Ahad, 25 April 2010

final exam

fushhhh 2papers telah berlalu

lagi 3papers menanti

errrr 2papers ni pon dah perit sangat

bila study, ngantuk. nak tido

bila tido, kejap2 terjaga

dah la aku ni jenis payah nak tdo balik bile terjaga

xlena kau tau

sebab risau banyak tak cover lagi

hehhh bila la "derita exam" ni nak tamat

mahu balik gombak

rest & enjoy puas-puas

ohhhh indahnyaaaa

seindah sebiji strewberimanis

hahhaa ni dah mula merapu ni =P

ok, entry sekadar nak alihkan mata aku dr buku ke laptop sat

kata orang, kasi berehat seketika =)



ok, tuan blog mahu mandi

mahu segarkan badan & mata

tak mahu tdo wpon mata gila punya kuyu ni

sebab 3-3 papers yang tinggal ni, adalah petang

so, tak nak biasakan tdo petang

kang ade yg tdo dalam exam hall tu

pastu mintak tolong invigilator kejutkan

nak set alarm tabley

handset switch off & letak kat lantai =P




nota kaki: weekend baru ni family balik Muar. melawat nenek. Heh, aku mahu ikut. tapi ayah tak bagi. suruh study for next papers. Ayah kata, aku cuti sem kang if nak ikut, ikut la.. uh, aku dah dapat "bilikku" d gombak, xdapetttt la. HAHAHAHAHA



Ahad, 18 April 2010

Pening kepala

2hari lepas tiba-tiba aku sakit kepala
tak buleh turun dari katil
[katil dekat rumah sewa ni 2tingkat. Aku tdo bahagian atas]
aku rasa semua objek dalam bilik ni bergoyang
aku pon rasa terhoyang-hayang
tak tahu kenapa jadi macam ni
mungkin simptom2 final kot
akibatnye petang tu aku xpergi ke kelas
pening gileeee ok
tengahari tu b4 pergi kelas,
makan tengahari dekat rumah dulu
elok suapan terakhir, aku muntah
berulang alek ke toilet jawabnye
sampaikan badan ni weak gileee
tak de energy
dah asek muntah je mahu tak weak?
minum air pon buleh muntah air
pelik aku
so, aku terpaksa study sambil baring / meniarap seperti pic diatas
aku tak mampu nak berdiri lama
duduk dekat meja study pon,
aku rasa meja tu bergoyang-goyang =(
Ya-Allah tabahkanlah hatiku ni
permudahkanlah segala urusanku
takut sangat aku xmampu nak berfikir dalam dewan exam kang
Ya-Allah, minta jauhlah


To "Mr F", thanks for the big support
saya kembali "kuat" sebab awak
walaupon sekarang ni masih lagi kurang sihat,
dengar kata semangat dari awak, terus rasa ok sikit



nota kaki: menghitung hari utk cuti sem. Aku dah xlarat gile ni. penat sgttttt

Rabu, 14 April 2010

Final exam mode

Nothing much to jotting down
only O.N.E word can describe "everythings"
T.I.R.E.D
yessss, only that word!
since naik cuti CNY,
berderet test-test
bermula common test 1,
follow by common test 2,
plus all the quizes, assigmnents, extra and replacement class
Soooooo tired
asal balik class je,
*abes class pon dah petang*
mandi, rest, tunggu maghrib,
then terus tumbanggggg until 10pm
bangun tido, continue study for up coming test & quiz
3am tido balik, 530am bangun balik
mandi, solat & siap2 ke class
class pukul 830am
730am dah keluar rumah even though rumah sewa ni dekat aje dengan uitm
weekend pulak ade test
test-test ni xcentrelized due to certain papers are not under my faculty
so depends on that lecturer nak buat bile
dibuatnya dia nak buat test time hari yang due date assignment,
tak ke haru?





~Penat sangat sampai tertido dalam class? nehi nehiiii!! Aku xpenah tido dalam class even though gila punya mengantuk! paling kuat pon, p toilet, tenyeh air dekat mata ni. Kasi halau setan2 yang bertenggek dekat mata ni. Haha =P. Tapi ajaib kau tahu, dalam class sikit punya mengantuk. keluar kelas nak p basuh muka ni, tibe2 terus segar saat kaki ni melangkah dari class. Haha. Ni bukan mengantuk tak cukup tdo. tapi mengantuk sebab tak cukup oksigen. hehe. Biasalah, class berhawa dingin =)


Pilih order pon tertdo? kau biar betul N. kritikal dah ni. Haha.. tak delah, aku pandang bawah. tengok menu. effect from the camera je pon. Sila jangan tertipu=)

Inilah wajah sebenar penulis ketika ni. (muka xsudi nak senyum kah? =P )Plus, minggu depan my first paper final exam ok. Minggu ni class on macam biasa & malam esok aku ade lagi test. Gila kotttttt. Untuk final, aku tak prep ape pon lagi. Gila ah sem ni. mencabar betul. dah la secara average, paper nye heavy.


* sila abaikan eyebag 6KG & mata yang sembap tu ye. As usual, tak cukup tido =(.. owh, cepatla cuti sem. memang aku nak bantai tdo puas2. nikmat gila kotttttt. hahaha. Final belum abes lagi, dah berangan =P*




here are my papers for this semester,

21/4: AIS 630

23/4: MAF630

28/4: QMT429

3/5: FAR450

8/5: CRG530


Good luck to my self, housemates & classmates =)
Semoga Dean's List menjadi milik kita utk sem ini
Aminnnnnnnnn (=.^)


nota Kaki: Paper hujung2 gap dia lama sikit. If stress, sila bersedia bawa saya untuk berhibur ye Encik F. Alaaa, as usual. Macam tak biasa pula. ihikkkk =P

Sabtu, 3 April 2010

Sambil Menyelam Minum Air Milo. Eh Tak2, Minum Air di I-City =P

Errrr ni yang dinamakan sambil menyelam minum air ye =)
Actually ni tgh buat Project Lakonan berkumpulan utk Mandarin
malu kau cakap cina tgh2 ramai org
kot la ade cina, mesti dia tergelak terbahak2 dgr sebutan & lakonan kami
tapi xpe, adat belajar, mst ade susah senangnya
lantak la org nak gelak ke hape kan
kate tgh belajar =)
cewahhhhh pandai pulak aku fikir positive =P


ok, tgh pic jela yeh?
penat pulak nak type caption
baru balek berlakon
pic below dekat I-City
berlakon malam td
harini smbg lagi
tapi smp scene aku, bateri camera empty
buleh?? cissssssssssss
so, smbg ari senin
esok nak study
ari senin ade test kau tau
haprakkkk xstudy lagi
adussssss matik la
d bebani tugasan yg berlambak2
final exam lagi 2mgu tau
21hb my 1st paper
also xprep hape lagi
fushhh tbe2 rase sesak napasssssss
Encik F, sila motivasikan diri ni ;(















i suka pic ni
sweet =)




kami dtg sni after magrb
by 9pm, berduyun kete
jammed wehh
macam ade mega sales besar2an
gilee ahh..crowded..serabut pon ade bila dah ramai2 ni
*padahal malu sebab nak berlakon. setakat nak capture pic, xde hal la =P



gila x capture pic tgh2 jalan?
hahhaha
actually nak lintas
tapi keta laju2
so, capture la dulu =P


ohh masa ni, aku jmp senior masa sek men
dia sengih2 je pandang aku
tgu aku tegur dia dulu kot
tapi aku gagal ingt nama dia
hahahaha
kejam gile aku


rupanya nama beliau "KHUSHAIMY"
dtg bersama gf beliau
dia baya akak aku, 24thn
tegur2 aku, terus tnye bila aku nak kwen
wahhhh byk cantek kau khushaimy oiii
eh bukan "cantek"
tapi "byk kacak kau khushaimy oiiii"
hahahha =P
tanye la khabar dulu ke, hape ke kan
dahlah xpenah jmp & contact since 2004
ni alih2 terus serang dgn soklan tu
if aku baru lepas putus, mst sedih gile kotttttt
ntah2 dh banjir kat I-City tu
over kau
hahaha =P
tgk la, ade rezeki kang, aku jemput kau ye =)
doa2kan la jodoh aku cepat smp
confirm aku jemput kau
kau still dok gombak lagi kan?
even xdok gombak pon, kad aku tetap smp dekat kau =P



nota kaki:

~semalam mak call. tanye bila nak balik gombak. sbb aku dah 5mgu xbalik gombak. every weekend je, mst ade test la, replacement cls la. so, aku takleh "lari" balik. mak call sbb bgtau nenek masuk hospital. Ya-Allah kau panjangkan umur nenekku ni. satu2 nye nenek yg aku masih ade. (T__T).


~InsyaAllah b4 aku final exam, aku AKAN balik gombak. mohon restu mak ayah b4 amek final. terasa rindu nak salam & cium tangan parents (T__T)

Khamis, 1 April 2010

TAHNIAH KAKAKKU, NUR JANNAH =)

entry dikarang khas buat kakak yg tercinta
*perghhh mantap gile BM. bangga cikgu2 BM aku dulu =P
tahniah atas kejayaan menamatkan pengajian on time
5tahun berhempas pulas mengadap buku
Akhirnya berjaya juga kau jadi Doktor ye =)
Aku saket esok, sila bg perkhidmatan percuma =P


fushhh tgk akak aku study, mmg mengerunkan
if aku balik gombak,
meja study dekat bilik mmg dia bolot ah
atas meja buku dia
atas katil dia ade buku dia
atas katil adek aku pon buku dia gak
bersepah2 buku dia kat bilik
aku nak study mana?
ye, aku kena turun study dekat meja dapur
kasihan bukan?
apoooooo nak buekkk (=.=)
tapi xpe, dekat dgn makanan
kejap2 bangun amek makanan, bukak peti sejuk, goreng nuget
hahahha =P


ok, currently akak ade d rumah
cuti 2bulan
then akan d post d mana2 hospital kerajaan pilihan beliau
selama 3bulan TANPA GAJI
proses ni dikenali sebagai "HOUSEMAN SHIP"
haaaa hambekkk kau jannah,
sila korek tabung ye
hahahhaa =P

last but not least, T.A.H.N.I.A.H again =)

err sorry, pic beliau xde
huhu..

oklah, nak bersiap p cls ni
harini ade oral test mandarin
seminggu ni aku jadi "anak cina celup" sat
hahhaha =P