Sabtu, 5 Jun 2010

First Week as a Trainee =)

Ingatkan nak update ari isnin lepas (31may)
tapi tak berkesempatan pulak
hari selasa (1jun) nak praktikel,
hari isnin(31may) baru aku terkedek-kedek p JJ Wangsa maju
cari formal shoes
tapi tak ada size
cissssssssssss
muka aku jela keluar masuk semua kedai kasut dekat JJ ;p
then, finally jumpa kasut size aku
tapi harga, bapakkk mahal
ah rembat jela, dah buang masa banyak sangat dekat JJ
keluar masuk kedai kasut punya pasal
finally aku pakai formal shoes masa 1st day aje okkkk
kan aku dah kata, aku malas invest beli kasut
memang tak pakai lama punya
gerentiiiiiiiiiiiiiii





after zohor ari isnin (31may), aku balik shah alam
macam biasa, ikot NKVE
eh eh, N dah pro jalan ah
hahaha ;p
tapi, sangat azabbbb ok aku balik aritu
jammed plus hujan lebat gileeeee
tak nampak jalan ohh, kelabuuu je
aku ni dah la rabun, lagi la tak berapa clear
2jam okkk baru sampai Shah Alam
Alhamdulillah selamat sampai ;)




elok sampai aje, dorang plan p tgk wayang dekat JJ Bukit Raja
ehh muka aku lagi dekat JJ
Duta JJ betullah ;p
amek movie pukul 9pm
pukul 12am sampai rumah
weeiii weii, esok nak kerja ni,
iron baju cepat2, terus naik katil
bummmmm =)




bangun-bangun pagi,
rasa tak percaya dah masuk praktikel
hahaha
ohh ye, aku masa kerja aku 9am-5.30pm
tempoh masa ke office, around 30min dari rumah (plus minus)




1st day kje, just briefing saja
then di inform dapat department mana
Alhamdulillah aku dapat Audit department
sama dengan Ayie, Lia, Yat & Lin
*Lin bawa kereta sndiri & yang lain tumpang aku
Paie (Bf Yat) dapat Tax department
haaa, terpisah la korang ye
hahaha ;p
since kami di small medium size Audit company,
kami akan stay d department masing2 until abis praktikel
means, tak tukar ke department lain
cthnya 2bulan Audit dept, 2bulan Tax Dept & 2bulan Accounts Dept
reasons being, scope terlalu luas utk belaja semua
tak sempat dalam tempoh 6bulan praktikel
kalau dekat small size, maybe buleh masuk semua dept



2nd day, aku dah dapat job
tapi tak buleh nak start lagi sebab ada problem sket
3rd day baru aku start meng-audit
besttttt =)



malam tadi kami tengok movie
Lagenda Budak Setan
sumpah best gilaaaa
aku menangis ohh
ni la susahnya kalau berhati halussssssss
sket2 nak nangis, sket2 nak sentap
panggg kang baru tau
hahaha ;p




sorry tak ade picture
minggu pertama as a trainee, agak segan sikit
ko tengok la dah 3 4 minggu nanti
hahaha ;p
oklah, nak masuk tdo
esok mahu keluar bersama sidia =)





Nota kaki: Minggu depan nak balik Gombak =)

6 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

gud luck on ur day
=D

StrewberiManis =) berkata...

thanks :)

naimah berkata...

hehe goodluck anne...keje molek2 keyh..

StrewberiManis =) berkata...

thanks

kerja molek2 tu yg malas nak dengar
hahah =P

Zack ~ 'A berkata...

wahhh N da practical kan.. wuwuwuw.. syioknya.. ada elaun tak N? ecehh nyebok aje aku inih.. hikkk3.. Lagenda Budak Setan?? OMG.. ni yg makin brkobar2 nk tgk ni... OST dia serius best..!

StrewberiManis =) berkata...

Zack A :

Elaun? ade la bebeh
kalau xada, xmau ah nak prac kat situ
sanggup cari tempat lain
hahaha ;p

yup, sumpah besh
tengok ah
novel dia dulu pon N baca
but dah banyak nau baca novel, xtau yang mana satu
hahaha

tapi serius, LBS mmg syiokkkkkk =)