Rabu, 18 Mei 2011

Persiapan Kawin : Kursus Kawin


Ohhh ni bab sedih sket
ikotkan, saya & incek Tunang telah selamat menghadiri kursus kawin
tapi ntah macamana, ustaz tu tersalah pandang
nasib baik I cuti lama tau yuu
so xla rasa marah sangat masa I abes gitu aje :)
hekkk hekkk :p


ceritanya begini :

2 minggu lepas, saya tengah khusyuk study ni
esoknya ada paper FAR 600
student account UiTM tau la paper ni paper membunuh T__T


suddenly handset bunyik,
Eila texted me :

" N, daftar kursus kawen ke? Nama N ada ni. Nape xdtg? "


me? Gulrppppppp


terus call Incek Fauzy


tapi my call was rejected T__T
sebab Incek Fauzy tengah meeting dengan GM


buku depan mata memang tak tengok dah :p

cek balik SMS Incek Fauzy yg ada bgtau date kursus kawin

confirm, memang next week, 14 & 15 May 2011

sejam lepas tu, Incek Fauzy call balik
bila saya bgtau semuanya,
dia relax aje okeh
siap cakap :


" kebetulan nama aje kot same "


eh mamat ni, relaxnya kamuuuuu
saya kat Shah Alam nunnn dah menggelupurrr
HAHAHAHA



Incek Fauzy kata xpe, nanti dia call balik
dia nak call ustaz dari JAIS dulu


esoknya call ustaz tu, tak berangkat. bulehhh?
call lagi dan lagiiiii still xberangkat


then Incek Fauzy ke ofis ustaz tu sendiri
blaaa blaaaa blaaa


memang nama kami di masukkan pada 7 & 8 may 2011
seminggu awal
hellooooo, 7hb & 9hb ai ada paper lagi tau T____T


pelik, dekat resit tulis 14 & 15hb,
tapi nama naik 7 & 8hb
xpelah, saya anggap tu kesilapan teknikal sahaja


finally ustaz JAIS tu call Incek Fauzy balik
re-confirm new date,
this week, 21 & 22hb, Masjid area Keramat, KL



setiap kejadian ada hikmahnya kan :)
saya tak salahkan mana2 pihak
since saya ada banyak masa,
xkalut sangat nak prepare
just ikot ape yg saya dh tulis utk "things to be done by today"



eh nak kawin ni jgn stress2
tak comelll :)


Ayuhhh, mari kita berkursus hujung minggu ni
hehehe :)


Nota Kaki :

semangat masak membuak-buak! well done N! :)
*sambil fikir esok nak masak apa pula yeh T__*)



14 ulasan:

farrah isnanee berkata...

kursus kawen?besh nye...mmg superb la...t aku na kawen aku na g agy skali la...hehehehe..sbb aku g da ritu tyme akak aku na kawen..g skali....over kn?hahaha

StrewberiManis =) berkata...

kau p 2x?
uishhhh biaQ betui?
xpe2, benda tu ilmu
tak salah nak p banyak kali pon :)

bila nak buat entry yg aku rekues tu? :P

r3d lollip0p ♥ berkata...

me dah pegi last 2 years. Harap2 semuanya boleh dijadikan guideline.

Aeen berkata...

aku 3 taun sebelum kawen da amek kursus...bila nak hantar sijil kursus 2..berlapuk dah...hahahaah.....

♥S@R@♥ berkata...

baca entry ni teringat preparation kahwin lastyear..

last paper exam seminggu b4 majlis.. meamng kelam kabut..

dan yg menyedihkan paper tu kantoi.. kena repeat balik..;(

hope semester ni lulus semua la..

StrewberiManis =) berkata...

red :

mudah2an begitu
ilmu yg dapat, kita aplikasikan ye :D

StrewberiManis =) berkata...

aeen :

3thn sebelum?
p dgn cik joe ke?
gile hebat :P

aku p last minit gini sebab xplan pon nk tunang
after tunang aku terus masuk last sem
so mmg xsempat
dah grad ni baru leh bernapassss sket ;p

StrewberiManis =) berkata...

sara :

glurpppp sara buat N cuak ni
haishhhhh
same2 kita doa semua paper lulus yeh :)

btw best kan buat preparation kawin :)

♥S@R@♥ berkata...

N mesti bolehnye.. chaiyok2..

ha'ah memang best.. ikut kan hati macam2 nak buat sendiri..tapi masa xmengizinkan..

N skang ngah buat master or degree?
kalau uitm this year cuti sem lama kan.. sara buat degree tapi part time la..
maybe next sem kene cuti study kot.. coz due bersalin awal bulan 9..

opss..tepanjang lak komen..hehe

StrewberiManis =) berkata...

sara :

tula kalau buleh semua nak buat sendiri
lagi manis if hari bahagia kita, kita yang buat
tapi ape nak buat, masa xmgizinkan T__T

sekarang n baru abes degree
InsyaAllah bulan depan masuk balik
sambung amek professional :)

ha ah next sem start bulan 9 kan
nak seelaraskan semua U di dunia ni
wahhh gile hebattt
bes la kan diorang cuti lama :)

ohhh sara due bulan 9 eh
extend 1 sem la ni?
lagi bape sem nak abes?

♥S@R@♥ berkata...

darah manis ohh darah manis ;)

betul2 so N yang masih ada masa ni prepare la yang the best ea..

tahniah la dah habis degree..seronoknye rasa kan..

xtau la nak habiskan berapa sem..
sara ada lgi 10subjek..ikutkan 2 sem. leh habis tapi dah ada baby nnt tak tau la ea camne nanti.. maybe dalam 3 sem kot..

nampaknye tahun 2013 baru habis..hehe coz next sem memang kena cuti kot..

shiqin ghazali berkata...

selamat berkursus N.. aku dh ade sjil krsus kahwin da.. tggl nk ade calon jer.. heee..

StrewberiManis =) berkata...

sara :

xpe dear, slow :)
jangan paksakan sangat
amek sekadar yg mampu
kang pulun byk sgt,
tapi xskor, no point juga kan :)

chaiyokkk sara, N tau sara buleh punya :)

Baby, cepat support mama. Hikkk Hikkk

StrewberiManis =) berkata...

Shiqin :

eh2 best la ye kau dah p under UiTM
budak2 rumah aku pon ade p after abes paper aritu


calon xde? yeke? tetttttt :p