Selasa, 31 Mei 2011

Harini Baskin Robin ada less 31% ok :)

:: Date tahun lepas tu wehhh, hahaha :P ::


Errr arini dah 31 may?
gileee tak perasan
sibok dengan preparation gamaknya :P



Setiap 31hb, Baskin robbin ade offer 31% ok
heaven gila setiap 31hb telan eskem je :P


:: RM30++ kot size ni, tak ingat dah la.Price after 31% less. As usual, Choc mint saya punya :) ::



:: Menikmati Banana Split at Baskin Robbin Alamanda with Incek Fauzy :P ::


31% tu banyak tau, memang puas gila dapat beli eskem
saya amek perisa Chip choc mint
Incek Fauzy amek strewbery
pastu mam bersamaaaaaaa
pehhhh nikmattt bebeh :P



weh2, sendiri taip entry ni, sendiri melelehhhhh
kecurrrr ayaQ liur ni
huuuuuuu

diet N, diettttt, sabarrrrrrrrrrrr :P




tapi harini Incek Fauzy domam laaaa
tak dapek la nak makan eskem ni kan
Gilo hape dia demam, gigih ajak p BR :P


takpe, kite tgu next 31hb eh sayang
beli yg besar, mam same2 :)


Btw, semoga cepat sembuh sayang

&

pic2 atas semua tahun lepas punya
gigih korek2 dekat external hardisk :)




Isnin, 30 Mei 2011

Persiapan Kawin : Perasaan Sekarang



Haiyoooo tak tahu nak cakap camane prasaan nih T___T
aritu kan saya buat entry pasal butik pengantin
confirmkan semula item2 yang kami booked
yes, utk di butik pengantin dah settle la
tunggu nak fitting baju je dekat2 majlis kang
oklah, done one part, Alhamdulillah :)


tapi bila 3, 4 hari lepas tu, mula berubah fikiran :(
haiyaaaaaa bencila perasaan sebegini T___T
tiba2 saya macam tak nak theme pink cream utk bersanding nanti :(


puncanya :

1) Theme pink dah amek masa tunang aritu, xkan nak warna pink juga kan
2) Kata mak, Kaler Gold lebih exclusive, pink ni just like warna ceria
3) Future MIL pon kata Gold lebih menarik dari pink
*saya MMS gambar saya pakai pink & Gold kat Incek Fauzy. So emaknya ada la tengok



so bila orang tua dah berkata begini, saya mula muhasabah diri balik
kawin ni, kne amek kira juga taste orang tua kita
tak buleh la nak ikot taste darah muda ni je kan
sebab kalau dia happy, kita pon happy kan
lagipon ni la saat2 "terakhir" kita ikot cakap beliau sebelum tanggungjawab beralih kepada suami


ko tengok, aku dah pening & serba salah pun iye juga
masa saya p kursus kawen, borak dengan akak ni
dia tanya saya wedding theme ape nanti?
saya cakap xdecide lagi, either pink or gold
siap saya tunjukkan gambar saya pakai baju pink & gold
then dia bagi opinion amek gold :)



bila saya cakap gold tu pilihan mak saya
lagi dia sarankan suruh amek gold
katanya, pilihan ibu paling tepat jika dibandingkan dgn pilihan berjiwa muda kita ni



sebab dulu wedding abangnya, mak akak ni pilih warna kuning diraja
haaaa kau, feeling jadik sultan kejap :P
pastu diaorang adek beradik ni tetap dgn pilihan masing2, silver ape ntah
ade 2 combination color la


atlast dekat2 majlis, ade prob, terpaksa amek kuning pilihan maknya
ko tengok, pilihan mak jugak yang dipilih setelah masalah timbul
Mungkin Dia nak bagi petunjuk kot pilihan ibu yg terbaik?


tula, now saya macam nak amek kaler gold tu
tapi gold pilihan mak saya tu Gold tembaga ok
sape xtau kaler Gold tembaga tu camana, p google
pakcik google sentiasa menolong anda :P


Kata Kak nur, kaler Gold tembaga ni memang very exclusive
susah nak dapat kainnya
kainnya pon buleh tahan mahalllllll la kan


saya memang cerewet bab baju2
sebab tu saya xsuka shopping baju
baju ni xkena, baju tu xkena
aderrrrr je xkena dekat mata aku ni :(
tapi xpe, jimat sket duet
HAHAHAHA :P


ok, minggu ni saya akan ke butik nak tukar theme
xpelah pakai Gold pon, org tua gembira, kita pon happy ye dak? :)
lagipon gaun persalinan & outdoor saya nanti kaler pink
so ade la juga kaler pink kan :)


minggu ni banyak nak disettlekan
saya pon dah buat list,
tinggal nak membeli aje
esok sampai khamis mak ayah cuti
ayuhhh, mari kita shopping keperluan weddingku :)


InsyaAllah esok ke Jalan TAR
beli kain for family suit & my pengapit
then kalau sempat, nak survey doorgift

doakan segalanya berjalan lancar ye :)




NOTA KAKI :

Boy kate :

".. pink nampak cam teenangers lagi & gold nmpk lebey matang & elegance.. "


Haku copy paste ayat YM dia sat
tengah YM dengan dia ni :D


Jumaat, 27 Mei 2011

Bertunang : Bersiap

Yaaa bertemu lagi kita di edisi bertunang
ahakkk ahakkk :P


patutnya entry ni keluar semalam
tapi semalam buzy pulak
nasib arini tak busy kan,
kalau x, postpone lagi la jawabnyeee :P


gambar2 bawah ni abaikan "corak pink" ye
I "kretip" yuuu
HAHAHAHA :P


:: Strewberimanis sedang dimakeupkan oleh Kak Andam ::



Ehh masa ni I silap pakai baju la yuuuu
sepatutnya pakai baju kemeja or ade butang dekat depan
sebab bila dah siap make up,
nak buka baju, tak terkena make up
kang rosak pulak make up


ok B2B, please alert ok :)


kesian anda menadah muka lama2
alih2 masa nak tukar baju,
tergoressss sket muka tu
haaaa jenuh mak andam nak tepek balik
kalau masa banyak lagi xpela,
kalau xsempat???
sendiri mau ingat la
hahahaha :P


:: Tonyohhh Emy, jangan tak Tonyohh. Banyak sgt mulut budak ni. Haha ::


mak andam saya ni baru beberapa minggu kawen
inai pon maseh merah dijari ok
ohhhh sweetnya :)


oleh itu, kita panggil dia KAK ANDAM ok
baru macam muda sket kan
hehehe :)
tapi dia suruh panggil "EMY" aje
Emy pon Emy la :D


:: Wuhuuuu gila banyak stok makeup Emy. Stok saya? Hanya bedak baby powder Johnson & Johnson sahajaaaa T____* ::


Emy memang ramah gila
tengah makeup, dia ajaknya berborak
saya pon pantang orang ajak berborak
layannnkan aje
hahahaha :P



cuba bayang masa Emy nak sapu lipstik,
saya borak2 tak berenti
jenuh dia nak tunggu saya berenti cakap
baru buleh sapu lipstik
kang sapu masa cakap sure comot kan :P



tula, sape suruh diajaknya saya berborak
kan dah xreti nak berenti borak :p



:: Sangat pantas Emy makeup, sedar2, dia dah nak pakaikan tudung :) ::


malam sebelum saya bertunang,
jenuh Emy call saya
nak confirmkan pukul berapa dia buleh datang



tapi yela malam tu kan malam new year (31dec)
saya p melepak dengan eila, mira, akmal & yark dekat depan rumah saya ni
memang nampak la bunga api dr KLCC


saya di luar rumah,
tapi handset dalam rumah tengah cas
ohhhh faham2 jela sony pink saya tu
bateri tak leh standby lama :(
tu yang bertukar ke nokia N8 hehe :)


at last saya masuk rumah kejap
nak tengok progress doorgift
*kazen2 yg kecik2 berebut nak menolong, haaa hambekk buat, Kak N nak lepak dengan kawan sat :P
tengok2 handset bunyik,



:: Emy, I nak pakai tudung dekat luar tau. Tak nak masuk dalam. Sebab nanti nampak....... (Sila isi sendiri. Wakakaka) ::



rupanya Emy call :)
sorry Emy T___*

saya mintak dia datang pukul 8.30pg
sebab saya nak masa lebih before rombongan datang
nak beramah mesra dengan tetamu & kawan2



Emy kata ok aje sebab make up betunang xlama
saya request nak make up nampak palingggg neutral & xheavy
Emy jamin, by 9.30am-10am akan siap
ohhh masa yg cun sekali :)



alih2 pagi tu dia sesat pula
jadinya 9.30am baru sampai rumah saya T___T
xpelah Emy, I saje je mintak siap awal
masa I tengah makeup pon kawan2 datang masuk bilik
borak2 skali, lagi jimat masa ok
2 in 1 tau
tak payah nak request siap sejam awal :P
HAHAHHAHA ;p


:: Masa ni baru buleh buka mata luas2. Sebab eye liner yg liquid tu dah kering ::



masa tengah makeup, Emy tanya saya :


" U nak cabut bulu kening tak? "


takkkkkkkkkkkkkkk nakkkkkkkk
ayah I marah tau
hekkk hekkkk :P
macam jawapan budak sekolah aje haku bagi
HAHAHHAHA :p






:: My bunga tangan. Fresh flower ok. tapi tak cukup kembang lagi. Haiyooooo ::




then masa nak oleskan maskara, Emy tegur lagi :

" lawanya bulu mata U, tak tercabut langsung pon. U xsuke make up eh? "


" A'a I xsuka make up. I cuma pakai bedak baby powder Johnson & Johnson je. Mana U tau I xsuka make up? "


" sebab bulu mata U cukup. xtertanggal. Lawa aje ni. Normally org yg suka makeup, bulu mata dia mesti tertanggal or patah kesan dari mascara "


" Ohhhhhh yekeeeeee. I xtau pon. I kan pakai bedak baby powder aje. HAHHAHA "



Gitu la ye bg org yang jakun tak bermakeup macam saya
hahahahha :P



" Boy, masa ni Boy call N. Segan nak masuk rumah N kan? At last boy tunggu luar aje. IShhhh panas la luar tu. Mehh la masuk dulu :) " ::




Emy make up memang best ok
sampai nak tertido-tdo dibuatnya
dah la malam tu xlena kan, hehehe

tibe2 terjaga sebab Emy tegur:

"Cerahhhh la U ni. Tak susah nak make up U. Hasilnya nanti warna muka U after make up mesti sama dengan tangan & kaki. Sebab U cerah. Nampak neutral la "


and My OP pon puji EMy make up
sebab gambar dalam album sangat cantek
means tak berminyak & tak pantul balik ke kamera


My friends pon puji muka I nampak lain tapi stil neutral
Ohhhh Emy, I kawen nanti nak U jugak yg make up :p



ok2, back to our main story, hehe
dah 30min bersiap gitu, OP saya sampai
just nice, tak awal & tak lewat :)


:: See, Inai masih di jari kan :) ::


masa ni Emy & OP saya berebut manja
hahaha seronok pula saya tengok gelagat manja dorang
saya macam princess tau dibuatnya
hahahaha perasannakmampusss :P


" Excuse Me Kak Andam, nak shoot dari tepi ni "

"Abg OP, shoot kejap lagi buleh x, dah lambat ni "



Ai?? Senyum2 jela, OP nak shoot gambar tu
kang xlawa masuk album
tibe2 feeling princess lagi
HAHAHAHA :P


:: Ok, last touch up by Emy :) ::


masa di make up, mujur saya pegang handset
xla busan sangat kan, buleh SMS dengan Incek Fauzy
hahaha :)


abes aje makeup, keluar bilik,
saya di serbu utk bergambarrrrr :)
wehhh2, sabar sat, aku nak minum air ni
hausssssss, HAHAHAHA


see, I macam princess tau :)
bluwekkkkkkk perasan lagi :P



:: Prektis duduk dalam bilik before naik mini pelamin::
:: Saya ajar Eila macamana nak betulkan baju saya nanti ::





Emy kata, nak nampak kurus,
veil tu pakai sebelah aje
sebelah lagi letak belakang
jangan letak 2-2 dekat depan
nampak gumuksssss
hehehe


kalau anda perasan gambar2 tunang saya,
veil saya satu belakang, satu depan
bagi nampak kurusss ye kawan2
cobaan mengaburi mata orang walhal diri sendiri memang gumuksss
HAHAHAHA



*refer pic diatas*
masa ni saya tak perasan 2-2 belah veil saya kedepan
bila ntah ianya bergerak?
berjalan sendiri kot?
HAHAHAHA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Haritu Emy SMS saya,
dia dah pregnant
Alhamdulillah sayangggg :)
TAHNIAH :)

and dijangka bersalin akhir Okt
ohhhhh date saya nikah tu


then dia kata aritu saya dah booked dia kan
InsyaAllah kalau tak bersalin lagi,
dia akan makeupkan saya
sebab aritu sama2 dah janji :)


ohhhh terharuuuu plus serba salah la pulakkk T___T
haiyoooooo tak pelah sayang
I cari orang lain nanti :)
U jaga diri U, nak bersalin dah kan
I risau jadi ape2, T____*


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok, ayah dah balik Surau
nak belasah durian sat
tadi cakap dekat ayah teringin nak makan durian yg isinya kaler oren2
fushhhhh nikmatttttt2 :)


tapi ayah cakap after Isyak kang baru beli
tapi lewat sket la, ayah beli dekat Greenwood
jauh sket dr Sri Gombak ni
katanya doryan Sri Gombak ni xsedap
ohhhh tak apelah ayah :)

doryannnn ohhh doryannnnnn :D
jemput makan kawan2 :)







Selasa, 24 Mei 2011

Panggilan Kerja Mengintai Diriku, Alhamdulillah :)


Siang tadi saya beriya tunggu abang posmen
sebab tunggu offer letter ACCA kan
tapi dapat pula surat "URUSAN SERI PADUKA BAGINDA"
hukkk hukkk :P


bagi saya 2-2 surat penting
surat ACCA : sambung pengajian
surat "Urusan Seri Paduka Baginda" : Panggilan kerja



hamekkk kau, baru 2 minggu cuti
kerajaan dah panggil kerja :P



:: Surat dari abang posmen. Hekk hekk :P ::


ye, saya JPA's scholar
ada agreement dengan kerajaan
tamat sahaja pengajian (degree),
harus lapor diri


lapor diri di sini ada 2 jenis :

1) Lapor diri tamat pengajian
2) Lapor diri bekerja


sepatutnya jika dah tamat pengajian,
kena lapor diri 2-2 sekali ye


first tu nak inform kepada JPA yg anda dah tamat pengajian
yg 2nd tu pula, anda rela berkhidmat dengan kerajaan


nampak tak perkara tu? Tak nampak eh? tak pe, saya re-type :)

" Melapor Diri Setelah Tamat Pengajian Bagi Pemegang Biasiswa Perseketuan Jabatan Perkhidmatan Awam ( JPA) "



bagi kes saya, hanya lapor diri tamat pengajian sahaja (jenis pertama)
sebab after ni saya nak sambung ACCA kan (full time)
so kerajaan akan tahu saya dah tamat degree
tapi tak bersedia berkhidmat lagi ye
sebab masih lagi menyambung pengajian (full time)


siapa2 JPA's scholar or others type of gov's scholarhip,
JANGAN lari after tamat pengajian
reason lari cthnya seperti nak kerja di private firm ke kan


nasihat saya, JANGAN lari sebab anda akan dicari!
hatta ke lubang cacing sekalipon
*eh ni JPA's officer bagitau ye. hehe
dan nama anda akan di black list & urusan ke luar negara akan disekat!
dan bayaran pampasan breach of contract
if xsilap saya, RM 130 000
banyakkkkkk kau
p buat haji sekelarga pon lagi pekdah wooo
*ni amount masa saya sign agreement*


yela dulu zaman belajar setiap sem kerajaan tanggung
tak perlu risau pasal duit dah
fikir study aje


alih2 tamat pengajian, anda lari begitu sahaja?
sepatutnya anda berkhidmat dengan kerajaan sebagai tanda terima kasih
dan fikir2 kan lah duit yg anda dapat tu, duit rakyat ok T____T


yang bagusnya, duit anda dapat tu, semata-mata BIASISWA ok
tak perlu bayar balik
besttttt kan :)



jika anda ada masalah gagal lapor diri,
call la JPA, ceritakan keadaan anda
JPA tidak akan memaksa anda bekerja jika ada masalah
dia pon mestilah prihatin kan
yang penting pihak JPA tahu status anda
xla diam je kan
seolah2 lari pulak :P



:: Panjang kauuuu surat ni. Sorang dah panjang ni. Cuba banyang kalau ada 2000 scholar? Fushhh orang imaginasi tinggi memang begini :P ::



Akhir kata :

1) Terima kasih sebab duit anda/parents anda bayar cukai, saya dapat gunakan utk sempurnakan degree saya :)

2) InsyaAllah ACCA nanti saya try apply JPA juga

3) InsyaAllah complete semua paper professional, baru saya lapor diri berkhidmat dengan kerajaan :)



Doakan yang terbaik utk saya ye! :)



Isnin, 23 Mei 2011

Bertunang : Hantaran untuk Incek Fauzy


ok,seperti dijanjikan,
kali ini saya nak share berkenaan hantaran tunang saya :)


eh2 tapi pic saya upload ni berterabur sket
like lepas makanan, benda, pastu makanan balik
haaaa kan xtersusun tu :P
xpelah, asalkan semuanya ada xpe la yoo :)


hantaran kami, 9 berbalas 11
ok, mari mulakan :)


1) Sireh Junjung

Sponsored by Eila (My Pengapit)

Komen : Perfect! Thanks sayang :)


2) Wajik

Sponsored by Mak Ngah


3) Sejadah

Sponsored by Sdn Bhd. Wakakaka :P


4) Pot poury

sponsored by Sdn Bhd :p


5) Kain nikah

Sponsored by Sdn Bhd juga :P


6) Fondant cake

Sponsored by Aunty Tiney


7) Dodol

Sponsored by Mak Ngah

Komen : Suka dengan tulisan atas dodol tu.
Menjadikan dodol aii berseri yuuu :)
tak la hitam je dodolku :)


8) Cupcakes

Sponsored by Aunty Tiney


9) Coklat

Sponsored by Ayah


10) Buah

Sponsored by Ayah

Komen : Lupe nak kilatkan dengan minyak zaitun T___T


11) Bahulu ikan

Sponsored by Mak Ngah

Komen : Kena usik dgn Makcik Incek Fauzy

"ni anak ikan ade 3, nak anak 3 je ke?"
Glurppppppp :P


12 ) Cookies

Sponsored by Aunty Tiney


:: Overall :) ::
masa ni hantaran coklat "dinyorokkan" bagi mendapatkan angka ganjil :P



1) Mesti ada yang bertanya kenapa angka genap kan? Ok2 saya explain :p. Mula2 Mak Ngah kata dia tak buleh nak buat halwamaskat. Tapi tak apelah, saya plan, cake & cupcakes akan diseparatekan. Tapi tibe2 Mak Ngah replace halwamaskat dengan wajik tanpa diketahui oleh kami. Pagi bertunang tu baru tahu & agak kalut sedikit. Makcik2 semua serang haku dekat bilik & bertanya kenapa hantaran jadi genap. Saya mana tahu. Tak tengok langsung hantaran pagi tu. Tapi mlm tu dah follow up, ok aje. Seperti dirancang. Tak akan haku nak cek balik kan, time tu den tengah di makeupkan :P


2) Solutionnya, masa berbincangan, hantaran coklat letak dekat dapur dulu. Dikeluarkan dari list buat sementara waktu. Wakakaka :P Pastu masa bertukar hantaran, Ayah saya bagi hantaran coklat itu kepada belah Incek Fauzy sebagai "hadiah" memandangkan anak2 buah Incek Fauzy ramai. Kiranya coklat tu tak masuk sebagai hantaran tapi sebagai hadiah.


3) Kami tak tukar hantaran ye, memang hari kejadian, amek semua dulu. Dengan dulang2 sekali hambek :P Sebab susah nak leraikan. Jadi, esoknya Incek Fauzy datang rumah saya utk pulangkan dulang hantaran pihak saya & saya pulangkan dulang hantaran pihak dia. Masa ni future MIL saya bagi 2 kampet gula pasir. Adat orang darah manis katanya :)


4) Ohh saya memang tak sangka banyak daripada hantaran ini disponsor. Terima kasih banyak2 kalian. N kawen esok sponsor la lagi yeh. Wakakaka


5) Hantaran saya digubah oleh Aunty Tiney menggunakan fresh flower & sedikit artificial flower. Upah kesemuanya beliau cuma amek Rm 50 je. Punya la saya budget Rm XXX utk 11 dulang. Sekalinya memang dia terima RM 50 je. Dapat harga jiran yuuuu :P Tu pon bergaduh manja sebab Aunty Tiney tak nak amek banyak. Memang niatnya nak sponsor. Thanks Aunty Tiney :)


6) Dulang hantaran, saya sewa. RM 20/pcs. Dulang kaca woooo. Kalau terpecahkan, silalah hulur RM 108 ye. HAHAHA. Alamak, gambarnya malas pula nak godek dalam external harddisk saya. Tapi saya pernah tunjukkan dekat entry2 lepas. Siapa2 yang mis entry tu, click label "tunang" dekat side bar kanan bawah sekali :) Berminat nak sewa dulang kaca? Email saya. Nanti saya bagi no fon akak tu :)


7) Siapa2 tak ade idea nak bagi hantaran ape, saya izinkan amek ideea hantaran saya :)



Nota Kaki :

Sayang, janganlah murung begini. Yang pergi tetap pergi. Banyak2kan sedekah Al-fatihah & Yasin

8thn bercinta, first time Incek Fauzy murung & serius. Saya mahu Incek Fauzy yg dahuluuuuuu T___T *mungkin makan masa utk back to normal* Incek Fauzy masih tak percaya rakan baiknya yg selalu lepak bersama, main bola bersama, gelak tawa bersama tapi hilang sekelip mata



Ahad, 22 Mei 2011

Kematian sahabat baik Incek Fauzy semalam. Al- Fatihah


Alhamdulillah kami dah selesai kursus kahwin :)
tercapai hajat saya nak ke kursus ni bersama
sebab bila merajuk ke hape nanti kan,
salah sorang dari kami akan cakap
" ingat tak ustaz/ah kursus kawen aritu cakap ape?? "

time tu mesti tak jadi nak merajuk lama2 hehe

yang bestnya, bila penceramah cakap :

"Tahniah & selamat pengantin baru serta selamat menempuh alam perkahwinan bagi bakal2 pengantin di sini harini"



tibe2 rasa, wuhuuuuuu dah dewasa rupenya aku ni
ingatkan di alam remaja lagi :P
punyelah tak sedarrr diri kan :P


eh2 ni nak cerite sket,
masa penceramah tu bagi talk,
saya jeling2 la Incek Fauzy
*tempat L & P dipisahkan
nak tengok dia focus ke tak kan,
sekalinya saat saya jeling dia,
dia pon menjelingggggg saya



whatttt??? HAHAHHAA
sumpahhh segan gile
mesti dia pon fikir macam saya
nak tengok saya focus ke x
hahahaha ;p



xpelah sayang, ilmu itu kita praktikkan bersama eh nanti
banyak ilmu kami dapat sepenjang berkursus 2 hari ni
tips2 pon ade yooo :)


Ok, itu just intro sahaja
dalam kepala saya lebih focus kematian sahabat Incek fauzy semalam
Al - Fatihah
begini al-kisahnya..




SABTU, 21.05.2011 ;

1) Petang semalam masa saya jeling2 Incek Fauzy (mcm saya ckp td, nak tgk dia focus tak :P ), tibe2 Incek Fauzy tunjuk handset. Saya macam peliklah kan, muka dia pula serius. tak fikir panjang, terus capai handbeg tepi kerusi, amek handset.


2) Ye, Incek Fauzy SMS saya. " Faizul call, Sopi meninggal.! " * Faizul & Sopi adalah rakan Incek fauzy dari Kecik. membesar sama2. so mmg akrab la kan


3) Dalam tempoh ini, saya kerap jeling dia, byk org call dia, mungkin kawan2 dia nak khabarkan tentang kematian arwah


4) Saya cuma reply, "Sabar sayang, nak abes dah ni, setengah jam je lagi. Abes kursus ni kita terus p ziarah eh " ~~ Saya tak buleh nak SMS sgt, sebab saya duduk barisan depan sekali. Apa plak penceramah kata nanti kan & saya tak suka ber-SMS dalam majlis ilmu. Nampak macam xsopan.


5) Then Incek fauzy reply " tak buleh nak focus ". Ye saya faham. Jika saya di tempat beliau, pasti air mata ni sudah mengalir & mintak pulang dengan bersyarat. Dalam otak ni asek fikir "aku nak balik, nak ziarah arwah "


6) Even 30min, masa begitu lambat berlalu. Ya-Allah, cepatkanlah masa. Saya xsanggup tengok Incek Fauzy keadaan begini. Asek tekup muka & jawab call T____T. Dalam masa yg sama, saya cekalkan hati salin tips2 & butir kata dari penceramah. Ye, kata2 ini tak ada dalam buku yg kita dapat masa kursus kawin tu eh. So bonus di sini jika saya dapat salin & aplikasinya kelak.


7) Tamat je slot terakhir, majlis bersurai. Sambung esok (read : arini) pula. Petang tu ada makan2 sket. Kuih & air kotak. Incek Fauzy terus capai 2 plastik, saya & dia punya (dah siap packing)


8) memandangkan abes 5.30petang, saya plan solat asar dulu, baru balik. Tapi saya hanya merancang, DIA yang menentukan, MasyaAllah hujan lebat sangat. Siap petir & guruh bagai. Jalan pon dah dinaiki air T___T. Satu je saya berdoa ketika itu, redakanlah hujan secepat mungkin sebab Incek fauzy mahu segera ke hospital selayang.


9) Hujan tetap lebat & kilat sambung menyambung. 30min menunggu, jam menghampiri 6petang. Tiada tanda utk hujan berhenti. Incek Fauzy terus berlari ke kereta & amek saya di depan ofis pejabat agama. ada bumbung kan depan tu. Ya-Allah selamatkan tunangku ini T___T. time ni dah sebak dah, demi sahabat, Incek Fauzy tetap redah hujan yang sangat lebat walaupon secara logiknya, arwah tak mungkin hidup kembali.


10) Alhamdulillah dah selamat masuk kereta. Keluar dari kawasan pejabat agama, air mula naik di bahu jalan dan menyebabkan jalan sedikit sesak. Berkali2 saya ingatkan Incek Fauzy, jgn drive laju, hujan ni, jalan licin. lagi satu jaga jarak dengan kereta depan. Saya ingatkan begini bukanlah bermaksud selama ni Incek Fauzy drive melulu. Tapi saya risau otak dia xleh nak focus masa drive, asek teringat arwah kawan baiknya.


11) Hujan tetap lebat. Tiada tanda nak berhenti or reda. Then Incek Fauzy benti dekat Petronas. Nak solat asar. tapi parking full. ketika itu kereta memang banyakkkk gila berhenti. Then singgah shell pula. 2x berhenti di shell, penuh juga. Ya-Allah, kuatnya dugaan mu ini T__T. tapi saya tak mengeluh. tetap pasrah dan yakin ada hikmahnya.


12) Incek Fauzy terus nekad solat dekat hospital saja. daripada buang masa keluar masuk petrol station tapi tak dapat berhenti solat jugak, baik teruskan pejalanan dimana di hosp nanti dah tentu ada surau.


13) Sampai hospital around 6.45ptg. Kami parking di bahagian kecemasan. then terus jalan mencari surau. Masa ni hujan lagi tau. memang tak berhenti dari tadi. then kami solat asar menghampiri pukul 7mlm. Ya-Allah, andai nyawaku dicabut ketika ini, 1 tanggungjawab wajib kepadaNya saya tak laksanakan lagi. T___T


14) Masa ni level surau memang dah sunyi. Waktu melawat dah abes. Then saya terberenti depan surau. saya TAKUT. ye saya TAKUT. Andai diberi kebenaran, saya nak solat dengan Incek Fauzy T___T


15) surau lelaki sebelah je, hanya di pisahkan dengan kain langsir. Sebelum berpisah, Incek Fauzy ingatkan saya jaga handbeg masa solat. Letak dekat depan. tapi bukan itu saya fikir. saya fikir saya takuttttttt sgt. sebab malam tadi saya mimpi hantu :( (dah basuh kaki before tdo tapi mimpi jugak. huhu)


16) Saya cakap dengan Incek Fauzy, kalau dengar saya jerit kuat2, terus datang tempat perempuan tau. Sampai macam tu sekali saya punya takut. Pastu saya dengar bunyi air di tempat laki. Ohhh Incek Fauzy tengah amek wudhu'. then seusai saya wudhu' saya terdengar bacaan Fatihah oleh incek Fauzy. Sungguh merdu bacaanya. Ya-Allah, xsabarnya saya nak solat bersama dengannya :)


17) Abes solat, Incek Fauzy tengah engaged. Tersilap unit ni. Bukan di wad biasa or wad kecemasan. Atas nasihat kawan dia, kami amek balik kereta & ke unit forensik. Di sana, kereta jenazah dah sedia & keluarga dan sahabat handai sudah menunggu.


18) Kami terus ke bilik mayat. dan saya hanya masuk sampai di pintu bilik mayat. Incek Fauzy masuk & tengok arwah (ada sahabat yang bukakan kain utk Incek Fauzy tgk)


19) Saya tak pasti punca sebenar kematian. sebab parents arwah tak mahu buat post mortem. Di katakan arwah ade tournament futsal. Tak sampai 5min di padang, sesak nafas then rebah dgn sendirinya. Mungkin dah ajalnya disitu. Sungguh mudah arwah pergi. Tak sakit & menderita, pergi begitu sahaja..


20 ) then 7.45malam kami beransur pulang. Sebab jenazah akan di bawa pulang ke Gombak utk di mandikan, dikafankan & disolatkan. kemudian ke Bentong utk dikebumikan di sana. Malam td jugak bertolak ke Bentong & selamat dikebumikan sekitar 2pagi tadi..


21) Malam tu, Incek fauzy ada call saya yang dia dah otw ke Bentong. dan kursus esok, (arini) dia mungkin tak dapat hadir & dia minta saya pergi sendiri esoknya. Masa tu dia dah call ustazah JAIS maklumkan perkara ini & bulan depan Incek Fauzy diminta attend slot utk hari ke 2 jela..


22) Saya berdoa agar kawan dia yg drive kereta Incek Fauzy. At least Incek fauzy tak penat sgt & buleh attend kursus macam biasa. *masih berharap utk ke kursus bersama T___T*


23 ) First time saya tengok Incek Fauzy murung sebegini. Memang muka beliau serius abes la. tanya sepatah, jawab sepatah. Tapi saya tak tanya soklan bertalu-talu. Lagi menyerabutkan fikiran Incek Fauzy kang..




AHAD, 22.05.2011 ;


1) Pagi tadi saya ke pajabat agama dihantar oleh ayah. Nak drive sendiri, saya pening. semalam bertalu2 kena hujan.


2) Pagi ini saya kejutkan Incek Fauzy bangun subuh seperti biasa. Masa saya bangun td, ada SMS dari Incek Fauzy pukul 4.41pg. menyatakan dia dah sampai Gombak kembali & nak tdo. Andai di beri kekuatan utk hadir, dia akan pergi kursus.


3) Elok Incek Fauzy masuk dewan ceramah, penceramah pon masuk. Ya-Allah cantik & sungguh sempurna perancanganmu. Saya risau Incek Fauzy masuk lewat 15min selepas ceramah bermula. If gini, kena mengulang balik slot itu. Ini memang undang2 dari pejabat agama..


4) Tadi saya tetap jeling2 Incek Fauzy seperti semalam. Tapi Incek Fauzy nampak sedikit mengantuk. Asek menguap sahaja. Mungkin kepenatan dari semalam. Yela pulang dari hosp, Incek Fauzy bersedia di masjid utk urusan mandi, kafan & solat jenazah. pastu terus ke Bentong utk pengebumian & pulang ke Gombak kembali seusai kebumi. Mujur pergi balik dari Bentong bukan Incek Fauzy yang drive. Bersyukur sangat Dia kabulkan doa saya. Terima kasih yaAllah :)


5) Abes slot pagi tadi, saya hulurkan gula2. Standby kot2 Incek Fauzy mengantuk lagikan. hehe. Sungguh, kat sini saya dapat tengok kesungguhan Incek Fauzy menghadiri kursus walaupon ustazah JAIS dah maklum perkara ini & mintak Incek Fauzy datang bulan depan sebagai ulangan slot yg tertinggal. Terima Kasih sayang sebab berkorban demi masa depan kita bersama T___T


6) Akhirnya, Alhamdulillah kami tamat kursus pra perkahwinan walaupun terdapatnya dugaan & ujian dariNya. Mungkin Incek Fauzy cuti rabu ini, utk booking HIV test di klinik kerajaan. dah ditetapkan tarikh test, baru kami buleh teruskan utk isi borang nikah pula. Syukur YaAllah dengan nikmat kau berikan ini. Semoga urusan kami dipermudahkan segala2nya



*Al-Fatihah utk arwah Saufi. Moga di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman & dilapangkan kuburnya. (Arwah berusia 24thn, tua setahun dari saya)




Esok Incek Fauzy kerja seperti biasa. Saya nasihatkan minta cuti sahaja andai badan tak larat sgtt2, tapi Incek Fauzy ni kategori pekerja terbilangggggg. Demam teruk pon xnak MC (ni MIL bagitau). Sayang cuti katanya. Haishhhh sayang ni, abes tu annual leave nak di gunakan bila? Cuti Kawen memang company bagi. Tak usik annual leave. Dan sehingga kini, sudah hampir pertengahan tahun, cutinya masih berbaki 18hari...



Nota Kaki :

Pengalaman pertama berhadapan tengok jenazah di bilik mayat. Ketar lutut ini T__T. Semoga tahap keimanan & ketaqwaan kita padaNya makin bertambah dari sehari ke sehari. Aminnnn :)



Khamis, 19 Mei 2011

Interview ACCA


Kehhh kehhh kehhh
dah 3minggu berlalu baru nak hapdet
Aii busy dgn final la masa tu :P


:: Pakai baju masa merisik pon ok gak kan :) ::



Percaya tak saya tak prepare ape2 pon utk interview ni T__T
masa tu tengah busy dengan final exam
memang berserah bulat2
gambleeee gilee :P
eh2 jgn tiru perangai saya ni tau



andai dapat, saya sambung :)
tak dapat, berkhidmat dengan Kerajaan la gamaknya
*saya JPA's scholar. Ada kontrak dgn kerajaan :)



:: Aisyah tak amek ACCA tapi tgh tgu offer KPLI. Semoga niat kau jd pendidik tercapai ye dear :) ::




saya dah survey pasal ACCA ni
since ACCA ni worldwide, so amek kat mana2 pon buleh
paper dia tetap sama, fee pon same, dari UK, examiner pon dari UK :)
harga paper dalam matawang UK
so, convert la ye dengan RM kita =)



if amek dekat UiTM, total fee utk 5papers, RM 4.3K
eh ni pon dah RM 6K UiTM tanggung tau
ehhhh UiTM memang murahh
Ohhh UiTM dihatikuuuu *tetibeee :p*



katakanlah saya pass semua paper utk 1st sem,
UiTM akan bagi grant study
means, pengajian anda sebanyak RM 4.3K ditanggung UiTM
wuhuuuuu ni yang best ni kan =)
saya perlu tanggung duit makan minum & keperluan sahaja
bestttt kannn bestttt kan :)




tapi if amek ACCA luar UiTM, like private U or college,
total 5papers around RM 10K
ni memang actual amount after dah convert duit RM
banyakkkkkkk kauuu
berpinarrrr mata dennn ni haaa :P


:: Hawa tengah drive, saya capture pic, Ayie tengah prepare interview dekat belakang saya :) ::



dah kata papernya standard kan, dari UK
so tahap kesukarannya buleh tahan la ye :)
andai kata failed (owhhhh mintak simpang),
sila la repeat & bayar balik fee & exam fee ikot matawang UK eh
sumpahhh mahal weiiii
so saya hope saya pass sekali exam ni je
tak nak repeat2, very costlyyyyy ok T___T



tapi tak bermakna kena completekan semua paper serta merta
saya akan diberi tempoh 10tahun utk completekan semua papers
kau nampak x kesukaran paper ni sampai dia bg tempoh 10THN???
fushhhhh kesat dahi kejap T__T



sem lepas kan, saya ade clasmate 2 org dari ACCA
after diploma, diorang dapat offer terus sambung ACCA
tapi amek separuh jalan sbb failed & xsanggup bear high cost
so diorang amek degree dulu
hehhhh ni lagi aku cuak ;p



setelah difikir & berbincang, saya tetap teruskan niat saya
like i said before, ACCA is one of my wishlist :)
susah ke senang, depend pada individu masing2 kan
mungkin org tu senang nak absorb sebab dia jenis cepat pick up


now saya masih menunggu surat dari UiTM
pasrah menunggu ni :P
hari2 tgu abg posmen hantar surat :P


saya juga tgk fikir 1st sem nanti nak amek 2 or 3 paper
if 3papers, quite heavy but within 1 year dah complete
if 2 paper, ringan sket but tempohnya akan jadi setahun setengah (3sem)


ohhhh camne eh??
* thingking =) *


Nota Kaki :

Incek Fauzy request kuih seri muka

Esok ke Giant mencari bahan :)


Rabu, 18 Mei 2011

Persiapan Kawin : Kursus Kawin


Ohhh ni bab sedih sket
ikotkan, saya & incek Tunang telah selamat menghadiri kursus kawin
tapi ntah macamana, ustaz tu tersalah pandang
nasib baik I cuti lama tau yuu
so xla rasa marah sangat masa I abes gitu aje :)
hekkk hekkk :p


ceritanya begini :

2 minggu lepas, saya tengah khusyuk study ni
esoknya ada paper FAR 600
student account UiTM tau la paper ni paper membunuh T__T


suddenly handset bunyik,
Eila texted me :

" N, daftar kursus kawen ke? Nama N ada ni. Nape xdtg? "


me? Gulrppppppp


terus call Incek Fauzy


tapi my call was rejected T__T
sebab Incek Fauzy tengah meeting dengan GM


buku depan mata memang tak tengok dah :p

cek balik SMS Incek Fauzy yg ada bgtau date kursus kawin

confirm, memang next week, 14 & 15 May 2011

sejam lepas tu, Incek Fauzy call balik
bila saya bgtau semuanya,
dia relax aje okeh
siap cakap :


" kebetulan nama aje kot same "


eh mamat ni, relaxnya kamuuuuu
saya kat Shah Alam nunnn dah menggelupurrr
HAHAHAHA



Incek Fauzy kata xpe, nanti dia call balik
dia nak call ustaz dari JAIS dulu


esoknya call ustaz tu, tak berangkat. bulehhh?
call lagi dan lagiiiii still xberangkat


then Incek Fauzy ke ofis ustaz tu sendiri
blaaa blaaaa blaaa


memang nama kami di masukkan pada 7 & 8 may 2011
seminggu awal
hellooooo, 7hb & 9hb ai ada paper lagi tau T____T


pelik, dekat resit tulis 14 & 15hb,
tapi nama naik 7 & 8hb
xpelah, saya anggap tu kesilapan teknikal sahaja


finally ustaz JAIS tu call Incek Fauzy balik
re-confirm new date,
this week, 21 & 22hb, Masjid area Keramat, KL



setiap kejadian ada hikmahnya kan :)
saya tak salahkan mana2 pihak
since saya ada banyak masa,
xkalut sangat nak prepare
just ikot ape yg saya dh tulis utk "things to be done by today"



eh nak kawin ni jgn stress2
tak comelll :)


Ayuhhh, mari kita berkursus hujung minggu ni
hehehe :)


Nota Kaki :

semangat masak membuak-buak! well done N! :)
*sambil fikir esok nak masak apa pula yeh T__*)



Bertunang : Jari Makin Runcing. Cincin Tunang & Risik tak Muat T__T


Macam saya cakap entry sebelum ni,
saya kan diet after tunang until now
then, berat saya turun la kan, hehe



akibatnya, jari saya makin runcing yuuuu, hekkk hekk :)
cincin tak muat dah, longgarrrrrr
pastu kan, bukan saje jari runcing
tapi tangan saya ni timbul urat2 kauuuuuuu



baru2 ni jumpa Incek Fauzy
kami memang dah lama, ade la kot sebulan
dia pon terkejut tengok diri saya sekarang
memang kurusssss sangat ok


jari runcing
timbul urat2
muka sedikit cengkung
perut sedikit kempis
*xde lipat2 sangat dah time duduk :p
seluar jeans menggeleberrr




:: Rongga ruang yang terbiarrrr ::



terus Incek Fauzy tak kasi saya diet dah
kurussss sangat pon tak cantik katanya :P
Yooo la Cik Abang sayang :)



ok2lah balik Gombak ni saya tak diet pon
balik Shah Alam kang sambung balik :P
errrr tumpang lalu sayang :P
if timbang berat ni, ade la kot naik sekilo 2
makan main bantai je kan, xde diet2 :P



:: Cuba tengok gambar saya masa tunang. Montok2 kan jari I. Berulas-ulasssss ohh. saya tengok album tunang pon, rasa macam nak geget je jari sendiri. Gemukkkkksssnya Haku. HAHAHA ::


HAISHHHH lari topic lak
nak cerita pasal cincin, terus jadi entry diet :P
HAHAHHAHA



ok2, meh sambung balik :)
sebenarnya memang cincin dah start longgar sebulan after tunang
tapi saya still pakai
sebab kononnya nak ingatkan diri sendiri


"kau ni dah jadi tunang orang. Sila behave macam tunang orang"


Haa gitu la
tapi makin lama cincin makin longgar
nak pakai pon dah tak syokkk la kan
ade satu hari tu, baru siap2 lepas mandi,
tak lama lepas tu, cincin tunang, yang batunya keatas,
terus terpusing masuk bahagian dalam tangan
errr faham ke ape haku explain ni??
HAHAHA



maksudnya bila hulur tangan, batunya dah tak de
tapi bila anda pusingkan tangan macam nak merenjis tu,
tibe2 ade batunya
majikkk kan. majikkkkk sangattttttttttttttt
HAHAHAHA :P



:: Percaya tak, cincin tak muat masa nak sarung. Ketat gileee. Tu pon terdetik pakai losyen. Tapi masih ketat ok T___T ::


*refer pic diatas*

Cincin ni kami beli 10bulan sebelum tunang
tak silapnya bulan Mac tahun lepas
saya memang tak nak beli lagi
sebab tak confirm lagi bila nak tunangnya
tapi Incek Fauzy nak beli juga,
saya pon oraittttkan jela

tak tunang tahun tu, simpan jela kan :)
ye, cincin tunang tu saya yang pilih
paling simple kotttt
saya jenis tak suka besar & berbatu2
tak sesuai dengan jari saya


sekalinya mak mertua cakap:

"alahaiiiiii keciknyaaaaa"


tapi kan, haritu.. errr nak cite ke x nih :P

ok2lah, sekadar nak coret dekat blog je :)


bulan lepas, longgar dia tahap kritikal tau
tapi saya degil, tetap nak pakai
then saya bangun tdo, cincin risik tak ade di jari manisku
HAAAAA??? misplace ke? uwaaaaaa hati dah tak sedap ni
try cari 1 rumah sewa, tertonggeng2 den ni ha cari bawah katil :p



pon xde. dah sedih dah ni :(
saya yakin hilang dekat rumah sewa
sebabnya before tu saya solat, masa berdoa, cincin masih di jari
sempat tu kau menjeling cincin
kehhhh kehhh :p


after solat, saya mandi, then saya terus tdo
bangun tdo tu yang perasan cincin hilang
terus aim bawah katil
kot2 saya mengigau terbuka cincin masa tdo, lalu tergolek jatuh bawah katil ke kan
haku ni imaginasi memang tinggi :P
cari2, takkkkkkkkkkk ade pon
mulalah ayaQ mata bergenang



cincin risik tu weiiiii
sayangggg sangat2
nak bagitau Incek Fauzy, takut dia terluka
kononnya saya tak hargai cincin dia bagi



uh time ni dah serba salah sangat2 :(

kuatkan hati, capai handset, call dia

belum cakap pape, dah mengalirrrrrrrrr laju ayaQ mata ni
HAHAHAHHA


masa tu saya tengah study leave tau
memang tahap stress saya melampau2


then Incek Fauzy cakap toksah stress fikir pasal cincin tu
try cari lagi sekali, kalau xde gak,
tak apelah, harap benda ni dah settle
focus study tu
next weeknya, my first paper


tapi hati saya tetap yakin akan jumpa balik cincin tu
yela rumah sewa besar mana jela
confirm jumpa balik

dari dok study dekat meja study,
kejap2 masuk bilik cari cincin :(
dalam masa yang sama,
dok sms dengan Incek Fauzy
memang malam tu tak focus pon study :(


punya la dia nasihatkan suruh focus study, tak yah cari dah
tapi saya degil, tetap nak cari juga
yela weiii cincin kenangan T__T


atlast Incek Fauzy call
hujung minggu nanti dia datang Shah Alam
p beli yang baru
masa tu dia ke JB, outstation



bila dia cakap camtu, lagi la haku nangisssss
kau dah hilangkan, pastu dapat ganti yang lain
terasa diri ni sangat cuaiiiii :(



tak lama lepas tu, jumpa balik weiiii
sumpah happy gila
terus call Incek Fauzy :)


kau tau jumpa dekat mana?
terselit di celah span mandi yang kain net tu
HAHAHAHA



sejak dah jumpa tu, saya memang tak pakai dah cincin
simpan molekk je :)
takot jadik lagi benda yang sama :P


nasib hilang dalam rumah sewa
kalau di luar???
selamattttttt la cincin kau :P


oh ye, hujung minggu ni kami nak hantar kecikkan
terasa lama betul tak ada cincin di jari ni
teringinnnnn nak pakai :)


dulu busy dengan study,
so tak sempatlah kan
ni dah grad, ade banyakkkkk masa :D



Moral of the story, jangan pakai cincin jika ianya longgar :)



errr macam panjang je entry ni
xpe, 3 hari tak update kan, hambekkk :P


ok dah, saya nak turun memasak jap
bunyik la pulak perut ni :)
bye, jumpa next entry :D




Sabtu, 14 Mei 2011

Persiapan Kawin : Pakej nikah & Bersanding


Alhamdulillah settle satu part
siang tadi saya & Mak telah confirmkan semua item di butik pengantin
lepas ni hanya follow up sahaja :)



:: Until may 2011, ade 30 pasang baju baru keluar. Rambang mata ni nak memilih oooo. Lawa2 belaka :) ::



1) Pakej nikah

-Baju
-Tudung
-Veil
-Kasut
-Aksesori
-Makeup
-Bantal nikah



2) Pakej bersanding


-Baju bersanding
-Baju persalinan 2 pasang (L&P)
-Tudung
-Veil
-Kasut
-Aksesori (L&P)
-Make up (L&P)



3) Others


-Pelamin dewan
-Walkway
-Red carpet
-Flower arch
-Pelamin mini
*utk nikah & malam berinai
-Hiasan tangga
-Dekorasi meja makan pengantin
-Dekorasi bilik pengantin
-Dekorasi meja potong kek




:: Muka letih try 3 pasang baju. MasyaAllah, berat manik satu hal, bajunya meleret2. Veil pun meleret jugak. Sape lalu belakang haku nanti confirm terpijak punya :P ::



Mulanya pelamin kami memang tak buat di dewan
hanya di rumah
means, bergambar hanya bersama kawan & family terdekat


tapi bila fikir2 balik, macam membazir pula
sebab pagi nak bersanding, sure lepas siap2 tu,
akan terus ke dewan
rumah & dewan tu, dalam 5 min je kot
*lama sebab ade trafic light. Ohh Gombak dah xaman. Sana sini trafic light :P



Mak ayah & sedara2 sure dah tunggu dekat dewan nunnn kan
so bilanya nak bergambar bersama family & kawan2 di pelamin?
balik dari dewan, sure outdoor session plak
macam membazir kan?


tu yang tadi saya add mini pelamin di rumah
then pelamin yang dirancang, letak di dewan
sonang aihhh, tak membazir dah :P


:: D Ratu Bridal House, Gombak ::


tadi saya tukar kaler baju bersanding
2 bulan lepas saya amek kaler orennnnnn
yessss, sila jangan terkejut
time tu dah tak sedap hati kotttttt
saya dengan oren mana ngammmmmmm
tapi Kak Nur kata saya cerah, senang nak pilih kaler, xde masalah


tapi time tu amek je dulu, kira booked
akak tu kata, if xnak, nanti bulan 4, 5 datang balik
sebab masa saya datang tu, tengah cuti sekolah
musim orang kawen
baju banyak pengantin2 dah amek
so yang tinggal ni, yang tak umpppphhhh la kan
hehehe :)



eh tapi bagi saya la yang xummphhhhh
bagi orang lain, baju2 tu cantik
buktinya, Kak nur cerita tadi,
semalam ade 2org customer bergaduh nak baju oren yang saya booked tu
siap nangissssssssssss2 kauuuuu
nasib date diaorang nak tu, bukan date saya
if tak, dengan bangganya saya bagi diaorg
padahal??? memang kau tak suka kaler orennnnn kan N
HAHAHAHHA


tu yang pagi tadi nekad, nak betul2 cari warna yang berkenan di hati :)
Alhamdulillah dapat cari
InsyaAllah kalau tak ada tukar2 lagi, hehe,
theme bersanding saya PINK CREAM :)
yessss, P.I.N.K itu harus ye
walau tak banyak, sikit2 pon jadi la
janji ade P.I.N.K :)





tadi saya tak letak apa2 deposit
just nak confirmkan item2 & try baju lain je
sebab masa 2 bulan lepas saya datang,
saya letak RM2K as 1st deposit


saya berani letak banyak ade 2 sebab :

1) Nanti nak bayar yg kemudian, tak trasa banyak. Eh ni phsyco je nih. Total amount tetap sama kan :P


2) Saya yakin D Ratu buleh berikan service yang terbaik since saya memang amek pakej bertunang dgn beliau. So saya memang yakin ahh dan saya dapat banyak diskaun :). Thanks Kak Nur :D



So lagi balance, saya bayar masa fitting baju kelak :)





tadi Incek Fauzy tak datang ke butik
3-3 baju yang saya try, saya MMS dia
paling dia berkenan, PINK CREAM tu la




baju pink cream tu agak fit gak la
ngam2 dengan badan saya
then, Incek Fauzy kata saya dah kurussssssss
ye, saya memang diet since after bertunang
and now, i lost about 12KG within 4months :D
saya tak telan apa2 pil or jamu ok
mahukan rahsianya?
later saya update
amat berguna bagi bakal2 pengantin yang mahu kurus dan tampil menawan di hari bahagia :)



oohh ye, siapa2 yang tengah pening nak cari butik pengantin,
saya memang suggest D- Ratu la
sebab satu2 butik yg saya survey, menampilkan muslimah kontemporari
banyak baju jenis dress labuh, jubah n etc
pendek kata, memang ngammmmmmm dengan jiwa saya
baju2 yang tak syyyyekyyysi sangat la
hehehe :)


Mahukan details? ini dia...

013-6070393 - Kak Nur
butiknya di Gombak ye :)
Fotopages