Selasa, 30 November 2010

Pertunangan Strewberimanis & Incek Fauzzury


*Ok, tu nama komersial kami di alam maya :)*


Pada ahad 2minggu lepas, 21.11.2010,
kedua orang tua saya telah berkunjung ke rumah bakal besan beliau
untuk menetapkan tarikh pertunangan saya



mulanya saya cakap call ajelah, senang
Mak saya ni memang terlampauuu teliti



nak call petang, takut ganggu tengah berehat ke kan
nak call pagi, takut ganggu tengah masak ke, mengemas ke,
nak call malam, takut dah tdo awal
haaa, kau tengok, mak haku punya pemikiran
gila hebatttt!
kalau gitu mak, sampai ke sudah tak telefon la gamaknya
hahahah


pastu tau mak haku jawab ape?


"Mak nak jumpa depan2. Cakap dekat telefon tak puassssss "


Hamboiii Mak, Mak pon eksited ek nak berbesan?
ingatkan N aje yang eksited nak kawin
auwwwww
HAHAHAHA
ok, sila cubit saya, saya benarkan ;p
ok dah cukup, tawaran cibitan telah ditutup ;p
wakakakaka ;p



setelah dibincangkan oleh kedua orang tua kami,
kami sepakat untuk bertunang pada :




Tarikh : 1.1.2011
Masa : 11 pagi
Tempat : Fasa 7, Taman Sri Gombak



ok, since now dah 1st Dec 2010,
bermakna tinggal 30 hari aje lagi
tak sabarnya nak cium tangan bakal mak mertua
wakakakaka ;p





:: cantik kan bekas ni. Mak bagi buah tangan dekat bakal besan dia.::

Kau tahu dalam ni ape? Eh mana buleh bagitauuuuu ;p. eh Hannah, loyar buruk eh kau. Siap kau N! Ok2, hannah & N adalah orang yang sama. saja bagi korang pening di petang hari rabu ni ;p




ok, mulai harini saya buleh pangkah besar2 dekat kalender :D
Doakan yang terbaik untuk kami ye kawan2 :)



Isnin, 29 November 2010

Berita Gembira itu adalah.........


Eh semalam kan ade farewell party
gila bapak sedih weiiii
sedar tak sedar, saya menangis masa bos bagi speech
huuuuuuuu



sumpah sedih
banyak saya belajar 6 bulan disini
even ada yang akan cakap


"Alaaa setengah tahun aje"




tapi dengan setengah tahun tu la saya jadi begini
weiiii semester biasa pon 4 bulan aje tau
terlalu banyak pengalaman & saya belajar
paling berharga, saya masuk praktikel masa tengah peak period
haaaa hambek kau, memang dapat merasa la kehidupan auditor
masuk kerja matahari tak naik lagi,
balik kerja matahari dah terbenam




Semalam bos belanja makan nasi arab
eh siapa pernah makan nasi arab?
saya T.A.K P.E.R.N.A.H
roti arab P.E.R.N.A.H la
HAHAHAHAHA
derrr, tu roti, ni nasi la, Hannah ni memang tak faham bahasa ;p




tau tak, semalam kan saya demam
batuk2 & selsema sekali
suara pon dah lain
pastu saya nangis masa party tu, seorang pon tak perasan
fushhhh selamat haku
tu aje nak bagitau
WAKAKAKAKA ;p




ehem2, ok saya nak disclose berita seperti yang dijanjikan entry sebelum ni
nak tau tak
eh saya tak sabar nak bagitau
tetiap hari berdoa
akhirnya Dia makbulkan doa saya walaupon kata orang TAK MUNGKIN BERLAKU
tapi saya telah mengubahnya!
HAHAHAHA



ok, nak tau tak
nak tahu tak
ehem, ehemm


munyikkk drum roll please :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


SAYA ABES PRAKTIKEL JUMAAT INI, 3RD DECEMBER 2010,
yahoooooooooooo dot com dot my :)




ikotkan jumaat depan kan, 10th Dec 2010
tapi kami (trainee2 dari UiTM Shah Alam) tulis surat dekat bos
gila berani dowww
tula saya cakap, 6 bulan disni banyak mengubah saya
termasuk tulis surat dekat boss
hehe :)




dulu2 pernah mintak jugak secara orally
bos macam tak nak bagi
katanya TAK PERNAH ade lagi trainee2 sebelum ni abes TANPA ganti cuti
tapi kami cipta record
WAKAKAKAKA ;p





ok sekarang saya sangat gembira
tapi saya kena pastikan tak ada pending job before saya keluar hujung minggu ni
tapi saya ade 2 companies yang pending lagi
kena gigih menyiapkannya :)



eh isnin depan tinggalah trainee2 dari UKM sahaja
sebab kami (trainee dari UiTM) last day Jumaat ni
hoyehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :)



saya balik Gombak sabtu ni
masa untuk membuat preparation pertunangan
hoyehhhhhhhhhh lagi ;p



siapa2 trainee dari UiTM abes harini, 30 nov 2010,
tahniah & selamat bercuti :)



P/s : tak ape lah kena extend 3 ari aje pon :)





Nota Kaki :

Semalam saya bagi cupcakes sorang satu. Semua staff & trainee dapat la. Nak salam peluk cium (dengan perempuan aje yo! ;p) sorang2 masa bagi cupcakes, tapi saya demam kan, takut pula berjangkit. Tapi hati ini sebak sangat bila minta maaf dengan mereka. Terlalu banyak saya belajar disini! serius! Terima kasih staff2 MNZWAJA (HQ). Halalkan ilmu yang dicurahkan & terima kasih untuk segala-galanya :)



Ahad, 28 November 2010

Strewberimanis Demam


Harini masih demam lagi
punya la plan harini nak ke sana ke mari
alih2 kat katil juga tempatku
pening gile dowww
nak bangun pon tak larat
hadoiiii hannah deyyy,
mengapakah anda begitu lembik sekali?



ok sekarang pukul 8malam
saya nak kemas barang
mahu balik ke Shah Alam
esok kerja oh
paling penting esok ada F.A.R.E.W.E.L.L P.A.R.T.Y utk trainee2
ok, itu wajib hadir walaupon demam agak teruk
wakakakaka ;p



eh saya ade berita gembira nak dikongsikan dengan anda
andai gagal (berita sedih) sekalipon, saya tetap nak share
HAHAHAHA
tunggu ye, tak sabar nak dikongsikan bersama :)



Sabtu, 27 November 2010

Kenduri Semalam



tengok gambar jela ek
saya demam, tak larat nak taip
kepala pon dah ting tong kepeningan :(



:: Nanee, Peja, Aeen, HANNAH (Hamboiii nak font besar aje eh kau ;p), Nikky, Mimie (tuan rumah yang sudah 2 tahun berumahtangga) ::


:: Girlfriend orang & tunangan orang. Ok, maknanya tak leh ngorat & dingorat ;p ::



:: demam teruk, Mata & hidung saya merah! macam badut pon ye ;p. Nak cancell, saya dah janji kan. Hmmm belasah jela. Tak pasal2 saya buat "pencemaran" masa orang tengah baca Yaasin. Kejap2 batuk, pastu bersin. Suara pon macam dah sengau je ni :( ::



1) Semalam saya tak jadi p pasar malam Padang Jawa. Hujan Lebat. Postpone minggu depan ;p

2) After hantar Ayie, Yat & Noli, saya terus balik Gombak. Barang2 memang dah letak dalam bonet masa nak p ofis ;p

3) Jalan jammed dari Subang ke Dataran Prima. Merangkak sejauh 8KM. Paling laju saya boleh bawak pon tak sampai 10KM/J! Jarum meter baru nak cecah 10KM/J, dah kena berenti balik! Punca kesesakan adalah hujan lebat & banyak kereta.

4) Sampai Gombak pukul 8 malam. masa ni tengah hujan lagi. Kelam kabut solat maghrib. Dah alang2 solat Maghrib lewat, saya terus solat Isyak ;p

5) Amek Peja di rumahnya. Masa ni hujan lagi.

6) Sampai rumah Mimie, majlis dah start. Bacaan Yassin pon dah ayat ke 35.

7) After majlis, borak2, dongeng2, gossip2, then gerak balik

8) Baju kurung yang saya pakai ni memang baju kerja siangnya ;p

9) Sampai rumah, siap2 tdo, telan panadol, bummmmmmmmmm ZzzzzzzzzZzzzz

10) Bangun pagi tadi ade appointment pukul 10pagi. HAHAHA ni saje je nak bagitau. Sebab nak cukupkan point sampai 10!. HAHAHAHA.




Khamis, 25 November 2010

Kenduri Doa Selamat



lepas balik kerja kang saya balik Gombak
tapi tak tahu la sampai pukul berapa kan
campur jalan jammed, haku bawak macam sipotttt
ntah pukul berapa saya sampai Gombak :P





malam ni after Isyak saya ade Kenduri Doa Selamat rumah kawan saya
ohhh dulu masa Form 4 dok seblah-seblah ok
now dah 2 tahun dia kawin
dah 2 tahun jugaklah haku tak jumpe kau Mimie! :p
Last jumpa masa kenduri kawin dia
HAHAHAHA





dari 2 hari lepas Peja & Aeen dok YM saya
jadi p tak kenduri doa selamat ni
kalau saya p, dia nak tumpang sekali
buleh Peja & Aeen, tadak hal la :p





tadi saya masuk ofis, Peja YM lagi
hadoiiii Peja, haku tak tinggal kau punya
risau sangat haku tak amek dia
paling kuat pon haku lupe rumah Mimie dekat mana
sebab tu haku bawak kau sekali
confirm haku tak sesat :P
*saya tak tahu lorong rumah mimie yang mana 1 :P





ok dekat Gombak kang kalau rajin, saya update lagi ye
saya ade kerja sket ni
kang lagi 10min ade TRAINING SESSION :)
mintak2 training sampai pukul 5.15petang
pastu solat, terus balikkkk
yahoooooooooooooooooo dot com ;p



Nota Kaki :

kejap lagi nak p pasar malam Padang Jawa. Cari pisang kaki. Minggu lepas saya beli, sebiji sehinggit ok. Gila mahal. Tapi tetap nak ;p



Rabu, 24 November 2010

Perihal sekarang


Minggu ni terasa betul saya down
hati rasa kosong, tawar & kering aje
tak seindah dulu :(



urghhhhh tak sukanya perasaan sebegini T__T


camne nak bagi happy balik nih?
any idea(s)?
uhukkk T__T



dah la, nak masuk tdo dulu
selamat malam dunia



-strewberimanis-
24th Nov 2010, 0930pm




Ahad, 21 November 2010

Rindu Kira T____T


saya dah sampai Shah Alam petang tadi
masuk2 rumah aje,
Lin bagitau ade mee sup dekat dapur
dia buat tadi
waaaaaaaaaaaa memang rezeki haku la kan :)
tak sempat buka tudung,
ade perkhabaran rezeki :)
Alhamdulillah
thanks Lin :D
hujung2 praktikel ni rajin pula kau masak :D
haippppp ni bukan perli ye Lin
kang kau tak nak masak lagi pula kang
hoho ;p


:: Si Kira yang cute. Dah la puteh melepak, mata sepet2 pula tu. Kalah saya! haha :p ::



lepas isyak tadi baru saya makan
HAHAHAHA ;p
masa tengah panaskan supnya,
ada kaki ayam
terus teringat dekat Kira
ohhh Kira, Kak N rindu kamu :(






sebab si Kira ni memang suka kaki ayam
kalau neneknya masak sup ayam,
tang kaki ayam, laju aje dia kauttttttttt
siap sampai hisap2 ke titisan terakhir
HAHAHA ;p




Ayie, jom terbang ke Taiping
jumpe Kira :)




Ayie cerita dekat saya,
dia tengok kaki ayam tu,
teringat dekat cucu Mak Jah (Kira)
tapi tak tahu nama
tak ingat katanya



bila saya cerita dekat Ayie pasal tengok kaki ayam ni,
teringat Kira, terus dia cakap


"Ha'ah lah N, kita punya fikir sape nama budak tu. Nasib kau bagitau"

buleh??
HAHAHAHA ;p




tapi Mak Jang nya (kawan saya), Kira masih duduk di Taiping ka?
rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu gile dekat budak ni T__T


p/s : saya tak makan kaki ayam. Hoho




Nota Kaki :

Baru lepas cakap telefon dengan mak. 1 jam 11min 1 saat. Padahal pukul 5.30ptg tadi baru salam cium tangan mak ayah sebab saya nak balik Shah Alam. Lawak la Mak ni :) Jumaat ni N balik lagi ye. Sabar yo :D


Jumaat, 19 November 2010

Ber-karok Petang Raya :D



petang Raya Haji dapat call dari Eila
ajak karok pukul 4pm dekat Wangsa Walk



saya pon hape lagi
ONNNN saje
HAHAHAH




tibe2 Eila call balik
katanya Akmal dengar saya bertunang petang ni (petang raya)
tak ape ke saya join?
tak menganggu ke?
tak menyusahkan ke?




weiiiiiii gile hape haku nak tunang petang raya
ayah haku sibuk dekat surau nunnn
hahaha :P




Mulanya nak meeting untuk next vacation kami
InsyaAllah bulan depan kami akan ke Pulau Pangkor
tempat tinggal hape semua, Akmal dah settlekan
yahoooooooo tak sabarnya :)



:: Eila nyanyi best la! :D ::





ni ha, mamat ni la belanja karok
Thanks yark (Zuhairy)




ohh teringat dulu2 kena berdiri atas kerusi dengan Yark
sebab tak bawa peta geografi Asia Tenggara ( Form 2 )
* dulu saya nakal sket. Biasalah, baru nak membesar ;p




but now, Yark dah kaya dowwwwwwwwwwww
jadik bos printing company ohh
tak silapnye ade 3 kedai dah
(Yark, betulkan if aku salah)
now dah mampu beli rumah & kereta
cayalah!!!!!
sangat tak percaya T__T
tapi tulah dunia sekarang,
kalau anda gagal SPM sekalipon,
tak bermakna anda gagal dalam kehidupan




dan ehem2, kad kawin saya kelak, nak tempah dekat dia
kasi murah ye yark
nak kasik free pon tak pe
I tak kisahhhhhhhhhhhhh :D





Ni la Si Akmal :)

saya memang tak kenal Akmal ni
sebab dulu dia sekolah rendah lain
then bila masuk sekolah menengah, dia sekolah lain
tapi sebab dia kawan dengan Eila, Mira & Yark,
so saya pon kenal la dia




tau tak rupa-rupanya sepupu dia adalah jiran belakang rumah saya
dan dia pernah bawa kereta ayah saya ke Bukit Merah!
sebab sepupu dia (aunty belakang rumah) nak p bercuti
tapi kereta aunty dia tak muat kan nak bawa 1 famili
so pinjam MPV ayah saya




MASYA-ALLAH keciknya dunia ini!
kami sama2 terkejut



lagi bertambah terkejut,
masa raya baru ni kami datang beraya rumah Akmal
mak dia kenal saya
masa salam2 baru masuk rumah,
tiba2 maknye bersuara :


"errr Ni N anak Aunty Limah kan? "

Sumpah maluuuuu bebbb



:: Adik Akmal. Cute. Hidung mancung macam abangnya :D ::




:: Muka eksited dapat berduet dengan EIla lagu DESTINY by MISHA OMAR :) ::



:: Eila tengah perform lagu I WILL SURVIVE ::



Abes karok sejam setengah,
lepak KFC
dongeng2 dengan diaorang,
8.10 malam gerak balik



mulanya diaorang nak sambung main bowling dekat Ampang
Hoiiiiiiiiiiii esok haku kerja ok
ni nak balik Shah Alam
tapi tak dapat balik Shah Alam pon
sebab jiran punya ayah meninggal
so parents p tengok dekat HUKM



huuu tu yang saya TER-paksa cuti semalam
tak ada orang buleh hantar ke Shah Alam
tapi Subuh esoknya ayah kejut
nak p kerja tak
ayah hantar dekat office
saya letih sangat, tarik comforter,
sambung tdo
HAHAHA sengal gile!




Esok maybe main boling plak kot
dah janji hujung minggu ni :D




ok, saya nak tido
gile penat dekat ofis tadi
baru tak masuk sehari,
kerja dah menimbunnnnnnnnn :(



tadi sampai rumah pukul 9.15malam
Incek Fauzy hantar sampai depan pagar
thanks sayang :D


Nota Kaki :

Tadi Incek Fauzy gune GPS sebab kami lalu jalan lain. Terus bersemangat nak beli handset ade GPS gak. Tak la haku sesat kan. Hahah ;p


Khamis, 18 November 2010

Muncul Kembali :D


Fushhhhh Auchummmm
perghhhh berhabuk gile blog ni
mana ntah tuan dia menghilang
asek MEETING la kononnye
DATING jadinya
HAHAHAHA ;p




now saya di Shah Alam
petang semalam ayah hantar balik Shah Alam
arini kerja dowwwww
semalam saya TER-cuti
TER? HAHAHA
matik la kena extend lagi sehari
10th Dec la haku abes praktikel ;p



malam ni saya balik Gombak semula
after maghrib kang Incek Fauzy amek
heh, begini la nasib orang tak ade kereta ;p




oh ye, kereta dah siap harini
semalam orang bengkel call ayah
gile expresss dowwww
saya budget 2 3 bulan baru siap
ni 2 minggu aje
uishhhh bapak teruje weiiiii
HAHAHA




siapa2 yang kereta dia rosak ke,
accident ke, nak ketuk2 sikit ke
saya memang rekemen dekat bengkel ni
gileee cepat
kualiti pon bagus
ayah sangat puas hati :D



oklah malam kang saya update lagi yo
wait n seee :D



Ahad, 14 November 2010

Diari Hujung Minggu

Sabtu, 13 Nov 2010
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bangun subuh
pastu tdo balik ;p
Syorgaaaa gile dapat tdo lama on weekend ;p



jahit baju (ade benang tertetas)
iron baju kurung 8pasang
solat zuhur & ngaji
berdongeng dengan budak rumah :D



Ok dah asar
Solat & ngaji
siap2 ke rumah kawan
ade BBQ



Best. rasa enjoy sangat walau ade sedikit kekok ;p
first time tengok LOBSTER
dan first time juga makan LOBSTER
sampai lelangit haku melecur
gile panas
lepas panggang, terus ngappp ;p





1mangkuk mushroom sup with 2 garlic bread,
1 keping daging, 1 ketul ayam & suku lobster & 2 keping burger mini
haku dah senak gile rasanya
sumpah kenyang
saya tak makan malam sangat
so bila di sumbat dengan makanan yang agak berat
tu rasa nak terkoyakkkkkk perut ni
ok, itu over ;p




tapi sungguh, memang kenyang sangat
kek & otak2 saya tak makan walau di hulur
memang takbely masuk dah ;p




sampai rumah pukul 12.30 pagi
rest, mandi, solat Isyak & ngaji
text with my sayang
then pukul 3am, ZzzzZZzzzz



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ahad, 14 NOV 2010


after bangun subuh,
sambung tdo lagikkk ;p



then Incek Fauzy text dah bertolak ke Shah Alam
lagi 45min sampai



uh, melompat la haku dari katil kan
baju tak iron lagi
mandi pon tak lagi
haku ni dah la jenis mandi lama
uh sempat ke tak ni??



lelaju bukak drawer cari baju lawa2
nak p kenduri kawin abg KAWAN BAIK saya, Naimah



cari, cari dan masih mencari,
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak ade baju cantik2
semua baju selain baju kurung,
ade dekat Gombak
tapi saya ade bawak sepasang aje baju kebaya
ahhh rembat aje lah
harap2 masih muat ;p




mandi, iron baju
then pakai
auuwwwwwwwwwwwwwwww
masih muat
tak ketattttt macam sarung nangka pon
eh tu baju kebaya masa saya form 2 ok
saya pernah pakai tahun lepas, masa housemate (tikah) saya kawin
tak sangka masih muat :D


saya siap aje, Incek Fauzy text
just inform dah ade dekat bawah rumah :)



ok, amek kasut bukak grill
eh tu pon nak bagitau ke?
WAKAKAKAKAKA ;p



eh, kami sampai awal gileppp ok
11.30pagi dah terpacak
padahal majlis start pukul 12




mula ingatkan nak beli hadiah
tapi bila dah lama tak jumpa dengan Incek Fauzy,
saat masuk aje kereta,
terussssssssssssssss lupa nak beli hadiah ;p
buleh??



dah sampai rumah Naimah baru teringat
sengal gile! ;p



tak ape la, bagi duit sudah
nasib ade envelop duit raya dekat dalam kereta Incek Fauzy :D






:: Rindu gile dekat kau Naimah :( ::

:: Naimah ni bestfriend saya since darjah 5. tapi sejak masuk sek men yang berlainan, terus jarang berjumpa, hanya call / msg aje :( ::



:: Ehem2, nampak tak kasut saya? Incek Fauzy kata comel macam saya ;p ::




:: Kami mengambil berkat di bawah pintu gerbang mini ::

:: InsyaAllah tahun depan saya bertukar status "Puan" ::

ok, sila bayangkan bagaima rupa Incek Fauzy.
Clue : berambut belah tengah :D


balik kenduri, ingat nak zuhur dekat Gombak
singgah kejap la rumah kan
tapi rumah tak ada orang
parents saya ade kenduri kawin di Ampang


pastu Incek Fauzy tukar plan
p JJ Wangsa Maju
Horeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :D


maka, berkebaya la haku ke JJ
gileppp sengan dohhh
kalau baju kurung saya buleh terima lagi
ahh belasah jela ;p



zuhur dekat JJ then baru shopping
saya TERbeli sandal ;p
TER ok, dalam BM "ter" maknanya tak sengaja *alasan ;p



sebenarnya Incek Fauzy nak belikan sotong goreng JJ
saya memang suka gile ok!
ni sambil taip entry ni, tengah nguyah sotong goreng JJ


lately saya macam tak ade selera sangat tau
tu yang Incek Fauzy nak beli sotong
nak BAGI saya MAKAN


dulu saya kena ulser (mata ikan) dekat lidah
memang totally tak makan sangat la
pedihhhh woo
elok ok aje,
saya accident, tak ade selera juga
itu Incek Fauzy risau
before ni saya memang ketagori kuat makan juga lah ;p



sekarang??
dah makan pagi, tu la last saya makan
tak abes pula tu
memang tak ade selera




errr budak rumah ajak p uptown la
hayoooooo macam malas aje nak keluar
penat gile
tapi macam ade perasaan nak p juga
Hohoho ;P




Nota Kaki :

Gambar2 dari handset baru Incek Fauzy. Gileeep jeles T__T


Khamis, 11 November 2010

Hari Terakhir Praktikel

:: Sila klik untuk paparan yang lebih jelas ::

:: Ehem2, sila cari nama siapa yang abes praktikel dulu. Ada berani nak jawab? *sambil kelip2 mata :p ::


eh tak2
bukan saya last minggu ni
harapan la weiiiiiiiiiiiiiiii
hahahaha ;p


saya abes 9th DEC 2010
kena extend seminggu oh
sepatutnya saya abes praktikel 30 NOV 2010
tapi sebab saya cuti 5.5 days,
kena la G.A.N.T.I cuti
padan muke saya ;p


Raya Haji ni saya tak cuti
tak berani nak amek cuti da dohhhhh
nanti kena ganti lagi cuti
silap2 31 DEC 2010 baru haku habes praktikel
bila masa haku nak prep untuk pertunanganku nanti??
HAHAHAHA ;p



gambar di atas ialah pada 2nd NOV 2010
yang ade perubahan tulis pakai tangan tu,
sebab diaorang apply cuti utk Raya Haji
saya kan tak cuti ;p
eh tapi tak la masa raya haji tu haku kerja
cuti pada hari rabu aje
kan public holiday tu :D


ok, kesimpulannya
lebih kurang sebulan dari sekarang,
dengan rasminya saya akan tamat Latihan Industri :D




Nota Kaki :

Malam tadi tdo dengan lena walapun hati ini disakiti. Hahaha :)



Tiada Tajuk


* sedih *
kadang kala mendiamkan diri adalah lebih baik


tu tak kena, ni tak kena
urghhhhhh
* menjerit sambil menahan kemarahan & airmataaaaaa :( *



Selasa, 9 November 2010

Rindu Mereka


Hujung2 praktikel ni,
tiba2 teringat clasmate yang lain
macamana la diaorang praktikel selama 6 bulan ni?




ade ke yang kena extend praktikel?
sebab kena ganti cuti
*seperti kami. Tu la, amek cuti tak hingat donia kan, Hahaha ;p
or supervisor mintak extend dalam seminggu 2?




weiiii korang praktikel best tak?
kena buli ke?
yela, asal potostat, trainee kena
cari file, trainee jugak kena
hoho ;p
kami? tak kena ponnn
hahaha ;)
rasa best gile praktikel
rasa tak nak masuk part 8 (last sem) ;p




jom layan gambar hujung sem lepas (sem 6)
rasanya lagi seminggu 2 nak final
gitu la
tak ingat oh
dah lama tak makan kismis
makan pon pakai bedal aje,
tak ade pantang2
asal asam, megi, semua masuk perut
yela tak ade exam kan ;p
matikk la sem depan nak ingat semua facts2 ;p



gambar adelah berterabur ye
malas pula nak susun
hehehe



diorang ade buat plan tema warna baju
like Rabu pakai baju kaler hijau
Khamis pakai baju kaler coklat
Jumaat pakai baju kaler pink / purple





:: Bersama housemate tercinta! Rindu gila la. Tak pernah berjauhan begini :( ::

tapi yang bestnya kami 1 rumah praktikel firm yang sama
cuma cawangan lain2 :)



Saya & ayie dekat HQ (shah Alam)
Lina & Aisyah ( penang )
Lina ( Kuantan )


Gambar atas ni masa berlakon Mandarin
so tak ade tema2 ;p
bedal saje
esoknya baru plan nak pakai baju kaler same
ohhh gile sweet! :)







With Sir Aris :)
siapa tak jumpa Sir Aris dalam gambar ni, memang la
Sir sorang aje kotttt laki ;p
tak silapnya dia ngajar paper statistik la
hayokkkkkk lupe2 ;p
tapi paper tu under Fakulti Teknologi Maklumat & Sains Kuantitatif





With Puan Maslinawati (baju hitam)
haaa ni saya ingat dia ngajar paper ape
Accounting Information System :)









dengan housemate lagik!
haaa kan saya dah cakap,
kami ni mana buleh berenggang
p cafe pon, macam nak serang cafe tu
5-5 p walaupon yang membelinya 2 3orang saja
hahahahah ;p





wehhh Tini, apsal Tini macam terapung ni?
hoho ;p

pic tadi macam tak menjadi sangat aksi melompat
so kami decide nak try lagi
err try? hahaha



tapi ade orang nak lalu
kasi orang lalu dulu
malu siotttttt
hahaha
sebab tu gaya tangan saya macam suruh orang lalu
*refer pic atas


With Puan Sham dekat Lecture hall
haaa ni pon saya ingat dia ngajar ape
Corporate Governance
which is paper paling saya tak shukeeee
sebab banyak Law kena hafal
tak percaya tanye Incek Fauzy
asek mengeluh aje dekat dia
gila punya stress saya amek paper ni
nak drop tak buleh la kan
sebab paper ni under my faculty
wajib amek
tak hamek, tak grad la koo
hahaha


tapi, ehem2, saya skor paper ni
Thanks sayang sebab bagi kata2 semangat :)




Diakhiri dengan gambar bersama housemate tercinta lagi!
see, kan saya dah kata kami ni tak leh berenggang lama
hahaha ;p


Jumpa korang next sem ye
mesti masing2 ade perubahan :)
weeee :D



sem depan start 3 jan 2011
ehem2, birthday saya tu
motif bagitau?
booooo hahaha :D




ok, saya nak bersiap p kerja
harini lecturer nak datang opis utk evaluate trainee2 :)




Nota Kaki :

Minggu ni saya tak balik Gombak. Ade jemputan BBQ on saturday & kenduri kawin best friend saya on Sunday :)