Ahad, 26 Disember 2010

Persiapan Bertunang : Doorgift


Eh bertunang perlu ke ber-doorgift ni?
sebenarnya terpulang kepada tuan rumah
since Mak saya jenis "tetamu akan pulang dengan buahtangan",
maka muncullah idea doorgift ini
hehehe :D




yes, same goes to hantaran,
nak bagi ape as doorgift juga di buat last minute
'last minute' disini bermakna tak tahu nak isi ape dalam paperbag tu
gile tak gile tak ;p
so last friday baru mak saya dapat idea nak bagi ape :D




comel kan paper beg ni
saya suka sangat :D
masa survey2, dekat display ade paper beg corak strewberi
mak saya terus la eksited nak amek yang tu
eh anak dia yang ni (saya la tu ;p) lagi la eksited
duk cucuk2 suruh mak pilih yang itu ;p
tapi bila order 150pcs,
tak cukup
ade below 50pcs aje kot
so amek aje lah corak bear ini
comel juga :D





dalam paper beg itu akan di isi cupcakes
eh bukan cupcakes ini yang akan diisi
gile hape 5 hari sebelum majlis dah buat cupcakes
nanti cepat berkulat pulak kang ;p



ini contoh cupcakes saya bagi officemate masa my last day as trainee
saya order dekat aunty tiney aje
aallaaaa yang gubahkan hantaran saya ini ;p
matikkk la sehari dua sebelum majlis dia nak buat capcakes & hantaran
taklah, saya ade tolong2 sket
aicehhhh coverline kau N ;p
HAHAHAHA ;p






pergi kedai dengan mak last friday,
terus capai nak bagi ape as doorgift
tak ade plan dari rumah
gileee takkk gilee takkk ;p




sebenarnya mak nak bagi either cupcakes or pulut kuning
tapi paper bag nampak macam kosong la pulak
so tu yang tambah2 amek aje gula2
ohh mak saya dah start cuti until next year
perabihhhkan annual leave beliau :)




so kepada kawan2 saya yang hadir nanti,
pastikan anda dapat doorgift sebelum pulang ok
melainkan kau terus balik tanpa salam aku
tu confirm tak dapat doorgift ;p
HAHAHAH ;p
eh tak ade lah,
kalau anda balik tapi tak dapat jumpe saya,
minta aje dekat adik saya, HUDA
nanti saya pesan dekat dia :)



5days left!
Uhh Noooooo
*berdebarnyaaaaa*




8 ulasan:

p R i n c E S s _ N berkata...

nk doorgift tu..sgtt comel...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

time e-day akak aritu pun ada bagi gift utk tetamu....walaupun tak bnyk...tp at least ada buah tangan kan...

(^^,)

Lisa berkata...

Nnnnnnnn,
akak nak doorgift tu erk, tlg la pos kat akak huhuh

StrewberiManis =) berkata...

princess N :

comel kan yang
suke sangat
sweet :)

StrewberiManis =) berkata...

kak yanie :

ha'ah atleast ade 'sesuatu' dr pihak kite kan :)

StrewberiManis =) berkata...

Kak Lisa :

Hayoo kak, sampai Gombak dekat akak jerit nak goodies beg ni ha :)
eh xde lah, joke aje

pos? err N takut sememeh la pulak cream cupcakes tu kang
huhu

naimahisemaail berkata...

cantiknye..huhu nak2..beli ktne anne bag tu?hehe

StrewberiManis =) berkata...

naimah :

kedai RM2 je yang
HAHAHHA

lepas order 150pcs,
aku minta tolong diaorg lepatka box beg tu
heheh