Ahad, 3 Julai 2011

Aktiviti Hujung Mingguku :)



Sedang asyik online di pagi hari
sambil diselubungi dengan comforter,
tetiba ayah ketuk pintu bilik
ajak ke PJ, amek kereta disana
semalam ayah tinggalkan kereta kat service centre
sebab xde spare part nak service
buleh? puiiiiii :P




ikotkan saya malas nak ke sana
sebab fikir kena drive time balik kang
yela ayah dah tentu kena bawak kereta yg di service tu
ntahla, sejak eksiden tahun lepas,
saya macam fobia sket nak bawak kereta jauh2 T____T
area2 Gombak ni buleh tahan lagi
sok2 kena balik Shah Alam,
pon kena drive sendiri T_______T
selama ni tumpang housemate je p cls
bulan2 bayar duit minyak




saya pesan dekat ayah after dah amek kereta
JANGAN bawak laju2
kalau nak exit mana2, sila BAGI signal awal2
buleh haku standy awal2 kan
HAHAHHAAH
gila punya gabra ok nak bawak kereta ni :P
selama ni buleh je bawak jauh2



kalau siapa2 ada di federal dari PJ ke KL,
lalu dekat Bangsar, Pantai dalam, Mahameru, & Sentul,
agak2 jammed tu, haku punya pasal la tu
Sorryyyyyyyy
kahh kahh kahhh :P



siang tadi ke kenduri kawan Incek Fauzy
kutik namanya
eh bukan nama dalam IC dia KUTIK sahaja
tu nama panggilan aje
nama penuh haku xtau, HAHAHAHA



saya & Incek Fauzy duduk 1 table dengan mak arwah Sopi
makcik ni tegur saya makan lauk je?
xmakan nasi ke? heheheh :)



tibe2 suapan saya terhenti sebab dengar makcik ni nangis teresak2
eh saya salah cakap ke tadi? kot2 makcik ni terasa ke hapa kan
pastu tibe2 Incek Fauzy bisik dekat saya

"dia teringat arwah anak dia"

huuuuuu begitu kasihnya seorang ibuuuuuu
saya sebak gile tadi tengok makcik ni nangis
cepat2 saya tunduk & terus makan
xnak bagi Incek Fauzy perasan ayaQ mata dah bertakung :P
hati tisu kan, kahhh kahh kahhh




kutik yang baju oren tu
naik pelamin sekali dengan abangnya
masa ketibaan pengantin, abang dia diarak dulu
pastu duduk dekat kerusi semantara ni kejap
sebab ada persembahan silat
pastu ada la OP nak tangkap gambar dorang kan
sekalinya abg si kutik ni buat aksi macam nak kiss wife dia
xpasal2 si wife tonyoh bunga tangan tu dekat muka dia
buleh??
HAHAHAHHA sumpah lawak
xsesabau nak kiss ye :P


:: Berat ye Cik Abang kain langsir tu? Sampai senget2 badan tu :P ::



pastu singgah rumah Incek Fauzy kejap
after zohor, kami bersiap2 mencari kain langsir
pic di Nagoya xde la pulak
sebab konon2 menjadi menantu sebaik habis ah ni
beri cadangan & komen dekat mak mertua
mana kain yg bagus & berkualiti
kahhh kahhh kahhhh
sengal gile cik stoberi nih :P



alaaaaa mak mertua den pon macam sporting je
cuma saya je takut2 la, nervous la
lempang kang tau la. Nak?
cuba jadik berani sket cik stoberi
HAHAHAHHAHA




Ehem, sepanjang shopping tadi,
mak mertua saya bahasakan dirinya "mak"
kehhh kehhhh kehhhh
saya pon tadi nak panggil "makcik" ke "mak"?
kang panggil "mak", kena sekeh xpasal2
xsesabau sangat kan
HAHAHAHHAHA



after shopping, minum2 dekat cafe "Jom Bali" kot
then terus balik
weeeeeeeee rasa syok gile shopping dgn mak mertua
xkekok dah la lepas ni
kahhh kahhh kahhh



ok, aku lapar
nak order mekdi
siapa nak? angkat tangan cepatttt

eeeee bau ucukkkk la tiak(ketiak) tu :P
HAHAHAHA



6 ulasan:

♥ Kasut Pink ♥ berkata...

Eh eh kak adeq tak angkat tgn tau, so xde bau tiak.. =P

♥S@R@♥ berkata...

bagus2 nnt dah kahwin xle kekok sangt. cam akk until now cam kekok lg..sbb pas khwn baru betul2 kenal family en.suami..hehe

Hidayati Farhan berkata...

mmg kan, shopping dgn FMIL sgt neves. ehehe, sbnanye xde pape pon. awk pon pnh eksiden? same la kite. dkt sebulan lebih x bwk keta sbb fobia. lps tu ok la sbb nk gi keje. nak wat camne kan

StrewberiManis =) berkata...

kasut pink :

eh2 tapi N ade bau jugak la :P

StrewberiManis =) berkata...

sara :

dah banyak kali jumpa pon N still kekok
camno tu?
HEHE

akak ada tips? ehem2 :)

StrewberiManis =) berkata...

hidayati :

pehhh dia punya nebes, sakannn ok
bukan xsenang duduk
padahal bukannya ada apa pon
cettt
FMIL very sporting :)
HAHAHA