Selasa, 8 Mac 2011

Welcome Nokia N8, Goodbye SE Z610i

Masih kekok menggunakan handset baru
nak taip SMS pon terkebil-kebil wehhhh
nak call out lagi la, mula2 saya tak tahu nak tekan hape
memang abes canggih dah la
hebat tak hebat penangan handset ni
cepat cakap "hebat"
if x, saya piat telinga korang
ewahhhhh suka2 je nak piat telinga orang kan :P
saya joke jela :)
sebenarnya haku yang tak tahu. salahkan handphone plak :P. HAHAHA

:: Nokia N8 sponsored by ayah. Thanks ayah, N janji akan perform yg terbaik utk last sem ni. Bodekkah? HAHAHA ::

:: SE Z610i ::
walau diriku telah mempunyai N8,
kau tetap dihatiku!
4tahun telah berkhidmat denganku
terima kasih sony pink :D
pink selamanyaaaa
errr gelissssss pulak :P
saya tak trade in handset sony ni
sebab sayang wehhhh
sentimental value tu
ayah bagi masa saya 1st year degree :)




Isnin, 7 Mac 2011

Masalah Sekarang

weiiii ni yang gerammm sangat nii

laptop buat hal la pulak

Mozilla tak leh pakai

nak masuk tenet gila punya susah ok

saya remove, download balik pon tak leh

then saya cuba chrome plak

pun sama, stil tak buleh

now saya pakai internet explorer je

tu pon bengong gleeeeeee

ntah apehal, taip2 address dekat tab, web not found

buleh??? weiiiiiiii aku banyak kje nak guna tenet ni

materials report2 nak kena refer tenet

HAIYAAAAAA laptop, pls la bersabar

lagi 6 minggu je tuanmu ni nak abes sem

kasi can tuanmu ni siapkan report2 yang delay dulu ok?

saya janji saya hantar kamu repair T__T

dah la handset selamat jahanammmmmmm

jangan la pulak laptop

huhuhu

but, semalam dah dapat handset baru

yipiiiiiii thanks ayah :)

ngendeng2 sket dekat ayah, bodek2, trus dapat :P

on the spot semalam ayah ajak ke Wangsa Walk

saya tak sempat nak survey handset ape,

terus rembat je Nokia N8

kata ayah, handset tu kira latest la

haku tak tahu sebab tak try survey pon

HAHAHHAHA

btw, thanks ayah :D

errrr belikan laptop baru buleh?

PANGGGGGGG HAHAHHAHAA

ok2, saya sedar diri ini :P

oh ye, semalam juga saya dah amek album tunang saya

asek dok membelekkkk aje keje saya :P

sangat berpuas hati dengan hasil WeddingMedia

InsyaAllah saya kawin nanti saya amek dia juga :D

ok, kalau laptop ni ok lagi,saya update later eh

if not, update from phone aje la :)

undur diri dulu, nak siapkan slide presentation kejap :D



Khamis, 3 Mac 2011

Keadaan Selepas Common Test

Perasaan?
Legaaaaaaaaaaaaaaaa sangat
even though hanya test,
tapi feeling dia macam final exam ok
sumpah susah gile :(
serius, sepanjang degree ni,
ni lah common test yang saya rasa sangat susah
ibarat nak menitik air mata setiap saat
ok, itu over sangat perumpamaannye :P




:: Baru abes 1st paper. Muka masing2 lega gile sambil mengepit sweater masing2. Hehe. Padahal ada 3 papers lagi yg menanti. Hambekkk kau! memang tak tdo malam la. Serius oh. Sadis gile saya tengok keadaan budak2 rumah saya ni. Elehhhh saya pon same gak. HAHAHA ::

after common test selesai, report2 pulak tengah Q

haiyaaaa makin gugur la rambut2 haku

stress bebeh

HAHAHAHA


Ayie menggunakan sisa2 masa yang ada sebelum dipanggil masuk dewan :)
time ni memang cuak gile babeng ah
bayangkan, tak fully prepared, then terus amek test
memang gamble! :P
tapi sepanjang test, memang kelam kelibut sket budak2 rumah ni
termasuk saya la tu :P
tdo 2 jam, bangun study
yang tdo & study silih berganti
pastu sampai terlena2 dekat meja study :P
mata masing2 dah macam panda je
memang tak cukup tdo
tu la saya cakap, walaupon hanya test
tapi macam final dibuatnye
stressssss sangat2 :((
:: Hamboiiii Aisyah, tdo sampai peluk Hawa tu :P ::
tak caye? ni haaa buktinya
abes aje paper last,
kami pakat nak keluar rumah
nak bergumbira seketika
tak nak ingat buku ke hape ke kan
memang nak enjoy
tapi baru 500M bergerak,
2 gadis ni terlenaaaaa la pulak
weiiiii haku jeles ni
HAHAHAHA
aku pon ngantuk gileeee ni :P
memang malam tu saya tdo 3 jam aje
banyangkan siang tu ada paper,
malam plak pulun utk next paper
letihhhhh ok :(




Akhirnya kami ke JJ
plan asal nak p tengok wayang
tapi tak jadi sebab takut xsempat
pukul 8mlm Hawa ade discussion
hadoiiiii penat la gadis tu nak memerah otak masa discussion


:: Haiiiii time ni la asap steamboat nak lalu depan muka haku. haishhhhh stress makcik :P ::
Nak makan dekat mana pon jadi issue
HAHAHHAA
at last kaki ini masuk Johnny
sedap gak
my 1st trial :)









Sebenarnya saya on diet
tapi since nak meraikan last day test yang macam hape tu kan,
terus langgar pantang
tak de dah istilah diet
semua haku bedal dengan jayanya
HAHAHAHAA :D







Balik2 rumah timbang berat, naik 1KG
Haaaa hambekkk kau
makan tak ingat kan
HAHAHAHA
now, saya kembali berdiet
takut baju tak muat plak kan :P



Licinnnnnnnnn bebeh :P
balik rumah, after isyak saya tdo until 5.30am
pagi tu bangun, fresh gilee :)
memang dah cover balik masa tak cukup tdo tu
sukaaaaaaanye saya :)
tak payah gaduh tak cukup tdo lepas ni
now tengah pulun utk 2 report utk submit nextweek
ade yang bakal tak cukup tdo lagi nih
haishhhhhhh bencinyaaaaa
bila nak cuti sem ni?? T__T


Nota Kaki :

Lusa ade modul weiiii. Setiap minggu ade aje prog. Tak merasa nak berehat hujung minggu :(




Rabu, 2 Mac 2011

Bertunang : Sudah 2 Bulan Berlalu. Alhamdulillah :)

Alhamdulillah sudah 2 bulan menjadi tunangan Incek Fauzy
tak sangka hubungan yang hanya sekadar kawan,
*kami tak pernah declare as couple. Cuma saya ingat 30.08.2003 ialah date kami berkawan :)
sudah sampai ke alam pertunangan
InsyaAllah hujung tahun ini bakal disatukan :)


ikutkan perancangan kami,
kami nak bertunangan seusai saya abes degree saya ni
dalam bulan 6 tahun ni, gitu la
tapi kami hanya merancang & DIA yang menentukan
benda baik, 2-2 belah setuju dicepatkan
saya macam terkejut jugaklah
aishhhhh, dah la abes praktikel pun dah lambat
kelam kabut buat persiapan
HAHAHAHA
Alhamdulillah majlis baru2 ni berjalan dengan lancar
Syukur Ya-Allah :)



tarikh kawin memang dah ada
dewan pon ayah dah booked
tak sampai seminggu cincin tunang hangat dijari manisku,
ayah dah tetapkan date
hebat betul bapakku ni
tak sabar nak terima menantu sulung ye
hehehe :)

InsyaAllah saya abes paper final sem bulan 5 ni,
baru nak buat persiapan kawin
check list semua memang dah buat
awai2 lagi haku dah buat
HAHAHAHA :P



Nota Kaki : Yeayyyyy album tunang dah siap :)