Selasa, 5 Julai 2011

Persiapan Kawin : Candies for Doorgift 1



sempat lagi tu buat persiapan kawin
esok dah nak register ACCA tu
BHAHAHAHA



tadi saya ada google pasal candy for my doorgift
mak xnak coklat, takut cair
kena cari betul2 gula jenis candy
yoooo la mak, N cari dah ni :)



setakat ini, saya pilih candy dari company "Khee San"
dengar nama macam company cina sket, terus gabra, HAHAHA
dan saya dah cek status halalnya dengan JAKIM
yes, ada sijil halal & ianya valid sehingga 2012
yela nak bagi orang makan, kenalah pilih betul2
status makanan pon penting ok :)
sebab ianya akan jadi darah daging kita



:: Biasa tengok candies ni kan dekat kedai2? Ni candies peberet Ayie. Sebab saya selalu tengok asal dia beli sweet-hilang-mengantuk-dalam-kelas, mesti beli yg ini. Asal ko mintak dengan dia nak sweet,mesti banyak jenis brand Khee San ni. HAHAHA. Ayie, tumpang laluuuu :P ::


:: Pehh tengok candy stoberi ni pon aku terliurrrrr. Pantang nampak stoberi T_______T ::




nanti bincang dengan mak ayah dulu camana
dibuatnya diorang xsetuju,
kenalah pilih candy yang lain :)
restu mereka sangat penting juga ye
HEHEHE :)



details show room dia pon saya dah catit
once parent agreed & ada masa,
akan ke sana utk disscuss berapa banyak candy mahu
dan letak deposit
dekat2 majlis kang baru amek
takut rosak, xpon semut ke hapa kan
xpon takut hilang sebab dah lesap masuk perutttttt
tu lagi bahaya, WAKAKAKAKA ;p




tapi kena tunggu candies box for kids siap dulu
sebab kan saya custom made box for kids ni
xtau saiz sebenarnya macamna
kang beli candy dulu, xtau nak estimate berapa biji nak letak each box :)
tapi saya rasa for kids maybe 3-5 jenis candies
tunggu saya review balik pasal candy ni eh :)



Both pictures are credit to google. Thanks!




4 ulasan:

♥ Kasut Pink ♥ berkata...

Mase bertunang aritu akak bg candy nilah sbg doorgift.. Sbb akak tau candy ni confirm org akan mkn, x buang..

♥S@R@♥ berkata...

akk hari tu bg lolipop tp utk kanak2 je..hehe

StrewberiManis =) berkata...

kasut pink :

ha ah betul2
candy ni jenis org akan makan
xbuang, so xmbazir la kan :)

StrewberiManis =) berkata...

sara :

n pon dah standby lolipop if parent x setuju candy ni :P

baekkkk punya planning, siap standby :P