Isnin, 20 Jun 2011

Celebrate Kejayaan Saya :)



ok, ni kisah jumaat 2 minggu lepas ye
HAHA dah basi la weiiiii N :P
biarlah, haku nak abadikan dalam belog stoberimanis ini :)



:: Sorry gambar gegar la. Huda la ni sergah aku dari belakang. Terkejut gile lalu menekan button "capture" dengan segera. HAHAHA ::





kami makan dekat bawah ni je
MALAYA STEAMBOAT
ni our first trial
sebab kedai ni baru je bukak :)



Ayah malas nak p jauh2 sebab penat baru balek kerja
so saya decide makan dekat area Gombak Prima ni je
ikotkan hati nak makan ciken chop dekat Kg Baru
bapakkkk demand kau nih N
HAHAHA
xpelah, layan steamboat jela malam2 ni



Ohh ye ni makan2 sempena saya dapat result final sem yg cemerlang
at the same time, dapat offer ACCA
so celebrate skali la hikssss :)
tapi saya & huda je ade dekat rumah ni
siblings yg lain xbalik
xpela, xperlu celebrate pon xpe
dapat offer ACCA pon saya dah happy sangat
disamping dpt result yg cemerlang :)
Terima kasih Ya-Allah :D




:: Mak saya tengah pilih bahan yg hendak distimkan :)


sebenarnya saya xbernafsu sangat nak makan
sebab dah makan dekat OU masa give up carik barang hantaran saya nak xde
HAHAHAHA
xexpect pon nak makan luar malam tu
kalau tahu, baik xyah makan
JIMAT duit hakuuuuuuuu ;p



:: Pak Haji makan dengan chopstik lalu menimbulkan kejelesan terhadap Huda. HAHAHA ::



Ohh ye, steambot ni jenis buffet
kau makan banyak mana pon, harga fixed

Adults: RM 23
kids : RM 10



agak rugi masa tu kami dah kenyang
alaaa bukan kenyang gile sampai nak baca sokkabar pon xlarat angkat mata :P
tapi xbernafsu sangat nak makan
so rugi la makan sikit tapi bayar agak mahal kan



xpe ayah, lepas ni kita jangan makan 2 hari,
pastu kita serbu pulun makan sampai nak muntahhhh
ok?? HAHAHHA munguk gile teori aku ni :P



:: Fewitttt, gadis ni nak try buat ABC. tapi cari suis on ia xjumpa. Buleh? Mampuss kena gelak dengan huda. Xpe kau huda, aku ingat gelakkan setan kau tu. HAHAHHAHA ::




:: Ni la hasil ABC cinonet aku. HAHAHHA. Nak buat tinggi2 feeling macam dekat kedai, tapi cuak nak picit suis "ON" lagi. Buleh tahan kuat gile munyik mesin ni. Kedai seblah pon buleh dengar kot? HAHAHHA ::





:: Huda sibok nak pakai chopstik. Dia teruja sebab ayah makan pakai chopstik, smooth je, xde kekok2. Tapi dia, pehhh, baru kepit udang, dah terjatuh. Nasib jatuh dalam periuk stim ni. HAHAHAH tula huda, bantai gelakkan aku tadi kan :P ::




:: Saya cuti ni, berjaya train Huda turun 7KG. Mau rahsianya? TUNGGUUUUU. HAHAHA. Aritu saya janji nak share tips saya turun 12KG kan? haa, tgu eh, sebab cuti ni saya bedal makan, naik balik berat. HAHAHA. Tgu dapat balik berat 44KG, saya share. Sebab nak capture picture perubahan. barulah korang percaya & yakin kan :) ::



:: Gile khusyukkkk tu makan. Manalah berat xnaik, HAHAHA ::






selain ada makanan jenis stim,
ada juga desert spt ABC & ais krim
serta menu heavy spt nasi goreng, kotiaw goreng, mee goreng
nasi putih berlauk pon ade
tapi lauk ape, saya xtengok
sebab heavy sgt la
saya xsangup tambahkan kekenyangan dgn hanya "melihat" menu2 heavy :P




so saya makan yg stimboat & desert sahaja
eh semua ni layan diri eh
kau amek ape yg kau nak
agak2 dah kenyang,
p kaunter, bayar, balik
mudah kan :)


ye saya rasa berat badan saya kembali naik :P
cuti ni asek makannnnnn aje
ape yg saya xdpt belasah masa diet di shah alam,
time ni la aku belasah dengan rakussssssnya
plus di Gombak ni, saya xleh nak diet sgt
huda akan hulurrrrrr makanan



:: Ni lah saya punya. Hikssss :). Eh jangan tertipu dengan berkata :

Eh N, sikitnya kau makan?

yes, mmg sikit sbb tu dah round ke 4. HAHAHAHA


wehh, mangkuk dia kecik je, saya amek sket2, baru makan *cover :P




Blurpppppppp Alhamdulillah
keyang dah ni, Hiksss
jom balik, dah malammmmm :D



Terima kasih Ya-Allah :D
Terima Kasih Mak Ayah :)



6 ulasan:

mawar:merah:jambu: berkata...

nk taw rahsia turunkan brt bdn??=)

♥S@R@♥ berkata...

best2..

waaa bnyktu turun berat badan..chaiyok2...

hope dpt le jumpa N time wedding nnt..skli tgk akk dah bambam..hehe

♥ Kasut Pink ♥ berkata...

Fevret akak steamboat nih. kalau nk makan, perot x blh kosong sgt klu kosong perot da msk angin lg x boleh mkn byk..

StrewberiManis =) berkata...

mawar :

nnt kita share eh
tungguuuuuu :)

StrewberiManis =) berkata...

sara :

mmg nak sgt jumpe akak
buleh jumpe baby skali
yeayyyyy :)

StrewberiManis =) berkata...

kasut pink :

betul2, before makan steambot ni kena alas perut dulu
then ngapppp la sesuka hati sampai nak muntah
HAHHA