Selasa, 15 Februari 2011

Module : Cover Letter & Resume Writing Workshop



Sabtu ahad lepas kan saya ade modul
Semua part 8 compulsary to attend ok
nak tak nak memang kena attend
tapi tak rugi pon attend
banyak info saya dapat :)



this modul more to menyediakan pelajar ke alam pekerjaan kelak
maklumlah, sem ni kan sem last
Insya Allah bulan 5 ni akan masuk ke alam pekerjaan :D
terima kasih kepada Fakulti Perakaunan kerana megadakan modul sebegini :D


:: Alamak, tak nampak pula yang saya bulatkan. Saya di barisan kedua, pakai baju puteh dan bertudung corak hitam puteh. nampak tak nampak tak? EH saya bukan tdo ye, mata saya macam tertutup kan, tapi saya tengah salin notes. Tak caye tengok tangan saya, kan tengah menulis tu. HEHEHE ::


Antara sesi yang ada ialah how to prepare cover letter & resume in effective way
speaker pada session tersebut ialah dari big four company ok
yes, It is a Pricewaterhousecoopers (PwC)
PwC is one of the big four Audit firm in Malaysia
fushhhhh memang rasa bangga sangat dapat dengar talk dari mereka :)



Cehhh nampak saya sikit aje??
nampak separuh pon separuh jelaaaa
Pasrahhhh
HAHAHA







The speaker during that talk





terima kasih kepada fakulti & PwC
saya lebih berkeyakinan utk memasuki alam pekerjaan bila adanya modul sebegini :)


eh bukan 2 hari modul, session ini sahaja
ade banyak session seperti grooming n etc
tapi saya lebih suka nak share yang ni :)




Nota Kaki :

Semua gambar diatas adalah dari FB PwC. A big thanks to them :)



2 ulasan:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

da tak lama lg tu nk ke alam pekerjaan...

pastu ke alam rumahtangga plak heheh

(^^,)♥

StrewberiManis =) berkata...

kak yanie :

yezzerrrrr :)

tapi akak ade tertinggal sket,
after ke alam rumahtangga,
akan ke alam SURI RUMAH SEPENUH masa
HAHAHA :)