Rabu, 1 Jun 2011

Persiapan kawin : Baju keluarga & Baju pengapit L & P


sekarang pukul 11.20malam
saya baru bangun tdo
hekkk hekkk :p


balik shopping tadi, letih gileeee ok
dah macam shopping raya time bulan puasa
padahal mana ade puasa tadi
siap kendong botol air dalam beg galas
HAHAHAHA


maka, pukul 8mlm tdi, tertido la beta
terjaga pukul 9.30mlm :P
segar sampai sekarang
matikkk la xleh tdo kang
esok nak shopping lagi :(


:: Muka kenyang, baru lepas brekfast :) ::


Destinasi pertama ialah Jalan TAR
misi mencari kain for family suit & kain pengapit L & P :)
pusing2 cari Jakel xde oh
Jakel dah pindah tempat ke?
xsilap saya Jakel dekat depan Nagoya kan?
deret Rest Insaf tu
ke memang xpenah wujud depan Nogoya??
HAHAHHAHAA
well, org xsuka shopping baju gini la jadiknya ye :P


Oleh kerana Jakel "xde" depan Nagoya :P,
yang ade depan Nagoya is Euro Moda,
maka ke Euro Moda la kita :)
Ahhhh mana2 pon buleh la
asalkan misi mencari kain terlaksana


saya kena pastikan betul2 semua barang di list, beli sehari 2 ni
sebab mak ayah cuti kan :)
nak suruh depa cuti lagi?
hmmmmm xde la jawabnya
ayah tengah buzy, ade urgent job la :(
ni pon ayah baru balik outstation dari Negara Jiran
berdesupppp prepare wedding anaknya
Thanks ayahhh :)


boleh bayang x bulan lepas masa saya tgh final
saya akan bangun stay up dalam 2,3 pagi
then akan SMS dengan ayah
sebab ayah pon stay up juga
siapkan drawing beliau
hahahaha comel je anak & bapak stay up same2
tapi ayah stay up kat Gombak la ye,
saya dekat Shah Alam nunnn


ehh2, ni dah melalut dah ni :p
mari sambung kembali :)


:: Ayuh ke Euro Moda, tengah sale ni, tapi certain item jela :) ::

:: Ni la kain family suit kami di Euro Moda. Eh Huda, kau nak interprem je kan. Mak ai segan la yuu :) ::



kain dekat Euro Moda cantik2 ok
tapi apsal mahallllllllll gile?
saya dah cuit2 mak cari tempat lain
HAHAHAHAH


kau gile semeter kain lace RM 125
tu less after 50% ok
then after kira semua2
sepasang kain satin & lace seorg, RM 350
nak beli utk 6org punya, so RM 2K la total
tu kain je ok, belum hantar tempah lagi
perghhhhhhhhhhh gugur jantung haku
ni nak buat baju family suit je
bukannya baju pengantin ai :P


tapi memang lawa la,
mak berkenan sangat
tapi mak, budget x dikenankan oleh beta la
HAHAHAHA ;p

:: Close up. Lace dia ade manik2. kaler manik ni, same dengan baju gold saya. Matchingg sekali :) ::


:: Cantik pula so patung ni pakai :) ::


then ke kedai first impression pula
memang murah & jenis kain exactly similar with Euro Moda
tapi Euro Moda lagi sedap kot pakai
jenis kainnya sejuk jee :)



yang bestnya dekat First Impression ni,
dia ade pakej for L & P
so amek pakej ni, lagi murah
tapi kami mintak kain lace lebih utk patch dekat kain
so xla kain kosong je kan
berseri sket :)
warna kain ni lebih kurang macam dekat Euro Moda
tapi lebih dark sket lacenya
masuk la dengan tone gold saya nanti :)



for family suit, beli 6 pasang
3P & 3 L
pastu percuma kain satin 4meter
saya bagi huda je kain tu
buat baju raya dia :)
ok huda, aku dah pokaiiii
HAHAHAHAH ;p

:: Penat kauuuuuu. Tunggu mak pilih sampin songket. Heh, nasib kat luar macam mendung2, tak terik sangat ::


:: yes, saya pakai beg galas. Xyakin nak berhandbeg di jalan TAR. kena ragut kang, free2 je cash saya melayangggggg. Lagipon bawak beg galas buleh isi botol airrrr. HAHAHAH :P ::


:: Tengok lengan saya. Kata mak, haluihhhhhh sangat! Mak tak bagi saya berdiet dah. Abes baju & seluar dah menggeleber pon nak diet2 lagi? :P ::



tak lupe juga kami amek pakej L & P utk pengapit saya
utk L, mak siap belikan sampin songket ok
yang P, beli kain je. nak beli tudung, takut xslesa
kang beli tudung bawal, eila nak pakai shawl kan
so saya tinggalkan soal tudung kepada eila
sebab nanti dia yg nak pakai, ikot keselesaan dia :)



kain utk pengapit, memang kami belanja
upah sampingan sebab rela jadik pengapit
nanti depa cuma tanggung kos tempahan jela :)



ohh ye, Pengapit L, mungkin adek Faizul, kawan Incek Fauzy
pengapit P, Eila, pengapit saya masa tunang aritu
dah booked dia dah ni :)



then, stop kejap, p lunch & solat zohor
pastu sambung balik shopping
cari sampin utk ayah & adek2 laki saya
YaAllah susahhhhhnya nak cari sampin ni
saya berkenan, kira dah matching,
mak pula kata xmatching
ikotkan saya, beli je sampin songket hitam benang emas tu
sure matching dengan mana2 warna baju kan :)
tapi mak kata hitam tu macam comman
nanti xmacting dengan saya bila nak bergambar nanti
haaa yolaaa mak, mak pilih ye,
N & huda dah penat ni :P

:: saya teman mak drive. Huda naik dengan ayah after amek kereta di ofis ayah ::


finally jumpa songket dark brown / gold
haaa terus amek 3 pasang ;p
mulanya dia jual RM 90 1helai
then saya tawar RM 80 2x je, terus dapat :)
mulut ni manis betul kot :P
tadi mak mintak tawar xdpt
mak mintak main2, gelak2
saya tegas, terus mintak RM 80
akak tu cuak kot? terus bagi
wakakakkaka :P



teringat masa beli durian dekat shah alam dgn hzmate
3biji RM 10
tapi saya mintak 4 bijik
terus dapat :)
pastu budak2 rumah cakap


"lepas ni kalau nak p mana2, kena ajak N ni, MULUT MANISSSS. xleh tinggal " :P


ok fine, melalut lagi :P


:: belum pukul 5.30petang, jalan dah jammed. camno tu?? ::


lepas beli sampin, ingat nak ke jalan imbi
survey doorgift
tapi macam dah lewat je
ayah kata kalau nak p juga, mesti melekattttttt jammed
time org balik kerja maaaa :)



oklah2 kita balik
sambung esok pula
tapi before balik ayah nak singgah ofis dia kejap
amek kereta & files2
*cuti pon ingat kerja jugak :(
ayah tinggal kereta sebab minggu lepas ayah outstation ke negara Jiran
flight ayah petang, pagi tu p kerja macam biasa
then masa balik, dr KLIA, ayah terus ke KL sentral
Mak amek di sana
tu yang kereta tinggal ofis
dah beberapa ari balik, baru nak amek kereta :P


ok, esok maybe cari doorgift & furniture bilik pengantin kot :)
kalau ade masa, nak discuss dengan abg halim, OP saya
dulu masa tunang kan amek dia, kawin pon InsyaAllah amek dia juga
pastu nak discuss pasal kerusi meja di dewan sekali
Abg Halim ade link dengan vendor kerusi meja ni
masa tunang aritu amek canopy & kusi meja pon dengan abg halim je
nanti abg halim discuss dengan link dia
senang kan, 1 tempat settle 3 perkara :)
(OP & OV, kerusi meja & kad kwen. Tapi kad kwen hold kejap)
ye, saya sewa dewan, sewa kosong je ok
xde kerusi mejaaaa :(


ohh ye sampai rumah tadi, dapat berita ayah jiran meninggal
Al- Fatihah
lately kerap dengar berita kematian
xkira muda or tua, sakit or sihat
ajal maut sentiasa menghampiri kita
adakah kita bersedia?
after magrib tadi ayah melawat jenazah
ni saya tgh taip entry dengar grill bunyik
ayah baru balik
huuuuu



btw, nanee, esok InsyaAllah akan ke butik kau
nak tempah baju for family suit
total 7 pasang kot
tu baju falimy suit je tau
baju raya xbeli lagi, tapi akan beli dalam masa terdekat ni
sila standby ok, sila bagi ruang utk family kami menempah
kalau xsempat, sila reject tempahan dari org lain
11tahun kot menempah dengan mak kau :)
regular customer dah ni, hope price pon "special" ye
HAHAHAHAH :P

p/s : kau tunggu sangat kan aku menempah di butik kau :P





Nota kaki :

1) Saya kena tag, Cheqmoomoo, nanti N buat eh :)

2) Bayangkan anda tengah serabut, keliru, penat, tapi anda kena gelak dengan "consultant" anda. Grrrrrrrr rasa macam nak lempang aje. Geram. Tak membantu langsung :(


18 ulasan:

r3d lollip0p ♥ berkata...

tuuu diaa..
panjang sungguh entry psiapan baju segala bagai~ ;)
amacam, excited x?

cheQmOomOo berkata...

ok2..~

Fiza Hamzah berkata...

Hana,aku pulak yg berdebar lebih kau nak kahwin ni..hahaha..

by the way..jakel berada di belakang mydin ye..sebelah maybank..nagoya tu kat depan,so kau kena masok lorong kiri sebelah before nagoya tu..

(cakap pasal nagoya,aku teringat g beli kain baju raye kau dulu2..fresh gile ingatan aku igt kenangan dulu2 ni..haha)

♥S@R@♥ berkata...

hantaran N nnt mesti ada buah strewberi kan..hehe (tiba2)..

nasib baik family N sikit je..

adik beradik akak 13 org, lum termasuk kakk ipar n anak sedara lagi..
alhamdulillah impian nak family pakai sedondon tu tercapai la..tp beli kain biasa2 je..hehe

Aeen berkata...

hahaahah..cik anne oi..mane ade jakel dpn nagoya 2..jakel kat derect maybank kat masjid india 2 lah..hehehe.....
wahhh..masyuk betul butik WAHIDANEE..aku pun da tempah baju utk raye..n baju utk family aku kat WAHIDANEE.....kesian nanee..dy kene buat OT ni ..haahahaahah

StrewberiManis =) berkata...

red :

fushhh memang eksited, but in the same time quite nervous la dear! huuuu

StrewberiManis =) berkata...

cheqmoomoo :

:)

StrewberiManis =) berkata...

Peja :

kan, berdebar kan,
aku ape tah lagiii
bedorrrrr sokmo :p

yes2, aku tau dah, depan nagoya tu bukan jakel
but Gulatis
aku silap pandang
maklum la benda2 berkaitan baju ni aku x shopping sgt :)

yaaaaa memang kuat memori kau
aku pon ingat lagi,
kita beli kain ela utk raya
sampai sekarang aku pakai bj tu tau
then bila pakai je, mesti ingt ko
beli same2 kan :)

StrewberiManis =) berkata...

Sara :

eh2, ye xye jugak kan
hahaha
xtau la de strewberi ke x
kalau ade, masukkan aje buat hantaran
hehehe

ha'ah sket je
mak nak kain lace
tu yg beli
ikotkan N, nak simple yg buleh
kain biasa2 pon buleh, asalkan sedondon
so bila amek gambar, nampak juga samenye, ye x :)

StrewberiManis =) berkata...

aeen :

a'a tau dah
aku baru teringat jakel mmg dekat belakang tu
aku dok ingat jakel yg dekat shah alam
ari2 nak p cls lalu depan jakel tu kan
maunye x ingt, hahaha


haaa tau xpe, kesian la nanee tu kena buat OT
aku baru tempah petang td
lepas ni nanee xupdate blog la weh
bz OT :P
xpe nanee, masyukkkk la WAHIDANEE
time ni la aku nak tolong bisnes kawan kan
bila lagi ye dak?

ok nanti, tunggu tempahan raya pulak dari family kami ye :)
Alhamdulillah murah rezeki WAHIDANEE

farrah isnanee berkata...

uhuk!uhuk!uhuk!!mcm terbatuk2 je aku arini..ape al ea?eh ade org sebut name aku ke ape ney?

cik N,
next tyme jika berkaitan ngn kaen bole rujuk pd saya..utk pertanyaan tidak akn dikenakan sebarang byaran..tp lpas 2 kalo na anto harus ada pengeras nya...hahahaha

Ok sume blog na cte psl kawen la ea?mencik la cmni...pejaaa!!!!geng ngn aku !!haha....

btw thanx KWN2 yg support sy!!so sy ta wiso psl regular customer lagi...walopown customer staun skali...hehehee...

ok pertanyaan utk kwn2...byle agaknye bole ngedate ngn sume sbelum kowg2 ney di take over oleh husband masing2...aku ngn peja anytyme je kn peja?

p/s asl aku mcm wat post kt comment box ko ea?hahaha..maaf2 kwn2 N yg laen..bole abaikan comment sy KECUALI empunya blog cik N,PEJA dan AEN!!hahaha

StrewberiManis =) berkata...

nanee :

tersedak ye kak?
nak air ke?
aku bagi air suam ye,
air manis2 xleh, aku tgh diet
nanti terliur :P


banyak la ko pngeras
free of charge ok wahai cik manager :)

HAHAHA jgn sedih begitu sayang
masa ko akan tibe juga
that time, aku nak datang wedding ko walaupon xdpt dtg wedding akak ko
hehehe :P
HAHAHAHA



siott ko, walaupon regular customer setahun sekali, tapi I hantar kain sekali byk ok
I kan efficient & effective
malas ok nak keluar tanpa sebab
kang jalan kaki bukak pagar,
pecah lagi lemak
kang kurussssssss lagi :P
pastu masa amek ukuran, mak ko cakap aku dah KURUS GILA
HAHAHAHA lempangdirisendiri :P


ngedate? jom la beb
aku pon tgh cuti ni
bosan kot dah sebulan cuti ni asek prep wedding je
xberkembang otak aku :p
nex two weeks, on monday, 13 june
ok?
minggu depan aku xfree la
fully booked :)
tapi if 13 xleh, kite p 15hb
14hb aku ade hiv test
jom2 ngedate, hujung bulan ni aku dah nak sambung belajar

iedchan berkata...

wahhh..besh nye gi cari bajy kat jalan Tar...tapi panas gler kan..hari tu pun i pg..tak tahan..hehe...

I folo u k dear :P

farrah isnanee berkata...

ouhhooo!!!aku plak yg tabole nye...sok(sbtu)ptg aku da alik kg (blah abah aku)...meeting la kononnya...utk next wek nye rombongan cik kiah anto pengantin laki(blah abah aku) ke penang skali alik kg aku(blah mama aku)...

then next week nye plak alik kg(blah abah aku agy)knduri blah laki plak...pas2 baru free...tp ta bape free sbb na ciapkan bju2 yg ko tempah kt aku...(mcm ko sowg je customer aku)*mata ke atas tgn ke bahu*hahahah

StrewberiManis =) berkata...

iedachan :

wohooooo tau xpe
tapi xbaik mgeluh kan
panas pon, buleh kuar peluh
sihat sket
hehehe :D

ok dear, thanks :)

StrewberiManis =) berkata...

nanee :

bapakkkk busy gile kau ni
komen atas ni bukan main "aku ngn peja anytyme je kn peja?"
HAHAHAHA :P


hm, after 15hb aku free
kau la set date
cube tanye peja & aeen
aku takut dia kje or xdpt cuti
but bear in mind, end of this month i will be going back to Shah Alam, cont stdy :)

farrah isnanee berkata...

let me check my schedule 1st yeah?hahaha....aku rasa minggu ke4 oke kowt..ujung bulan..around 26?kalo dowg kje aku pown kje..dowg sbtu da coti but i still kje agy...ahd je coti...heheh

StrewberiManis =) berkata...

nanee :

ok dear
make sure kita hang out ni,
xjejaskan masa kerja kau
aku risau BAJU FAMILY SUIT kami tempah xsiap
bahahahhha
saje kasik font besar :P


ok noted, so far aku reserve kan 26hb eh