Selasa, 7 Disember 2010

Hari Terakhir as Trainee


wahaaaaa tiba2 rasa lame bebenau tak update
sejak dah abes praktikel ni,
memang relax gila laaaa
hehehe ;p




saya balik Gombak sabtu lepas, 4th dec 2010
ari sabtu ahad memang saya rest gila babunnnnnn la
kes balas dendam bila kerja, tak cukup rehat punya pasal



alaaaa kejap aje perasaan macamni
konon2 dah abes praktikel nak rest puas2
tapi tak lama bebbbbb
tak lamaaaaaaaaa
masuk ari ke 2 rest (ahad), saya dah start boring
wakakakakak ;p




maka esoknya (read: semalam),
saya ke bank & pejabat pos
menyetelkan hal2 rumah sewa
well, duit rumah sewa semua haku pegang kan
memang bertanggungjawab la membayar bil utilities yang hampir tertunggak itu
HAHAHAHAHA :P




ok dah abes intro
sekarang saya nak bawa anda ke hari jumaat lepas
which is my last day as trainee :)



eh sebelum tu, saya ada sapat sourvenier dari office & staff2
yang office bagi, saya tak buka lagi
sebab dah tau dapat ape
Noli dah buka aritu
so tak eksited sangat la
tengok la kalau2 saya boring ke,
saya buka la
HAHAHAH ;p
saya ade bawak balik Gombak
sebab nak clearkan barang2 saya di Shah Alam nunnn
semakkkkkk la barang banyak sangat
huhuhu



ok, petang Jumaat lepas, kami (trainee2 audit dept) plan tengok wayang
mula2 2 orang akak office nak ajak lepak minum2
yela sebab last day kan
lepas ni depa tak de teman bergelak tawa
ewahhhhh perasan pulak haku ;p
tapi serious, depa suka lepak depat meja trainee2
pastu plan bertambah
after lepak, tengok wayang pula
WITHOUT balik rumah salin baju ke hape
means dari office, lepak, tengok wayang
haaaa kau bayang sekarang muka haku dah macam belacannn
sebab ape macam belacan?
sebab masa nak balik salam2 staff, haku menangis lagi!
memang benar kata bosku masa farewell party organized by office


"kalau kita menangis masa nak tingglkan office ni, bermakna kita sayang dengan office ni"


yes, it is true
6months here, being me such a GOOD person :)
*susah nak describe "Good" tu dari segi apa. Cuma saya yang mengalaminya dapat merasa :)
thank you MNZWAJA because select me as a trainee
*ada selection nak practical ni disini



ok stop tang situ, hehehe
pastu we all change our plan
directly terus tengok wayang
takut tak sempat la hape la
hahahaha
masa dalam kereta nak balik,
sempat lagi booked by phone :)




then we all tengok cerita ngangkung pukul 7:30pm
sampai JJ bukit raja, solat maghrib dulu
then beli popcorn
weiiiii tu pon nak bagitau ke?
wakakaka



eh mak haku tau tengok wayang time magrib2 gini,
sure kena bebel :)
tumpang lalu makkkkkk :D






sumpah kelakar cerita ni weiiiii
jenis seram komedi
tapi tak la seram mana
lawak lebihhhhhhhhhhhh



memang saya asek gelak aje
berair mata ni gelak punya pasal
*saya gelak memang berair mata. org tak tahu mesti ingt saya menangis
semputttt weiiiii gelak bagai nak rakkkk



tapi kau tau, kak Nurul buleh bantai tutup2 muka dengan shawl dia
takut katanya
memang haku & lin bantai gelakkan dia la
bayangkan tutup muka dengan shawl
pastu kerut2 kening sebab takut
cerita kelakar tapi dia takut
maunye haku & Lin tak gelakkan dia
sumpah kelakar :P



:: bersama pengemar pop corn saiz LARGE. Tumpang lalu Lin. Hahaha ;P ::



:: Kak Nurul yang pakai tudung oren tu. Comel kan dia. Eeee geram tengok dia masa dia senyum or gelak. Comel. Ni la gambar terakhir kami bersama. Harap2 lepas ni kita berjumpa lagi & hubungan persahabatan ini tak terputus :) ::



Nota Kaki : dah cuti ni, liat betul nak tdo awal. Haiyaaaaa (=.=)


6 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

update pun..
hehe..

okay..
singgah2 la kat unisel shah alam tu
hehe

p R i n c E S s _ N berkata...

da abes praktikal ekk..congratz...N da tgk ngangkung..lawok2..

StrewberiManis =) berkata...

eazy :

paksakan diri utk update nih
macam lama bebenor je tak update ;p

okiesssss tegur2 la ye if terjumpe :)

StrewberiManis =) berkata...

princess N :

ha ah dah abes praktikel
thanks dear :)

tau xpe, memang lawak gile nak mamposs la
semput nak gelak
tapi memang enjoy! :D

Tanpa Nama berkata...

tumpg ty best x practical kat ctu??
staff baek2 x??
elaun bp??

StrewberiManis =) berkata...

tanpa nama :

best sangat
sebab saya memang suka environment officenya :)

staff memang baik n sangat membantu. jgn risau :)

elaun time saya rm250.
tp bila saya abes prac (dec 2010),
saya dgr management nak naikkan
xtau la sekarang berapa dapat :)

byk mana elaun, xpenting
yg penting dapat pgalaman & belajar sesuatu

try la apply di situ
memang byk pgalaman & dpt belajar
xrugi, serius :)

P/s : sorry lmbt reply. busy sket lately :D