Khamis, 15 Disember 2011

Random


  • Kini saya pulang ke pangkuan suami setelah tamat exam ACCA. Cuti sem ini mahu menjadi surirumah sepenuh masa :)
  • Exam macammana? ok? No comment! Susah dolllll. Tibe2 timbul rasa menyesal amek ACCA nih. Sumpah susah weiii. Patutlah xramai yang amek. Sebab bisa mencederakan otak! Tapi bila fikir aku dah abes invest almost RM 5K utk ACCA ni (Registration, exemption & exam fee), tabah jelah, kuatkan semangat. Setiap kesusahan ada ganjarannya. Mana tau starting salary aku RM XK! Ahhh kau perasan! HAHAHA. Hidup kena ada misi <---- *coverline :P
  • 2 hari lepas aku borak dengan calon ACCA. Umur dia 30tahun. Dia cerita ada officemate dia amek paper P2 (paper aku amek 3 ari lepas), failed 4 kali. Sem ni kali ke 5 amek. Aku dengar, terus rasa, pehhhhhhh siotttt ah mamat nih, cuakkan aku je. Balik2 terus ngadu dekat Incek Husband. HAHAHA. Aku tekad setahun je aku amek ACCA neh. Pass ke x, aku nak kerja dulu sebab ACCA bagi tempoh 10 tahun utk completekan. Mungkin otak aku dah penat kot asek belajar je, xpernah kerja since SPM. 5tahun mengadap buku berturut2. Matrik, Degree, ACCA. Pehhh dashyattttt. Kesian otakkk i cedera parah. HAHAHAHA
  • Eh kepada yang nak amek ACCA tu, jangan xjadi amek pulak sebab aku asek dok kata susah. Exam ni utk ACCA ni memang tuff. Sebab dia nak bagi qualification utk siapa yang benar2 layak. Jadi siapa yang pass semua exam, kau memang QUALIFIED ACCOUNTANT!. Dan xhairanlah kalau employer sanggup bayar kau mahal sebab kau memang insan terpilih utk dapat pengiktirafan ni! :) Memang patutlah pon kan, otak dah cedera parah nak completekan ACCA ini, in return you will be pay more! :)
  • Sekarang Incek Husband sedang demam. Sejak kawen, kami kerap demam & bergilir-gilir xsihat. Mungkin terkejut dengan perubahan alam baru ini kot. Tapi alhamdulillah kami xdemam or xsihat serentak. At least salah seorang buleh jaga. Macam baru2 kawen aritu, saya demam teruk. Incek Husband yang jagakan saya. Sekarang, dia demam, saya yang jagakan pula :). Nasib baik dia demam teruk ini lepas saya abes exam. Alhamdulillah Dia permudahkan urusan kami.
  • Semalam kesihatan Incek husband makin teruk. Lepas isyak, saya suapkan ubat, letak kain basah dekat dahi, sapu vicks dekat leher, dada, belakang badan, & tapak kaki, pakaikan stokin, terus pagi ni rasa dah kebah sikit. Maybe kuasa sentuhan sang isteri kot? Pehhh kau neh N, lempanggg kang. HAHAHA. Incek husband kata saya treat dia macam baby :)
  • Sejak kawen, bila Incek husband nak pergi kerja, saya sediakan semuanya dari A-Z. Ubat gigi saya letakkan dekat berus gigi, seluar slack, baju kemeja, handphone, purse, jam semua saya letak atas katil. Nanti dia keluar bilik air, terus pakai. Deadorant, perfume semua saya letak dekat meja solek. Letak tepi sikit agar dia nampak & xlupe pakai. Maklumlah, barang aku je, penuh meja solek dia :P. Incek husband kata janganlah buat sampai teratur sebegini. Dia bukan baby. Reti amek semua itu. HAHAHA. Bukan pasal macam baby ke tak sayang. Tapi dah rasa itu tanggungjawab seorang isteri menjaga makan pakai suami :)
  • Buat masa ni saya xde masalah bangun pagi sebab dekat Shah Alam pon saya selalu bangun awal utk study. Kalau saya buleh solat, saya bangun sejam awal dari Incek husband utk mandi, siapkan breakfast & baru kejut Incek husband. Tapi kalau saya xleh solat, bangun 30min awal. Sementara dia mandi & solat subuh, saya turun dapor siapkan breakfast :)
  • Baiklah, saya nak menjalankan aktiviti mendobi. Harap2 arini matahari terik & kering baju2 kami. Lepastu nak p dobi hantar cadar & comforter. Nak basuh sendiri, tebal dollll. Buleh rosak motor spin washer machine neh. HAHAHA :P
  • Story pasal kawen? Later saya cerita bila dah dapat kumpulkan gambar2. Xbest cerita tanpa gambar :)



4 ulasan:

SHaRKFiQ SSM berkata...

wahh, dah abes pn 2 paper ACCA, ada lagi 3.. all da best~ hehe

StrewberiManis =) berkata...

shafiq :

TQ sebab doakan aku :)

♥S@R@♥ berkata...

terbaik la N ;)

StrewberiManis =) berkata...

sara :

hiksss :)