Khamis, 9 Jun 2011

Persiapan Kawin : Hantaran


setelah dibincang dengan Incek Fauzy,
the hantaran will be 9 balas 11
same goes masa tunang haritu, 9 balas 11 juga
tapi saya dah noticed Incek Fauzy awal2
saya xnak jumlah yang banyak :)
then dia pon ok kan aje :D



last 2weeks Incek Fauzy bagitau minggu depan nak beli barang hantaran
dia suruh buat list barang apa nak beli
nanti dia amek cuti, shopping sama2 :)

bahikkkkkk sayangggg, I kan tunang yg dgr kata *muntahhhhh :P



saya? tahun lepas lagi dah listkan :P
eksited tak, ekstited tak :P
saya xnak clash dgn barang hantaran masa tunang
sbb tu saya list awal2 hantaran tunang & nikah
well, kan saya dah kata saya ni jenis details :P



kami pakat beli sama2 masa shopping nanti
then barang utk saya, Incek Fauzy akan bawa balik
barang utk dia, saya amek
sbb nak letak dalam dulang hantaran kan
tapi dulang, gubahan hape semua tak mencari lagi
ok xpe, tu slow2, awal lagi ni :)



ehem..ehem.. nak tahu hantaran utk saya ape?
ni tahun lepas punya list tau :P


1) Sireh junjung (wajib ok. Kepala adat ni. Mgamuk nenek haku kang :P)
2) Mas kawin
3) Gelang (as batal air sembahyang)
4) Al - Quran & tasbih
5) Sejadah (telekung dah dapat masa tunang)
6) Handbeg & purse
7) Kasut
8) Perfume & Set mandian
9) Jam tangan



see, simple kan saya punya
kalau tolak sireh, mas kawen & Gelang,
ada 6 dulang aje :)
kan saya dah cakap td, saya xnak banyak2




set makeup? saya tak pakai makeup, so xperlu kott
N, apsal simple2 & sikit je kau mintak?
kan saya dah cakap saya bukan kaki shopping
tapi tang kasut, yesss
kalau buleh 6-6 dulang nak kasut yang berlainan jenis
bahahahhahaha
ok2, serius2 balik :P




ni yg basic la ye
kot dekat2 majlis ada perubahan ke, tu lain cerita
xpon ada tambah2 barang masuk dalam dulang yg sama ke,tu pon lain cerita
ke ada relatives or kawan2 yang nak sponser ke, tu pon lain cerita :P
ni barang yg sama2 persetujui :)



saya cakap dengan Incek Fauzy suruh kosongkan 1 dulang
means, dia xpayah fikir nak ape lagi 1 dulang tu
sbb InsyaAllah kalau ada rezeki saya nak bagi @ hadiahkan dia ehemmm ehemmm
errr mana buleh bagitau, dia baca ok blog ni
nanti kantoi, dah xseprise ;p
bhahahahaaha :P



10 ulasan:

Hidayati Farhan berkata...

awk kite dpt 7 je nnt. so 1 dulang tu dpt lebih dr satu brg. hehehe

best awk, tunang dpt byk, nikah pun same. heee

selamat shopping awk

naimahisemaail berkata...

salam anne..
Hehe alhamdulillah bguslah tu..simple senang kerja nak mncari brg...smoge sume brjalan lancar...kamu ade wat countdown tak utk ke hr bahagie..

StrewberiManis =) berkata...

Yaty :

hehe best la eh 1 dulang dapat lebih 1 barang
jimat dulang & xyah pening2 nak buat deco, kannnn kannnn :)

StrewberiManis =) berkata...

naimah :

salam sayang :)

ha ah aku xsuka banyak2 yg end up aku sendiri pening & confius
plus aku ni cerewet
kang ade je xde kat mata ni
so better amek yg perlu/ betul2 guna kan :)


thanks ain, aminnn semoga lancar segalanya :)

countdown? ade2, tapi bukan kira hari :P tapi kira bulan
sbb kira hari mcm lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt :P

naimahisemaail berkata...

hehe btul jugee..eh tp..td aku bgn tido congak2 bulan kamu kawin da xlame da anne...bln oktober kan?hehe..tema color ape gold ke?

♥S@R@♥ berkata...

sireh junjung mesti kena ada kan..

nasib baik masa akk khwn ada nenek yang makan sireh..so xle membazir sireh2 tu..

cheQmOomOo berkata...

weee selamat shopping :D

StrewberiManis =) berkata...

naimah :

hari2 aku dok pangkah calender
countdown katanya :P
bhahahhaa :)

ha'ah yang. kaler gold tembaga :D
nanti kita tangkap gambar sama ok?
aku nak framekan, buh dalam bilik
fewittttt, hahahah

StrewberiManis =) berkata...

cheqmoomoo :

Thanks dear :)

StrewberiManis =) berkata...

sara :


Akak, tbe2 teringat sireh masa tunang aritu
dah layuuuuuuuuuuuuu kot :P
bagi org separuh aje
lagi separuh xlaku dah :P