Ahad, 31 Januari 2010

Hoyehhhh Scholarship Sudah Masuk =)



quite busy right now.. =(
tapi pabila mendapat notis scholarship JPA sudah masuk
*JPA = Jabatan Perkhidmatan Awam
terus buat2 xbusy
hahaha =P
TQ JPA!! =)
sem ni lewat seminggu JPA masuk
apehal ntah
xpela, jnji duet sulah masuk woo
manyak selonok! yipiiii....... =)
ok, nak sambung buat kje yg delay
mari masamkan kembali raut muka
heh, bila la kje2 ni nak siap



Ahad, 24 Januari 2010

Adakah Kami Yg Bersalah?

ok fine, kami tau kami jahat
sebab xbkerjasama
sila jgn contohi kami ye
huhu
mst u all blur pasal ape sebenarnye kan
hehehe
meh nak cite
pg td, ade staf dr Jabatan Kesihatan dtg umah sewa kami
cek jentik2 dlm toilet, dapur & bathroom
then he mention to us,
fogging akan diadakan around 630pm
sebernarnye leceh gak bila fogging dlm rumah
lantai berminyak
satu hal nak kena mop balik
ok, by 630pm, semua dh siap nak turun
aku sarankan masa fogging djalankan,
dorang semua p makan kat kdai
biar aku jaga umah sensorang
*after 30min fogging, br leh msuk rumah. tu pon kne pkai mask
xkan nak tgl umah je?
kang balik2 TV, laptop, washer machine, peti sejuk, microwave hilang
hahaha
decide punya decide,
aku "dtarik" oleh mereka utk makan skali
means xde sape jaga umah
so, kami semua tutup tingkap & kunci pintu,
keluar makan d pizza
heh, gile betul
sgt xberkerjasama
siap bwk telekung tau
solat magrib dekat shell
hahahaha =P




masa order, gile la
itu nak, ni nak
macam lapar sgt2 dah
Aisyah tgh choose nak piza ape,
Puan Tikah dah senyum2
setuju la tu kot
hahahah =P


ok, since aku diet,
ni makanan aku
salad & mushroom soup
agak rosak sket dietku
sbb ade mayonis
yes, aku xmakan langsung pizza
kena disiplin ohh
tapi, ade gak jeling2 sambil meleleh tgk
hahaha
mane xmeleleh,
gile punya banyak tau dorang order
makan utk 5org
tapi dah macam 8org gamaknye
if aku xdiet, dah telan kot?
tettttttttttt
hahaha =P
xcaye? meh tgk pic below
penuh our table
segan la pulak
org lalu je, tgk makanan kami
mst dorang berbisik
"gile hape ppuan makan byk sebegini?"
hahaha =P



akibat kekenyagan,
makanan xabes
ape lagi,
take away la
masa pgl sis ni,
sis siap tnye kali 2x
"sure nak bungkus? nape xabeskan je?"
sis tu adalah sis yg sama masa amek order
mst dia cakap dlm ati,
"tulah, masa order xingt dunia"
hahaha
eh apsal aku suke bermonolog uh?
hahahah =P
abes makan, masing2 tersandar kekenyangan
gile senak ah perut
sebek aku diet
makan sop & salad je
if x, perghhhh xtau nak ckp
hahaha
balik2 umah, terus study
esok ade quiz maa
tu pon xsedar2 lagi
buleh bantai ke pizza semata2 xmo kne fogging =P


nota kaki: Agak kepenatan sebab semalam, seharian ade modul. 8am until 630pm.. so, gone 1day and asgmntku delay lagi. ahhh benci oh macam ni =(



Khamis, 21 Januari 2010

Mari Berdiet Bersamaku =)



~beli 2botol percuma cawan. beli sebotol xdpt cawan tu ok.haha sengal =P~

Sudah 3minggu ku berdiet
hasilnya sangat memuaskan =)
ye aku tau, akan mengambil masa utk ku capai targetku
cuma kena berdisiplin la
xleh bedal suke2 je nak makan ape
hahaha =P

menu aku?
ok, aku share dgn korang

PAGI: buah yg d blend with shake
*pepagi buta bunyik blender dah. mst penghuni flat ni pk umah kami kuat makan cili. hahaha =P

TGHARI: buah sahaja

PETANG: nasi berlauk *lebihkan lauk. kurangkan nasi

MALAM : Buah

aku makan nasi sekali je sehari
balik dr cls (ptg) baru makan
biskut, roti, fastfood & goreng2,
aku mmg xmakan
just makan BUAH je if lapar
mmg agak "ketat"
tapi kena la disiplinkan diri
sbb aku berdiet dgn H.E.R.B.A.L.I.F.E
mahal gile kau tau x
so, kenalah "berkorban" sket =)



notakaki: weekend ni ade modul la pulak. haishhhhh!. baru plan nak balik gombak =(


Sabtu, 16 Januari 2010

Aku Dijemput Ke Jamuan Itu. Happy Tapi Malu Sgt! haha =P

Actually masa aku dlm cls mandarin
tibe2 Puan Erlane call aku
time tu tgh take 5..
rest kejap la wehh
2jam blaja mandarin,
mau terbelit lidah aku ni
hahaha
Puan suruh datang level 12
ade makan2
Ishhh segan ah aku nak p
aku bagi alasan ade cls
*mmg aku tgh ade cls time tu
after letak phone,
Puan msg aku pulak
suruh datang jugak
bawak kawan2 skali
puan tunggu kami
adehhhh,
mula macam segan nak p
yela weii, ni jamuan utk lecturer2 yg baru balik buat PhD
aku ni yg tgh amek degree xgrad lagi,
segan ohh nak p
tapi macam Puan Erlane mgharap aku dtg,
Akhirnye dtg jela dgn muka buat2 xmalu
hahaha =P


Alamak xnampak pulak aku bulatkan
hanye 3 lecturers je yg penah ajar aku
3-3 dari kiri,
Tudung hitam : Puan hilwani
Tudung biru : Puan Hanim
Tudung putih (bj pink): Puan Erlane

Since kami (aku dtg dgn huosemate. mereka juga clsmateku) dtg dah lewat
so, makanan pon tgl sket2 jela
alaaa xpe, kami xkesah
sbb bukan celebration utk kami pon
hahaha =P
tgk tu, cake pon tgl suku aje


sumpah malu gile wehhh
yg dtg kebanyakkan lecturer & staff sokongan aje
student mane adeeeeee
rasa nak pakai topeng power rangers je
makan pon tunduk2
xangkat muke sgt
segannnnnnnnnnnn
hahaha =P





ok fine, rusak lagi diet aku =(
tapi dah Puan ajak, then aku dtg jela
tapi xkan aku xmakan?
kang Puan pikir ape lak
"eh student aku ni xnak celebrate kjyn aku ke"
ok2, aku makan soto & mushrum soup with garlic bread
sedap yang amattttttttttt =)
Actually ade makanan lain
mmg banyak gile
since aku tgh diet,
xbernafsu sgt la
hahaha


lepas makan rasa nak blah cepat2 je
gile malu ahh
salam Puan & said congrats
pastu ade lecturer tahan aku
bg gift ni
YaAllah sumpah malu gile
muka dah merah2 dah
terasa kerdilnye diriku ketika itu
yela lecturer2 kebanyakkannye PHD,
ni aku degree pon xgrad lagi


tapi aku rasa bertuah sgt Puan jemput ke jamuan ni
wpon aku bukanlah d kalangan staf & lecturer
ye, aku hanye student sahaja
Thanks puan =)
Actually Puan baru balik dari UK
ade conference d sana
dah 2 sem puan ajar aku
FAR315(sem 3) & FAR430(sem5)
aku mmg rapat dgn Puan sbb suka tnye soklan if xfaham
smpaikan dekat YM pon aku tnye
If text puan, xpernah xreply
send je, terus dpt feedback
yes, Puan amat mengutamakan student2nye
dan beliau pgl aku "S.T.R.E.W.B.E.R.I" dlm cls
lawak je
hahaha
smp skng melekat nama tu
asal jmp dekat faculty je,
mst tegur,
"Hye strewberi, ade cls ke? "
hahaha =P

*pesanan dari penaja: tak rugi pon anda close dgn lecturer. tapi bukan close sbb bodek ye. It is two different things =)*



Selasa, 12 Januari 2010

~Kempen Menderma Darah =)~

Ehem2, baik kan I
hahaha =P
siang tadi masa gap,
kami stay dekat faculty
sebab masa lunch hour ade pjumpaan utk prac
so, masa yg terluang tu,
kami p la derma darah
eh tapi bukan la p hospital ke hape kan
gile ke hape
hahaha =P
just p dekat Lobby our faculty
Pusat Darah Negara ade buat kampen =)



Aku, ayie, tikah derma darah kecuali aisyah
sebab xcukup berat
kecian kau aisyah. xpe2, ade hikmah =)
aku? of course cukup segala2nye
hahaha
ok2, i diet okeh =P
aku main2 ajak nak derma
tgk2 dorang teruja
go ahead jela kan
benda baik xbaik tangguh2 =P
ohh, aku first time ye derma darah ni =)


time ni sumpah sakit gile
dia tembak jari tengah
tembak sikit jela
kang tembak banyak2,
kau yg kena terima darah
bukan derma darah
hahaha
oh, masa ni nak tau jenis darah kite
itu sajorkkk =)


yes, darahku jenis O..
so, "limited edition" la kan siapa2 darah jenis O
buleh derma dekat semua jenis darah yang lain =)
Syukur Alhamdulillah ku d kurniakan darah jenis ni


masa cucuk nak salurkan tiub,
terasa sakit sket la
aku dapat rase jarum dia sgt G.E.M.U.K
tahan jela
padahal muka dah macam highlighter color pink
saketttttt ok =(


darah aku laju gile weh
i took 4 M.I.N.U.T.E for 350ml
1kantung beg cam picture above, 350ml
gilee hebat
aku pon xcaye
sbb aku ni kan lemah, penakut
so, aku assume darah aku lambat mengalir
siap dah budget aku akan amek selama 15min
tapi silap besar la,
semua2 ciri tu xde kena mengena
4min je, settle =)


tapi nurse tu xla suruh turun dari kerusi terus
relax2 dulu sbb pening
yes, aku pening gilee =(
sampaikan nurse tu,
turunkan kerusi aku,
dimana bahagian kaki ku terangkat sket
then bahagian kepala d kebawahkan
bagi balancekan balik bendalir dalam badan
mmg normal akan pening2 after tiub darah dicabutkan
ohhh masa nurse letak beg darah tu dekat atas badan,
panas rupenye darah aku
mamalia kan berdarah panas
hahaha =P


~cubaan buat peace tapi xmenjadi sebab lengan sakit plus lenguh =(~

since darah aku laju,
after 10min cabut tiub,
still bleeding
tu yg nurse suruh tekan kapas
org lain 10min dah ok,
tapi aku still ade darah lagi
since aku 1st time derma
aku ingtkan normal
so aku biarkan jela
after 1hour,
bukan setakat bleeding,
benjol kau tau x
my kulit turns to dark blue color
which is lebam yg amat kritikal

~aku minum air yg dsediakan after donate. biskut & kek tu aku bg clsmate. xberselera since pening plus lengan lebam =(~

then aku jmp balik nurse tadi
dia terkejut lengan aku benjol plus lebam
siap tnye dia ke yg cucuk aku?
hahaha
tau takut ye =P
dia sapu gel then tuam dgn icebag
time ni sedap gile ah rase
nak je tdo kat atas kerusi ni
hahaha =P
masa dia sapu2 gel,
dia bg pamplet psl lebam2 ni la
normally xkan jadi macam aku
lenguh pon x
tapi nurse tu cakap darah aku laju
pastu dah keluarkan tiub, still bleeding bawah kulit
kulit aku pulak sensitif, lembut
*nurse cakap eh. bukan aku reka2
tu yg benjol
seriously saket gile
dah la 1st time =(
nurse siap pesan jangan buat kje2 berat
macam aku pregnant la pulak
hahaha =P
yo la nurse =)


hasil lebam after tuam dgn ais
hahaha =P
eh ni dah kurang tau
masa tgh lebam n benjol tu,
aku xcapture pic
panic gile
sbb nak pegang pen pon,
aku xbermaya
kasihan bukan kepadaku??
huhu =(
ok, now, masa aku tgh menaip ni,
lengan aku berwarna dark blue & merah gelap
sakit sgt if tertekan/ terusik
xpela, ade hikmah semua ni
ku pasrahhh =)
*poyoooo =P
td aku text akak aku
dia cakap selagi xde berdarahan lain ,it's normal
tapi katakan gosok gigi, tbe2 bleeding,
mmg ade sumthing la
fushhhh pengalaman pertama yg mengerikan =(
ayie &tikah ok aje,
xde ape lebam ke, bengkak ke
Syabas korang =)




nota kaki: semua pic above asiyah yg capture. thanks darling =)

Isnin, 11 Januari 2010

~Di Shah Alam~

Aku dah sampai shah alam petang semalam
rasa liat aje nak balik rumah sewa
janji dengan ayah nak balik pukul 3ptg,
tapi pukul 2:30ptg masih lagi xsiap
kesian huda tunggu lama
I mmg siap lama
sorry ye huda =P
*mesti dia hangin je. asek2 aku je yg lmbt =P





Akhirnya aku dapat gak merasa eskem ni
thanks ayah =)
nasib ade baskin robbin (BR) dekat RnR Sg Buloh
if xade, suruh ayah singgah one utama sat
haha =P

masa benti mam dekat RnR Sg Buloh,
aku nak beli eskem BR
tbe2 mak bungkus satay kajang Hj Samuri
aku dah cakap aku xnak
sebab dah makan nsi dekat RnR plus eskem BR
macam kenyang gile2 la
gerenti kenyang smp pagi esok
hahaha =P
tapi mak tetap nak beli
utk budak2 umah sewa ni
siap pesan,
"malam kang mak call, tanye berapa cucuk dah makan. korang jgn xmakan pulak ye"
perghhh gile la
punye la takut kami xmakan satay tu
lawak la mak aku ni
tapi xde pon call smp skng
hahaha =P
mak ni, ugut je lebih =P
mak aku ni mmg,
asal aku nak balik shah alam je,
mst ade makanan
utk 1umah la
semalam siap bg tomyam, air asam plus sambal belacan
walaweiiiiiiiiiiiii rosak diet aku =(
haruslah aku mam sampai tambah2
ok, aku tipu
aku tgh diet ah
mam sikit je
hahaha =P
btw, thanks mak
berkat air tgn mak,
tenang hati ni nak menerima ilmu =)
lain kali N nak lagi ye =P
sekali skala manje2 dgn mak sdri, ape salahnye kan?
*bg huda jeles. hahaha =P


oklah, aku nak iron tudung then naik katil
tdo, zZZZZzZZzZ
lunch hour esok ade perjumpaan utk latihan prac sem depan
so, aku tabley tdo masa lunch hour
hahaha =P



Sabtu, 9 Januari 2010

~dari Shah Alam ke Gombak =P~

Gambar lama ni weh. Jangan tertipu. Hehe. Masa p kenduri tikah, banyak pulak aku capture pic aku sorang. So, aku try publish kat sini since aku xde pic latest. Kang ade pic latest, aku post ye, maklum la, dah bukak sem ni, rasa berat je nak capture2 pic bagai. Makcik segan *yeke? haha =P


Ehem2, sebenarnye skrng aku ade d gombak
xsampai seminggu d shah alam,
dah cabot balik rumah
hahaha =P
xdela, actually nak amek barang
tu yang ptg semalam, after cls mandarin,
gigih terus balik naik train
sampai rumah pkul 8:05mlm
terhegeh2 la aku nak solat magrib
nak buat macam mana,
time magrib aku atas train
dok menyelit dgn org balik kje
fushhh azab bebbbb
letih dbuatnye =(
tula, b4 naik sem, ayah bnyak kali suruh bwk keta ke shah alam
tapi aku xnak since 3org hzmate aku bwk keta
so, aku tumpang dorang jela
bulan2 bayar minyak
tau2 jela kos hidup kat shah alm
mmg tinggi
selagi buleh jimat, kite utilised kan
biasa la budak akaun.
bukan kedekut ye =P
owh nasib aku balik shah alam mggu lepas
kan aku nak delay seminggu
minggu ni baru balik shah alam
kau tau x sem ni mmg gile
1st day cls, terus belajar
abes half of chapter 1
buleh kate semua papers camtu
kalau aku xbalik lagi,
mst banyak tinggal
gile ahh
culture shock dbuatnye
ikotkan sem2 lepas, 1st day xblja lagi tau
uhh lepas ni tak buleh ikotkan perasaan lagi
firasat xbuleh pakai. hahaha =P
nex week aku dah start busy
lecturer mula bg project & asgmnt
pastu utk cls FAR450,
lecturer akan buat pop quiz
dia xkan bgtau bile quiz.
kalau xready,
nasib kau ler
lukih la muke kucing kat ketas jwpn
hahaha
so, stiap kali cls FAR450, aku kena get ready
uhhh xsukanye aku bab2 pop quiz/ test ni =(
rasa macam hidup xaman je
nasib badan
tapi aku pasrah
hahaha poyo gile =P


nota kaki: Sorry entry kali ni agak tunggang langgang sket. macam kelam kabut pon ye jugak. Jiwa kacau la. serabut =(

Selasa, 5 Januari 2010

~Sem 6. Kini Aku Menjadi Pelajar Kembali. Cuti Sem Dah Abes Ye=P~

Again, sekadar gambar hiasan lagi.. =P Eh, terasa glamor la pulak. Tengah cakap phone pon, tikah capture pic. Hahaha =P Time ni d dewan kuliah. Orang lain duduk molek je atas kerusi, tapi aku bantai duduk cara lain. Haha. Hidup kena pelbagaikan cara =P


wahhh macam xpercaya aje aku dah msuk sem 6
sem depan practical (sem 7)
then last sem, sem 8
yipiiiiii I dah buleh grad U =)
hahaha
perasan gile
sem 8 pon belum jejak,
nak pikir grad2 bagai
hahaha =P
bukan ape, hidup kena berangan dulu
baru dapat gambaran hala tuju kite
*alasan. hahaha =P

ok2, back to main topic,
sem ni aku amek 7papers
with the total credit hours is 19
subj pon makin susah, heavy =(
masa 1st cls FAR450, lecturer aku bgtau,
sem lepas, dia ade student yg repeat paper FAR450 utk kali ke 4
kali ke-4 amek, baru pass
wahhhh gile ahh
kecut aku dengar
takut wehhh
dah la aku amek paper FAR450 sem ni
hopefully aku pass
Aminnnn =)
*cobaan berfikiran positip. padahal masih lagi takut2 masa tgh menaip ni. hahaha =P



OK, ni subject aku amek sem ni =)


AIS630 - ACCOUNTING SYSTEM ANALYSIS AND DESIGN

BEL499
- COMMUNICATION AND INTERPERSONAL SKILLS

BMD501 - MANDARIN LANGUAGE III

CRG530 - COMPANY SECRETARIAL PRACTICE

FAR450 - GROUP ACCOUNTING AND REPORTING

MAF630 - FINANCIAL MARKETS

QMT429 - QUANTITATIVE TECHNIQUES

~hope this sem is better than previous sem. Aminn =)~



Nota kaki: Andai ini tertulis buatku, ku pasrah. Semoga ianya tidah menganggu perjalanan hidupku dan juga pelajaranku.. Tabahkan hatiku utk menerima segala ujianMu YaAllah. Walaupun gugur juga airmata ini, ku yakin ada hikmah dsebaliknya.. *BE STRONG N!!!!*

Ahad, 3 Januari 2010

~Selamat Myambut Ulang Tahun Kpd Diriku =)~

~Ihsan Incek google~


3 January 2010,
Selamat Menyambut Ulang Tahun ke-22

umur makin meningkat
tak lupa juga kematian yg mengintai diriku
ku harap tahun ini bukanlah tahun terakhir bagiku
Semoga diriku dpanjangkan umur & dimurahkan rezeki
agar dapat ku meneruskan ibadah kepada-Mu
Mak Ayah, terima kasih utk segala2nya
22tahun membesarkan N di muka bumi ini
xterbalas segala jasa & pengorbananmu



thanks you so much kepada yg wish
through call, msg, ym
ku hargai sgt =)
tadi pkul 12 "someone" call me
menitis airmata ini mdgr ucapan tulus ikhlas
walaupun hanye sekadar ucapan hari jadi,
ntah kenapa aku begitu sebak + terharu sekali
*beliau dok wish, aku diam kelu sambil mngesat air mate. kelakar plak bila ingt balik! haha =P
mungkin ku mendalami butir2 perkataan yg dlontarkan?
TQ again kerna masih mengingati hari ku =)




Sabtu, 2 Januari 2010

~Cuti Sem Dah Abes ye Cik N. Sila Pasrah =P~

macam xpercaya esok nak balik shah alam ;(
rasa nak merayu dekat ayah
nak balik shah alam ari isnin
hari 1st mmg xblaja lagi
kate 1st week kan
ntah2 lecturer baru dapat jadual hari isnin
pastu clash clas
patutnye student dia masuk cls tu
tapi group lain masuk
naik ofis, refer kat ofis cls mana patutnye masuk
ofis pon busy
so, mari kite turun cafe, isi tank
haha =P
ni mesti kes jadual banyak kali tukar
so, sane sini prob
aicecehhhh pandai aku bagi alasan
*but its true. Every sem camni
padahal malas nak balik shah alam lagi
hahaha =P
aku sorang je xbalik lagi kot
housemate yg lain dah sampai umah sewa
ok2, tgu ayah balik dari surau sat,
pastu merayu
kuarkan ayat2 manes
semanis strewberimanes.
ok2, ni dah merepek =P






Cuti sem ni aku tolong aunty tini buat cupcakes lagi
mula2 malas nak tolong
konon nak rest se-syorga yg buleh
tapi tbe2 tahap kebuhsanan menjelma
perghh ayat, tabley blah sungguh
ohh, maafkan penulis ye
maklumla, emo xdpt trime sem dah buka =P
so, aku pon tolong la
sebab aunty tni terima tempahan sebanyak 700pcs
with 7decoration every 100pcs
so, 7deco x 100pcs=700pcs
haipppp2, I dapat gaji tau
tu yg nak sgt beli kasut crocs
hahaha =P
"Aunty Tini, cuti sem nnt N nak buat cupcakes lagi tau" =P
buleh beli sandal, handbeg, msuk ASB
ASB las skali tu
nampak sgt if ade balance baru nak simpan =P
hahaha =P



OK, kan baru2 ni makngah & pak ngah balik dari mekah
so, ayah & adik beradik ayah
menjemput d KLIA
tdo d gombak semalam,
esoknya ayah antar ke penang
mula2 ayah xnak hantar
tapi 3kereta yg dtg ke gombak ni,
muat2 utk anak bini masing2 je
so, ayah offer utk hantar
aku xikot ke penang ye =P
ohh cepat pulak flight makngah
ayah sampai je, makngah dah siap tgu
masa mak ayah dulu, mau sejam lebih tgu
dahla flight delay, tgu bagasi lagi
perghhh sempat aku tdo 2x
hahaha =P

utk sem kali ini, aku beli mana yg xde je
just topup la org kate
tbe2 xbernafsu nak membeli
slalunye aku mesti ade beli barang "gerak hati"
xde dlm list, tgk2 macam best je,
terus capai
tapi kali ni x, ape yg aku buat list, mmg aku beli tu je
abes beli terus balik
kang lagi lama dekat JJ,
ade je nak beli
hahaha =P

eh2 ade pic penulis la
ohh maafkan beliau ye
beliau mmg macamni
hahaha =P
actually pic mgu lepas
masa p one utama (OU),
misi mencari sandal crocs
tapi xde
cisssssssssss =(