Sabtu, 26 Februari 2011

Common Test Week


27.2.2011 ( sun ) : Strategic management

28.2.2011 ( Mon ) : Accounting Theory

1.3.2011 ( Tue ) : Internal Audit & External Audit

2.3.2011 ( Wed ) : Quiz for strategic management

4.3.2011 ( Fri ) : Submit report accounting theory

5.3.2011 ( Sat ) : Module finishing school


* 2papers tak masuk dalam common test ni. Sebab lecturer nak conduct dalam class *


and now, saya sangat stressssssssssssssssssssssssss
esok dah start minggu common test week,
level preparation saya tak sampai 70%!


urghhhhhhhhh tak sanggup nak melangkah masuk dewan :(
Ya-Allah, kuatkan lah hatiku di sem akhir ini
ku akuinya memang sangat mencabar



kawan2, doakan yang terbaik utk saya ye
nanti saya update lagi
sekarang ni kekangan masa yg amat sangatt :(


tiap kali post,mesti janji nak update lain kali
tapi dalam seminggu tu,
bape entry je dapat create
HAHAHAHA ;p


InsyaAllah next post pasal bertunang
tergendala pulak entry bertunang
hehehhe :)


Nota Kaki :

Rindu nak salam & cium tangan parents. Mak ayah, datanglah Shah Alam. N xdapat balik rumah. Sibuk sangat2 :(( *hujan dalam hatiiiiii*



Selasa, 15 Februari 2011

Module : Cover Letter & Resume Writing Workshop



Sabtu ahad lepas kan saya ade modul
Semua part 8 compulsary to attend ok
nak tak nak memang kena attend
tapi tak rugi pon attend
banyak info saya dapat :)



this modul more to menyediakan pelajar ke alam pekerjaan kelak
maklumlah, sem ni kan sem last
Insya Allah bulan 5 ni akan masuk ke alam pekerjaan :D
terima kasih kepada Fakulti Perakaunan kerana megadakan modul sebegini :D


:: Alamak, tak nampak pula yang saya bulatkan. Saya di barisan kedua, pakai baju puteh dan bertudung corak hitam puteh. nampak tak nampak tak? EH saya bukan tdo ye, mata saya macam tertutup kan, tapi saya tengah salin notes. Tak caye tengok tangan saya, kan tengah menulis tu. HEHEHE ::


Antara sesi yang ada ialah how to prepare cover letter & resume in effective way
speaker pada session tersebut ialah dari big four company ok
yes, It is a Pricewaterhousecoopers (PwC)
PwC is one of the big four Audit firm in Malaysia
fushhhhh memang rasa bangga sangat dapat dengar talk dari mereka :)



Cehhh nampak saya sikit aje??
nampak separuh pon separuh jelaaaa
Pasrahhhh
HAHAHA







The speaker during that talk





terima kasih kepada fakulti & PwC
saya lebih berkeyakinan utk memasuki alam pekerjaan bila adanya modul sebegini :)


eh bukan 2 hari modul, session ini sahaja
ade banyak session seperti grooming n etc
tapi saya lebih suka nak share yang ni :)




Nota Kaki :

Semua gambar diatas adalah dari FB PwC. A big thanks to them :)



Ahad, 13 Februari 2011

Kenapa Minggu Ini Saya Tak Update Blog



Errrr tak tahu nak start dari mana
seminggu tak update
hehehe :D



minggu pertama after sem break memang mencabar
fushhhhhhh * kesat2 dahi :P *
Hari isnin baru2 ni saya ke class seperti biasa
even mata agak sakit lagi
tapi tak teruk la, cuma pedih2 je
Alhamdulillah recover begitu cepat sekali
Syukur padaMu YaAllah :D




now, saya baru balik dari attend modul "finishing school" for 2days
both days are on this weekend (yesterday & today)



memang sangat penattttttt
rasa nak tercabut urat2 dekat badan ni
ari biasa pack dengan class
after class, I have a little bit discussion
on weekend, attend modul
ahhhhhh memang penat ok
bestnya kalau dapat buat spa time2 nih
HAHHAHAHAH :P



ok, saya nak study sket
esok ada quiz for paper external audit
*tak sempat nak berehattttt. Sobbb sobbb T__T*
lusa ade interview for our project regarding oil industry in Malaysia
lusa cuti Maulidur Rasul, tapi ade group project
baru plan nak ganti tido tau. Ishhhhh
HAHAHHAHA :P
doakan yang terbaik untuk our group ok :)





Nota Kaki :

rindu nak baca penulisan kawan2. Ada masa nanti saya visit blog kalian ye :)



Sabtu, 5 Februari 2011

Akhirnya ke Klinik Jugaa...


Baru pulang ke klinik
itu pon masih berkira-kira xmo p klinik :p
masih lagi perasan wanita besi
padahalll??
Kahhh kahhh kahhh



semalam lagi mak dah suruh p klinik
siap bagi duet
tapi saya macam malas nak p
sebab dah tahu Dr bagi ubat ape
mesti eye drop, pain killer & antibiotik



tadi gagahkan diri ke klinik juga
kerna merasakan begitu sakitttttttttt sekali ok
tak tertahannnnnn dah
tak lena tdo malam tadi
asal berdenyut je, saya terjaga
pastu nak tdo balik, perghhhhhhh terkebil -kebil :(



5 jenis ubat, RM 50
bapakkkkkkkk mahal weiiiiiiiii
terkedu haku bila akak kaunter tu sebut harga



tapi tak apelah, kerjaya Dr memang memenatkan
sentiasa kena standby demi pesakit
tak kira siang mahupon malam
yela sakit ni sentiasa ade
tak ada musimnya




akak saya di Hosp Ipoh nunnn mahu gilakkk agaknya
memanjang on call
balik, tdooo je
bangun tdo, sambung masuk Ward
tak dak life kata orang
tapi demi nyawa rakyat, beliau berkorban masa "enjoynya"



weiiii Jana, after 10years, kau balik la Gombak
bukak klinik sendiri
aku saket ke, buleh rembat ubat aje
no consultation fee, bayo harge ubat sahaja
HAHAHAHAHA :p



ok, tadi Dr bagi MC
siap tanya saya " i give u 2 days MC "
sehari pon cukup la Dr
tu pon saya standby in case mata saya tak elok2 lagi
if ok, esok saya ke class seperti biasa
sebab naik cuti ni, saya ade banyak team works
last sem kan, banyak project & asingment



Nota Kaki :

Sakit merupakan penghapus dosa2 kecil. So jangan mengeluh jika anda sakit. Tapi bersyukurlah bahawa anda insan terpilih utk menghapus dosa2 silam :)



Setelah 4 Tahun..



Ni la masanya berjumpa mereka setelah 4 tahun menyepi demi segulung ijazah..


kami plan berjumpa di Shah Alam
elok saya sampai Shah Alam,
Bus Jaja sampai di bus station
memang baik betul planning saya
hehehe :)



mulanya saya plan, saya seorang ke Shah Alam
dan akan amek Jaja & Ekin di bus station
dari situ we all terus hang out



tapi kan saya tengah sakit mata
Incek Fauzy tak bagi saya drive sorang2
dah la tengah sakit mata kan
gigih nak drive sampai ke Shah Alam :P
so, Incek Fauzy ikot sekali demi mengelakkan saya drive



Ishhhh sayang ni saje je tau
baru nak feel wanita besi & Independent
sekali hampehhhhh
HAHAHHAHA :P
Thanks sayang sentiasa disisi
tak terasa kosong & sedih pon even saya dalam kesusahan
dia adalah pelengkap & "sentiasa ada" untuk saya
terharuuuuuuuuuuuuuu
huhuhu




ok, saya plan nak ke Sunway Piramid
tapi Incek Fauzy kata takut tutup
yela Raya Cina kan
kang p beriya, sekali tutup,
tak ke frust tu?
so we all ke Bukit Cherakah, Shah Alam
budak rumah saya baca ni, sure kena kutuk
apsal ntah diorang "anti" dengan bukit Cherakah
HAHAHHAA




actually memang we all nak ke tempat yg buleh berborak panjang
yela 4 tahun kan tak jumpa
if tengok wayang, mana buleh nak borak sakan
orang baling popcorn ade la
buat bising jeeee dalam cinema
HAHAHAA





:: Tengok mata kanan saya. Benjol sebelahhhhh :( ::


Jaja adalah sangat eksited ok dapat masuk Bukit Cherakah
sebab katanya dia memang nak p tempat yang tak ade kat Gopeng
Like karok, wayang, boling, semua tu kan ade je kat mana2
cuma Bukit Cherakah je tak de kat Gopeng
kannn Ja kannnnn :P



pagi tu saya nak pakai lens
tapi since saya saket mata,
eloklah elakkan
takut lagi mudarat
eh saya bukan saket mata sampai merah2
takkk, takkkkkk, bukan tahap tu
ni saket macam benjol & sepet sebelah
so saya pakai spek je
tapi saya standby spek itam dalam handbeg
kot2 la if kena matahari, mata lagi pedih,
buleh terus pakai spek itam
vogue okehhh
kahhh kahhh kahhh



tapi saya lupe pulak,
spek saya ni kan saya tinted
so bile cahaya terang sangat, ia akan gelap
tak terasa pedih sangat la mata
fushhhhh selamat :p




Abaikan handbeg tu eh
tak matching langsungggggggg
malas nak beli handbeg lain
sebab hujung tahun ni InsyaAllah akan dapat as hantaran :)




first destination is rumah 4 musim
now tgh musim winter
tapi dah penghujung winter la



sumpahhhh sejuk weiii
diorang dah lama mengigil kesejukkan
saya baru nak feel sejuk
sebab depa tu kuruihhhh keding ok
tak ade lemakkkkk
lain la haku ni, lemak merata
sebab tu lambat rasa sejuk :P




Next, menara tinjau
gayatttttt wehhh :(




masa tangkap gambar dekat menara ni,
Jaja tanya saya:

" N, kau tak nak tangkap gambar dengan tunang kau ke? "


eh2 saya pon ape lagi, bulehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aje :P
tapi tak leh la nak upload dekat sini :P



Curam kan tangga dia
saya memang gayattttt sangat2
masa turun tangga ni, saya turun satu2
2-2 kaki dah ade dekat anak tangga yg sama,
baru turun next anak tangga
macam baby baru nak berjalan dekat tangga kan
soooooo sweeeeeeeeetttttttttttt
padahal??? penakotttt yang amattt
HAHAHHAHA :p





saya rajin. Anda pula bagaimana?
HAHAHAHAH statement nak muntah dibuatnye :P



Sebelum berpisah, we all solat asar di Masjid Negeri Shah Alam
ini Incek Fauzy yang bawa
saya ikotttt aje :)


Alhamdulillah, bagus betul..
bakal Suami siapa ni??
HAHAHHAHA


oleh kerana masa tak mengizinkan,
kami harus berpisah membawa haluan masing2
Ja & Ekin, next time datang KL, kite hangout seharian eh
dalam kepala aku ni nak ajak korang main ice skating
dekat Gopeng tak ade kan?
HAHAHAHA
eh harusss fikir dekat Gopeng ade ke tak
kang makcik tu mulalah membebel

"Elehhhhhhh kat Gopeng pon ade. Baik tak payahhhhhhhhhh"


masa salam2, Kami tak menangis
tak seperti 4 tahun lepas masa last day di matrik
kami salam & berpelukkan sampai menitis air mata
terlalu banyak masa kami habiskan bersama di matrik
& tak tahu bila lagi buleh berjumpa
tuuu yang beriye nangis
hehehe :P


then lepas berpisah, saya & Incek Fauzy pulang ke Gombak
saya memang flat gileee la
plus mata sakit berdenyut2 ok
wowwwwww sumpah sakit
akhirnya saya tertdo dalam kesakitannnnn


dalam pukul berapa ntah, saya terjaga sebab mata sakit gileeeee
saya call Incek Fauzy sampai nangis2
terus lupe impian nak jadik Wanita Besi
HAHAHAHAHHA :P
ape la lembikkkkk sangat kau ni N
kuat sket buleh??


Incek Fauzy suruh tuam2 dengan ais dulu
esok pagi baru p klinik
dan tahu tak ape jadi lepas tu???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

saya tuam2 then tertdooooooooooo
belum sempat ais tu nak cair sepenuhnye :P
sejuk sangat mehhh kena ais
dah la pasang air cond kan
HAHAHAHA ;p



Ja, thanks for the such great time we had together :)



ehhh Jaja kata saya kurusssss sikit
sukenyeeeeeeeeeeeeeee hakuuuuuuu :D
hoyehhh2, nak Tango sat :P



Nota Kaki :

Gambar di atas Incek Fauzy yg capture. Thanks sayangggg :D


Khamis, 3 Februari 2011

Akibat Durhaka kepada Tunang :P



Kaahhhh Kahhhh ini lah akibatnya bergaduh manja dengan tunang :P


ohhh now saya saket mata la
bukan ketumbit, dah juga bukan lebam
saya pon tak tahu nak describe macamana
aishhhhhh


saya ingatkan sakit biasa je
sebab peel saya ni, suka gosok mata kuat2 masa bangun tdo
konon nak bagi mata cepat segar la kan
cehhhhh podahhhhh
hahahahha ;p



mungkin kesan gosokan yg kuat tu, tissue mata injurred kot?
buleh tahan kuat jugakla pagi tadi gosok mata
padan muka kau N :p



adehhhhh esok mahu keluar dengan Jaja
member dari matrik Perlis turun KL wehhhh
sanggup turun KL sebab nak jumpa saya
ohhh terharuuuuuuu
almost 4 years tak jumpa ok :(




Jaja, esok kau jangan tanya aku kenapa aku pakai sunglases sepanjang kita hangout ok
aku nak feeling jadi vogue kejap
(read : aku nak sorokkan mata aku ni haaa :P)



ok, saya nak turun dapor cari ice
kot2 la kalau tuam, ia surut sikit kan *hopefully*
jangan kata tak ade ice dekat ice box sudah
malas nak keluar malam2 buta ni haaa p 7-eleven beli ice :(


Dr, saya nak MC seminggu buleh?
minggu depan baru saya balik Shah Alam
org lain cuti midterm seminggu,
saya balun 2 minggu
hehehe :P






Rabu, 2 Februari 2011

Sg Kemensah




Eh ni sambungan dari E.N.T.R.Y I.N.I ye
siapa tak baca lagi entry tu, p baca dulu
tak baca pon tak apa
strewberimanis budak baby face tak paksa
HAHAHAHA




oh lagi satu, entry ni penuh dengan gambar ye
alaaaaa saya tahu anda lebih berminat tengok gambar dari tulisan
kannnn kannnnn kannnn
ewahhhh malu pulak nak ngaku ye
takpe2, saya faham
sebab tu saja saje je upload gambar banyak2 :)




actually ade lagi gambar
tapi saya pilihhh mana nak upload
yela gambar semuanya 700++ kottt
jammed blogger.com ni if haku upload semua
HAHAHHAHA


ok, mari mulakan ;D





Walaupon plan ke Pulau Pangkor dibatalkan oleh saya sehari sebelum berangkat,
tapi kalian dapat plan untuk mandi sungai
thankssssssssssss a lottttttttt bebeh
terubat sikit kesedihan di hati ni
ewahhhhh ewahhhhhh
hehehe :)




Our pondok

memang chantek ah pondok ni betul2 ngadap port we all
pondok ini disewa dengan harga RM 50 utk 1 hari
tak tahulah murah ke mahal
saya pakai bayarrrrr aje
mahal ke murah eh???



sampai2 aje, memang saya terus ngapppppp
laparrrrrr bebeh
saya kan memasak seawal 3 pagi
gile gigih tu
HAHAHHAA



huitttttt tak sejuk ke?
saya memang tak berani nak turun lagi
sejukkkkkkkkkkkkkkkkk weiii



aiiii yark, sejuk ke?
*ayat belagakkk. padahal saya pon takut nak turun :P*
HAHAHAHAHA


haaaa hambek kauuu
baru kena tegur, dah tunjuk ke-gentle-an beliau
terus nyelam ke tengah tu
weiiiiiiii sejuk tu air
tabik spring ah dengan kau Yark :)
aku? memang tak berani la
hanya kuis2 air dengan kaki je
HAHAHAHHAHA





Memang susah nak naik benda alah ni
agak licinnnnnnnn


dan juga agak SENANG nak jatuh balik
HAHAHAHA
jatuh sebab Yark goyang2kan balak tu
nampak tu Yark muka puas dapat jatuhkan Fatin
HAHAHAHAH



ya, yaaa strewberimanis baru nak muncul di tengah2 sungai
orang lain dah selamat duduk atas balak tu
punyalah takut air
sejuk katanya
HAHAHAHAHA


eh tapi sumpah sejuk ok
bayangkan after subuh, hujan baru berenti
so buleh bayang tak betapa sejuknya???


N, tak bahaya ke mandi sungai after hujan baru berenti?
tak, tak sebab kawasan ni landai
kau pijak, tak ade lekuk2 la, batu la
hanya ada pasir halussssssssss yang rata
best kan macam ni :)


sebab tu saya berani mandi
kalau tak, duduk atas ajelah
JAGA (read : telan) makanan
HAHAHAHA



Berat 5 WANITA = berat 2 LELAKI

tak percaya?
tengok balak tu, berat dekat yark & Akmal
HAHAHHAHA




cubaan berdiri ramai2 atas kayu balak :)


yeayyy berat kami balance
sebab balak tu balance
eh buleh ke guna teori macam ni?
HAHAHAHA




tapi sekejap aje dapat berdiri bersama
tak lama lepas tu, Eila jatuh :)





cubaan utk berdiri bersama semula
soooooo sweet dapat diri mengimbangkan badan bersama
eh kau ingat senang ke?
susahhhhhhh ok
kecuali yg hujung kiri & kanan
sebab diaorg ada tali utk berpaut
yang lain hanya genggaman tangan ajelah
kalau kau jatuh, sila naik kembali ok
HAHAHAHAH



tengok, kan dah jatuh
HAHAHAHA
eila pon macam gaya nak jatuh aje :P



ahhh memang selamattttttt la 3 orang jatuh :)

yeayyyyy Fatin, kita JUARA
Hoyehhh hoyehhhh
HAHAHHAA




Hebat kau Mal
gaya itu amat pentingggg :D



Ape ni Mal, tadi gaya dah hebat,
ni tergolek dog atas kayu balak tu
lawak la pulak aku tengok gaya kau
HAHAHHA



ringankah aku kerna balak tu terjungkit belah aku?
weeeeee




Eila Hebattttttttttttttttttt!
N memang tak berani laaaaaaaaaaa
penakuttttttt la katakan :)





dah2 jom balik
before balik kena melompat dulu eh?
ok2 tak pe, go on :P

next, karok dekat Wangsa Walk :)





orang lain karok,
saya bantai makan cookies :p
haishhhhhhhhhhh asek makan aje :P


masa ni, Yark pakai spek hitam, then diammmm aje dekat penjuru sofa
kiteorang macam pelik gak la
bila disergah, YARK TIDOOOOOOO weiii
penat main air katanya
HAHAHHAHA



tau lah bilik karok ni gelap, sejuk & sedap utk tdo
orang lain pon penat gak main air
HAHAHAHA



paduan suara Eila & Yark :)

masa yark nyanyi lagu " Pada Syurga diWajahmu : Nash ",
saya tibe2 sebak
mungkin terlalu menghayati lirik kot?
yela saya duduk betul2 depan screen kan
HAHAHHAA


saya ingat diaorg tak perasan
kan gelap bilik karok tu
tibe2 diaorang perasan mata saya merah
maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu weiii



rasa macam nak capai beg, terus blahh
HAHAHAHA ;p


diakhiri aktiviti kami pada hari tersebut di kedai Handset
Mira & Eila beli Nokia E5 ok
survey2 terus beli
on the spot terus Q di ATM
cayalahhhhhhhhh :)



btw, thanks again sahabat kerna mengubat kesedihan ini
N batalkan ke pangkor, N yg sedih lebih
huhuhu
rindu gile dengan korang bila taip entry ni
ada masa kita hang out lagi ye :D