Rabu, 17 Februari 2010

Selamat Berjuang Wahai adikku

errr ni baru terbukak hati nak post entry
actually hari2 aku online
xkira sama ada d gombak or shah alam
tapi bila nak click "new post" aje,
mesti jari ni macam kena karen
alasan xbuleh blah
hahaha =P

ok, by right now, aku masih berada d gombak
cuti CNY ni xkemana pon
kalau mood aku ok, aku kuar
sbb awl2 lagi midset aku, nak rest cuti CNY ni
kau jgn xtau
cuti ni aku bawak balik semua buku2 aku
konon nak study
*naik cuti ni ada common test
siap berebut meja study dgn akak aku
hahaha
last2 xkemana pon aku sentuh buku
ni baru nak buka sbb teringat ade asigmnt
haaa matik aku
ahad ni nak balik shah alam,
satu haprak asgmnt xbuat lagi

semalam aku tolong adik laki aku packing brg
harini dia register MRSM d Alor gajah
mlm tadi nak packing, baru teringt baldi xbeli lagi
buleh??
haku la drive memalam p giant batu caves nuuu haaa
lepas siap packing,
heh, sikit gile barang kau?
gile sempoi ah kau
masa aku nak msuk matrik,
toksah cakap barang aku
macam xnak balik 4tahun
hahaha =P
biasalah, ppuan kan =)

As usual, masa mlm td packing brg,
ku lihat mata mak merah
sedih barangkali
masa adik aku cek result application MRSM,
mak menangis
aku xpasti sebab ape
terharu or sebaliknya?

same goes to me 3years ago
masa dapat matrik perlis,
mak pon nangis jugak
smp kan pagi nak bertolak ke perlis,
mak masih nangis even dlm kereta
ku xtau sbb ape
nak bertanye,
kang lagi banjir :p
*sengal punya anak =P
So, aku biarkan jela
dgn assumption, antara my siblings,
aku yg pertama "keluar" jauh sikit
yes, aku d perlis
akak ku d Pusat Asasi UM
*dokek aje dgn gombak ni haaa

kami semua keluar belaja after SPM
hanya adik aku yg nak p MRSM ni, b4 SPM
pasai tu kot mak aku nangis?
mesti mak pk mampu ke adik aku ni managed life dia?
makan? pkai?
biasalah, mak aku ni suke pk details
*for ur information, baju sek adik2 aku, mak ironkan. hanye aku & akak je iron sdri since darjah 6. heh adik2 aku ni, naik lemak sungguh. (padahal jeles ni. hahaha =P)



To adikku,
Belaja rajin2 d sana
berjauhan dgn family,
bukanlah "tiket" utk kau bebas d sana
setiap yg dlakukan,
pikir mak ayah dulu
solat jgn tinggal
belajar hidup berdikari
pandai2 la pilih kawan
heh, byk pulak pesanan aku
hahahha
ok2, ni last
SPM thn dpn, aku cabar kau dpt lebih dr aku
buleh?