Isnin, 1 Ogos 2011

Bank Draft


minggu lepas tibe2 dapat short notice
kena prepare bank draft & documents required within 2days
giloooooo ko 2ari??
kelam kabut kami ke sana ke mari derrrrr
dah la petang tu ada discussion
dah elok bawak laptop,
sampai library, adapter meletop
pehhhh dugaan betulla :(
but nevermind, I treat it as EXPERIENCE :)
hambekkk ko, font besar aku kasik :P
perli ke hape ni cik stoberi oiii??
HAHAHAHA


:: Resit rasmi utk mintak official transcript ::



salah satu document si Mat Saleh (pihak UK) mahu ialah official academic transcrip
hey, kami ni fresh graduates, xkonvo lagi
so xdapat la official transcrip
konvo kang baru dapat



tapi dah nak urgent sangat kan, kena la bayar T______T
RM 10 & siap selama 5 hari waktu bekerja
weiiiii notice kata 2 hari je
semua yang nak transcrip ni, mintak URGENT
kesian staff Pusat Konvo kena kerja lebih :P
yela siap 5 hari, tapi kami mintak siap esoknya
Nasib baik batch ACCA saya 35orang je
semuanya dok serang Pusat Konvo
HAHAHAHA



pastu nak pula Surat Kelulusan Senat
pon sama, siap 5 hari waktu bekerja
Nasib saya dah buat masa awal2 register ACCA
sebab nak guna utk urusan JPA
selamat di situ



tapi ada je yang xapply lagi surat ni
yang dah apply pon, p mintak dalam bahasa melayu
kenalah buat yang lainnnnnn juga
ko gile ape pakai bahasa melayu
Mat Saleh sane mane fahammmm T______T
*saya memang request in English*



matikkkkk la kena maki dengan Staff Pusat Konvo
asek2 nak mintak urgent
ingat kami ni xde kje lain ke?
BHAHAHAHAHAH



:: Staff Bank Islam sedang proses borang saya :) ::


pastu nak buat bank draft pula
kan saya plan nak buat ari Isnin
tapi xjadi sebab ade program Titah Diraja
pastu nak buatlah ari selasa
tapi class sampai pukul 6 la pula
bank dah tutup mehhh
T__________________T



ok, tekad, nak buat ari rabu
abes class pukul 4, terus rushing ke bank Islam pula
*bank Islam ni dalam campus juga*
sampai je, mintak borang & isi cepat2
sebab bank tutup pukul 4.30ptg kan
pastu nak hand over borang ke kaunter,
ade staff bagitau sistem UK sampai pukul 4ptg waktu Malaysia je
Apsallah kau xbagitau masa aku mintak borang tadi wahai staff T_____T
bukannya dia xtau,
sebelum saya, ada je classmate yang lain buat Bank Draft juga
T___________T




again, kena datang esok pula T_____T
dah la esok nak kena submit bank draft & document required
masa ni, official transcript saya masih pending di Pusat Konvo
dorang tengah buat kottt


:: Ni lah rupe bank draft ye anak-anak. Saya pon first time tengok. Agak jakun, HAHAHA ::



dalam masa dok kalut buat bank draft & tgu official transcript siap,
saya p photostat dokumen yang lain & minta pengesahan
again, CTC kena dalam English juga sebab Mat Saleh xfaham kan
*CTC= Certified True Copy*
pastu lecturer yang buleh buat CTC pon xramai
ada pon, diorang xde di office
*xsemua lecturer buleh buat CTC*



pehhh again, dugaan lain pula menimpa
saya dah target, if xde lecturer yang buleh CTC,
saya nak p buat Oaths
lantak la sekali cop RM 5 sekali pon
dah xde masa dah ni T______T



nasib baik saya ada kereta sendiri
xmenyusahkan orang or penat turun naik bus T____*



Alhamdulillah tibe2 ada Staff UiTM yang ada Cop CTC ada di office
mintak dia sign kan je
selamat RM 5 sekali cop, BHAHAHAHAHA





Oh ye, masa saya buat bank draft ni,
exchange rate mahal sket
RM 1 = 4.9087 Pounds
utk registration fee je, 72 Pounds
campur caj bank la, komisen la, stamp duty la,
total up, RM 361.58
terus auto debit
xbayar cash


:: Harap2 dokumen2 ini Mat Saleh tu Faham. HAHAHA ::


tu baru registration fee ye anak2...
exemption fee & exam fee lain pula
tapi xpe, saya dah standby duit utk 2-2 fee tu
siap budget, 1 Pounds = RM 5.20 (max)
ni paling mahal la
exchange rate kan fluctuate everyday
so kalau 1 Pound = RM 5,
xla mengaggau nak cari duit kan :)

kita kena ada back up plan bebehhhhh :P



btw, SELAMAT BERBUKA KAWAN-KAWAN :)




6 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

huiyooo
panjang betul proses dia..

anaztasias nora aira berkata...

saya pun first time tgk huhu

SHaRKFiQ SSM berkata...

wahh.. bila budak ACCA berbicara~

StrewberiManis =) berkata...

eazy :

biasalah bila deal utk org luar kan
mmg byk prosedur :)

StrewberiManis =) berkata...

nora :

meeee toooo
gila punya jakun saya belek2 bank draft tu
BHAHAHAHA

StrewberiManis =) berkata...

shark :

cetttt pandai eh kena kan aku :P