Jumaat, 31 Disember 2010

Harini Saya Bertunang, 1.1.11


kurang dari beberapa jam sahaja saya akan ditunangkan
Perasaan?
Gileee nerves bebbb!



Alhamdulillah baju saya tak fit sangat dah
saya minta longgarkan 4inci
biarlah tak ade shape/cutting pon
janji saya selesa :)




Mini Pelamin pon dah pasang
lagi bertambah nerves bila tengok mini pelamin yang gah
berserta spot light yang memancarrr
perghhhhhhh dupp dapp dupp dappp jantung ni ;p





Entry penuh bertunang ini saya akan menyusul kemudian ok
saya nak masuk tdo dah ni
seawal 9pg saya akan di makeupkan
gile awal nak menadahhh muka ini dekat Mak Andam
HAHAHHA :)



BTW, doakan Majlis Pertunangan ini berjalan lancar ye :)



Khamis, 30 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Baju


Baju, tudung, veil, kasut, aksesori

Semalam saya dah amek item di atas di butik pengantin
try2 pakai dekat sana,
hm, macam fit aje baju walaupon ade lebih 2 inci :(
fit dekat DADA & PINGGUL
*hambek kau, font besar haku taip, memang saje nak stress tang lemakku ;p
time ni dah mula tak sedap hati ;(



bawak balik rumah,
try lagi, dannnnn
rasa AHHHH TAK LEH JADI NAK PERGI BALIK BUTIK!
malangnya saya try baju tu pukul 1pagi
eh tak kan nak p butik pukul 1 pagi kan? :(
nak tdo memang tak lena :(
then ngadu dekat Incek Fauzy *sempat lagi tu ;p




after contact dengan owner butik,
saya datang balik ke butiknya pagi tadi
saya minta besarkan dari DADA hingga PINGGUL
abes cerita ;p




baju dapat esok
masa diorang datang set up mini pelamin,
dioarang bawa baju sekali
saya akan try lagi
kot2 ade nak alter lagi kan
harap2 selesa la :)




sebenarnya bukan tak muat. memang muat
malah ade lebih 2 inci
tapi saya jenis pakai baju longgar or tak terlalu fit
so bila fit gini, macam errr tak selesanya
haaa gitula ;)



Ohhh esok akan :

1) Pasang canopy
2) Pasang mini pelamin
3) Siapkan hantaran
4) Masukkan cupcakes, keropok & choc dalam goodies bag
5) Pedicure & medicure


oklah masuk tdo dulu
now dah 2pagi
lepas Isyak tadi ade Tahlil & cukur jambul & Aqiqah anak sepupu
menu adalah nasi beriyani
masakkkk ok
dengan kambeng2 skali masak
pengsannnnn
tapi bukan aku yang masak ponn
ok fine, buleh bangun balik
dah tak pengsan
ape kau ni N
sengal aje
HAHAHHA




tapi memang saya penat sangat
walaupon tak masak,
tapi saya tolong2 potong itu potong ini
pastu p kedai beli barang
kejap2, N tolong angkat tu, angkat ini
Aku angkat kau nak?
HAHAHHA




oklah tdo dulu,
kang banyak pula membebel ;p
Selamat Malam :)




Selasa, 28 Disember 2010

Alhamdulillah =)




P.E.R.T.A.M.A :

Pagi tadi dapat SMS dari office *tempat saya practical baru2 ni
katanya ada cheque untuk saya
nak datang office amek cheque or bank in saje?
saya suruh bank in saje
sebab tak ade masa nak ke Shah Alam T__T





K.E.D.U.A :

Minggu lepas Staff Chalet Pulau Pangkor SMS saya
minta no akaun Maybank
sebab dia nak return deposit saya
eh2 alamakkkkk terbocor pula rahsia ;p
adehhh tak apelah, bagitau jela
mungkin dah tak sedih lagi kot? (Entry ini)
hehehe ;p




ok sambung balik
since saya batalkan percutian bersama rakan2 di Pangkor,
Staff Chalet yang kami dah booking,
nak return balik deposit saya
Mula2 saya macam pelik juga
bukan ke if dah bayar deposit, kita batalkan,
then deposit tu kira burn?
Kannn kannnn?
tapi kes di sini diaorang return balik
Uhhh baikk gileee!
saya tak pernah jangka akan jadi macamni :)
bak kata Eila, Zuhairy & Akmal,
rezeki saya bertunang kot?
Hehehe :)
Thanks kalian sebab memahami kenapa saya batalkan plan kita
ade hikmah semua ini :D





Alhamdulillah, Alhamdulillah rezeki saya
2 amount ini lepas untuk saya hired official photoghraper! :)
memang dah hired. Tapi baru bayar 50%. Album siap kang baru saya bayar full :)



Isnin, 27 Disember 2010

Semester 8


Haishhhhh dok sibuk persiapan bertunang,
"TERLUPA" pula persiapan memasuki sem baru
maklumlah setengah tahun tak ngadap buku kan
matikkk la sem depan nak "train" balik
harap2 otak tak berkarattttttttttt
hehe ;p




ye, memang saya tak beli ape2 pon lagi
tapi tak la semuanya saya beli
topup mana yang tak ade aje
jangan membazir ok
selagi buleh gune, kita gune sampai lebammmm
HAHAHHA :)





Mungkin saya beli brg2 minggu depan
after hari pertunangan saya
sem baru akan bermula Isnin depan, 3jan2011
HARI JADI SAYA TUUU
Motif?? HAHAHAH ;p
saje je kau eh N kasik font besar
opsssss lupe2
eh did i mention my birthday??
tak ade kan? tak ade kan?
Hoho ;p


:: Gambar tak ade kena mengena dengan entry. Ini gambar beli carpet 2 hari lepas (Entry ini). Muka penat tunggu Bangla tu pot pett pott peeettt dengan Mak Ayah. HAHAHAHA :p ::


:: Itu bukan eye bag gara2 busy membuat persiapan pertunangan ye. Mata macam lebam itu disebabkan saya TINTED spek saya. Eh hape punye term ntah saya gune. Tak silap saya "FOTOGREY" kot. Ntah la, bunyik macam tu, tapi saya panggil tinted. Sonang ;p. Bila panas terik, saya akan kelihatan seperti pakai spek hitam. Bergaya yuuuu. Padahal HAKU RABUNNNNN TAHAP SILAU KRITIKAL OK!. HAHAHHA ;p ::



ok sambung2, termelalut la pulak
hehehhehe :D
walaupon sem start 3jan2011,
mungkin saya balik Shah Alam pada 4/5 Jan
terpaksa balik lewat sikit sebab ade hal di sini
1st week new sem, tak belajar sangat kott
ntah2 lecturer masuk bagi slybus aje





Ohhh macam tak percaya aje dah last sem
dah jadik senior ok!
dulu2 masa register,
siap mengeluh "Ohhhh degreee 4tahun? bapakkkk lama"




dan sekarang, cepatnya masa berlalu..
bakal mengenggam segulung ijazah tidak lama lagi
InsyaAllah, bulan 5 tahun depan saya grad
Perancangan selepas grad?
later saya update ok :)




Minggu depan dah start sem baru,
report practical training tak buat lagiiii
*pengsannnnn*



Nota Kaki :

Tahniah kepada bakal adik iparku. Sebab skor 9A dalam PMR. Amek Arab ok. Gile Hebattt! Botakla Incek Fauzy sebab Fahmi minta Handphone. Kuiii Kuiii Kuiii ;p



Ahad, 26 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Doorgift


Eh bertunang perlu ke ber-doorgift ni?
sebenarnya terpulang kepada tuan rumah
since Mak saya jenis "tetamu akan pulang dengan buahtangan",
maka muncullah idea doorgift ini
hehehe :D




yes, same goes to hantaran,
nak bagi ape as doorgift juga di buat last minute
'last minute' disini bermakna tak tahu nak isi ape dalam paperbag tu
gile tak gile tak ;p
so last friday baru mak saya dapat idea nak bagi ape :D




comel kan paper beg ni
saya suka sangat :D
masa survey2, dekat display ade paper beg corak strewberi
mak saya terus la eksited nak amek yang tu
eh anak dia yang ni (saya la tu ;p) lagi la eksited
duk cucuk2 suruh mak pilih yang itu ;p
tapi bila order 150pcs,
tak cukup
ade below 50pcs aje kot
so amek aje lah corak bear ini
comel juga :D





dalam paper beg itu akan di isi cupcakes
eh bukan cupcakes ini yang akan diisi
gile hape 5 hari sebelum majlis dah buat cupcakes
nanti cepat berkulat pulak kang ;p



ini contoh cupcakes saya bagi officemate masa my last day as trainee
saya order dekat aunty tiney aje
aallaaaa yang gubahkan hantaran saya ini ;p
matikkk la sehari dua sebelum majlis dia nak buat capcakes & hantaran
taklah, saya ade tolong2 sket
aicehhhh coverline kau N ;p
HAHAHAHA ;p






pergi kedai dengan mak last friday,
terus capai nak bagi ape as doorgift
tak ade plan dari rumah
gileee takkk gilee takkk ;p




sebenarnya mak nak bagi either cupcakes or pulut kuning
tapi paper bag nampak macam kosong la pulak
so tu yang tambah2 amek aje gula2
ohh mak saya dah start cuti until next year
perabihhhkan annual leave beliau :)




so kepada kawan2 saya yang hadir nanti,
pastikan anda dapat doorgift sebelum pulang ok
melainkan kau terus balik tanpa salam aku
tu confirm tak dapat doorgift ;p
HAHAHAH ;p
eh tak ade lah,
kalau anda balik tapi tak dapat jumpe saya,
minta aje dekat adik saya, HUDA
nanti saya pesan dekat dia :)



5days left!
Uhh Noooooo
*berdebarnyaaaaa*




Jumaat, 24 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Jemputan


Uhh pejam celik pejam celik,
lagi seminggu aje saya akan menjadi tunangan Incek Fauzy




Perasaan?
Sumpahh berdebarrrr sangat2
uhhhh camne la nak menempuh 1.1.11 ni kan
berdebar, tapi sangat tak sabarrrrrr
eh camne tu? ;p




Akak saya tak dapat datang pada hari pertunangan nanti
sebab dia oncall
try nego dengan kawan dia untuk replace,
memang tak buleh
sebab Hosp Ipoh ramai Dr Non Muslim
so masa Raya Haji baru ni,
akak dapat cuti seminggu
eh if Dr dapat cuti Seminggu sangat beruntung ok!
Syorgaaa gile ;p




then since Hosp Ipoh ramai Dr Non Muslim,
in return, they all apply cuti dari crismas until new year
so ade give N take la kan
ok tak ape lah akak tak ade
bertugas demi menyelamatkan NYAWA rakyat
ewahhhhh :)





Adik laki saya pon tak dapat datang
sebab MRSM dia dah start sesi persekolahan
Lusa Mak Ayah p hantar dia balik MRSM
sebab calon PMR & SPM 2011 start sekolah awal seminggu
perghhhhh rajin gila kau Farith nak datang sekolah ;p





tak apelah, Farith pon dah noticed dengan saya dia tak dapat datang
pergilah belajar demi MASA DEPANMU
sila skor SPM ye ;p
ewahhhhhhh lagi ;p



saya tak invite ramai kawan masa bertunang nanti
hanya rakan terdekat sahaja
nama pon bertunang kan, kawin esok2 baru ajak semua :)
dan saya tak expect semua yang dijemput akan datang
saya budget dalam 20orang kawan2 yang datang
andai semua jemputan datang, Syukur Alhamdulillah
rezeki saya dapat jumpa kalian :)




Eila, thanks sayang sebab batalkan event kamu demi hariku
terharu sangat masa dia call tadi
dan Eila akan berada disisi saya sepanjang bertunang nanti
kira macam pengapit la
ewahhhhh N, bertunang pon ade pengapit ke?
HAHHAHAHA :p
thanks again sayang
hilang skett cuak ni bila ade eila disisi :D




Esok bersama Mak Ayah ke Jalan Tar
mencari kelengkapan untuk bertunang
pastu Mak nak beli Carpet




Weeehh, siapa yang datang masa bertunang ni,
(saya tahu mereka adalah silent reader blog ini ;p )
sila pijak carpet dengan berhemah ok
carpet baruuuuuuuuuuu ok ;p


Jemputan untuk sedara2ku & jiran2,
Mak Ayah yang akan jemput
sebab itu urusan orang tua
saya hanya menjemput rakan2 terdekat sahaja :)




eh malam semalam Incek Fauzy bagitau,
rombongan pihak beliau akan datang dengan 10 BUAH KERETA
banyakkkkkkkkkkkkkk gile!
saya budget 5 6 buah je
lagi haku cuakkk camni
*pengsannnnnnn*





Khamis, 23 Disember 2010

Diari Harini


Dear diary..

~ Bangun pagi makan nasi lemak lauk sambal sotong :)

~ Siap2 untuk beli barang persekolahan adik2

~ Ke CIMB bayar Yuran Koperasi MRSM

~ Ke Pejabat MARA Negeri untuk bayar yuran persekolahan Farith

~ Singgah Giant Batu Caves beli barang Farith

~ Ke Wangsa Walk tengok wayang kejap. Penat sangat dari pagi keluar berjalan ;p

~ Zuhur di Wangsa Walk before teruskan misi mencari keperluan sekolah :D

~ After solat, huda nak take away Subway. Aku try 3 4 gegetan. Sedapppp sangat :)

~ Pastu ke JJ pula. Farith nak beli seluar slack & keperluan asrama beliau

~ Singgah makan McD before balik. Penat & lapar tolak troli. Eh buleh caye ke alasan ni? :D

~ 5.45ptg gerak balik dari JJ

~ OTW nak balik, selisih dengan Mak dekat highway. Time Mak balik kerja maaaa. HAHAHA

~ Sampai rumah around 6.30petang. Cepat2 solat asar ;p

~ Mandi & ready for Maghrib

~ Pipih (buang biji) cili kering, rebus, blend, kopek ikan bilis sambil2 borak dengan famili

~ 11malam siap, naik bilik, solat, online (taip entry ni haa la ;p)

~ READY TO SLEEP. sangat penat ok!



* Tak sabar nak memasak esok utk tersayang :) Gigih blend cili malam2 bute ;p




Nota Kaki : Dah 5tahun tinggalkan alam persekolahan. Teringat dulu2 zaman sek rendah beli baju sekolah dengan Mak Ayah dekat Kamdar Jalan Tar. Now, baju, peralatan, buku sek adek2ku, saya yang belikan. Mak ayah tak payah cuti. HAHAHA



Selasa, 21 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Contact Lens



weeehuuuu rasa macam lama je tak update
ade orang rindu I tak?
padahal baru sehari tak update
HAHAHAHA ;p



nak update malam tadi,
tapi apesal ntah USB ni buat hal
nasib baik ni dah ok :)


dah, mari sambung :D


:: Toric lens by ColourVUE ::


mahu tampil menawan di hari pertunangan,
saya telah menempah contact lens berwarna ok
ni adalah percubaan pertama saya pakai lens berwarna
before ni pakai yang tak de color aje
malu org tenung mata I lama2 if pakai lens berwarna. HAHAHA


sebenarnya saya TAK LAYAK pakai lens
sebab silau saya TERLAMPAUUU tinggi
so saya pakai lens berwarna yang "special"


harga?
dah nama pon "special" kan,
harga pon special gak la
hohoho :P



special di sini bermaksud,
saya pakai lens yang ade
"toric"
bahasa lainnya "toric lens"
ye,
toric lens memang mahal ye
sebab direka khas utk spesis spt saya
HAHAHA :)


masa tengah pilih2 warna lens
akak kedai tu tegur :

" Lawa jam awak Hannah. Sweet sangat macam tuannya ;p "
*akak ni memang tau nama saya. Sebab semua record saya ade dekat dia. Regular customer :)


aku dengar macammmm

Whatttttt??

Eh2 sila jangan pengsan :p

hambooi kak, jangan la puji lebih2 ;p

nak tau jam saya yang mana di puji?

CLICK SINI :)







Isnin, 20 Disember 2010

Mandi Sungai di Sg Kemansah



ok, ni kesinambungan entry yang bawah ni yek ;p


since plan dah hancusss,
so kita buat plan lain
HAHAHA ;p



yupp, kami bercadang mandi Sungai Kemensah
area belakang Zoo Negara
plan masa plan before ni hancusss



wahhhh kau, terus dapat penganti kan
dan2 terus ade plan lain :)



8orang terlibat plan kali ini
rasa enjoy sangattt
walaupon sedikit sedih plan before ni hancuss kannnnn
*tak nak bagitau plan ape yg tak jadi tu. nanti lagi sedihh ;p
thanks kalian kerana mengembirakan hati ini :)



1) Saya
2) Eila
3) Amirah
4) Fatin
5) Khalida
6) Khaairunnisa
7) Zuhairy
8) Akmal






kami p sabtu lepas, 17hb
elok2 ari jumaat plan hancus, terus replace lain ;'p
malam tu jugakk saya terus ke supermarket




sila rujuk pic atas ni
tepat jam 3:51PAGI saya siap mengoreng prawnball
ehh ade ke prawnball?
AHHHH lantak, ingat ade 'fishbal' aje ke
HAHAHAH ;p




saya bangun pukul 3pagi tuuuuu
sumpah ngantuk yang amatttt
dah la hujan, tdo dalam air cond,
memang liat gila nak bangun
turun2 dapo, bancuh nescafe dulu
baru start mengorengg ;p




at last, pukul 7:30 saya siap mengorenggg
kau bayang aku goreng sambil berdiri dekat dapor, 4JAM 30MIN ok
fushhhhh memang catat rekod
saya tak pernah bangun seawal 3PAGI utk memasak
even kalau bersahur pon, saya bangun pukul 4pagi
gileee hebatttt!
HAHAHAH ;p



siap memasak, naik atas
packing baju untuk mandi2 kang
then mandi, siap2
pukul 8.30pagi, eila datang pick up depan rumah
hohoho




dalam pada plan tak menjadi,
bantai buat plan p mandi sungai,
3 KERETA follow ok!
after mandi, karok dekat Wangsa Walk pulak
fushhh memang bisa mengubat kesedihan di hati ni :)
thanks again kalian :D




Eh N, kau pahal jaja gambar makanan ni?
kata p mandi Sungai
mane gambar mandi sungai???




errr relax2
gambar2 semua dekat Zuhairy
maklomla, kamera dia BABY NIKON
adek beradik dengan DSLR
mana la nak lawan dengan kamera handpon 2 mega pixel aku ni je
HAHAHA



ok, dah dapat gambar dari Zuhairy, saya upload ok
Promise! :)



Jumaat, 17 Disember 2010

Punah Aktiviti Minggu Ini :(


hadoii haiiii
macam2 jadik dalam minggu ni
settle satu problem, dapat plak problem lain
haiyyyyyyyaaa
rasa nak jerit kuat2, tarek rambut orang & karate orang
nasib la siapa yg dekat dengan haku kan
HAHAHA



eh tapi saya rasa takat jerit kuat2 jela lepas
nak tarek rambut orang?
haku pendek weeeeeeeeeeeiii
mana sampai ;p




nak karate orang?
ilmu takewando pon talak
pirahhhhhhhhhh kau N
HAHAHA ;p



jadi saya hanye buleh jerit kuat2 jela eh
hehe ;)



petang tadi my parents balik Penang
tinggal saya & 2orang adek jela
ayah tinggalkan duit & kunci kereta b4 balik Penang
hm, silap2 saya duduk rumah aje
malasssssssss nak keluar :P
merajuk since all my plan abes punah ranahhhh kan ;p


ok, nanti saya update lagi :)
nak buang mood sedih2 dulu




Isnin, 13 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Hantaran



ok kita berjumpa lagi di edisi hantaran
Hak hak hak ;p



bab hantaran ni,
ade sedikit renyah (susah)
mula2 dulu pening kepala jugak la fikir
saya start survey2 dulu,
belah Incek Fauzy dah start buat
stress tak?



hujung2 praktikel tu memang dah tak senang duduk ah
tetiap hari duk ngadap buku tunang
OK saya ade buku khas pasal bertunang ni
dari checklist, budget la, hape la
duit yg keluar untuk bertunang ni pon saya catit
pendek kata semua saya tulis dalam buku tu
kawen sok buku lain pula ;p
ok, saya memang agak teliti & details :D







:: Dulang hantaran. Sewa aje dek non oiiii. RM20/pc. Lawa kan. Kaca ni. Kalau kau terpecahkan, silalah hulur RM108 ye. HAHAHA ::


masa merisik haritu kedua orang tua kami setuju nak bagi 5 balas 7
tapi 2bulan lepas Incek Fauzy bagitau belah dia nak bagi 9



maknanya pihak kami kena balas 11 la kan
KAU GILEEEEEEEEEEEEEEEE??
nak bagi ape 11 dulang?
banyak siotttttttt
*pitammmm*



for me, 9 balas 11 tu memang banyak
masa bertunang ni orang tak bagi banyak mana
5 balas 7 pon dah banyak sangat
3 balas 5 pon dah just nice



unless korang bagi barang masa tunang kan
tu lain cerita
ini manisan semata2



tapi tak ape, saya accept
dengan alasan HAKU MEMANG MANIS KOT? *pengsannnn*
sebab tu depa nak bagi banyak2 dulang ;p



sebab both of us setuju nak bagi manisan instead of barang2
barang2 tu bagi masa nikah kang



tapi kalau saya bagi barang sikit, manisan sikit masa tunang ni,
nikah nanti saya nak bagi ape?
dah la barang laki ni tak banyak option
huhu



yes, memang saya stress gile masa tu
plus tengah ada urgent job in hand,
lagi haku stress
pagi2 p kerja lebam je mata
menangis punya pasal
HAHAHA


:: Pandangan dari atas. Mak saya suka sangat dulang jenis ni :) ::


baru saya tahu nak buat kje2 ni agak payah
memang saya serah bulat2 dekat Mak & Aunty tiney pasal hantaran
depa lebih arif
dapat kat haku, lagi bertambah stress
HAHA ;p


:: Misi mencari bekas pot pouri di SSF Sri Damansara. Since my theme is pink white, so all the hantaran will be pink white :). Eh dah tak suprise korang dah nampak bekas pot pouri. haiyoooo buat2 tak nampak la eh ;p ::



finally minggu lepas baru we all dapat kata putus nak bagi ape as hantaran
gile tak? HAHAHAH ;p



ok here the hantaran from us :)



1) Sireh

2) Kain pasang (kain nikah)

3) Sejadah

4) pot pouri

5) Cupcakes & cakes
*If belah Incek Fauzy bagi lebih hantaran, Cupcakes & cakes akan sepate

6) Cookies

7) Buah

8) Coklat

9) Bahulu

10) dodol

11) Alamaskat
**err ni aku tak sure spellingnya. Kata Mak, Makngah akan bawa dari Penang :)



Saya tak jamin hantaran siap dalam minggu depan
tapi saya JAMIN hantaran siap the night before!
yup, quite risky!



tapi since Aunty Tiney seblah umah je
& she want to do by using fresh flower,
so memang malam 1.1.11 baru bertungkus lumus la



haishhhhh tak apelah
as long as siap on time,
saya dah bersyukur sangat :)



Ahad, 12 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Fitting Baju


fitting baju pukul 10pagi tadi
Ya-Allah nak bangun pagi tu,
macam hape je
siap main postpone2 alarm clock
errr 5min lagi la
dah 5 min, 5min lagi
pastu rasa macam nak campak je handphone
sebab asek berbunyik je
sengal je aku ni ;p


tula malam2 org tdo awal
ni pukul 3 4 pagi saya still online
uishhhh cuti ni saya susah tdo awal la
huhu T__T




:: Mata ngantuk tu derrrr ;p ::



:: Ntah bape juta kali saya pesan dekat Kak Nur tak nak fit sangat. Sebab saya sarung cincin akan duduk bersimpuh. Nanti nampak perut lipat2 ;p. Wowww dah ayu2 duduk bersimpuh, tapi perut tak cun. Tak nak la macam tu :) ::



:: Cantik2 kan baju dia. Berat manik2 je. Mak saya berkenan warna gold kanan sekali tu. Katanya sanding nanti dia nak saya pakai baju tu. Tapi saya berkenan blue white yang tengah2 tu. Macam lagi sweet. Siap feeling saya & Incek Fauzy pakai color tu masa sanding. HAHAHA sengal je. Ntah la mak, ntah2 tahun depan lain pula fesyen & warna yg lebih menarik :) ::



:: The veil that i might use this coming 1.1.11. Saya suka veil dia sebab tak berat dengan manik. Simple. Veil dia tak naik sangat sebab saya pakai tudung pink kan. 2-2 pink. Mana nak naik. Masa bertunang nanti saya pakai tudung puteh. Veil Pink. Mak kata Lawooooooo kau N. Mak terus call tok kadi nak? ok tu tipu. HAHAHA. Mak kata lawa aje. Sweet :) ::




saya amek baju 29 dec ni
masa amek ni, akan try 1 set
baju, veil, tudung semua la
sebab nak tengok saya selesa tak
andai kata tak selesa,
mungkin baju akan di fitting lagi
sama ada besarkan sikit or kecikkan sikit
bergantung pada saiz saya pada hari tersebut



tapi kalau saya dah selesa,
terus amek ah baju tu bawak balik ;p



ok by today, 12.12.10
saya dah settlekan :




Baju
tudung
veil
aksesori
kasut
mini pelamin
make up
hiasan tangga



Syukur Alhamdulillah satu part dah settle :)



Nota Kaki : Minta maaf banyak2 dekat Zuhairy, Akmal & Eila sebab tak dapat join mandi sungai arini. Semalam diaorang ajak p twisties bingit & lepak2 pon saya tak dapat join. Rabu minggu ni izati ajak lepak pon saya tak dapat join. Urghhhhh rasa rindu sangat pada kalian. Lama ok tak jumpe T__T




From Us


1) Keputusan buat frame ni last minute ok


2) Plan nak bagi frame ari rabu, 1st dec
*ari jumaat 3rd dec dah last day praktikel. Tak ke gile tu?


3) Gambar syafiq main tampal je duk tepi saya. Sebab dah last min kan. Memang nampak sangat tak neutral gambar ni. Sebab SYAFIQ PAKAI SELIPAR!! weiiiii terang - terangan kami semua tak pakai selipar pon. Wakakaka. harap2 warga MNZWAJA tak perasan. kalau perasan pon, biarlah meraka ingat kami ini sangat berseni, kretip, :P



4) Nak tangkap gambar lain, merasakan diri masing2 agak comot pada haritu. So pilih aje gambar masa jamuan raya di office. Senang. settle ;p



5) Ayie kata saya nampak kurus ketika ni. Ok Ayie, terima kasih. Bukak sem nanti aku belanja air honeydew kegemaran kau. tak pe, RM1 je 1 cup :)


6) Akhir sekali, saya sayang & rindu MNZWAJA. Saya dioffer kerja di sana after saya grad bulan 5 tahun depan (InsyaAllah) tapi saya mahu sambung ACCA (andai ada rezeki untuk meneruskan pengajian)




Jumaat, 10 Disember 2010

Bebelan di Petang Hari


nak create new post
taip padam,
taip lagi, padam lagiii ;p
taip lagi dan lagi, BACKSPACE lagi ;p
hambek kau, font besar haku bagi
memang tak tau nak taip ape ;p



idea ada, macam2 saya nak update
tapi tu la,
sifat TAIP PADAM kian menebal ;p



hari2 saya online
sebelum tdo ke, bangun tdo ke
tapi tetap TAIP PADAM
aleh2 haku blogwalking ajelaaaa :D




ok now tengah busy dengan preparation pertunanganku
saya buat sikit2 aje dulu
nak buat semua sekali arung, haku ni pon buleh tahan lembiknye ;p




tapi bila fikir balik banyak tak setel lagi utk bertunang ni,
bikin haku mau pitammmmmmmmmm




hantaran?
decoration?
bilikku?
mengemas?
doorgifts?
etc
etc
etc


*pengsan*



Rabu, 8 Disember 2010

Malam Tadi saya Mimpi Telah Selamat Bertunang Dengan Incek Fauzy ;p



yes, memang pon
gile lawak la
ntah macam mana buleh masuk dalam mimpi :P


siap tunang 2x ok
haaa ni pon sumpah lawak gile!


kali pertama tak jadik sebab saya nervous gila nak matikkk
masa sarung cincin,
saya macam kena pakinson yang tahap kritikal!
tangan asyik shakingggggggg je ;p




pastu bakal mak mertua suruh masuk bilik balik
kira konon2 "reverse" la
5-10min nanti rombongan datang balik
buleh?
memang mungukkkkkk plus mangkuk la mimpi haku ni ;p



kali ke 2, baru dapat sarung cincin smoothly :)
eh ni tunang 2x dalam hari yang sama ok
sumpah lawak gile!
HAHAHA ;p



bangun tdo pagi tadi siap tengok jari tu
ade tak cincin tunang
wakakakak
N memang sengal ah ;p



eh bila saya dok landing kat katil tadi,
sempat berangan
ade hikmah saya mimpi ni
tau sebab ape?
sebab.....



SAYA DAH TAU "FLOW" BERTUNANG NI MACAMANA



yela siap "reverse" kan
maunye tak hafal "flow" dia
wakakaka ;p



1.1.11 nanti tak la saya nervous
sebab dah "mengalaminya"
HAHAHA ;p



until now stil rasa lawak gile
rasa nak hantuk kepala dekat dinding pon ade
HAHAHA :p



actually before tdo malam tadi saya ade call Incek Fauzy
bincang pasal tunang ni sket
tu yang sampai terbawak-bawak dalam mimpi :D



ok saya nak bersiap
kejap lagi nak p amek dulang & alas dulang hantaran
wehuuuuuuuuuuuu tak sabarnye!



23days left!
*starting count the days*



Selasa, 7 Disember 2010

Hari Terakhir as Trainee


wahaaaaa tiba2 rasa lame bebenau tak update
sejak dah abes praktikel ni,
memang relax gila laaaa
hehehe ;p




saya balik Gombak sabtu lepas, 4th dec 2010
ari sabtu ahad memang saya rest gila babunnnnnn la
kes balas dendam bila kerja, tak cukup rehat punya pasal



alaaaa kejap aje perasaan macamni
konon2 dah abes praktikel nak rest puas2
tapi tak lama bebbbbb
tak lamaaaaaaaaa
masuk ari ke 2 rest (ahad), saya dah start boring
wakakakakak ;p




maka esoknya (read: semalam),
saya ke bank & pejabat pos
menyetelkan hal2 rumah sewa
well, duit rumah sewa semua haku pegang kan
memang bertanggungjawab la membayar bil utilities yang hampir tertunggak itu
HAHAHAHAHA :P




ok dah abes intro
sekarang saya nak bawa anda ke hari jumaat lepas
which is my last day as trainee :)



eh sebelum tu, saya ada sapat sourvenier dari office & staff2
yang office bagi, saya tak buka lagi
sebab dah tau dapat ape
Noli dah buka aritu
so tak eksited sangat la
tengok la kalau2 saya boring ke,
saya buka la
HAHAHAH ;p
saya ade bawak balik Gombak
sebab nak clearkan barang2 saya di Shah Alam nunnn
semakkkkkk la barang banyak sangat
huhuhu



ok, petang Jumaat lepas, kami (trainee2 audit dept) plan tengok wayang
mula2 2 orang akak office nak ajak lepak minum2
yela sebab last day kan
lepas ni depa tak de teman bergelak tawa
ewahhhhh perasan pulak haku ;p
tapi serious, depa suka lepak depat meja trainee2
pastu plan bertambah
after lepak, tengok wayang pula
WITHOUT balik rumah salin baju ke hape
means dari office, lepak, tengok wayang
haaaa kau bayang sekarang muka haku dah macam belacannn
sebab ape macam belacan?
sebab masa nak balik salam2 staff, haku menangis lagi!
memang benar kata bosku masa farewell party organized by office


"kalau kita menangis masa nak tingglkan office ni, bermakna kita sayang dengan office ni"


yes, it is true
6months here, being me such a GOOD person :)
*susah nak describe "Good" tu dari segi apa. Cuma saya yang mengalaminya dapat merasa :)
thank you MNZWAJA because select me as a trainee
*ada selection nak practical ni disini



ok stop tang situ, hehehe
pastu we all change our plan
directly terus tengok wayang
takut tak sempat la hape la
hahahaha
masa dalam kereta nak balik,
sempat lagi booked by phone :)




then we all tengok cerita ngangkung pukul 7:30pm
sampai JJ bukit raja, solat maghrib dulu
then beli popcorn
weiiiii tu pon nak bagitau ke?
wakakaka



eh mak haku tau tengok wayang time magrib2 gini,
sure kena bebel :)
tumpang lalu makkkkkk :D






sumpah kelakar cerita ni weiiiii
jenis seram komedi
tapi tak la seram mana
lawak lebihhhhhhhhhhhh



memang saya asek gelak aje
berair mata ni gelak punya pasal
*saya gelak memang berair mata. org tak tahu mesti ingt saya menangis
semputttt weiiiii gelak bagai nak rakkkk



tapi kau tau, kak Nurul buleh bantai tutup2 muka dengan shawl dia
takut katanya
memang haku & lin bantai gelakkan dia la
bayangkan tutup muka dengan shawl
pastu kerut2 kening sebab takut
cerita kelakar tapi dia takut
maunye haku & Lin tak gelakkan dia
sumpah kelakar :P



:: bersama pengemar pop corn saiz LARGE. Tumpang lalu Lin. Hahaha ;P ::



:: Kak Nurul yang pakai tudung oren tu. Comel kan dia. Eeee geram tengok dia masa dia senyum or gelak. Comel. Ni la gambar terakhir kami bersama. Harap2 lepas ni kita berjumpa lagi & hubungan persahabatan ini tak terputus :) ::



Nota Kaki : dah cuti ni, liat betul nak tdo awal. Haiyaaaaa (=.=)


Khamis, 2 Disember 2010

Farewell Party by Audit Dept

sambungan dari entry sebelum ini eh
layan gambar ajela
macam malas aje nak bercerita
kang kalau rajin, saya tulis caption dia yoo
hikkkkssss (=.=)


ok, gerak ramai2 ke pizza after kerja petang semalam






ok ni gambar trainee sorang2
saya tak ade la ye
sebab dah upload dekat entry bawah ni
kang haku upload lagi,
jemu pulak korang ;p
asek2 muka sama
asek2 muka sama
wakakakaka ;p



:: Lin ::


:: Noli ::


:: Yat ::


:: Ayie ::



:: Kau tengok, handset tak nak lepas tuuu. Ntah tengah SMS dengan siapa ntah ;p ::






:: Ada birthday celebration sket ;) ::



:: Birthday girl & boy. eh buleh ke dah besar2 panggil gelaran tu? Macam tak sesuai aje. Hahah ;p ::



:: Birthday boy : Amin, Azalie, Husam (Haiyaaaa tak nampak muka la pulak) & Anasz (tak ada dalam gambar ni). Haa Gambar Husam & Anasz ada dekat gambar atas ni ::



:: Birthday girl : Kak noor, Iffat & Kak Mun ::



:: haa tu anasz. Antara kak mun & azalie. Ehh saya teruja tengok Aunty pink tu! Fewiiiiiit :) ::


:: Tak sure saya gelak sebab ape. candid ni. Beriye gelak nu haaa sampai terpejam-pejam mata! Wakakakak ;p ::




:: Ayie bersama group leader beliau, Kak Ain ::

:: Lin & Kak Ton, group leader kami (saya & lin). Sebab tu ade muka saya belakang tu. Main selit aje ;p. Kak ton juga adalah Audit Manager ok :) ::








:: berebut haaaa nak dapat suapan mahalllll dari Lin. Hahaha ;p


:: Ok dah malam. Jom balikkkkkkkkk. Lotih dah ni :) ::


rasa terharu sangat dept buat party untuk kami
Isnin minggu ni office yang buat
Terima Kasih banyak2 :)
ohhhhh makan lagiiii dan lagiiiiiiiiiiiii
abesla nak fitting baju next 2 weeks
hoho ;p



harini Jumaat 3rd dec 2010, hari last saya sebagai trainee
bos intercom semalam, saya buleh halfday arini
tapi macam nak stay sampai petang aje
sedihhhhhhhhhhhhhhhh nak tinggalkan firm ini :(



kalau saya tak bertunang,
mungkin saya lanjutkan kerja disini
sebab lagi sebulan duduk di rumah,
tak tahu nak buat ape bebbbb
*Kak Ton (Audit Manager) offer saya untuk bekerja disini andai saya free bulan 12 ni. Salary? Maybe as salary permanant staff :)




tapi sebab untuk bertunang ni, tak prepare ape2 lagi oh
hantaran hape semua, maseh zerooooooooo
balik ni baru nak buat
hehhh :P