Isnin, 31 Januari 2011

Project 1 : Showtime


~~Showtime for paper Strategic Management~~

Task assign : KRU Brothers

agak enjoy for this project even though quite stress at the beginning :)



ok, enjoy the pictures ye
ohhh ye, picture agak berterabur
malas nak susun balik
sebab banyak sangat sources saya kutip gambar2 ni
HAHAHA
so saya terus upload aje lah
sonang cerita :P




ade ke orang perform main gitar pakai skirt?
macam ayuuuuuuu aje kan
*sambil betul2kan skirt & tudung. Bajet ayu lah :p*
tibe2 feeling ayu pulak dahhhh
aishhhhh parah ni
HAHAHHAHA :P



eh buleh aje la
Yuna pon nyanyi atas stage pakai skirt ok
tibe2 feeling macam Yuna
HAHAHAHA SILA LEMPANG SAYA ;p



Isteri orang -VS- Tunang orang :D




KRU Brothers 's group
well done for the best performance dear :)





Ah Pai (Fairuz) hensem lah!
HEHEHEHE :)


With our beloved lecturer, Prof Madya Che Ah binti Ahmad :)



last praktis before peforming
cube tengok muka sorang2
cuakkkkk gile ok!
HAHAHAHAHA



Tini Touch up "aeroplane" beliau before the Judge ( PM Che Ah) took marks :)




Ananda Krishnan's Group



Malik perform lagu Yuna
suara best gileeee ok
ni mesti slalu nyayikan lagu utk GF beliau
heh, memandai je haku ni
HAHAHHAHA



The MC of that day

Afdal & Tini




Eh utk showtime ni kiteorg buat dekat kelas aje
ketepikan semua meja2
memang buat konsep santai & tak formal



asek2 presentation nak dress code yang formal je kan
kali ni we all change
barulah feel relaxxxxxx :D



actually every group akan dapat topic masing2
then the way how to present it,
must be in the way of informal

NO POWERPOINT!






Naza's group

eh Pai, N nak gelak la tengok muka Pai
sangatttttt hensem ok
lagi kacak & bergaya
HAHAHAHAHAH :p



KRU Brothers's Group : TV Programme Style

* alaaaa prop2 dah simpan la. Dah capture baru teringat :P *


Naza Brothers's Group : Drama Musical



Tan Sri Syed Mokhtar's Group : Dikir Barat


Ananda Krishnan's Group : Puppet Show


Tony Fernandez's Group : Coral Speaking


five groups altogether performing this project
in return, all of us got 5% from 5% marks (full mark la kan :p )
this 5 % is for assesemant's marks
except for puppet show's group
they got extra 0.5 because their group is unique
unique in term how they perform their task
CONGRATS puppet show :)




mesti ada yang cakap 5 % tu sikit kan
tapi 5% tu la yang akan tolong utk final kelak
kot2 la lagi 5 % nak score A,
so 5% ni la yang akan bantu :)



ye, alam U ni, even 0.1 pon sangat material ok
ni kan pula 5 %
fushhhhh * kesat2 dahi :P*


-Strewberimanis-

-3.15 am, 01.02.11-


Nota Kaki :

Dah 2 hari hujan tak berenti. Cuaca reduppp aje. Nak tido pon beshh. Nikmat ok tdo sejuk2 ni :D. Ok, dah pukul 3.15am ni. Masuk tdo dulu. Bestnyeeeeeeeeee tdo sejuk2 begini :D

Ahad, 30 Januari 2011

" Muka Awak Ni Macam Baby Face Lah :) "



Malam tadi saya ke kenduri Tahlil arwah mama Syifa
pastu terjumpa kawan masa sekolah rendah dulu, Hafiz
Hafiz ni 2 pupu dengan Syifa
Ohhh kecilnya dunia ini :D



Tak sangka Hafiz masih kenal saya
yela weiiiii almost 11 Y.E.A.R.S tak jumpa
tapi Hafiz still recognise saya
Thanks Hafiz sebab masih kenal saya :)



malam tadi saya memang gagal ingat dia
matik2 saya yakinkan dia, dia salah orang
jahat gileeeeeeeeee aku ni :P




but now saya dah dapat ingat dia
maklomlah, majalah sekolah rendah dulu mana ntah hilang :P



bila SMS dengan dia,
saya tanya dia


" macamana buleh cam muka saya ? "



tahu dia jawab apa?
ok jangan muntah ok
HAHAHAHAHHAHA

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


" sebab muka awak macam baby face. Still macam dulu "




Hoiiiiiii baby face ok
masa sekolah rendah buleh la baby face
ni dah jadik tunang orang, still baby face ke?
kalau ye, untung la Incek Fauzy :P


B.A.B.Y F.A.C.E OK!
HAHAHAHAA saje nak ulang & kasi font besar :P




Thanks hafiz masih ingat saya
keep n touch ok
saya kawin nanti InsyaAllah mahu jemput geng2 sekolah rendah :)



walaupon kata orang facebook (FB) menemukan rakan2 lama
tapi tidak seperti saya yang tak ada FB *sobbb sobbb*
hanya menghadiri tahlil arwah & dapat mengeratkan silaturrahim



eh bukan maksud saya kau ade niat lain masa attend tahlil arwah
tapi dengan majlis sebegitu, anda buleh eratkan silaturrahim :)
haaaa gitu ye, sila jangan salah faham ok :D




errr kantoiiii saya perasan Hafiz jeling2 saya
end up masa before balik, Hafiz cuba tegur saya :P



ok, B.U.D.A.K B.A.B.Y F.A.C.E *sila jangan muntah ;p
*tibe2 feeling budak baby face. HAHAHAHA
nak keluar sat
nak p bank in duit sewa rumah di Shah Alam nunnnnn




Rabu, 26 Januari 2011

Pulang ke Gombak Sebentar



After magrib semalam, saya, Fatin, Izati balik Gombak sekejap
melawat rakan sekelas form 5
mamanya meninggal 3 hari lepas
Al-Fatihah





after jumpa Syifa, kami semua pecut balik Shah Alam
Saya & Fatin ada clas pukul 8pagi esoknya (read : arini)
Izati pula kerja (praktikel)
memang nak tak nak, kena pulang juga Shah Alam la kannn
walaupon 3-3 memang asal Gombak
agak kecewa disitu ;p
HAHAHAHAHA :p





before balik Shah Alam, saya singgah rumah di Gombak kejap
sebab nak amek kereta
bawak balik Shah Alam




sampai Shah Alam pukul 12am
siap2 masuk tdo, pukul 1 baru tdo
dan tadi pukul 5.30am saya terjaga
letihhhhhh sangat




now saya baru balik clas
arini tak ada clas petang
kalau esok tak ada clas, kejap lagi dah cabot balik :P




ok, saya nak tdo sat
pening pula lately masa tdo tak betul
busy dengan project kan
selagi tak siap, hati tak tenang aje
but now Alhamdulillah dah siap
dan saya nak ganti tdooooooo
bye you all :)
HAHAHAHAHAHAHA ;p





Selasa, 25 Januari 2011

Alhamdulillah, Both Projects are Successfully Done :)


Alhamdulillah 2 projek selesai
agak stress 2 minggu ni tak cukup tdo
memanjang discussion :((
ngantuk, letih, sengal2 badan, demam
semua ade. Complete package :P
tapi tak apelah, last sem kan
nanti lepas ni mulalah rindu zaman belaja
hehehe :)




tulat (jumaat minggu ini) akan bermula sem break
Ya-Allah sukanya saya
buleh bantai rehat puas2 :p
walaupon tak lama (hanya seminggu),
but as long as can rest, hang out, layan movie
tu dah cukup bagi saya :D




Siang tadi projek ke 2 saya settle
elok selesai aje,
dapat tahu JPA dah masuk
perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
enjoy sakan la cuti ni
siapa mahu teman saya tengok movie & shopping??
please let me know ye
tengah stress ni
HAHAHAHA :P




nanti saya update sepanjang kehilangan saya 2 minggu ni ye
banyak nak share ni
tak sabarrrrrnye :)



ok, saya ade assignment harus siapkan sekarang
jumpa lagi next entry yoo :D
*hati gumbira kerna JPA dah masuk plus projek dah settle. Alhamdulillah :D*



Nota Kaki :

Siang tadi dapat SMS dari Fatin. Mama Syifa (rakan form 5) meninggal pagi semalam. Sama2 kita sedekahkan Al - Fatihah kepada arwah. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.

InsyaAllah esok after class, saya & Fatin akan balik Gombak kejap utk melawat Syifa.



Selasa, 11 Januari 2011

Busy Mode


Nothing much to jotting down
baru 2 minggu sem bermula,
terasa macam hujung2 sem la pulak
memang banyak sangattttt workload :((
final year student memang macam ni kot?



hujung bulan ni memang "waktu genting" bagiku
2 project due by the end of this month!
tu tak termasuk presentation & assgmnt lagi tu
gilaaaa lahhhhhhh



kesian Incek Fauzy
dulu masa saya practical & cuti sem,
ada je masa utk call & sms
but now, hanya call dia kejut subuh & sms masa saya nak tdo
the ONLY time i have to do that :((
sorry my dear, i have to sacrifice for our future
*trying to think positively :D


oklah, i will update later on
now i have to proceed with my project progress first



to Fiza Hamzah, i will email the picture to u when I have free time to do so
sorry ye for the late
sebab size picture terlampau besar
kena resize dulu before email
Thanks kerna sabar menunggu :)





Khamis, 6 Januari 2011

Bertunang : Atas Permintaan, Saya Upload Gambar Incek Fauzy :)




ok2 saya update ni
saya dah kena marah dengan kawan2
sebab rata2 nak tengok muka incek Fauzy
ohhh yela2 saya update sekarang demi kalian! :D
terharu tak terharu tak :P
*mesti Incek Fauzy senyum2 baca entry ni.Ade org nak tengok muka dia ;)
Dia memang baca blog saya



Ok kita mulakan dengan gambar ini ye :D
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.



tengok gambar jela eh
saya update cepat2 ni
ade kje nak abeskan dulu





" Jangan pisahkan, Aku dan Fauzy, Tuhan tolonglah, ku cinta dia "

HAHAHHAHAH ;p
tibe2 ade lirik lagu kan
sesat ke hape ni ;p



buat kawan2 saya dalam gambar diatas,
janganlah "pisahkan" (read : tarek tangan ) kami ye ;p







Alaaaa tak nampak pula petals tu
sebenarnya kawan2 saya baling petals
cahaya belakang terang sangat, terus tenggelam petals
hehehe






saya haus gile ok time ni
nampak tu ade air mineral dekat tangan kanan
tak makan & minum until 3pm
balik rumah after outdoor shooting,
layan2 tetamu kejap,then terus ngappppppp
lapar gle bebeh
HAHAHA ;p
pagi tu kan makan nasi goreng 3 sudu aje ;p





Rabu, 5 Januari 2011

Hari Pertama Sebagai Pelajar



Ehh skip kejap pasal entry bertunang ye :)


ok, actually isnin minggu ni, 3 jan dah start sem
tapi saya balik Shah Alam malam rabu
so saya "terpaksa" ponteng 2 hari
awai2 sem dah ponteng
semseng oh, mentang2 sem ni senior kan
HAHAHAHA ;p




tak ade la, saya ade hal di Gombak
saya budget ari rabu baru settle
so malam tu baru balik Shah Alam
tapi since petang slase dah settle,
malam tu jugak saya balik Shah Alam




dan semalam (read : Rabu) hari pertama saya sbg pelajar
budak2 rumah cakap ramai clasmate tanya mana saya
*budak2 rumah 1 cls dengan saya
ishhhh susah jadik org terkenal ni
pangggggggggg tibe2 perasan pulak oh
hehehe ;p


semalam sampai2 cls, kena tegur dengan clasmate



"Haiii N, mana kau pergi 2 hari ni? Tak kan baru bertunang dah berhoneymoon? "



Siotttttttttttttttttttt gileeeeee
saya tak jumpe langsung Incek Fauzy ok
hal saya ini tiada kaitan dengan Incek Fauzy
saya assume diorang buat lawak je
hehe :)




semalam p clas ramai wish tahniah sebab dah bertunang :)
mana ntah diaorang tahu
saya tak ade bagitau nak bertunang pon 1.1.11





ohh ye, sem ni heavy la papernya :(
banyak project, assignment, presentation, team work
adehhhhhh memang kena "kuat" la utk last sem ni
ni pon dah ade assignment kena buat :(
Hopefully saya pass paper this sem with flying colours
InsyaAllah kalau ada rezeki, mahu dean's list again! :)




oklah sampai sini dulu
saya ade kje sikit ni
InsyaAllah esok saya balik Gombak :)


arini clas cancel
yahooooooooooooooooooooooooooooo ;p




Selasa, 4 Januari 2011

Bertunang : Ketibaan Rombongan Lelaki


Since saya lambat di makeupkan,
so semuanya jadi lambat :((



saya budget nak siap 30min awal sebab nak borak2 dengan member2
tapi elok saya keluar bilik aje nak tengok2 hantaran,
*kan malam tu baru buat. Tak sempat nak tengok semua ;p
tibe2 kecoh dekat luar rombongan laki dah sampai
uhhhh saya DIHALAUUUUUUU naik bilik ok!
*Incek Fauzy pon dihalau duduk dalam kereta. Sama2 kena halau ;p
HAHAHHAHA ;p





Yang pakai baju batik tu bakal ayah mertua saya
2 lelaki dekat kiri tu abang2 Incek Fauzy





Kaum ibu belah Incek Fauzy

Hantaran warna biru tu dari Incek Fauzy

&

hantaran warna pink tu dari pihak Saya

ehhh geram ohh tak sempat tengok hantaran dari pihak kami :((




Ok yessss, dapat pon tengok hantaran dari pihak kami
tapi dari jauh jela
nanti dapat softcopy dari Official photograper (OP) saya,
baru leh tengok secara close up
sebab OP tu shoot hantaran setiap satu :)




kan saya bagitau adek laki saya, farith tak dapat balik kan
sebab MRSM dia dah start belajar
tapi masa hari sabtu, dia ikot Pak Long saya (jurucakap)
Pak Long memang duduk melaka
so apis (anak Pak Long) amek farith dekat MRSM dia
& ikot balik Gombak
selesai Majlis, farith ikot Pak Long balik
memang dia rushing ah :D

Thanks Farith sebab sanggup hadir hari bahagiaku :)




Ohh ye, jurucakap pihak saya ialah Pak Long
*yang pakai baju melayu merah bersampin songket
Pak Long ialah abang sulung mak saya

dan berbaju melayu biru gelap itu ayah saya :)




masa ni saya diminta keluar dari bilik
sumpah berdebarr weiiii
tiba2 kena panggil keluar
sedangkan perbincangan belum selesai lagi
sebab ade sedara belah Incek fauzy nak tengok saya
katanya takut tersalah orang since saya langkah bendul kan
kang bertunang dengan orang lain,
kawin dengan orang lain
ohhhh mintak simpang laaa weiiii :P



Cuak weiii time ni
kena tinggal duduk sorang2 dekat sini :((
sedangkan kawan2 saya dekat hall satu lagi
memang diaorang duduk depan mini pelamin



Bersama sebahagian adik-beradik mak
2 dari kanan tu nenek saya
mak kepada mak saya
the only nenek yang tinggal
belah ayah saya 2-2 dah meninggal





Ni la adek bongsu saya, Huda
ramai kata muka kami sama
dan mencadangkan saya amekkan paper PMR huda
cetttt ade pulak macam tu
HAHAHAH


tapi sungguh oh, ramai kata muka kami sama
bila balik kampung, nenek saya slalu tersilap


" N, lama ke cuti? "


padahal yang dicuit tu Huda ok
sumpah klakar gile
huda pon benggong gak
bantai kenakan nenek aku balik


" ha'ah cuti lama la ni *sambil tahan2 gelak :P* "


btw, Huda, thanks tolong2 aku kemas rumah
amek itu amek ini
kau memang adek yang baik ah :)
lain kali buleh tolong aku lagi ye
*bodekkkkk*


ni adek beradik ayah & anak2 beliau
ayah saya ada 4 beradik
dan ayah yang ke 3



ohhh masa hari bertunang tu, sumpah macam princess ok
HAHAHAHA tibe2 feeling princess :p
sebab sane sini flash kamera
silauuuuuuuuuuuu saya
tapi saya sukaaaa sangatttt
HAHAHAHAHA ;p


masa tengah shoot dekat pelamin,
Abg Halim, OP saya, ajak shoot outdoor dekat luar
dia suruh ajak Incek Fauzy skali



mula2 saya macam tak nak
yela tunang aje kot
tak yah la nak beroutdoor bagai
kawin esok baru buat
tapi bila tanya mak ayah, diaorang kasi aje :)



lagi satu sebab, OP saya ni unlimited shoot
kan sesetengah OP limit kepada certain2 pcs shoot je kan
tapi OP saya ni tak
dah la harga murah, unlimited shoot
album pula sangat lawa, pakai cristal cover ok
tak sabar nak tunggu siap
OP saya ini adalah ketua pengawas masa sekolah menegah dulu :)



ehhh macam panjang pula entry kali ini
nanti saya post gambar kami beroutdoor pula ye :D



Nota Kaki :

Masa hari bertunang, sedara2 saya ramai yang cakap diaorang baca blog saya. perghhhh sumpah malu. Mana ntah diaorang dapat URL. Saya tak pernah bagi. Maluuuuu kot nak bagi ;p. Lepas ni tak leh nak post bende2 mengarut. Sebab ada bawah umur. HAHAHAHA