Sabtu, 9 Julai 2011

Kenduri Kahwin Punya Pasal, Terkandas Selama Hampir 2 Jam!



tadi p kenduri kawen jiran
dekat Dewan Maktab Polis di Cheras
lagi 750M nak masuk main entrance
tapi jammed almost 2 jam!
due to road block
Polis cek kereta satu-satu!
tapi kereta kami xdi cek
xde yg suspect kot? HAHAHA
memang pengalaman betullah :P


:: Huda sengal, suka amek gambar time saya xbersedia lagi :P ::



jangan tanya kenapa saya asek pakai baju kebaya ni je
alasannya ialah baju kurung saya semua di Shah Alam
sekian terima kasih :P


:: Eh lawa kan wedding card tu. Polka dot pink blue. tapi baju pengantin & pelamin xde pulak kaler pink & blue. HAHAHA ::



baju kebaya ni masih longgar ok
ni baju masa saya form 2
form 2 umur 14 tahun kan?
sekarang saya 23 tahun
motip bagitau?
kahhh kahhh kahhhh :P



bosan weiii 2 jam stuck
kereta xbergerak langsung!
2jam tu haku surf tenet lagi pekdah
T_________T





depan maktab ni ada flyover tau
sebelum U-Turn bawah flyover tu dah jammed
dah la aku laparrrrr gile time ni
xsempat nak breakfast :(
memang aim masuk dewan nanti,
nak sebattttttt makanan banyak2 :P



Huda dah panaihhh vontot duduk dalam kereta lama2
abes handset saya jadi bahan dia lepas boring
kejap2 capture gambar sendiri
kahh kahh kahhh :P



:: Kereta rapat2. Motor nak mencelah pon xbuleh ::


kereta memang rapat2 gile la
bayangkan 2 lane punya jalan, jadi 4 lane
motor nak mencelah pon xlepasssss
last2 motor nih naik dekat bahu jalan
abes ceritaaaaa
HAHAHAHA


:: Nampak x yang ada org ramai2 tu? Tu la jalan short cut terus masuk maktab ni :) ::


sebenarnya ada short cut nak masuk maktab ni
xyah masuk dekat main entrance
tapi masuk dekat belakang
ni one way la, xpe, kalau berani, redah je
sebab ada kereta yang buat :P



tapi kami dah terlepas, xdapat nak ikot short cut tu
dari short cut tu, terus lalu ikot bukit *refer pic atas*
tapi bila dah 2, 3 kereta buat, terus jalan tu plak jammed
at last polis yang jaga suruh reverse & tutup jalan tu pulak
bayangkan kereta dah beratur dekat bukit tu & di minta reverse?
dahhhhhh jammed lagi teruk
melekattttttttt!





dah 15min tunggu kereta xgerak2,
mulalah bunyik honk2
sambung menyambung okeh
haku gelak2 je dengan Huda
sebab macam kelakar gile lahhhh



kereta yang lain x berani honk
tapi bila lorry / bus yang start dulu,
depa tukang follow honk pulak
pastu bila lorry / bus xhonk,
terus depa senyap
x ke kelakar tu? HAHAHAH



ada yang keluar kereta pon ada
lepak dekat divider
ada driver lorry ni siap keluar & borak dengan kereta seblah
ngadu dia dah 2 jam stuck
kaki lenguhhhhh sebab lorry tu manual
pehhhhh kesian gila laaa



bayangkan dari 7 lane, jadi 1 lane
dan polis cek kereta 1-1
sebab tu melekat terukkkkkk
T______________________T



nasib dari start jammed, xjauh dah dengan entrance dewan ni
jarak 750m je lagi, tapi stuck 2 jam



Huda kata kalau balik Ipoh ni, dah buleh melawat akak
HAHAHAHA :P



tapi kesian apek depan kereta kami
xputus2 lap peluh
maybe air cond kereta dia rosak kot?




kesian kan kalau ada anak kecik
mesti meragammm
yela saya yang dah besar ni pon bosan,
apatah lagi budak2 T_____T




ingatkan dah dapat masuk dewan, xde sekatan lagi
tapi ada lagi okeh
xsilapnya ada 4 sekatan lagi
pehhhhhh T_____________T



nasib bawak kad kawen as bukti
kalau x, polis macam susah nak percaya



sampai parking,ayah turun kereta, kereta seblah pon turun
sambil sepak2 kaki dia sebab lenguh
HAHAHAHA kesian pulak tengok brader tuuuu :)



apa2 hal, cari toilet dulu
2jam stuck, pundi kencing haku dah penuh
HAHAHAHAHA :P









akhirnya sampailah kami ke dewan banquet ini :)
laparrr wehhh laparrrrrrr :P



eh ada gambar saya dekat cermin tu?
HAHAHAHA :P



tadaaaaaaaaaaaa ini yg saya makan :P
jangan tertipu, ni hanya lauk
saya xamek nasi
diet bebeh, diettttttttttt :p

:: Lawa kan pelamin dia :) ::


saya budget balik dari kenduri ni b4 pukul 1
sebab after zohor, saya nak ke kenduri kakak mimie plak
dah janji dengan aeen, dia nak pick up saya



tapi pukul 2pm baru melangkah ke dewan banquet,
saya SMS aeen suruh p dulu
sebab saya lambat due to road block


balik kang xtau pulak kot2 ada road block lagi
mau stuckkkk & xdpt p kenduri akak mimie



:: Kumpulan muzik gamelan pon ada :) ::




tapi kesian la jiran saya nih
patutnya masa kami sampai,
should be peak period
tapi lengangggggg je



bila salam dengan tuan rumah,
dia kata ramai xdapat datang
xtau sama ada masih stuck or memang xdatang


:: Bayangkan 2.30pm, meja VIP masih kosong lagi ::


bayangkan meja makan langsung xpenuuhhhhh
yang ada pon, dah selesai makan
just duduk2 lepak2


tuan rumah kata nak cancel,
kad dah edar,
vendor2 dah bayar
teruskan majlis jela
xsangka akan jadi begini kan
kesiannnnnnya tuan rumah :(

:: Huda si Kidal sedang menconteng di Guest Book :) ::


makanan mesti banyak xabes
sebab dia buat kenduri sekali dengan pihak laki
*anak dia perempuan
tapi bila dah jadi macam ni,
apa nak buat?


tu yang salam2 dengan tuan rumah masa baru sampai
dia BERSYUKUR & TERIMA KASIH sgt2 kami datang
siap pesan suruh makan banyak2 sebab lauk banyakkkkk lagi
tu pasal haku cedok lauk banyak sampai penuh pinggan
kesiankan dekat tuan rumah ;p
*alasannnnnnnnnnnnnnn
kahhhh kahhhh kahhhh




masa nak balik, selisih dengan Eila (pengapit saya nanti)
dia tegurr saya dah nampak kurussssssss
hoyeh2 *menari tango sat :P



nampak x bawah tu polis tengah buat sekatan
tu sekatan ke 2 before dapat parking kereta
lepas tu ada lagi 2 sekatannnnn



eh ada polis ni kenyet mata dekat saya
ingat haku single lagi ke?
mentang2 aku pakai kebaya, terus tergoda la tu?
*tetibe, hahahaha



cbe tengok tu, hanya 1 lane je di buka
memang teruk ahh jammed dia
melekatttttttt teruk!



nasib baik masa balik xde sekatan
cepat sket sampai rumah sebab saya nak p kenduri lain pula
sampai rumah pukul 3.15pm
cepat2 solat & bersiap ke kenduri akak mimie



Thanks to aeen sebab tunggu sampai aku datang
sebab saya segan nak masuk dewan tu
yela dah petang, ramai dah balik
hahahaha

:: mereka manusia betul, bukan alien disebabkan mata bercahaya. HAHAHA. Saya lupa nak tutup flash ;p. Eh terserlah ke-katik-kan hakuuuuuuu ::


:: Mimie si isteri orang yang kanan sekali. Mimie ni sebaya saya, kwen masa umur 20tahun xsilapnya :) ::


saya minum air & makan cendol je
sebab sampai pon dah pukul 4pm
caterer dah simpan2 pinggan gelas semua
Huda kata bihun dia sedap
tapi xsempat nak jamahhhhh :(


:: pelamin dia lawaaaaa. Finkkkkkk okehh. Finkkkkkk. Mulalah mata berpinar & juling disebabkan ternampak kaler fav :P. tapi masa ni lighting dah tutup. Yela haku sampai pon dah pukul 4pm. Majlis tamat 4.30pm. Nasib badan la, HEHE :P ::



xpelah xdapat makan pon
janji saya dapat hadiri jemputan :)


TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU KAK FARRAH & KAK SUZY :)
Semoga hubungan suci & halal ini berpanjangan hingga ke syurga :)


dengar cerita road block dari semalam lagi eh?
sebab kawan saya balik kerja,
stuck sampai malam
terlepas solat magrib
pehhhhhh gila lah!


btw ni pengalaman pertama berhadapan dengan road block & jammed
dapat tengok macam2 ragam orang :)
*amek yang positive side la eh




Nota Kaki :

Boy, aritu wedding angah dekat dewan ni kan?
sorry N xdpt datang masa tu sebab ada modul :(



8 ulasan:

NurIzza berkata...

bila nak wat entry leh kurus nie?? kita nak diet.. hohoh

Aeen berkata...

huhuhu,...hopefully time kite kawen nanti takde lah...benda2 mcm ni berlaku kan anne...

Hafiz berkata...

yupppsss,,kt maktab polis ni..so k,, modul kan xley elak...

Lovely Emy berkata...

heee, nak baca blog b2b kte ke.?

http://lovelyemyefyweds.blogspot.com


hehe, happy reading~ :D

StrewberiManis =) berkata...

izza :

tnggu. bagi aku kurus balik dulu. cuti ini mencekik je :P

nanti aku share ye :)

StrewberiManis =) berkata...

aeen :


tula, kita pon xleh nak jangka benda2 macam ni kan.

hopefully everything will be go smoothly as per plan :)

StrewberiManis =) berkata...

hafiz :

yup, compulsory to attend the modul.

haiyaaaaa dah plan dah nak p wedding angah, HUHU

StrewberiManis =) berkata...

emy:

thanks dear, hehe :)