Isnin, 22 Ogos 2011

Lemau


  • Buka buku. Nak study la kononya. Baca satu dua baris, tutup balik. Terus lompat naik katil. Sambung online.
  • Bancuh nescafe. Sebab nak stay up la malam ni. Minum seteguk 2, letak tepi. Tak ada mood nak abeskan. Membazir je.
  • Teringin nak makan chocolate dairy milk. Petang tadi start enjin, p beli. Tadi makan segigit dua, pastu terus tolak tepi. Biarkan bersama secawan nescafe :(
  • Buka diary. Check to-do-list nak buat cuti ni. Ingatkan nak buat yang PALING SIMPLE dulu sebagai warming up. At last, tutup balik diary, lompat naik atas katil, online. Tak ada mood nak mulakan T__________T
  • Tengah google cari sesuatu tadi. Dah dapat, pastu close balik window. Masih tak ada mood nak buat sesuatu.
  • Tengah baring2 tadi, hati tersentap. Maka, gugurah air mata ini dengan deras sekali. Ya, aku tak ada mood utk buat perkara diatas sebab .... (rahsia). Hati tak kuat nak menerimanya.


Akhir2 ini aku perasan air mataku sangat murah harganya. Mengalir tiap hari.
Wahai hati, bersabarlah..
dan kepada aku, JANGAN terlalu lemah. HADAPI UJIAN ini dengan tabah..
tiap hari sebelum tdo aku berjanji harini hari terakhir aku menangis..
tapi esok, gugur juga.. :(


Semoga harini benar2 hari terakhir air mata ini mengalir..


Oklah aku nak tdo since semuanya tak ada mood nak buat.
Selamat Malam dunia

*tutup lampu, tarek comforter, on air cond, peluk bantal kuat2 & ZzZzzzzZzzz*




p/s : Doakan aku ceria seperti dahuluuuuuuu




4 ulasan:

Jazica Albek berkata...

sabar kak N... mesti ada hikmah semua ni. kite rase kite tau ape yg kak N sedihkan, and kalau kite jadi kak N pun kite undeniably akn sedih juga. be strong k. kebahagiaan itu bersama org2 yg bersabar.. :)

♥S@R@♥ berkata...

oloh-oloh adik kakk ni.. jgn le lemau2.. ;)..

andai menangis tu boleh menenangkan jiwa menangis je la.. mana tau setelah puas kita menangis akan muncul kekuatan utk kita bangkit semula..

andai umur kita masih panjang.. mcm2 yg perlu kita lalui..so sabar banyak2 ea n smile ;)

StrewberiManis =) berkata...

Jirah :

syuhhhhhh dah tau jgn bgtau org lain ok
HAHAHA

Inilah dugaan pertama setelah kami bertunang...

huhuhu

StrewberiManis =) berkata...

Sara :

xde dah nak lemau2 kak
lebih teruk dari lemau dah N jadik
HAHAHAHA

betul2, tapi xlarat nak nangis dah kak :(
Tetiap malam toksah cakap
lajuuuuuuu je turun
masa2 lain xtentu gak
dibuatnya pagi nagis, tengari nangis, petang nangis
camno tuh? HOHO