Sabtu, 14 Mei 2011

Persiapan Kawin : Pakej nikah & Bersanding


Alhamdulillah settle satu part
siang tadi saya & Mak telah confirmkan semua item di butik pengantin
lepas ni hanya follow up sahaja :)



:: Until may 2011, ade 30 pasang baju baru keluar. Rambang mata ni nak memilih oooo. Lawa2 belaka :) ::



1) Pakej nikah

-Baju
-Tudung
-Veil
-Kasut
-Aksesori
-Makeup
-Bantal nikah



2) Pakej bersanding


-Baju bersanding
-Baju persalinan 2 pasang (L&P)
-Tudung
-Veil
-Kasut
-Aksesori (L&P)
-Make up (L&P)



3) Others


-Pelamin dewan
-Walkway
-Red carpet
-Flower arch
-Pelamin mini
*utk nikah & malam berinai
-Hiasan tangga
-Dekorasi meja makan pengantin
-Dekorasi bilik pengantin
-Dekorasi meja potong kek




:: Muka letih try 3 pasang baju. MasyaAllah, berat manik satu hal, bajunya meleret2. Veil pun meleret jugak. Sape lalu belakang haku nanti confirm terpijak punya :P ::



Mulanya pelamin kami memang tak buat di dewan
hanya di rumah
means, bergambar hanya bersama kawan & family terdekat


tapi bila fikir2 balik, macam membazir pula
sebab pagi nak bersanding, sure lepas siap2 tu,
akan terus ke dewan
rumah & dewan tu, dalam 5 min je kot
*lama sebab ade trafic light. Ohh Gombak dah xaman. Sana sini trafic light :P



Mak ayah & sedara2 sure dah tunggu dekat dewan nunnn kan
so bilanya nak bergambar bersama family & kawan2 di pelamin?
balik dari dewan, sure outdoor session plak
macam membazir kan?


tu yang tadi saya add mini pelamin di rumah
then pelamin yang dirancang, letak di dewan
sonang aihhh, tak membazir dah :P


:: D Ratu Bridal House, Gombak ::


tadi saya tukar kaler baju bersanding
2 bulan lepas saya amek kaler orennnnnn
yessss, sila jangan terkejut
time tu dah tak sedap hati kotttttt
saya dengan oren mana ngammmmmmm
tapi Kak Nur kata saya cerah, senang nak pilih kaler, xde masalah


tapi time tu amek je dulu, kira booked
akak tu kata, if xnak, nanti bulan 4, 5 datang balik
sebab masa saya datang tu, tengah cuti sekolah
musim orang kawen
baju banyak pengantin2 dah amek
so yang tinggal ni, yang tak umpppphhhh la kan
hehehe :)



eh tapi bagi saya la yang xummphhhhh
bagi orang lain, baju2 tu cantik
buktinya, Kak nur cerita tadi,
semalam ade 2org customer bergaduh nak baju oren yang saya booked tu
siap nangissssssssssss2 kauuuuu
nasib date diaorang nak tu, bukan date saya
if tak, dengan bangganya saya bagi diaorg
padahal??? memang kau tak suka kaler orennnnn kan N
HAHAHAHHA


tu yang pagi tadi nekad, nak betul2 cari warna yang berkenan di hati :)
Alhamdulillah dapat cari
InsyaAllah kalau tak ada tukar2 lagi, hehe,
theme bersanding saya PINK CREAM :)
yessss, P.I.N.K itu harus ye
walau tak banyak, sikit2 pon jadi la
janji ade P.I.N.K :)





tadi saya tak letak apa2 deposit
just nak confirmkan item2 & try baju lain je
sebab masa 2 bulan lepas saya datang,
saya letak RM2K as 1st deposit


saya berani letak banyak ade 2 sebab :

1) Nanti nak bayar yg kemudian, tak trasa banyak. Eh ni phsyco je nih. Total amount tetap sama kan :P


2) Saya yakin D Ratu buleh berikan service yang terbaik since saya memang amek pakej bertunang dgn beliau. So saya memang yakin ahh dan saya dapat banyak diskaun :). Thanks Kak Nur :D



So lagi balance, saya bayar masa fitting baju kelak :)





tadi Incek Fauzy tak datang ke butik
3-3 baju yang saya try, saya MMS dia
paling dia berkenan, PINK CREAM tu la




baju pink cream tu agak fit gak la
ngam2 dengan badan saya
then, Incek Fauzy kata saya dah kurussssssss
ye, saya memang diet since after bertunang
and now, i lost about 12KG within 4months :D
saya tak telan apa2 pil or jamu ok
mahukan rahsianya?
later saya update
amat berguna bagi bakal2 pengantin yang mahu kurus dan tampil menawan di hari bahagia :)



oohh ye, siapa2 yang tengah pening nak cari butik pengantin,
saya memang suggest D- Ratu la
sebab satu2 butik yg saya survey, menampilkan muslimah kontemporari
banyak baju jenis dress labuh, jubah n etc
pendek kata, memang ngammmmmmm dengan jiwa saya
baju2 yang tak syyyyekyyysi sangat la
hehehe :)


Mahukan details? ini dia...

013-6070393 - Kak Nur
butiknya di Gombak ye :)
Fotopages



12 ulasan:

farrah isnanee berkata...

hamboi...sebok da ney mau kawen...ok kalo sy blom na kawen agy tp maukan rahsia kuwus bole ke tidaaaaaakk?(sengau ye?)hehehe

StrewberiManis =) berkata...

farrah :

boleh2, tarak hal
later aku update yooo :)

farrah isnanee berkata...

ok baek la N..fara ye?hahaha

r3d lollip0p ♥ berkata...

tumpang teruja ! ;)

syaida berkata...

bz dok buat persiapan wedding eh..nti jgn lupa kasi update tips kurus tu..mau kurus jugak..hihi

StrewberiManis =) berkata...

Farrah :

bungek la kau
perli aku la tu
yela NANEE

hambekk kau, font besau aku kasik :P

StrewberiManis =) berkata...

red :

thanks dear :)

StrewberiManis =) berkata...

syaida :

ye kak, nanti saya update ye
tgu mud rajin datang
kehhh kehhh :)

naimahisemaail berkata...

hehe aku plak yg excited baca blog kamu anne...ko dh kurus benor2 ne...kasi tips cepat! hehe...anyway semoga semua urusan dipermudahkan..love u..

StrewberiManis =) berkata...

naimah :

eksited ye?
xpe2, debaran eksited harus di kongsi bersama :)

nanti aku update tips tu ye
sabar eh,
nak update tapi eh2, macam nak tulis entry ni dulu la
pastu eh2 nak tdo dulu la
hahahah ade je halangan :p
but promise, i will share later yeh :)


thanks dear, luve u too :)

HeaLtHyJuiCe berkata...

salammm.. nk Tanya pakej d ratu tu range dalam harga berapa yer?

tk

StrewberiManis =) berkata...

healthyjuice:

If i not mistaken, semua pakej tu RM 4k

mmg berminat nak amek dgn D ratu ye :)