Ahad, 26 September 2010

Siapa Kata Dah Besar Tak dapat Duit Raya? Hehe :)

Hari Jumaat lepas saya jumpa En Fauzy
Nak pinjam Laptop dia
yela, laptop saya kan rosak




mula2 saya ingatkan rosak kontek dia aje
sebab tak leh on pakai connecter cable
sekalinya, chip di motherboard saya rosak terukkkk
adoyaiiii patut la tak buleh on :(
so, saya tukar chip sahaja
not change the whole motherboard
if tukar motherboard, gile bapakkkk mahal
tak jadik tunang la jawabnye (tak ada kena mengena. Haha :p)




:: Beg Laptop En Fauzy. Ok, sila abaikan handbeg saya & envelop document tu eh. Saya tak sempat masukkan dalam bonet. Masa ni hujan lebat ::





:: Ehem, nampak tak yang saya bulatkan tu? :) ::



masa amek laptop ni,
tiba2 En Fauzy terjerit-jerit suruh bukak zip beg laptop bahagian depan
masa ni tengah hujan gila punya lebat tau
tu pasal cakap kena jerit2 sikit
if tak, cakap nak romantikkkkkkkkkk aje
hahahhaha ;p




saya pon panik la kan
ingatkan ada benda penting dia tertinggal dalam beg laptop dia
yela kan, saya nak pinjam laptop dia
sure2 la saya akan balik Shah Alam
dan En Fauzy di Gombak
faktor jarak di situ ye
walaupon dekat, tapi masa tak mengizinkan





mula saya tak perasan zip depan
sebab zipnye agak halus
tula, laptop canggih sangat, beg pon nak canggih gak eh
*sebenarnye haku yang rabun. Tak nampak zip depan tu :P




bila dah jumpa zip, saya buka dengan tergesa-gesa
sebab saya harus masuk office balik
ade kerja menanti
sekalinya dalam zip tu ada......
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)






Duet raya bebehhhhh
hahahhaha :P


Thanks sayang :)


tahun lepas saya dapat juga duet raya dari En Fauzy
saya tak belanja pon lagi
sayanggggg sangat :)
tahun ni pon tak nak belanja juga :)



Ehem, berapa eh saya dapat??
Rahsiaaaaaa :)



En Fauzy ni memang macam ni
suka buat suprise secara tersorok begini


eh bukanlah tersorok
cuma haku je tak faham :P
hati batu :P



tahun ni saya still dapat duit raya
dari parents tu dah tentu lah kan
tetiap tahun dapat
masa salam minta maaf pagi raya,
sure tangan tu terselit sampul raya :)
walaupon cakap "eh mak ayah, ape ni? ",
padahal hati gila punyaaaaaaaaaaa suke :P




tapi tahun ni saya dapat extra duet raya
suka suka sukaaaaaaaaa :)
sebab Akak kan dah keja
gaji dia kan gila punya masyukkk
bagi duit raya dekat kami adik beradik pon masyukkk :)
TQ Jannah
tahun depan, Up sket la nilainye ek :P
gaji kau kan masyuk
nisbahkan dengan duet raya untuk kami (adik beradik),
immaterial jadinye
ntah2 duet kau pon tak luak :P
*ayat membodek :p


Oh ye, baju bertunang saya dah tempah siang tadi
pergi bersama En Fauzy tersayang
InsyaAllah awal bulan December siap
Cincin tunang pon dah beli
tinggal hantaran jela kot :)



Jumaat, 24 September 2010

Thanks Sayang Bagi Pinjam Laptop :)

buat masa ni saya tak buleh update
laptop saya rosak
punya la banyak saya nak share dekat sini,
tuppp2, laptop tak leh on
sedih gile dowwww
uhukkkkk :(


InsyaAllah minggu depan saya dapat balik laptop,
saya update ye
sebab semua gambar2 dekat laptop saya



Ni saya pinjam laptop En Fauzy
dia ade 2 laptop
so yang ni dia bagi pinjam
Thanks sayang sebab bagi pinjam laptop ni
rasa macam nak amek terus aje
dah la laptop baru
canggih pulak tu
ade 2 window oh
Linux & window 7
haku nak pakai Linux?
kirim salam aje lahhhhh
hahahhaha
pakai window 7 ni pon terkedek-kedek ni ha ;p
nak connect wireless pon haku gelabah!
sebab En fauzy set connect internet pakai IP
gile tinggi security laptop dia ni
cissss buat gelabah haku aje :P
*padahal memang tak tahu ;p




ehem2, buleh tak sayang nak amek terus?
Dushh Dushhh Dushhh *tibe2 rasa macam kene sekeh
hahahhaha ;p



ok, minggu ni saya balik Gombak
tempah baju untuk bertunang :)


InsyaAllah hujung minggu depan p waterfall dengan staff2 Audit dept :)


Isnin, 20 September 2010

Saya Dirisik, Tapi Tak Bertunang Lagi


Ya Ampunnnnnn You All ni,
saya dirisik jela
tak bertunang lagi


mesti korang ingat merisik & bertunang dalam 1 majlis yang sama kan?
eh tak2, ni merisik saje :)



siap ada yang YM & Email saya wish tahniah sebab dah bertunang
adeiiiiiiii segan I
terlebih step la pulak
malu I tau
Hahahaha :P
tapi tak ape, saya hargai sangat
saya tahu, anda semua mendoakan yang terbaik untuk kami
tak sabar2 nak tunggu kami bertunang ye
*perasann. Hahaha :P
thankss :)



InsyaAllah kami akan bertunang hujung tahun ini
saya abes praktikel 30 nov 2010 kan
so, InsyaAllah kami akan bertunang bulan 12
date tak dapat ditetapkan lagi
sebab perihal saya kena ganti cuti
pastu bakal parents in law saya p umrah



Persiapan bertunang?
Hantaran pihak kami, aunty Tni (jiran) yang akan gubahkan
baju pula, kain dah beli dengan bakal mak mertua haritu
InsyaAllah hujung minggu ni saya hantar butik


awal sangat eh prepare?
bagi saya tak kot
sebab tinggal 2 bulan setengah aje
plus hari biasa, saya tak dapat balik Gombak
hari minggu jela dapat balik
buleh la tolong mana yang patut
tu pon saya balik after kerja
ye, hari sabtu saya kerja
sila kasihan sekarang
paksa ni
hahaha :P



Semalam tengok barang hantaran dengan aunty Tni
rambang mata saya tengok aksesori semua2 itu
ishhhhhh geram je tau
semua lawa2
hahahha



tapi saya nak yang S.I.M.P.L.E aje
tak nak berbelanja lebih
kehidupan selepas kawin lagi penting :)



setakat ni theme untuk bertunang nanti,
BABY BLUE, SOFT PINK, WHITE
haku tak tahu Aunty tni nak combine camne
biar la dekat dia
Idea dia kan, tak leh kacau
nanti stuck
langsung tak ada idea nak gubah hantaran camne :)



BTW, thanks yang wish tru oral, msg, email, YM
saya hargai sangat :)
kalau ada yang request cerita risik saya, InsyaAllah saya update ok



eh ramai pula silent readers saya sejak kebelakangan ni
Aisyah, aku tahu kau baca blog ni,
tapi tak pernah muncul ek
hahahaa
untuk semua, TQ sebab sudi baca blog yang ntah pape ni :)



Jumaat, 17 September 2010

Alhamdulillah, Selamat Sudah Majlis Merisikku

:: Bought on 5th mac 2010 ::

Masa beli cincin ni tengah exam mid term. saya stress sangat. Hafal2, tapi tak masuk. So saya text En Fauzy ajak dia keluar. saya perlukan hiburan. Mungkin dah tepu sangat kot study (saya memang begini tiap kali exam). And then,beliau bawa ke Alamanda Putrajaya. tak silap saya, kami tengok wayang. Cerita apa, saya lupe. Keluar2 wayang, lalu depan Habib, terus "berdrama" main tarik2 masuk ke Habib. Ishhh malu la saya. Haha. Saya ingat En Fauzy main2, sekalinya memang dia nak belikan cincin untuk merisik. wahhhhh suke gileeeee I. Hahaha. Balik2 rumah sewa, terus buleh study dengan aman. Maklum la, dapat "kekuatan" baru :p Thanks sayang :)




:: Yeayyyy officially I'm being "booked" by En Fauzy :) ::


:: Thanks sayang sudi menerima diri ini yang serba kekurangan. 7 tahun bersama, tiba masanya untuk kita merancang masa depan :) ::



:: Saya memang tak pakai make up ye. Tak minat. Saya hanya pakai baby powder Johnson & Johnson. Alaaaa yang baby2 selalu pakai. Dalam handbeg saya memang ada bedak ini. Hahaha :p No compact powder, lipstick, mascara n etc :) ::




Selepas rombongan laki balik,
saya telah di-kidnap oleh kawan-kawan saya di Gombak ni haa
untuk pergi ke
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Open house rumah Amirah (tudung Pink pekat belakang saya) :)




thanks mira invite saya

sedappppp gila makanan

maklumlah, masa rombongan laki datang,

saya kat atas

duduk dalam bilik

so, masa dorang dah balik, nak makan la

gileee laporr wehhh

sekalinya tak sempat dah

terus rushing ke rumah Mira

tapi Akmal & Eila yang amek saya di rumah

saya malas nak drive :p





Ok, saya nak bersiap untuk ke open house lagi

makan lagi dan lagi dan lagiiiiiiiiiiii

hahahhaa :p





Nota kaki :

Agak jakun bila cincin dijari. Sket2 nak tengok. Hahaa. Saya memang tak minat pakai cincin. Alasan? Malasss nak longgar2kan masa amek Wudhu'. Air tak rata, tak sah pula solat :)

Rabu, 15 September 2010

Rombongan Lelaki Datang Merisikku

Jam menunjukkan pukul 2pagi (16.09.2010)
saya masih belum melelapkan mata


pukul 11 pagi nanti, 16.09.2010,
rombongan lelaki akan datang untuk merisik saya
hanya 9jam lagi
Ya-Allah takutnya saya (=.=)
semoga majlis nanti berjalan dengan lancar
Aminnnnn :)


Nota Kaki : Siang tadi pergi Jalan TAR dengan bakal mak mertua. Cari kain untuk bertunang & nikah :)


Jumaat, 10 September 2010

Salam Eidulfitri

Bersiaran langsung di kampung halaman ibuku di Muar, Johor.

Credit to adik bongsu, huda, sebab bagi pinjam i-phone beliau :)


walaupun tak ramai yang online,
saya tetap mahu buat ucapan eidulfitri
errr, tak terlambat lagikan nak buat ucapan ni? hehe


dikesempatan ni saya dengan rendah diri
menyusun sepuluh jari memohon maaf zahir dan batin dari hujung rambut ke hujung kaki sekiranya sepanjang saya manulis di sini, ada yang terasa sama ada yang tersirat mahupun tersurat.


lusa kami sekeluarga akan balik utara pula
InsyaAllah rabu depan saya ada di Gombak :)

maaflah tak buleh update panjang. Susah nak menaip dengan i-phone ni. Satu entry ni je pon, terkial-kial haku nak menaip. Huhu

nanti saya update lagi ye :)

Selamat Hari Raya You all :)





Selasa, 7 September 2010

Plan kelauttttttt. Hahaha :P

Plan baekkk punya ;p
kenkonon nak merasa sahur dekat luar la
tapi sebenarnya nak celebrate besday lin
besday dia harini
08.09.10
cisss, dah la date tu dah lawa
jeles haku!
hahaha ;p



ikotkan nak buka puasa nanti baru makan bersama
belanja dia
tapi petang ni Ayie dah balik Rawang
so, kurang sorang la
ishhh tak best la pulak :P



tu yang beriya nak sahur bersama
alih2 tak jadi :P



balik kerja petang semalam saya tanya Lin
esok pagi nak keluar rumah pukul berapa
sebab saya nak set jam la kan
kalau awal bebenor, saya masuk tdo awal
hahahaha :P
sebenarnya nak tdo awal
tu aje motif duk tanya nak p pukul berapa ;p
dalam erti kata lain, nak C.U.K.U.P tdo :p
saya tak leh la tak cukup tdo
nanti cepat pening & tak ada mood




:: Si gadis berjubah hitam tu lah Lin. Besday girl :) ::


elok saya balik terawih malam tadi, Lin dah tdo
cisssssss lagi!!
kau ni, petang tadi aku tanya kau tak nak jawab
aku balik terawih, kau pulak dah tdo
ni macam manaaaaa nak sahur dekat luar ni?????
ada kemungkinan tak jadik ni ;p


eh kami ni memang gini
hal remeh nak set jam pon buleh terpekik-pekik ;p
tu baru nak set jam
tak pikir lagi nak makan dekat mana
nak menu ape
pakai baju ape
blaaa blaaa blaaa ;p


baru2 ni, plan diaorang (trainee2 audit dept),
after abes praktikel nanti,
nak p vacation
ntah nak p mana, saya pon tak tahu
malas nak amek tahu
kang terpekik-pekik lagi ;p



eh termelalut pulak
ok2, sambung balik ;p


so pagi tadi, saya terjaga pukul 4pagi
selalunye saya bangun sahur pukul 4:15pagi
ye, saya tahu, awal sangat kan?
yela bukan ada suami & anak pon
tapi sebab saya jenis makan lambat
so, takes time
harap maklum ok :)



pastu dah terjaga tu, saya kejut lin
lin tertdo dekat hall
tdo depan laptop pulak tu
tengah layan facebook sampai tertdo tu weiiiiii
gile hebat kau ni Lin ;p


saya kejut Lin :


"Lin, nak sahur dekat luar tak. dah pukul 4 ni"

kau tahu ape respon dia?

celik sikitttttt aje mata pastu pejam balik mata sambil berkata:

"tak sempat la. dah lewat"

tupppp, terus dia tdo balik


Cisssssssssssssssss kau ni Lin ;p


jadi, saya pon masak air
sahur dekat rumah aje la weiiii ;p



:: Errr kantoi sahur sambil baca magazine Wanita. Patutt la sahur lama ;p ::



Menu sahur saya pagi tadi :

1) Koko crunch + susu

2) Nescafe panassss
*reason? buleh meng-audit dengan tenangggg :P

3) Nuget

4) Kurma

5) Air masak



dan saya abes sahur tepat pukul 5:30pagi
gila lambat kan saya bersahur :)



Oh ye, saya masih bekerja lagi harini
malam ni after terawih saya balik Gombak
saya balik kampung pagi raya mehhh
Akak on-call bebehhh
hahahha
kasihan Dr Jannah
dah la cuti 3 hari aje
tak pe Nah, kebajikan pesakit lagi penting :)



walaupon kami dah besar,
balik raya tetap 1 kereta
semua kena balik ok
teringat masa zaman kanak-kanak dulu2 :)



tahun ni, macam biasa
tetap pulang utara (belah ayah) selatan (belah mak)
seminggu jugak la ada di kampunggg :)



Isnin, 6 September 2010

Berbuka Puasa di Office :)


Venue : Wisma MNZWAJA Shah Alam (HQ)

Date : 3rd Sept 2010 (Jumaat)


:: Depan kaunter recept pon jadik ;p ::


Trainee di-assign-kan untuk membuat banner
bagi job ni petang rabu (hari saya EL)
buka puasanya hari jumaat
haaa, kelam kabut kami men-design ;p


hari rabu trainee2 buka puasa dekat Pak Ali Kopitiam
celebrate besday Ayie
masa tunggu berbuka,
kami design banner ni
Lin bawak pen
tapi tak ada kertas
rembat je ah tisu
asalkan ada lakaran ;p



ni la hasilnya :)
budget yang diperuntukkan is RM100
pening kepale kami mana nak hantar kedai dengan harga yang murah
yela weii hantar last min
certain kedai, tak nak amek



last option kami, buat sendirikk
ni yang paling2 tak mahuuuuu ;p
leceh la
nak design, lukis, pastu kaler lagi
sangat2 lecehhhhhhh
dah la masa dah suntuk gila ni


at last, ade yang sudi menolong kami
thanks Nuh (kawan Lin)
kami dapat dengan harga RM83 :)


:: Blurr pula pic ni. Maafla, tuan amek pic ni laparrrr. Seharian di office, macam2 kerja buat :P ::


bila diservey, kebanyakkan kedai letak RM180 n above
tak dapettttt la
budget company is RM100 aje ok ;p

:: Audit Manager : Puan Fazliaton Daniel ::

@

:: Leader Group saya :) ::

:: Nampak tak yang saya bulatkan tu? tu Job Schedule ok. beraturr job menanti. Nama saya? 4 dari bawah. I trainee jela tu. Harus la nama bawah2 :) ::

:: Audit department. Audit firm memang macam ni eh. Kotak2 files document client memang ada dimana-mana :) ::



:: Speech by CEO. Tuan Haji Wan Ali Jaafar ::

*Ni dekat training room. Office baru renovate. So tak ada kerusi meja lagi. duduk bawah saje :)



:: Noli & Yat ::



:: Ayie & Lin.tempat ayie duduk tu, tempat saya. tempat ayie yang ada beg merah tu. nampak x? ::




:: Syuhada (Trainee UKM) & Yat. Belakang tu Kak ayu. Staff Admin ::



:: dah2, turunkan banner, siap2 balik. dah lewattt ni weiiii. Aku ni p terawih ni ;p ::






Sampai rumah pukul 9:40malam
solat isyak & siap2 terawih
sampai surau, dah 14rakaat dah
buat perabiss jela
abes witir je, balik


relax jap 10 min then siap2 balik Gombak
malam tu, saya dapat keyakinan lalu jalan NKVE
sebab saya tak nak lalu federal.
confirm jammed
UiTM dah start cuti weiii
mesti student pakat balik jumaat malam tu
Alhamdulillah tak sesat

ntah mana dapat kekuatan lalu NKVE
saya tak pernah lalu NKVE dari Shah ALam ke Gombak
dengan rabunnye, gigih saya baca signboard memalam buta tu ;p
ni mesti kekuatan dari temperature naik aritu
kemain berani ;p

Sampai Gombak, saya terus tumbangggggg
langsung tak sedar untill sahur ;)
penattttt sangat2 :(


Nota Kaki :

1) Certain gambar dari camera Lin. Thanks yanggg :)

2) tadi berbuka dengan staff MNZWAJA di Ayam Penyek. (Ape yang penyek pon saya tak tahu ;p )



Khamis, 2 September 2010

Sudah Dapat Mengenal Pasti Punca Temperature Naik :)

ye, saya dah tahu punca mengapa temperature naik itu hari
bukan sebab air kering
Ayah ada cek baru ni
masih penuh
so, tu yang saya agak terkejut kereta berasappppppp
dan saya tersadai ditepi highway ;p



puncanya adalah,
kebocoran pada water pump hose
hose tu berbentuk U shape
ade perasan tak masa U all cek2 enjin? ;)



masa peronda tu masukkan air,
tak perasan bocor
sebab bila masukkan air, air menitik keluar balik
kan masa tu hujan
so, tak tau la tu air hujan ke air bocor



nasib baik masa ayah datang malam tu,ayah cek balik air
yang peliknya,
air yang masuk,sama banyak dengan peronda tu masukkan petang tu
tak ke pelik??
memang ayah dah syak B.O.C.O.R



fushhhh selamat saya EL hari rabu
kalau gigih p kerja juga,
tak tahu lah apa jadi ;p



Alhamdulillah semalam saya p office, ok aje
temperature tak naik
pagi ni pon ok
Alhamdulillah ;)




saya bersyukur bila jadi macam ni,
saya jadi lebih berani & tahu serba sedikit pasal kereta
before ni, knowledge saya pasal kereta amat cetek
cukup 10tahun, buleh bukak bengkel ni ;p



dan bila jadi macam ni, saya perasannnnnnn jadi anak manjaaaaaa
hahahhahah *sila gelak :P
sebabnya,
kejap2 mak ayah call
tanya kereta ok tak
pastu balik kerja call lagi
esoknya pon call lagi
call berasingan ok
ayah call dulu, pastu mak pulak
tak pon mak dulu, pastu ayah ;p
wahhh syorgaaaaa gila ;p


ok, petang ni ada buka puasa di office
malam kang after terawih saya balik Gombak ;)


setelah hampir seminggu tak masuk office,
rasa lain gila ohhh semalam
semangat bekerja membara-baraaaaa
maklumlah, first day :)


27.08.10: Nuzul Quran
28.08.10: Hari Sabtu
29.08.10: Hari Ahad
30.08.10: kerja luar di KL
31.08.10: Merdeka
01.09.10: Emergency leave (EL)