Ahad, 11 Julai 2010

Semalam aku MC. Sebab? Jengg Jengg Jengg ;p


Jumaat baru ni, ada bacaan Yasin dekat office
sebenarnya setiap Jumaat akan ada bacaan Yasin


Masa awal2 masuk sini,
aku tak diberitahu tentang ini
bila tiba hari Jumaat
barulah aku tahu
Memang baguslah culture dekat office ni =)

Err to Aisyah, Tikah & Lina,
adakah bacaan Yasin diadakan setiap hari Jumaat before start bekerja?
Aku tak tahulah dekat branch macamana
dekat HQ, beginilah
Harmoni bukan? ;)



:: Surah Yasin yang disedekahkan oleh En Taqi (one of the partner of the firm). Semua orang dapat satu. Kaler pink ohh. Thanks En Taqi =) ::



:: Sebelum Bacaan Yasin dimulakan. Semua orang sibuk cari tempat. Sebabnya time nak start aje, time tulah apek mesin fotostat datang nak repair. Ntah ape katenya ade parts yang rusak. Kena ganti lain. Yolah apekkk. Hoho ::



Abes bacaan Yasin, aku proceed keja odit ku yang delay
matikkk la aku
tak siapkan lagi
targetnya, kena settlekan minggu ni jugak
sebab by next monday (12hb) odit company lain pula
Jadinya esok kena balik lewat lagi T_____T



sebenarnya tengah tunggu tax department kirakan tax utk co aku odit ni
then draft Audit report akan release ke Director together with signing pages




Hari Jumaat aku keluar office pukul 7malam
ikotkan nak stay sampai keja siap
tapi ade hal tak buleh elak,
aku balik jela
sambung esok, which is semalam
sabtu lah kan
tapi semalam aku MC
ahhhhh tension gile
tak suka la keja delay2 ni =(



Hari Kamis aku balik pukul 10malam
balik tu dah penat,
mandi, solat, rest, terus tdo
ingatkan nak update
*sempat lagi tu pk nak update ;p*




:: Keadan jalanraya masa aku balik hari Jumaat. Challenging bukan? Perghhh jammed teruk gile! Kau bayang dekat kotak kuning tu kereta benti. So bila arah aku trafic light dah hijau, tak lepas la. Sana sini honk. Bising okkkkkk. Mencabar betullah bagi aku yang baru saja bawa kereta di Shah Alam T__T. But, Alhamdullah aku lepas ;) ::





:: Close up sket. See, nampak tak sangkut di kotak kuning. Belakang kete aku, berderet lagi kereta ok. Memang tak buleh jalan la. sangkut dekat sini je. Depan sket dah ok. 15min dah buleh sampai dekat pintu belakang UiTM (rumah sewa dekat dengan pintu belakang UiTM ) ::



:: Selamat sampai dekat pintu belakang UiTM. Hantar Norli & Yat dekat bawah rumah dorang. Pastu aku isi minyak. Actually minyak ada lagi suku tank. Tapi aku ni jenis tak yakin, takut2 jammed ke, sesat ke, tu yang standy. Hidup kena beringat maaa ;p. Isi full tank, singgah KFC Drive thru & balik rumah. Sampai rumah dah pukul 8mlm.kelam kabut solat maghrib ;p::



:: 2 jenis injection yang harus aku terima. Menitik air mata aku ok. Sumpah sakit ;( ::


Esoknya (read: semalam) aku MC
sebab food poisoning & demam
gila sakit perut weh
minum air, masuk toilet
bila makan, tak dan abes, masuk toilet
sekseeeeeeee sangat
buleh kurus secara mendadak ok


aku tak tahu ape punca
hari kamis aku puasa
kan aku balik pukul 10mlm
so, aku buka dekat office
beli makanan dekat kedai makan yang biasa kami p bila lunch hour
malam tu perut dah start meragam
berlarutan sampai esoknya
sampailah semalam, aku lemah gila
nak turun katil solat subuh pon,
aku dah lembik sangat2
yela asek membuang je,
badan tak ada tenaga


dalam masa yang sama,
badan seram sejuk
dalam mata panas,
pening.
errr nak demam ke ni??
jangan la demam
aku banyak kerja tak settle lagi ni ;(


then aku decide, MC jela
tengahari sket baru p Klinik
tu pon pk 80x
buleh ke aku drive??
sekalinya superman datang menyelamatkannnn
hahahah munguk gile ayat ;p
Encik Fauzy telah datang bawa aku ke Klinik UiTM
thanks sayang ;)



:: Nurse yang sedang menyiapkan jarum suntikan untuk aku. Nasib baik nurse ni macam friendly. Kalau tak, dah lama aku menjerit kesakitan. Nasiblah sape yang ade dekat wad tu ;p ::




:: Di katil inilah aku menerima suntikan. Sakettttttt gila. 2-2 suntikan di punggung. sebab 2-2 suntikan ni agak kuat. so nurse kata kalau inject dekat lengan, lengan buleh kebas dalam masa yang lama. nak suntik 1 kiri 1 kanan, mana buleh. nanti aku tak buleh menulis. Jadinya suntik di punggung saja ;( :;


Alhamdulillah aku dah ok sket
tapi perut still saket lagi la ;(



now aku tengah minum air yogurt Encik Fauzy belikan semalam
sape nak?
meh datang sini
kongsi dengan orang sakettt ;p



Ohh hoo, sorry pic aku tak ada
aku ada capture
tapi tak sanggup nak upload dekat sni
aku takut korang cepat2 click "X" dekat penjuru window ni
muka aku gileeeeee punya pucat ok





Nota kaki : Setiap sabtu minggu pertama adalah cuti. Minggu berikutnya kerja macam biasa, tapi halfday aje lah. Tapi semalam Branch di Penang cuti. Sebab Israk mikraj. Ahhh jeles dengan Aisyah & TIkah. Lina, ko cuti gak ke? *harap2 tak. sebab jeles ;p*




Tiada ulasan: