Ahad, 27 Jun 2010

Ipoh- Part 1

haha poyo gila nak buat part2
padahal pergi Ipoh sehari je
tapi disebabkan kepala aku tengah pening,
plus aku mengantuk sangat,
tu yang aku tulis ni by part
ok, lets we start b4 aku tertdo dekat laptop ni ;p





pergi Ipoh semalam ye,
hari sabtu 26hb
sebenarnye aku kerja semalam
tapi aku mintak balik awal
pukul 12 dah cabotttttt
supervisor bagi kebenaran maaaa =)
ikotkan mak aku,
dia suruh aku cuti aje
tapi aku malasssssss
sebab kalau tak cukup 6bulan praktikel,
nanti kena replace balik
ah, tak nak aku
elok2 buleh abes 30nov,
kang kena extend
ni bukan polisi company ye
tapi requirement by MOHE
MOHE= Ministy of Higher Education





Dari office, aku terus ke Gombak
barang2 aku dah masuk dalam keta siap2 pagi tu
sepanjang jalan, kejap2 handset bunyik
mak call la, pastu ayah plak
tak lama lepas tu huda plak
heh, dah la bateri macam bengong sket
elok full, mak call, terus warning bateri low. cissss!
soalan yang sama dorang tanye,


"dekat mana ni?"


sebabnya, memang tunggu aku je
then terus ke Ipoh
kau tahu, aku sampai Gombak je,
pagar rumah dah terbuka
nak masukkan keta aku
memang konon2 aku dah lewat sangat la
padahal aku mintak balik awal
kalau aku tak mintak balik awal,
Cium pagar jelaaaaaaaaaaa
dorang dah lama bergerak
hahahah ;p



nak bertolak awal sangat sebab akak aku free pukul 5-7pm aje
then masuk kerja balik
masa kerja dia tak fixed
aritu mak kata dia masuk pukul 7am until 1am
ahh gila la
kaya oncall jela kau Jannah
duet oncall tu jangan lupe belanja aku jeans ye ;p



:: Baskin Robbin at R&R tak tahu. Hahaha ;p ::



oleh kerana dah lambat,
masuk je highway,ayah terus speed
oh macam biasa,
mak memberikan ceramah supaya ayah kurangkan kelajuan ;p
pastu slow balik, tak lama lepas tu,
ayah sambung speed balik ;p


Alhamdulillah 2jam perjalanan,
akhirnya sampai Ipoh

masa dalam kereta mak tanye aku dah makan ke belum
yela pukul 12 aku dah kuar office
mana sempat lunch lagi
kelaparan aku ok time tu
tapi aku malas nak cakap
sebab dah lambat kan
kang kalau berenti dekat R&R, sure lagi lambat
aku cakap makan dekat Ipoh jela dengan Jannah


tibe2 ayah berenti dekat R&R mana ntah
benti nak solat jamak
ayah suruh beli apa2 dulu buat alas perut
beli sandwich ke, burger ke
then aku ternampak Baskin Robbin
ohhh no! terus tak ingat pesan ayah suruh beli burger or sandwich
hahahah ;p
makan eskem, terus kenyang gileee =)



:: Satu-satunya perisa aku suka. Chocolate Mint. ::


:: Motif tunjuk kaki? Hahaha ;p ::


:: Hasil rembatan di R&R. Aiskrem, Mister potato (sudah abes ditelan b4 snap pic ;p), 100plus & air mineral ;) ::



:: Hopsital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh. Macam tak percaya je, gigih gila Jannah drive sensorang dari Gombak ke Ipoh, then lapor diri sorang2. Heh, kalau aku, tak dapettt la. Independent gila kau. bagus2. Anak sulung kan. Tak leh manja sangat. Anak ke 2 tak ape. Exempted. Motif? ;p ::




Sampai Hospital, sesatttttt ok
punya besarrrrrrrrr hosp ni
fushhh, kalau jalan kaki,
mauu lengoh
pusing2, masuk dewan bersalin
diulangi, dewan bersalin ok!
hahahha ;p


Jannah la ni
pusing kiri, pusing kanan, terus la, hape la
last2 jumpe dewan bersalin
Huda dalam kereta dah gelak2
hahaha ;p



Bersambung.....



Tiada ulasan: