Ahad, 21 Februari 2010

Gombak, Melaka & Shah Alam

Alhamdulillah dah smp shah alam
mlm tadi gigih iron baju kurung
sbb malas nak iron dekat rumah sewa
hehh aku ni,
makin hari makin malas
nak buat tu, adoiiii malasnyee
nak buat ni, malas gileeeee
pendek kata semua malas
ok, sila jangan contohi aku =P



masa tgh download lagu malam td,
tiba2 farith call
(adik aku yg d MRSM tu)
call rumah xde org jawab
heh, mmg la, kau call tgh mlm
aku nak pick up pon serammmmm
*alasan xmo jawab sebenarnye =P
tu yg dia call handset aku
katanye dia mintak parents dtg esok,
which is today
sbb dia nak barang dia
espcially sandal
yg dia pakai skng ni dah putus
nasib siang tu aku dgn huda p JJ
gamble cari sandal laki


mula nye parents xmo datang
minggu berikutnye baru datang
sbb xde yg urgent pon
saje2 dtg melawat
since dah si farith tu call sbb sandal putus la hape la
dah la call tgh malam
mintak aku pas phone dekat mak
aku ni, org tgh tdo , mmg xbrani nak kejut
ahhh nak xnak, pas jela phone dekat mak
hahaha =P
parents aku pon cam kesian la
sudahnye aku yg msuk tdo pkul 4pg,
kena bersiap after subuh
sbb after p MRSM dia, terus hantar aku
mau mata aku cam panda je ni
mmg aku tdo dlm keta td
mmg ngntuk gile yg amatttt


ketabahan seorg kakak menghatar barang
hahaha =P
dah la panas terik gile ni weiiii
ikotkan nak duduk dlm keta je
gilee panas
ok, ade sape2 nak buat calon?
hahhaa senget betul aku ni =P


harini, mereka ade aktiviti
means xbuleh ade dlm bilik
so, aku hantar barang adek aku ni smp ke bilik
ikotkan xbuleh
yelaa wei kau gile masuk asrama lelaki
aku nak masuk sbb nak try rak
farith suruh aku beli
*alasan tabley blah
sbb locker dorang kecik gile
xmuat nak letak t-shirt2
heh, kalau baju aku la, gerenti xmuat
hahahha
try2 pasang, cun pulak
tapi sayang ade 3 layer je
if ade 6 7, cun gak la
1st layer: toiletries
2nd: purse, songkok
3rd: t-shirt
4th : t-shirt
5th : seluar
6th : seluar

*mai zoom sketttttt*



cun sgtt
tapi tabley letak byk barang
nnt melendut
hayoooooo



bilik dorang xde pintu
just tembok setinggi kepala sahaja
masa pic ni capture,
aku dari pintu msuk
macam bilik tentera ajeeee
hahahha =P

*katil farith yg ade bolster tu. sarung lain sbb cadar & sarung bantal adalah dari mrsm. tapi kena bayar la weiii. mana ade bnde free skng ni



Khamis, 18 Februari 2010

Micro gathering at Sg Gabai =)

~Air Terjun Sg Gabai~

~15 Feb 2010~

~Transport by Izzam~

Insan terlibat:
:Eila:
:N:
:Anis:
:Echa:
:Izam:
:Anep:

picture2 below adalah dari Izam juga
*heh, semuanye Izam. kami mmg melenggang kangkong ke sana =P





Anep yang gigih mgipas. hahah=P


Anep dbuli oleh 3perempuan kah?


After d buli, tunjuk kaki. motip?
jawab anep jawab =P


Then we all lepak d restaurant menara tinju
*area ampang xsilap aku
which is buleh nampak view KL
errr ni bukan restaurant cina eh
mereka saja mengantungkan tanglung itu
sempena CNY
kate 1 Malaysia =P


peraduan minum air bergas
pemenang?
2-2 menang sbb kehausan yg amattttt
haha =P






Nota Kaki:
1) Aku xjoin mandi. Sebab.... *sila teka. if betul, dapat present =)

2) Smp waterfall ni pkul 11am. by 3pm dah gerak balik. Ramai gileeeeee org

3) next vacation InsyaAllah d Pulau. tapi xconfirm lagi pulau ape

4) pada hari kejadian cuaca sgt panas plus terik. until now muka aku mengelupas. tu aku xjoin mandi tu. if join?? perghhhh.. bertukar gelap terus kot. xde surnburn2 dah. haha

5) ok, tu saje, laporan dariku. Msuk tdo dulu. hahaha =P



Rabu, 17 Februari 2010

Selamat Berjuang Wahai adikku

errr ni baru terbukak hati nak post entry
actually hari2 aku online
xkira sama ada d gombak or shah alam
tapi bila nak click "new post" aje,
mesti jari ni macam kena karen
alasan xbuleh blah
hahaha =P

ok, by right now, aku masih berada d gombak
cuti CNY ni xkemana pon
kalau mood aku ok, aku kuar
sbb awl2 lagi midset aku, nak rest cuti CNY ni
kau jgn xtau
cuti ni aku bawak balik semua buku2 aku
konon nak study
*naik cuti ni ada common test
siap berebut meja study dgn akak aku
hahaha
last2 xkemana pon aku sentuh buku
ni baru nak buka sbb teringat ade asigmnt
haaa matik aku
ahad ni nak balik shah alam,
satu haprak asgmnt xbuat lagi

semalam aku tolong adik laki aku packing brg
harini dia register MRSM d Alor gajah
mlm tadi nak packing, baru teringt baldi xbeli lagi
buleh??
haku la drive memalam p giant batu caves nuuu haaa
lepas siap packing,
heh, sikit gile barang kau?
gile sempoi ah kau
masa aku nak msuk matrik,
toksah cakap barang aku
macam xnak balik 4tahun
hahaha =P
biasalah, ppuan kan =)

As usual, masa mlm td packing brg,
ku lihat mata mak merah
sedih barangkali
masa adik aku cek result application MRSM,
mak menangis
aku xpasti sebab ape
terharu or sebaliknya?

same goes to me 3years ago
masa dapat matrik perlis,
mak pon nangis jugak
smp kan pagi nak bertolak ke perlis,
mak masih nangis even dlm kereta
ku xtau sbb ape
nak bertanye,
kang lagi banjir :p
*sengal punya anak =P
So, aku biarkan jela
dgn assumption, antara my siblings,
aku yg pertama "keluar" jauh sikit
yes, aku d perlis
akak ku d Pusat Asasi UM
*dokek aje dgn gombak ni haaa

kami semua keluar belaja after SPM
hanya adik aku yg nak p MRSM ni, b4 SPM
pasai tu kot mak aku nangis?
mesti mak pk mampu ke adik aku ni managed life dia?
makan? pkai?
biasalah, mak aku ni suke pk details
*for ur information, baju sek adik2 aku, mak ironkan. hanye aku & akak je iron sdri since darjah 6. heh adik2 aku ni, naik lemak sungguh. (padahal jeles ni. hahaha =P)



To adikku,
Belaja rajin2 d sana
berjauhan dgn family,
bukanlah "tiket" utk kau bebas d sana
setiap yg dlakukan,
pikir mak ayah dulu
solat jgn tinggal
belajar hidup berdikari
pandai2 la pilih kawan
heh, byk pulak pesanan aku
hahahha
ok2, ni last
SPM thn dpn, aku cabar kau dpt lebih dr aku
buleh?


Ahad, 7 Februari 2010

~Pabila lelaki membawa beg perempuan~ =)

tadik godek2 folder
terjumpa pic ni
nak gelak guling2 dah ni
lucu plus sweet sgt
ihikkkk =P



baik ah kau madi tolong angkatkan beg aku
thanks madi
untung siape jadi girlfriend kau =)


see, nampak x berbezaan beg dia & aku?
tenggelam kot beg dia
hahahah =P
biasalah, lagi besar beg, lagi banyak barang aku suke sumbat =P


Nota kaki:

1) Pic madi telah mendapat kebenaran dari tuan badan b4 upload d sini.

2) Pic telah drakamkan pada sem lepas. (sem 5)

3) Aku masih berada d mood busy. InsyaAllah cuti CNY nnt aku update ye. masa tu tgh cuti midterm laaaaa. i likeeee =P