Sabtu, 5 Februari 2011

Setelah 4 Tahun..



Ni la masanya berjumpa mereka setelah 4 tahun menyepi demi segulung ijazah..


kami plan berjumpa di Shah Alam
elok saya sampai Shah Alam,
Bus Jaja sampai di bus station
memang baik betul planning saya
hehehe :)



mulanya saya plan, saya seorang ke Shah Alam
dan akan amek Jaja & Ekin di bus station
dari situ we all terus hang out



tapi kan saya tengah sakit mata
Incek Fauzy tak bagi saya drive sorang2
dah la tengah sakit mata kan
gigih nak drive sampai ke Shah Alam :P
so, Incek Fauzy ikot sekali demi mengelakkan saya drive



Ishhhh sayang ni saje je tau
baru nak feel wanita besi & Independent
sekali hampehhhhh
HAHAHHAHA :P
Thanks sayang sentiasa disisi
tak terasa kosong & sedih pon even saya dalam kesusahan
dia adalah pelengkap & "sentiasa ada" untuk saya
terharuuuuuuuuuuuuuu
huhuhu




ok, saya plan nak ke Sunway Piramid
tapi Incek Fauzy kata takut tutup
yela Raya Cina kan
kang p beriya, sekali tutup,
tak ke frust tu?
so we all ke Bukit Cherakah, Shah Alam
budak rumah saya baca ni, sure kena kutuk
apsal ntah diorang "anti" dengan bukit Cherakah
HAHAHHAA




actually memang we all nak ke tempat yg buleh berborak panjang
yela 4 tahun kan tak jumpa
if tengok wayang, mana buleh nak borak sakan
orang baling popcorn ade la
buat bising jeeee dalam cinema
HAHAHAA





:: Tengok mata kanan saya. Benjol sebelahhhhh :( ::


Jaja adalah sangat eksited ok dapat masuk Bukit Cherakah
sebab katanya dia memang nak p tempat yang tak ade kat Gopeng
Like karok, wayang, boling, semua tu kan ade je kat mana2
cuma Bukit Cherakah je tak de kat Gopeng
kannn Ja kannnnn :P



pagi tu saya nak pakai lens
tapi since saya saket mata,
eloklah elakkan
takut lagi mudarat
eh saya bukan saket mata sampai merah2
takkk, takkkkkk, bukan tahap tu
ni saket macam benjol & sepet sebelah
so saya pakai spek je
tapi saya standby spek itam dalam handbeg
kot2 la if kena matahari, mata lagi pedih,
buleh terus pakai spek itam
vogue okehhh
kahhh kahhh kahhh



tapi saya lupe pulak,
spek saya ni kan saya tinted
so bile cahaya terang sangat, ia akan gelap
tak terasa pedih sangat la mata
fushhhhh selamat :p




Abaikan handbeg tu eh
tak matching langsungggggggg
malas nak beli handbeg lain
sebab hujung tahun ni InsyaAllah akan dapat as hantaran :)




first destination is rumah 4 musim
now tgh musim winter
tapi dah penghujung winter la



sumpahhhh sejuk weiii
diorang dah lama mengigil kesejukkan
saya baru nak feel sejuk
sebab depa tu kuruihhhh keding ok
tak ade lemakkkkk
lain la haku ni, lemak merata
sebab tu lambat rasa sejuk :P




Next, menara tinjau
gayatttttt wehhh :(




masa tangkap gambar dekat menara ni,
Jaja tanya saya:

" N, kau tak nak tangkap gambar dengan tunang kau ke? "


eh2 saya pon ape lagi, bulehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aje :P
tapi tak leh la nak upload dekat sini :P



Curam kan tangga dia
saya memang gayattttt sangat2
masa turun tangga ni, saya turun satu2
2-2 kaki dah ade dekat anak tangga yg sama,
baru turun next anak tangga
macam baby baru nak berjalan dekat tangga kan
soooooo sweeeeeeeeetttttttttttt
padahal??? penakotttt yang amattt
HAHAHHAHA :p





saya rajin. Anda pula bagaimana?
HAHAHAHAH statement nak muntah dibuatnye :P



Sebelum berpisah, we all solat asar di Masjid Negeri Shah Alam
ini Incek Fauzy yang bawa
saya ikotttt aje :)


Alhamdulillah, bagus betul..
bakal Suami siapa ni??
HAHAHHAHA


oleh kerana masa tak mengizinkan,
kami harus berpisah membawa haluan masing2
Ja & Ekin, next time datang KL, kite hangout seharian eh
dalam kepala aku ni nak ajak korang main ice skating
dekat Gopeng tak ade kan?
HAHAHAHA
eh harusss fikir dekat Gopeng ade ke tak
kang makcik tu mulalah membebel

"Elehhhhhhh kat Gopeng pon ade. Baik tak payahhhhhhhhhh"


masa salam2, Kami tak menangis
tak seperti 4 tahun lepas masa last day di matrik
kami salam & berpelukkan sampai menitis air mata
terlalu banyak masa kami habiskan bersama di matrik
& tak tahu bila lagi buleh berjumpa
tuuu yang beriye nangis
hehehe :P


then lepas berpisah, saya & Incek Fauzy pulang ke Gombak
saya memang flat gileee la
plus mata sakit berdenyut2 ok
wowwwwww sumpah sakit
akhirnya saya tertdo dalam kesakitannnnn


dalam pukul berapa ntah, saya terjaga sebab mata sakit gileeeee
saya call Incek Fauzy sampai nangis2
terus lupe impian nak jadik Wanita Besi
HAHAHAHAHHA :P
ape la lembikkkkk sangat kau ni N
kuat sket buleh??


Incek Fauzy suruh tuam2 dengan ais dulu
esok pagi baru p klinik
dan tahu tak ape jadi lepas tu???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

saya tuam2 then tertdooooooooooo
belum sempat ais tu nak cair sepenuhnye :P
sejuk sangat mehhh kena ais
dah la pasang air cond kan
HAHAHAHA ;p



Ja, thanks for the such great time we had together :)



ehhh Jaja kata saya kurusssss sikit
sukenyeeeeeeeeeeeeeee hakuuuuuuu :D
hoyehhh2, nak Tango sat :P



Nota Kaki :

Gambar di atas Incek Fauzy yg capture. Thanks sayangggg :D


8 ulasan:

r3d lollip0p ♥ berkata...

dear..
how's ur eyes now?
getting better?

nurayunni berkata...

bestnye g jln2...

StrewberiManis =) berkata...

red lollipop :

still bengkak & benjol yanggg
tapi gigih xnak p klinik :P

StrewberiManis =) berkata...

nurayunni :

best sgttt
tambah2 dengan org yg dah lama kita xjmp :)

$he_qin berkata...

n,thanks alot utk sumenye..
xsia2 km dtg..hehe..

EkiN berkata...

wahhh...jumpa jaja and ekin yer !! bestnyeee :))

StrewberiManis =) berkata...

Sheqin :

u too, nanti kita jumpa lagi ok :)

StrewberiManis =) berkata...

ekin :

ha'ah jumpa depa
depa mai Shah Alam
N xpernah jumpa since abes matrik :D