Ahad, 24 April 2011

Kursus Kawen. Eh silap, Final Exam Dulu La Weiiii :P



28.04.2011 : Internal Audit

29.04.2011 : External Audit

03.05.2011 : Management Accounting

04.05.2011 : Integrated Case Study

07.05.2011 : Accounting Theory

09.05.2011 : Strategic Management




Doakan saya dapat jawab dengan tenang ye :)

eh lagi satu, tertinggal pula tarikh penting :P




14 / 15.05.2011 : K.U.R.S.U.S K.A.W.E.N


horeyyyyyyyyy tak sabar nak abes final
*first paper pon tak start lagi. Hover kau! :P*
mahu buat persiapan kawen dengan kencang!
wahhhh kencang!*gila poyo ayatnya :P* :D



:: Gambar tak ada kaitan dengan entri :P ::






ok babai, jumpa lagi next entry

saya mahu sambung study :)






P/S : Esok interview ACCA. Tak sedia apa2 ni haihhhhh T__T




Rabu, 20 April 2011

Panggilan Temuduga


Eh hape ni final exam belum start lagi dah dapat offer letter interview??
best gila kan if macam tu
confirm2 kerja dah panggil :)



tapi jangan salah sangka
ni bukan interview kerja
tapi interview sambung study lagi :D


:: Sila klik utk dapatkan pembesaran yg sehat :P ::



ye, seperti yang di rancang,
saya memang nak sambung professional course abes degree ni
insyaAllah intake kemasukan June 2011



Incek Tunang & family menggalakkan saya sambung
saya perlu amek 5papers sahaja, dalam masa setahun, COMPLETE!
InsyaAllah :)



doakan yang terbaik utk saya ye
slase depan, 26.04.2011, ada interview before dapat tawaran sambung



ohh ye, mesti ada yang tertanya2 saya amek ape kan
saya amek course ACCA
*ASSOCIATION OF CH
ARTERED CERTIFIED ACCOUNTANTS (ACCA) (UK)*


perancangan after ACCA? later saya update! :D
sangat gembira dapat panggilan interview ni
sebab amek ACCA is one of my wishlist!
huyuuuuuuuu
*senyum sambil lompat2 :D*


ok, saya nak sambung study
my first paper is on next thursday, 28.04.2011
doakan saya dipermudahkan segalanya ye kawan2 :D



Nota Kaki :

sayang, terima kasih untuk segalanya :)



Sabtu, 16 April 2011

Farewell Party


Farewell Party by ACB 8E

Date : 13.04.2011 (wed)
Time: 12.30 - 4PM
Theme : Pink, Red or Black
Venue : 1002, Menara SAAS, UiTM


:: Tugas saya adalah merakam video. Sekian Terima kasih :P ::


:: Bersama lecturer External Audit ::


Tak sangka 4tahun di bumi UiTM ini sudah sampai ke penghujungnya
InsyaAllah bulan depan bakal membawa haluan masing2
ke alam pekerjaan, sambung Master, Profesional n etc
walau apa jua haluan kalian,
ku doakan yg terbaik :)



:: Lecturers yg xjemu mencurahkan ilmu. Terima kasih atas didikan! ::


2minggu lagi final exam akan bermula
semalam hari terakhir kami ke class mengendong buku2 & files
gelak tawa bersama, bergambar bersama
Ya-Allah tak sanggup rasanya nak hadapi perpisahan ini T__T
4tahun bersama, cukup membuatkan kami sangat rapat



walau apa pon terjadi, hidup mesti diteruskan
semoga berjaya utk final exam kelak
momen seperti ini akan terpahat di sanubari
kita jumpa lagi di hari konvo, InsyaAllah



saya tak banyak gambar nak share
sebab tgu dari jejaka dalam gambar atas ni bg softcopy
dia memang photographer on that day :P


Adal, cepatttttttt la transfer dari kamera kauuuuu
HAHAHAHAH

Nota Kaki :

Sekarang saya ada di Gombak :)



Sabtu, 9 April 2011

Terima Kasih Ya-Allah :D


Sayang, terima kasih utk segalanya
tak terucap dengan kata2
*speechless :(


sungguh, minggu ni saya downnnn
tapi Incek Fauzy "bangun" kan saya dengan kata2 semangat
sanggup berjaga sampai 2pagi semata-mata temankan saya buat report
*teman melalui handphone je la :P
thanks sayang :)



tadi kami lunch bersama
makan burger king & eskem baskin robbin
seronok sangat dapat makan bersama
hilang terus tekanan kerja :D
thanks again sayang sanggup datang ke shah alam



lebih buat saya terharu, Incek Fauzy bagi saya stok makanan
seperti susu segar, Scott emulsion & ape lagi ntah
tak ingat la pulak
sambung stress balik kot?
sbb dah balik ni kena mgadap laptop sambung buat report
HAHAHAHA




tapi banyak makanan yg bagi tenaga la
sebab 3, 4 minggu sejak kebelakangan ni saya memang x cukup tdo
Incek Fauzy sangat risau
tu yg bagi makanan kesihatan




Ya-Allah terima kasih pertemukanku dengan insan sebegini
rahmatilah hubungan kami selamanya :D



sorry gambar yilekkkk pociii
sebab malas nak upload
ade je dalam phone, tapi malas nak transfer
sbb stress kot?
HAHAHAHA
nak jugak kaitan dengan benda yg xde kaitan :P



now jam hampir 7malam
saya tak tidur lagi since 3pagi
demi menyiapkan report!
huhhhh cepatla cuti sem
saya memang betul2 dah flat gilep ni :(




Ahad, 3 April 2011

Maaf Kerana Lama Tak Update


terasa lama betul tak menulis disini T__T
baiklah, saya akan nyatakan kemana hilangnya saya selama ini



1) terlalu sibuk dengan tugasan sebagai pelajar

2) hujung minggu dipenuhi dengan aktiviti seperti attend talk & seminar

3) baru balik dr amek test, which is dibuat pada hari minggu



ini saya nyatakan secara general sahaja
if bagitau details, haku pon nak muntah dibuatnya
terlampauuuuuuuu banyak kerja nak dibuat
semuanya nak urgent
kasihan badan, 2 3 minggu ini asek tak cukup tdo aje
mata pon dah macam panda je ni :(


tapi demi segulung ijazah,
ku tempuhi sem akhir ini dengan penuh senyuman *tipuuuuu
hahahaha



ohhh ye, masa tengah buzy2 ni, badan tak sihat
seperti nak demam
mungkin sebab tak cukup rest kot?



maka, terkedek-kedek la haku ke kedai cari air asam jawa ni
kata orang2 tua, if nak demam,
minum air asam jawa ni
ia akan menyejukkan badan



teringat pesanan arwah K suatu ketika dulu
bila arwah tahu saya demam, cepat2 dia suruh beli air ini
Al-Fatihah..




akhir kata, mungkin saya akan menyepi lagi selama 2 minggu ni
sebab 2 minggu ni, adalah masa saya menyiapkan report
matikkkk la tak buat apa2 lagi
huhuhu



btw, thanks Incek Tunang atas kata2 nasihat
Love u hingga akhir hayat :)
ok, sila jangan muntah :D



tadi baru jumpa Incek Tunang
isi borang kursus kawin
InsyaAllah bulan depan pergi


pakej perkahwinan pon dah booked
eksited gile makkcikkkkk ni
HAHAHA
later la eh saya update
really buzy gila sekarang ni


tak sabar nak tunggu abes final
time to prepare for our wedding :))


hambekk kau, intro entry macam sedih sebab banyak kerja
tibe2 ending macam happy je kan
well, hidup mesti kena ceria maaaaa
*alasannnnnnn HAHAHAHA

ok, bye2, jumpe lagi
nak masuk tdo ni
pagi kang ade class
siap ade quiz kau!
*pengsannnn*


- strewberimanis, 2am, 4.4.11-