekat je sebab masih dalam kawasan Selangor
tapiiiiii tak de maknanya
kat sini dah ibarat nak masuk Teluk Intan okehhhh
bapakkkkk jauhhh :P



jadi, terpaksa pinjam telekung surau SBPI ini
comel pula ada telekung utk tetamu :)



selesai solat, kami ke pantai pula
bercanda di persisiran pantai
ewahhhh ewahhhhhh gila punya romentik okeh
sebab angin kuat gilaaaaa
angin kuat terus feeling romentik :P
sampai terselakkk-selakkkk tudung haku
tudung tang muka toksah cakap
terkelepet-kelepet dibuatnya :P



memang panas la kat sini
angin yang bertiup pon rasa bahangggg je
bayangkan spek saya terus bertukar HITAM sebab cahaya terlampau terang
tu pon saya stil sepet2kan mata sebab silauuu
org rabun ni memang silau tinggiiiii :P



:: tengok tu ha, berkerut2 dahi, mata pon sepet2 je. Panas wehhh. yes, tangan di depan itu sebagai langkah berjaga2 sebab xmo terselak lagi, angin kuat weiii HAHAHA ::




dekat pantai kejap je sebab si puteri lilin ni xtahan panasssss
dah mengelupurrrrr nak air cond :P
then terus gerak balik sebab takut sampai lewat :)



tapi singgah di gerai tepi jalan ni kejap
saya beli mangga, jeruk & tapai ubi
bagi mak mertua 2,3 biji mangga
sebab saya beli 2 KG je
xkan saya beli xbagi Incek Fauzy sket kan
macam xbest la pulak, HOHO
tapi xleh nak beli banyak la sebab mangga tu dah masak
kalau xberapa masak lagi, buleh simpan 2, 3 hari lagi
tu yang xleh nak beli banyak
beli utk di makan on the spot
supaya xmembazirrr :)



sampai Gombak tadi pukul 5petang
pastu Mak Ayah Huda ajak makan luar
join jela, hehehe :)



begitulah aktiviti hari minggu saya ye
sabtu ke kenduri kawin,
ahad hantar adik ipar lepas tu buleh dating :P
HAHAHA



ok babai
esok mahu ke Jalan Tar
cari baju raya pula :)



Tunggu Incek Fauzy balik jap,
pastu nak pillow talk dulu b4 tdo :)
letihhhhh gila nih T___T



Selamat malam dunia :)

- Strewberi manis
- 12am, Mon
- 11.07.2011




Sabtu, 9 Julai 2011

Kenduri Kahwin Punya Pasal, Terkandas Selama Hampir 2 Jam!



tadi p kenduri kawen jiran
dekat Dewan Maktab Polis di Cheras
lagi 750M nak masuk main entrance
tapi jammed almost 2 jam!
due to road block
Polis cek kereta satu-satu!
tapi kereta kami xdi cek
xde yg suspect kot? HAHAHA
memang pengalaman betullah :P


:: Huda sengal, suka amek gambar time saya xbersedia lagi :P ::



jangan tanya kenapa saya asek pakai baju kebaya ni je
alasannya ialah baju kurung saya semua di Shah Alam
sekian terima kasih :P


:: Eh lawa kan wedding card tu. Polka dot pink blue. tapi baju pengantin & pelamin xde pulak kaler pink & blue. HAHAHA ::



baju kebaya ni masih longgar ok
ni baju masa saya form 2
form 2 umur 14 tahun kan?
sekarang saya 23 tahun
motip bagitau?
kahhh kahhh kahhhh :P



bosan weiii 2 jam stuck
kereta xbergerak langsung!
2jam tu haku surf tenet lagi pekdah
T_________T





depan maktab ni ada flyover tau
sebelum U-Turn bawah flyover tu dah jammed
dah la aku laparrrrr gile time ni
xsempat nak breakfast :(
memang aim masuk dewan nanti,
nak sebattttttt makanan banyak2 :P



Huda dah panaihhh vontot duduk dalam kereta lama2
abes handset saya jadi bahan dia lepas boring
kejap2 capture gambar sendiri
kahh kahh kahhh :P



:: Kereta rapat2. Motor nak mencelah pon xbuleh ::


kereta memang rapat2 gile la
bayangkan 2 lane punya jalan, jadi 4 lane
motor nak mencelah pon xlepasssss
last2 motor nih naik dekat bahu jalan
abes ceritaaaaa
HAHAHAHA


:: Nampak x yang ada org ramai2 tu? Tu la jalan short cut terus masuk maktab ni :) ::


sebenarnya ada short cut nak masuk maktab ni
xyah masuk dekat main entrance
tapi masuk dekat belakang
ni one way la, xpe, kalau berani, redah je
sebab ada kereta yang buat :P



tapi kami dah terlepas, xdapat nak ikot short cut tu
dari short cut tu, terus lalu ikot bukit *refer pic atas*
tapi bila dah 2, 3 kereta buat, terus jalan tu plak jammed
at last polis yang jaga suruh reverse & tutup jalan tu pulak
bayangkan kereta dah beratur dekat bukit tu & di minta reverse?
dahhhhhh jammed lagi teruk
melekattttttttt!





dah 15min tunggu kereta xgerak2,
mulalah bunyik honk2
sambung menyambung okeh
haku gelak2 je dengan Huda
sebab macam kelakar gile lahhhh



kereta yang lain x berani honk
tapi bila lorry / bus yang start dulu,
depa tukang follow honk pulak
pastu bila lorry / bus xhonk,
terus depa senyap
x ke kelakar tu? HAHAHAH



ada yang keluar kereta pon ada
lepak dekat divider
ada driver lorry ni siap keluar & borak dengan kereta seblah
ngadu dia dah 2 jam stuck
kaki lenguhhhhh sebab lorry tu manual
pehhhhh kesian gila laaa



bayangkan dari 7 lane, jadi 1 lane
dan polis cek kereta 1-1
sebab tu melekat terukkkkkk
T______________________T



nasib dari start jammed, xjauh dah dengan entrance dewan ni
jarak 750m je lagi, tapi stuck 2 jam



Huda kata kalau balik Ipoh ni, dah buleh melawat akak
HAHAHAHA :P



tapi kesian apek depan kereta kami
xputus2 lap peluh
maybe air cond kereta dia rosak kot?




kesian kan kalau ada anak kecik
mesti meragammm
yela saya yang dah besar ni pon bosan,
apatah lagi budak2 T_____T




ingatkan dah dapat masuk dewan, xde sekatan lagi
tapi ada lagi okeh
xsilapnya ada 4 sekatan lagi
pehhhhhh T_____________T



nasib bawak kad kawen as bukti
kalau x, polis macam susah nak percaya



sampai parking,ayah turun kereta, kereta seblah pon turun
sambil sepak2 kaki dia sebab lenguh
HAHAHAHA kesian pulak tengok brader tuuuu :)



apa2 hal, cari toilet dulu
2jam stuck, pundi kencing haku dah penuh
HAHAHAHAHA :P









akhirnya sampailah kami ke dewan banquet ini :)
laparrr wehhh laparrrrrrr :P



eh ada gambar saya dekat cermin tu?
HAHAHAHA :P



tadaaaaaaaaaaaa ini yg saya makan :P
jangan tertipu, ni hanya lauk
saya xamek nasi
diet bebeh, diettttttttttt :p

:: Lawa kan pelamin dia :) ::


saya budget balik dari kenduri ni b4 pukul 1
sebab after zohor, saya nak ke kenduri kakak mimie plak
dah janji dengan aeen, dia nak pick up saya



tapi pukul 2pm baru melangkah ke dewan banquet,
saya SMS aeen suruh p dulu
sebab saya lambat due to road block


balik kang xtau pulak kot2 ada road block lagi
mau stuckkkk & xdpt p kenduri akak mimie



:: Kumpulan muzik gamelan pon ada :) ::




tapi kesian la jiran saya nih
patutnya masa kami sampai,
should be peak period
tapi lengangggggg je



bila salam dengan tuan rumah,
dia kata ramai xdapat datang
xtau sama ada masih stuck or memang xdatang


:: Bayangkan 2.30pm, meja VIP masih kosong lagi ::


bayangkan meja makan langsung xpenuuhhhhh
yang ada pon, dah selesai makan
just duduk2 lepak2


tuan rumah kata nak cancel,
kad dah edar,
vendor2 dah bayar
teruskan majlis jela
xsangka akan jadi begini kan
kesiannnnnnya tuan rumah :(

:: Huda si Kidal sedang menconteng di Guest Book :) ::


makanan mesti banyak xabes
sebab dia buat kenduri sekali dengan pihak laki
*anak dia perempuan
tapi bila dah jadi macam ni,
apa nak buat?


tu yang salam2 dengan tuan rumah masa baru sampai
dia BERSYUKUR & TERIMA KASIH sgt2 kami datang
siap pesan suruh makan banyak2 sebab lauk banyakkkkk lagi
tu pasal haku cedok lauk banyak sampai penuh pinggan
kesiankan dekat tuan rumah ;p
*alasannnnnnnnnnnnnnn
kahhhh kahhhh kahhhh




masa nak balik, selisih dengan Eila (pengapit saya nanti)
dia tegurr saya dah nampak kurussssssss
hoyeh2 *menari tango sat :P



nampak x bawah tu polis tengah buat sekatan
tu sekatan ke 2 before dapat parking kereta
lepas tu ada lagi 2 sekatannnnn



eh ada polis ni kenyet mata dekat saya
ingat haku single lagi ke?
mentang2 aku pakai kebaya, terus tergoda la tu?
*tetibe, hahahaha



cbe tengok tu, hanya 1 lane je di buka
memang teruk ahh jammed dia
melekatttttttt teruk!



nasib baik masa balik xde sekatan
cepat sket sampai rumah sebab saya nak p kenduri lain pula
sampai rumah pukul 3.15pm
cepat2 solat & bersiap ke kenduri akak mimie



Thanks to aeen sebab tunggu sampai aku datang
sebab saya segan nak masuk dewan tu
yela dah petang, ramai dah balik
hahahaha

:: mereka manusia betul, bukan alien disebabkan mata bercahaya. HAHAHA. Saya lupa nak tutup flash ;p. Eh terserlah ke-katik-kan hakuuuuuuu ::


:: Mimie si isteri orang yang kanan sekali. Mimie ni sebaya saya, kwen masa umur 20tahun xsilapnya :) ::


saya minum air & makan cendol je
sebab sampai pon dah pukul 4pm
caterer dah simpan2 pinggan gelas semua
Huda kata bihun dia sedap
tapi xsempat nak jamahhhhh :(


:: pelamin dia lawaaaaa. Finkkkkkk okehh. Finkkkkkk. Mulalah mata berpinar & juling disebabkan ternampak kaler fav :P. tapi masa ni lighting dah tutup. Yela haku sampai pon dah pukul 4pm. Majlis tamat 4.30pm. Nasib badan la, HEHE :P ::



xpelah xdapat makan pon
janji saya dapat hadiri jemputan :)


TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU KAK FARRAH & KAK SUZY :)
Semoga hubungan suci & halal ini berpanjangan hingga ke syurga :)


dengar cerita road block dari semalam lagi eh?
sebab kawan saya balik kerja,
stuck sampai malam
terlepas solat magrib
pehhhhhh gila lah!


btw ni pengalaman pertama berhadapan dengan road block & jammed
dapat tengok macam2 ragam orang :)
*amek yang positive side la eh




Nota Kaki :

Boy, aritu wedding angah dekat dewan ni kan?
sorry N xdpt datang masa tu sebab ada modul :(