Isnin, 14 Jun 2010

Saya Mahu Handset Baruuuuuuu

Tajuk entry mintak pelempang ohhh
tak berlapik langsung
hahahaha ;p
Eh2 tapi serius la aku perlukan handset baru
kalau tak, bateri baru pon dah bersyukur sangat



: Handset yang digunakan sekarang :
Credit to google




Now, baterinya dah rosaklah
tak buleh standby lama
aku tak guna camera, dengar lagu, masej & call,
sehari bateri dah empty
gila tak??




ikotkan, aku jaga gila ok
masa charge, memang aku off hadset
bila kuar word "Fully charged", baru aku on balik
jangan kata bateri, cover depan handset ni pon aku jaga
ia macam berkilat sket kan?
and kalau bercalar sket, memang nampak la
sangat jelasssss ok
tapi aku jaga bagi tak bercalar sangat
calar tu ada la, tapi sket2 je
tak jelas sangat
classmates / friends aku selalu tegur,


"N, macamana kau jaga cover dia ni? Still Berkilat, tak calar sangat"


Aku rasa bateri rosak sebab, dulu masa time study,
*aku jenis tak leh study tanpa lagu. Cepat ngantuk & bosan kang
aku selalu play music dekat handset
download lagu banyak2, then masuk dekat phone
agak2 lagu tu aku dah busan, aku buang,
ganti lagu lainnnn
hahahahha
abes madu sepah dibuang sungguh ;p




Bila dah selalu dengar lagu,
plus mesej & call,
mestilah bateri cepat low
then mesti aku charge kan?
haaa, aku agak, kerosakan bermula dari situ laaaa
dulu handset aku buleh standy 3 hari tau
syorgaaaa gila tak payah charge2 ni
dan juga tak kena perli2
hahahha ;p
yela aku kan off handset masa charge
selalu gak la kena bahan dengan member
asal call je tak dapatttttt
kau pon satuuuuuu
dah tau call tak dapat, tinggal jela mesej
nanti aku call balik
setakat call tapi tak dapat,
pulak tu tak ada tinggal masej,
memang aku ignore jela
aku assume tak penting
buat tinggikan bill hanset aku je kalau call tapi tak penting
But most of the time, aku akan call balik
*secara logik, kalau penting, mesti tinggal mesej, tak pon viocemail kan?



Tunggulah JPA masuk
aku beli bateri lain
sekarang pon aku tak guna handset sangat
dekat office dah tentu sibok
balik rumah dah maghrib
setakat call rumah (Gombak) jela
pukul 12malam aku dah tdo
so, tak ada "masa khas" untuk bergayut sakan ok
hahaha ;p







Nota Kaki :

1) Sayang nak beli handset baru. Ayah bagi masa 1st year. Sentimental value ;)


2) Harini puasa lagi. InsyaAllah untill hari ahad


2 ulasan:

Judiene berkata...

kita sama kes laa
bateri bengong
xguna pon bleh empty
last2, owg bli bateri baru yg ori
huh!

StrewberiManis =) berkata...

Judiene :

betul ah
same goes to me
sedihhhhh gile kot T__T