Isnin, 30 Mei 2011

Persiapan Kawin : Perasaan Sekarang



Haiyoooo tak tahu nak cakap camane prasaan nih T___T
aritu kan saya buat entry pasal butik pengantin
confirmkan semula item2 yang kami booked
yes, utk di butik pengantin dah settle la
tunggu nak fitting baju je dekat2 majlis kang
oklah, done one part, Alhamdulillah :)


tapi bila 3, 4 hari lepas tu, mula berubah fikiran :(
haiyaaaaaa bencila perasaan sebegini T___T
tiba2 saya macam tak nak theme pink cream utk bersanding nanti :(


puncanya :

1) Theme pink dah amek masa tunang aritu, xkan nak warna pink juga kan
2) Kata mak, Kaler Gold lebih exclusive, pink ni just like warna ceria
3) Future MIL pon kata Gold lebih menarik dari pink
*saya MMS gambar saya pakai pink & Gold kat Incek Fauzy. So emaknya ada la tengok



so bila orang tua dah berkata begini, saya mula muhasabah diri balik
kawin ni, kne amek kira juga taste orang tua kita
tak buleh la nak ikot taste darah muda ni je kan
sebab kalau dia happy, kita pon happy kan
lagipon ni la saat2 "terakhir" kita ikot cakap beliau sebelum tanggungjawab beralih kepada suami


ko tengok, aku dah pening & serba salah pun iye juga
masa saya p kursus kawen, borak dengan akak ni
dia tanya saya wedding theme ape nanti?
saya cakap xdecide lagi, either pink or gold
siap saya tunjukkan gambar saya pakai baju pink & gold
then dia bagi opinion amek gold :)



bila saya cakap gold tu pilihan mak saya
lagi dia sarankan suruh amek gold
katanya, pilihan ibu paling tepat jika dibandingkan dgn pilihan berjiwa muda kita ni



sebab dulu wedding abangnya, mak akak ni pilih warna kuning diraja
haaaa kau, feeling jadik sultan kejap :P
pastu diaorang adek beradik ni tetap dgn pilihan masing2, silver ape ntah
ade 2 combination color la


atlast dekat2 majlis, ade prob, terpaksa amek kuning pilihan maknya
ko tengok, pilihan mak jugak yang dipilih setelah masalah timbul
Mungkin Dia nak bagi petunjuk kot pilihan ibu yg terbaik?


tula, now saya macam nak amek kaler gold tu
tapi gold pilihan mak saya tu Gold tembaga ok
sape xtau kaler Gold tembaga tu camana, p google
pakcik google sentiasa menolong anda :P


Kata Kak nur, kaler Gold tembaga ni memang very exclusive
susah nak dapat kainnya
kainnya pon buleh tahan mahalllllll la kan


saya memang cerewet bab baju2
sebab tu saya xsuka shopping baju
baju ni xkena, baju tu xkena
aderrrrr je xkena dekat mata aku ni :(
tapi xpe, jimat sket duet
HAHAHAHA :P


ok, minggu ni saya akan ke butik nak tukar theme
xpelah pakai Gold pon, org tua gembira, kita pon happy ye dak? :)
lagipon gaun persalinan & outdoor saya nanti kaler pink
so ade la juga kaler pink kan :)


minggu ni banyak nak disettlekan
saya pon dah buat list,
tinggal nak membeli aje
esok sampai khamis mak ayah cuti
ayuhhh, mari kita shopping keperluan weddingku :)


InsyaAllah esok ke Jalan TAR
beli kain for family suit & my pengapit
then kalau sempat, nak survey doorgift

doakan segalanya berjalan lancar ye :)




NOTA KAKI :

Boy kate :

".. pink nampak cam teenangers lagi & gold nmpk lebey matang & elegance.. "


Haku copy paste ayat YM dia sat
tengah YM dengan dia ni :D


14 ulasan:

Jazica Albek berkata...

halamak...br nk cop gold utk kite pny in the future. wahahahah :p

StrewberiManis =) berkata...

jazica :

eh2 camno tu?
in future?
opsssssss
lalalala~~~ :D

r3d lollip0p ♥ berkata...

gold pun ok :).
dun worry too much..
yg pnting, pjlanan majlis bjln lncar

SHaRKFiQ SSM berkata...

uish..
mcm2 kale..
hahahah~


btw, kalo ko g kt CITU xbleh g berdua plak..hehe

StrewberiManis =) berkata...

red :

yaaaa betulll
tepat sekaliii :)

StrewberiManis =) berkata...

shafiq :

pening ok nak pilih theme :P


eh2 xleh p berdua eh?
tapi ade je yg couple2 p?
relax je :P

farrah isnanee berkata...

gold pown ok la...sbb pink ney da bersepah sgt org pkai..aen pown theme pink...tp dye pink itam...ok la lagi..kalo ko msti na soft pink an?cm ala2 akak aku nye wedding..so amek je wane gold...agypown mane tau ade rezeki aku dtg..kmungkinan bju raya i kaler gold..kalo u tamau t i jela naek pelamin..hehehe

StrewberiManis =) berkata...

nanee :

a'a aeen pon pink
shocking pink + black

yezzzerr aku berkenan gile soft pink
macam wedding akak ko
cantikk ohhh *jeless* :P
asal ade stuff2 soft pink,
hati ni mulalah rasa serbe salah :(
amek soft pink, teringat gold
amek gold, teringat pink T___T

hoi2, sempat lagi tu
naik pelamin bergambar ok lagi
not bersanding ok :P

♥S@R@♥ berkata...

hai darah manis..hehe

sara dulu..warna gold warna tema majlis sebelah lelaki.

belah sara, pink+purple (suka pink katakan)..

masa tunang..pink putih..hehe

gile pink kan..

N doa la sara rajin update entry, nnt sara share gmbr sebelah lelaki..hehe

psst : umo N bape thn ek?;)

StrewberiManis =) berkata...

sara :

uhhh bestnya sara 2-2 event ada pink
nikah & sanding
waaaaa mesti comel kan
ish2 upload la gambar2 kawen sara
buleh n tgk
nak p dah lepas kan
so tengok gambar ajelaaa :D

umor? glurppppp ni yg suspen nak bgtau ni :P
23tahun la dear :D

farrah isnanee berkata...

hahahah..soft pink da trlalu ramai since 08 agy...now we r in 20011....aeen beza la gak..jarang org na amek kaler shocking pink + black 2...sbb ramai yg tako jemputan shock sgt!!hahaha..tp siyes aku ckp...better amek gold..kalo na amek pink amek cm aen..tp t dye ckp tiru..hahaha..ta pown ko amek kt tmpt dye amek je..pas dye pkai ko plak...ok la 2..hahahaha..

bergambar je?pehh!!kalo skali pown ape slhnye N..hahaha

StrewberiManis =) berkata...

nanee :

hahaha ngok ngek la kau
a'a aku xberani amek shocking pink
terang sgt kot


weh2 xde pasal nak amek dekat butik dia weh
aku dah bayar deposit & memang nak amek yg aku pilih ni ha
so, aku tetap dengan pilihan aku, GOLD
ewahhhh, hahaha


kalau sekali? pengsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn haku :P

♥S@R@♥ berkata...

nak panggil adik N la pas ni..hehe (akk xda adik, suka angkut2 org jadi adik ni..hakhak)
umo akk dah nak masuk 28thn this year..huhu

ok2 utk N nnt akak try upload gmbr dekat blog..

StrewberiManis =) berkata...

sara :

buleh dear, dulu suka feeling ade ramai akak angkat
HAHAHA :P

ok sis, upload eh nanti :)
sabar menunggu ni :)