Khamis, 29 Disember 2011

Kahwin : 2 Bulan Menjadi Isteri :)


*Macam biasa, entry lambat 2 hari. Buzy jadik housewife :P *



27.12.2011, genap 2 bulan usia perkahwinan ni
Syukur alhamdulillah :)


:: Menunggu saat diijab kabulkan :) ::

  • Terima kasih sayang sebab menerima diri ini seadanya.
  • Terima kasih mak ayah sebab masih memberikan dorongan & kata2 nasihat utk meneruskan ACCA
  • Terima kasih mak & abah mertua sebab memahami status N sebagai pelajar sepenuh masa. *weekdays saya di Shah Alam*
  • Terima kasih bebeks2 *anak saudara Incek husband* buat hati Mak Tam terhibur di kala stress menghadapi final. HAHAHAHA
  • Terima kasih kawan2 yang masih menghubungi saya bertanyakan khabar. Alhamdulillah saya ok saja :)
  • Terima kasih kepada sesiapa yang patut terima perkataan ini. HAHAHAHA :p


:: Seutas gelang tangan utk diriku selepas ijab & kabul dilafazkan :) ::

  • Setakat ni, apa saya masak, Incek husband makan je walaupon dia sangat cerewet tang makan. Apa saya makan, dia xmakan sangat. tapi apa dia makan, aku sebattttttt je. HAHAHAHAHAHA. Gemuk la aku lepas kawen neh. HUHU. Alhamdulillah, cerewet2 pon, dia masih makan lagi air tangan isterinya :). Siap bertambah-tambah kau. Berselera betul. yang, kita lawan nak sape paling gemuks? *cover xnak bagi nampak aku gemuk sorang :P
  • Sepanjang saya cuti sem ni, saya memang masak. Breakfast, lunch, tea time, & dinner. Alhamdulillah, saya punyai kekuatan utk masak *masa bujang saya jarang masak :P*. kadang2 saya rasa masa saya banyak abes di dapur je. HAHAHAHAH
  • Baru2 kawen aritu, saya memang duduk di rumah mertua (ada juga balik rumah parents saya. Gilir-gilir). Mak mertua x bagi saya tolong dia memasak. katanya Bik Mar ada. Saya kena naik bilik, study je sebab masa tu dah nak trial (lagi 1 paper saya xamek lagi) & final exam. Alhamdulillah, syukur punyai keluarga mertua yang memahami & Dia permudahkan urusan kami. Jadi, jangan takut utk berkahwin ketika sedang belajar. Asalkan bersedia utk pikul tanggungjawab. Ada orang sampai amek part time study & dalam masa yang sama ada 2 orang anak kecil. Buleh je abeskan study. Jadi, aku pon buleh! HAHAHAHA :P *Ape punya conclusion neh? HAHAHA :P
  • Sejak kawen ni kami kerap solat jemaah. Memang hari2 jemaah. Unless Incek husband di office or saya period. HAHAHA :P Hopefully aktiviti ini dapat diteruskan sehingga ke akhir hayat saya...


~ Saya xharapkan hubungan ini kaya dengan wang ringgit. Tapi saya harapkan hubungan ini kaya dengan limpahan kasih sayang & keberkatan dariNya.

~ Semoga ikatan ni kekal selamanya :)

~ Sehingga ke harini, saya masih belajar utk mejadi isteri yang solehah. Belajar dan terus belajar tentang alam rumahtangga ini :)



Ok, jumpa next entry. Saya nak iron kemeja Incek husband. Bye! :)




6 ulasan:

NurIzza berkata...

jelesnyer.. tak sabar nak rase solat jemaah ngan suami... ~~~~

♥S@R@♥ berkata...

dapat gak tgk gambar nikah dia..
tp akk lg suka makeup masa kat dewan tu..hehe rasa nak cubit je pp N masa tu..hehe

akak sehingga hari ini masih takut nak masak kat rumah MIL (takut tak sedap..haha)

shiqin ghazali berkata...

N.. ane ko nye chat box?? huhu..

hepy birthday N..
yg ke bpe ke bpe?? hee..
3 jan every year..
takder fesbuk la nk wall comment.. hee~
semoga dipanjangkan jodoh dan dimurahkan rezeki..
may Allah bless u always~

StrewberiManis =) berkata...

nur izza :

sabar ye cik izza
detik itu akan tiba juga
sgt sweet :)

StrewberiManis =) berkata...

sara :

makeup dekat dewan tu gila babeng punya tebal kak
nak remove masa solat pon take time
HAHAHAH

eh N pon takut2 masa mula2 kawen.
now, alhamdulillah dah ok :)

StrewberiManis =) berkata...

shiqin :

alaaa yang oiii dah 2 tahun aku remove
xpasan eh? HEHEH

btw tq for the wish
*terharu ko ingat besday aku :P*