Rabu, 15 Jun 2011

Persiapan Kawin : Cerita Itu Adalah....... (Sambungan entry Cik Stoberi Geram)



setelah difikir dari tadi,
saya rasa xperlu kot saya crite pasal nurse tu
ini akan mengaibkan dia walaupon anda semua xkenal dia
cukuplah saya yang terkena T_______________T
saya berdoa agar saya insan yang PERTAMA & TERAKHIR yang kena sebegini



walau dengan siapa anda bekerja,
xkisahlah kerja sendiri, kerajaan or swasta,
buatlah kerja seikhlas mungkin
jgn expect org lain tahu apa yang kita dah tahu
at least bagi a lit bit briefing what is bla blaaa is all about
especially kategori spesifik spt bidang kedoktoran
sbb xsemua ada ALL KNOWLEDGE pasal bidang kedoktoran



bidang ni kira kategori spesifik
bukan general knowledge macam :
kalau nak makan mee rebus,
mesti semua org tau nak mencarinya di kedai yang ada jual mee rebus
kan general tu, semua org tahu



bidang spesifik spt kedoktoran ni lain
ok eh saya bagi contoh
cthnya anda ada cancer tapi anda xtahu yang anda ada cancer
*ini contoh je eh, xde kaitan dengan kes saya
pastu p klinik, DR cek sambil diam seribu bahasa, sign sane sini, cop sane sini, tulis2 sket dekat rekod dia, bayar bil, terus blah?
langsung xexplain anda sakit apa
so agak2 anda, buleh ke anda expect anda tahu anda sakit ape after jmp DR?
Mestilah xtau kan. hanya DR je kan yang tau



so same goes here
buatlah kerja dengan seikhlas hati
dan JANGAN expect org tahu apa yang org xtau
sbb tu anda jumpa DR sebab anda xtau anda ada cancer
then give a lit bit briefing what your disease is all about



again, saya harap saya insan pertama & terakhir yg kena
& saya bersyukur dpt menahan kesabaran saya semalam
ikot hati yg tgh marah menggelegak,
dan2 tu jugak aku semburrr
biarlah depan DR dia pon
tapi saya masih punyai sifat sabar
Alhamdulillah
siap buleh senyum lagi okeh
HAHAHA
tp nurse tu xsenyum pon kat hakuuuu :(



andai HIV test buleh buat di klinik swasta,
dah lama saya p if tau akan jadi begini T___T
ini kali pertama saya berurusan di klinik kerajaan
dan kali pertama ini lah yang meninggalkan PERCEPTION yg BURUK bg saya
T________________T



saya juga berharap akak saya yang bertugas di Hosp Ipoh xjd cmni
jadilah DR yang friendly dgn patient
ye dak DR HannahJannah? :P
maaf, TERperasan plak :P



ok, insan yg hati yg sentap & sedih ini berjaya dipujuk oleh Incek Fauzy :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kami ke OU, carik barang hantaran saya
dan jugaaaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






:: Topping saya amek yg chocolate rice je. The rest Incek Fauzy bubuh. Katanya baru sedap nak makannnn. ke nak ceriakan hati saya yg sedih ni dengan topping yg pelbagai? HAHA :P ::




layan tutti fruity :)
sebenarnya ni pertama kali mencuba
bagi saya oklah sebab topping dia very variety
pilih aje nak hape,
tapi jangan lupe bayar pulak ye
lepas amek semua topping, terus blah
kenot2, berdosa tu wehh
bhahahahha




tapi Incek Fauzy kata eskem dia campur banyak sgt air
xdpt rasa perisa yg betul2 pure
cthnya semalam kami amek vanilla flavour
so rasa vanilla dia light2 je, hujung2 lidah
katanya Baskin Robbin (BR) lagi pekat & xbanyak air dicampurkan
hamboiiii sayang, demand nampak? bhahahha
padanlah dengan harga eskem BR tu sayang
memang patutlah rasa eskem dia betul2 pure :P



Nota Kaki :

1) HIV test done. Yeayyyyyyy :) Result? bebas dari jangkitan maaa :)

2) Minggu ni agak sibuk dengan persiapan. penat gileee ah badan ni. Tapi sangat enjoy :)


13 ulasan:

NurIzza berkata...

kawen nyer bila N?? cepat nyer ko wat persiapan... cam bulan depan nak kawen jer??

♥S@R@♥ berkata...

akak hari tu buat kat kk bangi..

Alhamdulillah senang..pastu bila dah check pak nurse (dapat staff lelaki) ucap tahniah & dah boleh kahwin.. so akk tau la akk bebas dari HIV..hehe

sabar je la N ni namanya dugaan nak kahwin..

nanti time pregnant tiap bulan g kk..lg la mcm2 yang kita kena hadapi..dengan doktor2 sekali kita rasa geram..hakhak

r3d lollip0p ♥ berkata...

tutti frutti !!

shiqin ghazali berkata...

tutti frutti not aiskwem la N..
tu sbb die x leh sama kan dgn baskin.. ur feveret kan..
heee..

tutti frutti ni lbih kpd yogurt..
dan diorg pn pggil sbg yogurt not aiskwem..
dr buah2an.. tu rse die lain..
yogurt kan bgus ntuk kesihatan..
hee =)

tutti frutti mesia pnya.. Naza World yg pnye.. Nadia tu yg uruskan.. =)

Eazy Izzuddin berkata...

wah!
jgn lupa jemput..
xD

StrewberiManis =) berkata...

izza :

kawennya hujung tahon la :)
sj prepare awal2 sbb hujung bulan ni aku balik shah alam
sambung ACCA
so takut xdan nak balik gombak prepare ape yg patut :)

tapi aku prep yg general & long lasting la
just booked mana2 yg leh booked
if sweet for doorgift ke, dekat2 majlis baru buleh beli :)

StrewberiManis =) berkata...

sara :

tu la kan dear
kita xleh nak harapkan semuanya perfect 100%
biasalah, manusia pon punya perasaan
bersabar adalah jalan terbaik dari gaduh la, masam muka la, n etc
n xsuka semua tu, baik n bersabar je drpd jadi benda2 yg xelok :)

StrewberiManis =) berkata...

red :

yeah2, mari kita makan eskem ni
say bye2 to diet :)

StrewberiManis =) berkata...

ha ah ia adalah sejenis yogurt
tapi kenapa bentuknya macam eskem?
BHAHAHHA


yup, baru ini ade google pasal tutti fruti nih
NAZA punya kan
hebattt betul, multipurpose
dari automobile kepada makanan
very variety like ia punya topping :)

*teringat JJCM MAF 640 ada pasal NAZA :)

StrewberiManis =) berkata...

eazy :

eh pasti TIDAK lupe, hehe
jgn risau, anda akan dijemput punya :)

farrah isnanee berkata...

kakak kau da jd DR ke beb?padan la bz memanjang...smpai na dtg butik aku ukuq baju pown tak dan...hhehee...

bole ta kalo aku twus ke pust darah negara?abang ipar aku kje cne...takot la aku tumbuk muka nurse yg langsi2 nnti...hahahaha

StrewberiManis =) berkata...

nanee :

ha'ah dah jd DR
Alhamdulillah :)

dia memang bz pon
oncall memanjang
T____________________T


jgn2, ko p klinik yg aku p ni
nanti aku bagi nama staff tu
pastu kau terus tumbuk2, pijak2 sket mulut dia yg kurang hajar tu
pastu lempang sket lagi 3x, terus blah
ok? BHAHAHAHAHA ;p


eh aku kidding je,
jgn amek serius plak :P

Dalila berkata...

hehe..nurse kerajaan ke? patutla..sabar je lah ye ;D