Khamis, 4 November 2010

Keadaan Diri Saya Selepas Accident


Petang semalam sampai Gombak,
terus rasa flat sangat
sumpah penat gile
saya sempat terlelap 2 jam
bangun2 je, banyak SMS & missed call
rata2 bertanyakan keadaan saya
wahhh terharu gile
Thanks you all :)



Incek Fauzy call saya masa tengah tdo tu
dan2 terus bangun
wahhhhh tengok tu, gedik betul
orang lain call tak ade pulak kau nak terjaga kan ;p



mulanya saya macam tak nak p klinik
sebab rasa tak larat sangat
penat weiii settlekan hal semalam
tapi bila dah Incek Fauzy macam keras kan suara
means tak ada suara macam romantis,
terus haku sentapppppppppp kan
dan2 air mata menitis
lately haku jadi perempuan air mata sungguh ;p



bila Incek Fauzy perasan suara saya dah lain,
terus dia pujuk & say sorry :)
dia bagi saya masa untuk bersiap
dan akan datang depan pagar rumah saya
untuk ke klinik :)



kat klinik tak ramai pon
sekejapan je nama saya di panggil
kuar2 bilik doktor,
tengok2 sayangku terlelap sementara tunggu saya jumpa doktor
rasa terharuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sangat
thanks sayang sebab bawak p klinik even tengah sibuk & letih




pagi semalam saya makan bihun goreng
petang semalam plak makan kek Secret resipi & gureng pisang
tu aje yang saya makan
lunch tak makan
dinner pon tak makan
really tak ada selera
ayah ajak makan masa saya kat ofis dia pon saya tak nak
hulur nasi beriyani, saya tak nak
baskin robbin pon saya tak nak
last2 saya minta ayah belikan 100plus sahaja
memang tak ade tenaga dowww




so malam tu Incek Fauzy ajak makan lepas p klinik
saya geleng. Tak nak.

"kita makan sup2 ye sayang. Bagi perut tu isi sket. Sakit perut kang "
saya geleng


puas Incek Fauzy keluarkan menu fav saya
pasti saya sambut dengan gelengan kepala
sumpah saya tak ada selera




Finally Incek Fauzy singgah station minyak
belikan roti twiggies, kek, air kotak & mister potato
mesti Pakcik tu hangin je dengan haku
sebut semua menu haku geleng,
ini dia balun je belikan apa2
hahahaha




dan malam itu beliau suapkan saya roti twiggies sampai habessss
rasa macam baby aje tau
Auwwwwww
Thanks sayang. Terharuuuuu T__T



Alhamdulillah saya ok aje sekarang ni
Malam tadi tak ada mimpi ngeri
Lena aje saya tdo
langsung tak terjaga haus ke hape kan :)



Now kereta dekat workshop
Mungkin makan masa sikit nak betulkan kerosakan
sebab memang rosak teruk



Saya keluarkan duit ke untuk kerosakkan semua ini?
TAK. TAK.
Semuanya ditanggung oleh pihak insurans kereta ke 4
kereta ke 2, pihak insurans saya ke yang cover?
TAK JUGA
sebab report polis mengatakan saya tak bersalah
So, saya tak keluarkan duit pon :)
Kompaun masa buat report pon saya tak kena



Mengikut kata Sarjan masa sesi penyiasatan,
jarak kereta saya dengan kereta ke 2, adalah selamat
tapi kereta ke 4 yang membuatkan keadaan saya tak selamat
sebab tu saya tak kena kompaun



tapi dah takdir saya accident kan
nak buat macam mana
Alhamdulillah saya & kawan2 selamat
Atleast bila jadi macam ni,
saya dapat pengajaran & pengalaman


Thanks to officemate yang settlekan job saya semalam
sebab semalam saya ade urgent job
tapi dah jadi begini,
tak dapat masuk office
Thanks again


Terima Kasih YaAllah
kerna pertemukan saya dengan kawan2 yang sebaik ini
Saya yakin ada hikmah bila saya ditimpa kemalangan

Ya Allah, PerancanganMu adalah sebaik-baik perancangan :)




3 ulasan:

Hafiz berkata...

ouhhh...
so weeet !!!

StrewberiManis =) berkata...

sweet ke?
hoho ;p

Hafiz berkata...

ye la.. sweet !!!
rajinnye bf dia kan ?? hehe