Isnin, 26 Oktober 2009

~final exam mode~

sudah 2mgu ku xupdate
bukan mengasingkan diri
tapi bz dgn pelbagai tugasku sbg pelajar
wahhhhhh ku xsabar mahu cuti sem
tireddddddddddddd already =(
2ari lepas parents datang sni
serbe salah pulak pada mereka
asek bertanya bile mahu balik gombak
las aku balik adalah pd cuti raya
bukan durhaka kepada kedua org tua
sbb lama xbalik
tapi pd hujung mgu la aku menyiapkan asgmnt
*group asgmnt*
hari biasa, mmg xsempatla
kalut dgn cls
kalut2 xpe, jnji aku cukup tdo
itu sgt penting
i repeat, S.G.T penting ok
hahaha =P
sgt terharu ayah baru pulang dari sabah,
(outstation ke sana selama 2mgu)
balik2, trus dtg sni
aku? dh mmg ade kat semenanjung,
xreti2 nak balik
huhuhu =(
ayah+mak dtg bersama kehepchiiii (KFC)
horayyyyyyyy =)
baru pg tu aku dok sebut2 dgn hzmate aku
tbe2 ayah call,
nak ape, sbb ayah ontheway
dgn laju aku order Kehepchiiii
tamak haloba sungguh
hahaha
ayah beli 15ketul ayam spicy,
5kotak chezzy wedges,
2kotak popcorn ciken,
& lauk utk mam mlm
bukan semua ni aku telan sorang
mam bersama hzmate laa =)
yeahhhhh jimat duet utk sehari
xyah kuarkan duet =P
dhla xyah kuarkan duet,
ayah bg duet blanja plus sewa umah utk bln ni
TQ ayahhh =)
tapi saat salam b4 parents nak balik,
sgt shahduuuu =(
nak2 bertubi2 dpt nasihat
rase nak je ngs,
tp coverrrrrrrrr =P
mgu ni dh stat final
esok my 1st paper..
doakan sy ye.. =)
abes pper nnt akan ku update semula
gap pper aku xpjg la
lgpon masa gap tu la nak study
sem ni mana ade study week
parah disitu =(
28th oct: FAR430
31st oct: IBM533
4th oct: LAW 485
12th nov: MAF620
14th nov: TAX490

Sabtu, 10 Oktober 2009

ke open house rumah eika & Puan Hilwani =)

genap seminggu ku xupdate
sgt2 bz tahap kambeng chumel
kambeng pon buleh chumel ke?
hahaha =P

setelah smgu xupdate, mst la ade pic aku dulu

hahaha =P

ok2, entry kali ini adalah berkaitan open hz

last saturday aku ade 2 open hz

umah clsmate & lecturer corporate finance

sila abaikan mknn didepan kami
makanan sape ntah
*wat2 xtau. haha keji gilosss*
las saturday, aku ade replacement cls law
from 9-12 & 2-4
sgt penat plus ngantuk
so masa lunch hour, p open house umah eika
xyah pening nak mam kat mana
save budget
hahaha =P

haaa ini adalah idea poyo lina
hahaha =P
beriya dia suh aisyah capture pic ni
xpasal2 aku kena salam tgn dia
if aku salam dia, bermakna aku lebih muda la kn?
yeahhhhh lina tuaaaaaaaaaaaaaa =P
*dia bc ni, mamposss aku kne p cls naik bus rapid no 604. haha =P*
xdela, actually for our drama
utk bahasa mandarin
nak dptkan suasana perayaan
tu la amek pic camni
if x, xkuasa aku
geli nyahhhhhhhhhhhh =P
hahaha =P


owhhh sampainya hati kamu menangkap pic ni dgn membelakangiku =(
ishhhh xadil
nak jugak interpremeeeeeee
hahaha =P
xpela, korang senyum2 la dpn camera ye
aku dgn ayie nak ngapppppp dulu
sementara nak ready, say chesee n etc,
dan la kot aku dgn ayie ngapppp 3 suap
haahaha
kami mam utk suapan ke 4,
korang baru nak myuap kali petama
haaaa tula,
sape suh capture2 pic
*padahal jeles pic kami xmsuk. haha =P*

eeiiiiii tadi dah la membelakangi aku
ni semua dok himpit aku
pelisssss la, mira nak capture pic aku sorang jela
hahaha
bapakkkk la perasan nak mamposss =P
aku suke pic ni
nampak kami bersahaja =)


haaa pic ni pulak kat umah lecturer aku
cam biase,
sosat gak ke sini
hahaha,
well, kami ni mmg suke sesat =P
sebaik ade mahadi bersama kami
dia yg tunjuk jalan..
sepanjang ke rumah Puan,
madi asek buat lawak je
mungkin 1st time naik "swiff biru" lina kot
terlebih excited.
hahaha =P
Puan masak laksa johor
sedapppp sgt
tapi sbb aku dh keyang,
rase mengah nak mam
so mam sikit je
kang xmam langsung, kecik ati tuan rumah =)
masa mam laksa ni,
teringat 2bulan lepas aku mam dgn incik fauzy
kat laksa shake =)
owhh ye,
dimanakah Puan di dlm pic??
sila teka.
.
.
.
.
ye, beliau berada 2 dari kiri ku
memakai bj merah berserta shawl cukulet =)
TQ puan coz invite kami 1 cls =)

Khamis, 1 Oktober 2009

di shah alam punya cerita =)

okeyy sila abaikan pic gedix diatas
saje upload utk tatapan aku
hahaha =P
vengongggg sgh!
haaa ni nak smbg cite balik
hiksssss =)
dh 4ari xpost entry,
mcm2 nak cerita
tapi asek delay
sbb nak study
plus berderet kje,
rase xnak buat je
tdo lagi beshhh
hahaha
aku balik shah alam dalam pkul 11:30pg ahad
smp2 je,
errrr aku salah masuk umah ke?
bkk gril pintu td elok je
ishhhh musykil2
yeee, aku musykil sbb kuih raye adelah sebayak pic diatas
mcm bazar kat jalan tar la pulak
open table, jual longgok
hahahahah
eh ni kuih raya kepunyaan 4org
lagi 2org xbalik lagi
haa, bila lagi 2org tu smp,
maka makin bertambah la
[gila teratur ayat BM aku. "maka" tu weiii..haha]
penuh meja jepun aku ni
tapi aku suke
asal terduduk kat seblah meja ni,
i repeat, TERDUDUK..
repeat again, TER
[masih xmgerti maksdnya? hahaha]
laju je tgn aku ni membuka kuih2 raya ni
hahahahah
"TER" la sgt kan
hikksss =P

then ayie hulur stoberi lak
raya ni dia p cameron
fushhhh, aku nmpk je stoberi,
mata dh juling2
tapi ayie xpasan la kot mata aku juling
sbb bukan juling ponnnnnnnnnn
perasaan je
sbb terlalu teruja dgn stoberi
hahaha =P
owhh ye final lagi 3mgu je
sem ni xde stdy week
sbb replace dgn cuti H1N1 tu
ishhhh gile hape xde study week
kang 1st day exam, 1st day gak la pper aku
nak jawab ape????
lukis muke kucing jiran aku?
ke kek mangkuk aunty tini??
hahahha
since timetable final xkuar lagi,
aku hope sgt gap antara pper pjg
atleast ade masa utk study
aku sanggup abes pper lmbt asalkan ade gap pjg
huhuhu
owhh ye, this saturday ade cls law
adeiiiii baru plan nak balik gombak sat
eh2 xleh..xjadila
kang xde sape buleh anta,
mau menagis lagi
hahaha =P
oklah, nak tdo sat
keletihan baru pulang dr cls
mlm td tdo agak lwt
prep test td
mlm ni, pkul 830pm, ade cls law lagik
errrr aku ni bdk law ke bdk akaun?
hahaha


notakaki: bln dpn ade reunion bdk2 matrik batch aku. 3H2M kat dusun eco resort, phg. TQ ayah sbb bayarkan =)