Ahad, 18 Julai 2010

Demimu Sup Ketam ;p

First of all, sorry dah seminggu tak update
minggu lepas buzy sikit
hari2 balik lewat
nak call umah dekat Gombak pon,
sure tak ada orang angkat
dorang tdo awal ah T____T




Ehem, Ehem.. 2 Minggu lepas kan,
ade staff ni bawak gulai ketam
aku tengok pon, perghhhhhh meleleh ok ;p
dah la time tu tengah puasa
macam nak sangat2 la
kalau buleh nak cari ketam masa tu jugak
makan masa berbuka nanti *over ;p*



last week kan aku tak balik Gombak
sebab Food poisoning + fever
*rujuk entry bawah ni*
masa tu call mak
cakap teringin nak makan sup ketam
So this week aku balik Gombak
demi sup ketammmm
Hohoho ;p





:: Muka baru bangun tdo. Haha ;p Harini terbangun lewat plak. Aiseyyyman, bakal Mak mertua baca ni, sure kena reject haha ;p Bilik aku memang gelap. Dah tengahari pon, memang tak sedar. Pastu malam tadi on aircond, tdo sampai tutup kepala dengan comforter. Sejuk! tapi tak nak off air cond. Nak nikmat tdo punye pasal ;p. Enjoy gile dapat tdo lama sampai terlewat bangun. Minggu ni bangun awal. 5:30am. Pastu balik kerja dah lewat. So, feel tdo tu kurang ah. Rasa macam baru je tdo, dah bunyik jam T__T. Tu yang bantai tdo lama on weekend ;p ::




:: Misi mencari ketam di Giant. Tu je pasaraya dekat dengan rumah aku. Nak p pasar, bangun pon dah lewat kan. Hahaha ;p. Eh pasal ketam mahal gile uh? ::





Ntah bape ekor aku makan
Sedap gile ah mak masak
Tau2 je pinggan aku dah penuh dengan kulit ketam ;p



masa nak mencari ketam pon sikit punya payah ok
aku confius dengan kaler kulit ketam
ade macam hijau2 lumut, hitam, coklat & biru2
kaler semua dekat2 ok



kata Mak, ketam batu tak elok makan
ketam batu ni bila masak, jadi kaler hitam
kan ketam normal bila dah masak akan jadi kaler oren2
like picture above
sebabnye ketam batu ni haiwan 2 alam
makruh bila makan
nak makan buleh, tapi bila darurat jela
selagi buleh cari ketam lain, hukumnye jatuh makruh
haaa gitulah penerangan Mak Aji ;p



:: 3rd round ok. Muncit la aku. Haha. Aku ratah ketam ni aje. Tak makan dengan nasi. Kalau makan dengan nasi, lagi muncit kot? ;p ::


:: Muka kekenyangan makan sup ketam ;p ::


Masa makan ketam pon, dah nak maghrib
abes makan, siap cepat2
balik shah alam maaa
esok kerja bebehhhh
hahaha ;p


Aku sampai Shah alam pukul 9:15pm tadi
sekarang pukul 12.20am
ok, aku nak tdo
Bestnye kalau dapat tdo macam semalam
tdo on aircond, pastu selimut 1 badan dengan comforter
Minggu ni nak balik Gombak lagi ah
hahaha ;p


:: Semalam p JJ wangsa Maju dengan adik2 aku & jiran. Sekali terlupa la pulak hari Sabtu tak ade plastic beg. Elok masa ayah nak bagi duet, terus teringat. Fushhh nasib baik! Jadi, aku bawak multipurpose box ni aje. Kalau tak, mesti bersepahhhhhhhhhh bonet kereta aku. Main campak2 punya pasal ;p plastik beg kan tak ade ;p ::



Nota Kaki: Minggu ni maybe balik lewat lagi. Ahhhh bila la nak abes peak period ni ;(

2 ulasan:

alia iman berkata...

sedapnye sup ketam..terliur masa tgk pic...huhu..nak resepi bole???

alia mmg suke masak..nk try laa buat sup lak...asyik buat ketam goreng kari je...hehehee

StrewberiManis =) berkata...

alia :

goreng kari?
blurpppppp
macam sedap aje

aliaaa, nak resipi jugaaaaaaaaaaaaa =)