Jumaat, 27 November 2009

Cuti Sem Yg Memboringkan (^.=)

gila boring cuti sem kali ni
xtau nak buat ape
makan, tdo, online
wpon aku mjadi bibik dikala cuti sem ni,
tetap buhsan wehhh
yela xkan hari2 mau mop lantai
ingat umah ni shoping complex ke?
hahaha =P
makan?
smpai xtau nak makan ape dah
semua aku balunnn
dulu yela bpantang sket
no megi2, asam2
air ade semut walau secawan,
ape kepeliknyeee sentence aku ni
jap2 buat sentence lain
AIR ADE SEMUT WALAU SEEKOR DLM CAWAN,
haaa, baru betul
maafla, mood cuti sem
ayat pon tunggang langgang =P
aku buang air 1cawan tu
jaga akal fikiran
senang menghafal
[tu pon nak mampossss aku hafal law. perittttttt ;( ]
kang blur masa exam ape nak jawab??
tdo?
dah mcm baby aku rasa diriku ni
hahaha
tdo totap cukup 8jam sehari
nak2 skng musim hujan
xhujan pon, bantai on air cond
pastu tau2 je kul 3 4pgi hujan
perghhhhh sejukkk je
nikmattttt :D
if kat shah alam,
harapannnnn la nak tdo 8jam sehari
5jam pon dah max ;(
on9? sampai dh xtau nak on9 ape
haa ni senget sket =P
yo2 je dulu cuti sem nak on9 puas2
haa skng, hambek koooo
dah xtau nak on9 ape
hahaha =P
actually byk plan masa cuti ni
tapi xde mood nak buat dlm masa tdekat
yelaa, cuti ade lagi sebulan =P
lama lagi
kang last min abes semua aku pulun buat
pastu sampai saket2 badan
fadan muka aku.
hahaha..=P
dlm masa tdekat ni nak service laptop ni
mcm &#%^&^%#@@
dah lama sebernanya wat hal
tapi as long as buleh guna word, ppt, & IE,
aku go on je
malas nak hantar ke kedai masa sem tgh bjalan
wohhh really need this lappy
mbuatkan asgmnt ku cepat siap =P
*xdela cepat mana pon, stil wat last min=P*
tadi mak ckp dgn aku,
"N, esok kemas bawah pulak"
"baik boss. nnt blanje McD. N nak ayam, mc flurry blaaa blaaa"
owhhh, see, majikan dh bg arahan..
hahaha
ok, besok pagi aku kena punch card
bibik ni sgt maju
dtg kje kne punch card
abes kje mtk McD kat majikannya
pastu kena bebel
belum buat ape2 kje,
dah request mcm2
hahaha =P


nota kaki: kenduri tikah lagi 2mgu. baju xcarik lagi. adehhhhh.. esok petang nak ajak huda p carefour la. aritu tnampak ade baju kebaya. lawa. tapi harge?? nak pitam aku tgk. yee, aku tipu. mana ade pitam. hahaha.. xpe, jap g try bodek ayah.. =P

Khamis, 19 November 2009

Mereka Hampir Berjaya. Aku Bila Lagi??

alamakkkkk golap pulak pic ni
pic was taken 4months ago
aku perapkan dulu kat laptop ni,
baru publish kat sni
hehehe
xdela, actually dari dulu nak share
tapi kat shah alam nunnn,
bz laaa
tu yg asek delay je
huhuhu
ok, midyear baru ni,
kan aku wat shortsem dikala friends ku yg lain coti sem
["dikala" tu wehhhh, bangga cikgu2 BM aku.hahaha]
so, sgt terharu mereka2 ni,
*dlm pic above*
*eila xde masa ni. travel ke Indon bersama Ummi nya =)*
sanggup tgu aku abes final shortsem,
then hangout together
mmg every sem breaks we all akan hangout
so utk sem break ni,
mungkin xberkesempatan
sbb ada antara kami,
nak msuk prac end of this months
to eila, ain,mira
slamat ber'prac
kje leklok
show the bes performance, attitude
besla korang dh prac
sem dpn, kami terkedek2 masok sem
u all dh grad
adehhhh jelessssssssss ni
huhu (=,=)
[agak bemotivasi setelah mereka sudah hampir ke mercu kejayaan]

Isnin, 16 November 2009

~~makan2 selepas tamatnya exam 5th sem, 3rd year =)~~

masa tengah final exam kan,
kami cadang nak buat makan2 sket
alaaaaa, saje2 je
tapi untuk kawan2 yang tdekat la
nak ajak ramai2,
kos tu wehhhhhh
hujung2 sem ni,
paham2 jela
hahahaha :P

memandangkan rumah kami rumah bujang

plus rumah student,

faham2 jela,

pinggan mangkuk,

sudu garfu semua xcukup wehhh

hahaha..

tengok tu, cawan pon,

pelbagai corak & fesyen =P

like i was mention just now,

u all kena faham, ni rumah student =P

alahaiiii, mangkuk ade 11 je
tu pon 2 jenis yg berlainan
xpela, atleast ade kan =)
yang paling xleh blah,
aku korek2 kat dapur,
sudu ade 13
garfu ade 4 je weiiiiiiiiiiiiiiii
camne nak makan laksa ni???
hahaha
*thinkk*
.
.
.
.
.
.
tadaaaa
.
.
.
.
dapat idea =)
lepas tetamu dah pulang
kena basuh pinggan & sudu garfu cepat2
hahahaha =P

kek ni tikah buat
aku panggil kek batik
wlaupon xde rupe kek batik,
tp suke ati aku la nak panggil ape =P
licin wehhhh
cedappp sgt2 =)


xcaya eh sudu n garfu xde?
tgk tu, pakai sudu plestik je
tu pon dpt free
beli nasi bungkus kat cafe faculty,
pecuma sudu & garfu plestik
hahahah =P


tu pon masa memilih sudu plestik,
sudu plestik dah abes
tu yang aku pkai amek je garfu plestik
hahaha
biasala, rumah student.
korang kne paham
xde barang yg lengkap
lain la dah kwen sok
eh2, ape melalut tang kwen
tetttttttttttttt
hahahah =P




tapi biarla bertempat sket
xkan xde sudu plestik, buh garfu plestik kat pinggan telur
buh la kat salad, timun
pandai x aku cover??
hahaha =P


laksa yg sudah direbus
budget 1 beg je
sbb mmg xinvite ramai
tapiiiiiiiiiiii
xcukup koooo
aku turun p kedai beli lagi 1 beg
uishhhh mendapat smbutan sungguh
walaupon xckup perkakassssssss
vanggaaaaa kami
hahaha =P






tisu pon pkai tisu gulung je
jimat kosssssssssssss
eh2 ni bukan tisu kami guna kat toilet eh
mmg tisu buh kat dapo
tapi cam xsesuai je pkai tisu ni
mula2 takut gak nak guna tisu ni
takut tetamu pikir lain
tapi kami belasah je buh
at last, laju lak mereka guna
sket2 tarik, sket2 tarik
ingatkan ade yg kuarkan tisu sndri..
kot la geli dgn tisu ni ke,
tapi xde ponnnnn
semua pkai tisu gulung ni
sejuk ati akuuuuu
hahahhaaa =P

fries pon ade tau
tapi sempat utk tetamu yg petama je la
iaitu family ayie & tijoh
lepas tu kami yg tibai smp licinnnnnnnnnnnn
tuan rumah lapar la
penat memasak pagi tu
hahha =P



buh air pon kat ats meja study kami
meja ni pon atas ihsan tuan rumah tinggalkan
eh2 ape aku ni, wat ayat sedih lak
sorry2..hehehe
ok2 start balik cite =P
mula2 pk, eh buh air kat sni,
mesti minitik kat lantai
camne ni eh??
*thinkkk*
.
.
.
.
.
yessss, dpt idea lagi,
ayie bg kotak blue dia
then, cam senget la pulak
yela kotak tu buh atas kerusi study kami yang xrata
kerusi ni pon beli kat perabot naza sek 7
eh2 tu pon nak bgtau ke?
xyah laaaaa
hahaha...
camne ni?? kotak senget
nnt air mesti menitik kat lantai
*aku xnak jadi cinderella lagiiiiiii haha*
smlm baru mop..
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaa
dapat ideaaaaaa =)
aku amek menyendal pintu kat bilik aku
hahahha
sorry la, rumah student la
xde yg lengkap sgt
just ade bnde2 asas & utk study je
huhuhu



lawok kannnn??
tapi nampak cute je
xde tetamu pon yg tegurrrrrrrrr
bagusssssssssss =)
nila muka2 tuan rumah didepan hidangan kami sajikan
ohhh ye, bukan laksa je menu kami
ade agar2 milo,
buah tembikai kuning
2 ni lupe lak nak snap
bateri handset empty lak
pic2 tetamu sempat snap 1 pic je
tapi lupe nak transfer
hahahah =P


buat tetamu yg sudi hadir,
TQ so much
tahu xramai yg boleh dtg
sbb ramai dh pulang ke rumah masing2
ye, kami faham,
dh abes exam kan
kepada yg datang,
MAAF diatas kekurangan dr pihak kami
rumah student maaa
perkakas semua xcukup
MAAF sangat2




nota kaki: cuti sem ni ayah suh tolong aunty tni wat cupcakes. aduhhhhh mati aku