Sabtu, 26 September 2009

yeahhh T.A.H.N.I.A.H kepada diriku =)

Alhamdulillah =)
aku baru je abes study utk test lusa
terkumat kamit aku dok menghafal td
study smbil cilok kismis ayah
abes tgl suku aku tibai
hahaha
paling mengembirakan,
xssh nak menghafal mcm dulu
yeahhhhhh lps ni buleh balik gombak slalu =P
Syukur sgt dipermudahkan sgala urusanku
wpon study las min
smp tertdo2 kat katil ni haaa smbil menghafal
owhhh itu adalah normal bgku =P
tp cian kat my sis
tdo smp selubung dgn comforternya
tarek smp ke hujung rambut
sbb silau
aku kan bukak lampu time study td
xpela, dia xkesah kot
if dia kesah, awl2 lagi mst dia dh bising
kannn kannnn?
hahaha =P
jam menunjukkan pkul 2:50pagi
mata masih segar
td huda hulur nescafe yg dibeli beliau kat RnR
bapakkkk la pekat nak mamposss nescafe tuh
sekali mnum, ok fine
cm nak mnum lagi je
hahaha
3 4 kali, rasa bilik aku ni goyang2
huhuhu
mungkin sbb dh smgu xmnum nscafe
so badan cam 'terkejut' sket la kot
slalunye mmg hari2 aku mnum nscafe
tp tu kat shah alam jela
kat gombak jarang la
sbb kat gombak takkkkk study
hahahaha
owhh ye, parents balik ptg td
then ajak beraya umah makcik loyah
kwn ofismate mak
aku xikot
study utk test ni
tp bukan study pon
tertdo kat katil ni haaaa
hahaha
tula padahnye study kat katil =P
oklah, since aku berjaya abeskan study mlm ni gak,
mau hadiahkan diriku sesuatu sbg penghargaan
nak turun ke dapo
wat milo ais
gilooo hape pkul 3pagi layan milo ais
lain la milo panas
hahahha
beg pon dh siap packing
b4 balik shah alam sok,
maybe singgah umah paksu kat klang
umah adek ayah
berayaaaa =)
notakaki: benarkah lusa dh stat cls??? cam xpercaya je..sambong coti lagi buleh?? hahaha gila keji betoi =P

Jumaat, 25 September 2009

saya mahu pulang ke shah alam =(

masih berada di gombak..
esok sudah hari sabtu
cuti hari raya sudah hampir kpd penghujungnya
plan awl nak balik shah alam hari kamis/jumaat
disebabkan nak prep test utk naik cuti ni
duk kat gombak tabley nak study sgt la
huhu =(
jam menunjukkan pkul 3:20 pagi
mata masih segar
alangkah bagus jika skng ni aku kat shah alam
buleh stay up study
tapiiiii???? =(
*cry*
plan nak balik ari kamis xjadi =(
sbb housemate yg lain xbalik lagi plus ade hal xdpt dielakkan
xpela, bg mereka beraya sakan dulu
lagipun umah mereka jauh
perak, penang, pahang
aku yg dekat ni, xkesah balik bila
if ada yg dh balik, berdesuppp aku balik shah alam
pastu plan balik siang td, jumaat, xjadik lagi
neighbour buat makan2 pulak
adehhhhh =(
disebabkan aku jarang balik gombak,
[if balik pon, aku jarang keluar umah]
kasi can la nak beramah mesra di kala hari raya ni
xpe, after solat jumaat, aku tetap nak balik shah alam
tapi, tgk2 ayah mcm tired
need to rest
aku cam xsmp ati la nak paksa ayah antar
xpela, esok masih ada
aku nak balik shah alam gakkkk
*cry again =(*
ptg2 sket, ayah bgtau esok tabley hantar
ayah ade kenduri kat johor nun
mungkin tdo umah nenek
sbb kenduri tu dkt je dgn kg mak
ari ahad baru buleh anta
maybe ayah hantar ptg2 sket or mlm
siang tu kan baru smp
sure tired
*cry again and againnnnnnnn =(*
nak balik sdri???
buleh aje
tp buku2 aku, sgt banyak
xkan aku nak mengangkut sekotak buku2 naik tren??
dgn beg laptop lagi?
adeiiiiii =(
aku nak balik sgt sbb nak prep test
kat gombak mmg tabley study
hafal skejap je..
15min later, try recal back,
forgot already =(
maybe sbb environment kot
kat shah alam always with book
kat sni, jarang la
plus, aku dh janji dgn hzmate nak pulang awl
sebab ade asgmnt group need to discus together
like law & IBM
sgt bersalah kepada mereka =(
"sory kwn2 serumahku..kita hanya merancang. Tuhan yg menentukan"
*cry againnnnnnnnnnn =(*
xpela, esok pagi parents akan bertolak ke johor
esok jugak la akan ku P.A.K.S.A diriku ini
utk prep test dis coming monday
aku K.E.N.A habiskan gak study IBM b4 balik shah alam
dah smp shah alam kang just recall2 balik je
oklah, masa pon dh pkul 3:35 pagi
mahu tido dgn sepuas2nya =))
gudnite.. Salam (",)

Sabtu, 19 September 2009

salam eidulfitri =)

wowww macam xpercaya je Ramadhan meninggalkan kite
xtau tahun depan umur panjang lagi ke x
utk menemui Ramadhan lagi =(
kini ku masih berada d gombak lagi
pagi esok after solat raya,
baru bertolak ke kampung emak d johor
mengapa tahun ni balik kg lewat?
if x, puasa ke 28 dh tercongok kat kg mak
hahaha
sebab this year, ayah dilantik menjadi pengerusi surau
imam terawih nak balik kg beliau mlm raya
kira harini la
so, ayah menghantar beliau ke airport
mst ada yg bertanye napa dia xbuleh balik sdri ke??
ok2, meh aku jwb skrg b4 ada yg pk bukan2
sbb imam tu cacat penglihatan..
bukan la tahap buta dah..
stil nampak tp kabur2..



pic was taken 1week ago..

lagi semggu nak raya,

kueh raya tgl 4ketui

hahaha

sambil2 duduk after balik terawih,

besh pulak buat moreh sendri

pastu sambil2 stay up mlm2,

laju je ngapppp

hahaha
itu nama nya semangat beraya kian membara =P

owhhhh, thn ni, baru ku tempah baju raya

3pasang sahaja

since 3years ago, pakai je baju thn2 lepas

thn ni baru ade baju raye

tu pon kena paksa dgn mak beli kain ela

di ulang, DIPAKSA

hahaha..

if mak xpaksa, pkai bj thn2 lepas lagi la

hahaha

ntah nape la dgn aku ni

assumption aku,

dh besar ni, semangat raya dh kurang

pakai je ape yang ade

if dulu, zmn kecik2,

dari ujung rambut smp hujung kaki semua nak baru

siap lawan2 dgn sepupu sape lebih menyerlah

hahaha

tp semua tu kenangan d zaman kanak2

skng dh besar ni, aku lebih bersederhana

ape yang ade, aku pakai je


oklah,sebelum mengundur diri,

saya Nur Hannah,
ingin menyusun 10 jari
memohon ampun & maaf
andai ada membuat anda semua tersinggung
sama ada sengaja mahupun tidak
"Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
maaf zahir batin"

notakaki: wpon cuti raya seminggu, raya ke5, harus ku pulang ke shah alam.. naik cuti ni, berderet test & asgmnt nak kena submit. adoiiiii, ni la dinamakan "hidup sebagai pelajar" xde istilah cuti.. =(

Rabu, 16 September 2009

berbuka puasa bersama clasmateku before pulang beraya di kampung halaman masing2 =)

phewwww baru ade kesempatan nak update..
biasela, nak cuti raye ni,
macam2 nak kene settlekan
test, quiz, asgmnt
xlupe gak replacement clsss =((
datang kelas pon cam sekadar nak penuhi kedatangan je
hahahaha
buleh gitu?
eh2 xla, kami baik
xpenah nak poteng2 cls ni
cume hope cls batal sentiaseeeeeeeeee
without replacement
hahahah =P
ok2, since macam2 aku nk cite,
plus daya ingatanku masih kuat,
marilah ku berkongsi ceritaku bersama kalian =)

2ari lepas, 14th sept,

cls kami buat majlis berbuka puasa bersama

d dataran depan masjid negeri shah alam..

bwk makanan masing2, then tukar2

sharing is caringg kan?

hahahaha

kami (hzmate) decide nak masak je

nak p bazar, cam selalu je p

kali ni nak try masak

[bulan puasa ni xsempat masak. balik cls dh petang. mlm p terawih. balik terawih siapkan tuto then ZzzZzzz..4.50pg bagun sahur..]

so kami masak ikan pari asam pedas,

ayam goreng berempah, sayur kubis,

sambal tumis ikan bilis & agar2

balik cls ari senin tu, terus berkungfu kat dapo

hahaha...

janji dgn depa pkul 630ptg kat dataran tu
tp kami smp lewat sket
650 baru sampai
tu pon mahadi amek kami kat dpn SACC mall
kami sosattttttt
hahaha
actually kat area2 situ jugak
tp sbb kami lewat kuar umah
jln jemm
tau jela shah alam ni..
sket2 roundabout
mau terhimpit kami kat roundabout
ishhh kojam2 =P


so sampai2, mintak maaf kat semua sbb lewat,
[kami je yg lewat. lain semua dh dtg awl]
then ade game sket
iaitu meneka kad raya
masa plan nak buka bersama ni,
kami cabut undi
kena bagi kad raya kat nama yg kite cabut undi
then org yg terima kena teka
kat kad raya tu xleh tulis nama pemberi
if dh ade nama pemberi kat kad tu,
automatically disqualified from this game


xpasal2 aku pon disqualified sbb umai suh aku incharge bende ni
ishhhh, xdopat den nak join
huhu
actually,,
game ni was like kotak beracun
if tibe kat giliran org tu, kena teka
hadiah disediakan
dah la aku incharge bende ni,
kami smp lewat
cam kelam kabut sket la
tp xpe, we had fun together =)
kad aku beri kepada penerima,
berjaya diteka dengan tepat sekali
xtau la sama ade dia cam tulisan aku kot
xpon kat kad tu,
dia cam identity aku
sebab aku tulis "NHMY"
stand for, nur hannah mohd yusoff



depa punye la excited nak main game tu lagi tau
sebab yela org bg kite kad raye tnpe bgtau sape dia
cam nak tau sgt2 la kan
hahaha
since aku disqualified, aku dh tau sape bg aku
hiksssss =)
haaa, pagi senin tu, after sahur,
baru terhegeh2 aku tulis kad raye tu
dengan tulisan cakar kambeng
plus kekenyangan bersahur
hahaha
nasib la yeee
sebab mlm tu aku dh ngntuk sgt
balik terawih trus je laju panjat katil
ZzzzZzzzz =)))




ni la masjid negeri shah alam
cantik kan??
ramai je yg berbuka kat sini
errr dari td xde pon pic aku??
ape ni??
hahaha
actually time ni bz sket
dahla smp lewat
trus stat main game meneka kad raye
pastu umairah bg tzkirah sket,
trus azan..
time azan ni la kalut pas kurma yg kami bawak
senduk nasi & lauk2 utk yg lain rasa

kami bape kerat je
tapi bancuh air macam utk satu kelas
ye, kami bancuh air 1 tong
hahahaha
kami wat air blackcurent laici
our 1st trial
sedappppp =)
biasela, puasa ni macam2 teringin
pastu ade je bende2 pelik nak dicuba
hahahha
owhh ye,mamat baju biru tula mahadi
dia amek kami dpn sacc mall
dia juga la bg kad raya kad aku
TQ madi =)


nampak x tong puteh tu?
dlm tu kami buh lauk2, pinggan, sudu, agar2
senang, terus angkut
periuk nasi & tong air pegang asing
tp tong putenh tu bukan kami yg angkat
jejaka 2 org ni yg angkatkan
sebab tu depa ade dlm pic ni
TQ so much madi & amin ;))
ade makanan lebih, kami bg je kat budak2 cls
buat mknn sahur ke..
lauk kami abes disapu licin,
sedap kah???
hahaha =P

after buka, rushing balik umah
solat mgrb kat umah
then trus p terwih
quite tired gak la
sbb pg tu cls 830-4ptg
then balik trus berkungfuuuuu,
siap je, gerak ke dataran
dah la datang lewatttttt
sori again kwn2 =(

eh lupe, ni la kad madi bg aku
siap berselotep kooooooo
hahhaha
aku balik terawih br baca
sgt pening bc dia punye kad ni tau
dia tulis keliling kad
pastu macam mr bean aku dibuatnye
bc kad dia kejap2 melintang,
kejap mendatar
eeeee, ko ni mmg la madi oiiii
tp xpe, kad ko aku xbuh lagi bawah bantal
hahahah =P
owhh, esok aku xde cls dah..
buleh balik gombak
hureyyyyyyyyyyy =))
ayah kate nak amek esok
tghari or after zuhur
mgu ni ayah dh stat cuti..
until smgu after raye la kot
ishhhhh, cuti sketnye awl
amek n kat shah alam ni, lmbt =((
okla, mau berundur diri dulu
nak sidai tudung,
pack baju+ buku2
kot la nak study kat gombak nnt kan..
citttt, pirahhhhh la ko N
harapannnnnnnnnnnn =P


nota kaki: arini mendapat berita adik aisyah kemalangan.. Ya-Allah kuatkan hati kami utk menerima segala ujian dariMu..

Khamis, 10 September 2009

~CROCODILE a.k.a. BUAYA =)~

sem ni gileee ganas aku
hahaha
sem ni saje 2 sandal aku beli
selalunye 1 sem 1 sandal je

ingat sandal utk sem ni,

sempat la pkai until the end of this sem

tp silap daaaaa

hahaha

tgh jalan kat faculty nak masuk cls,

tibe2, "klepekkkkkkkk klepokkkkkk"

eh bunyi dh macam kasut itik yg org pkai masa myelam tu

gileee lawakk

hahaha

aku ingt buyik bende lain

alih2 buyik tu cam dekat je dgn aku..


pandang bawah, kenkonon nak cek kaki,
mmg sandal aku laaa...
bayangkan flat sandal,
kat tumit dia, pecah kepada 3 layer..
aku pon xtau camne buleh jd camtu
padahal sandal flat je pon
xla high heel

balik cls tu, trus tepon mak d ofis..
menceritakan hal sebenar
dgn harapan mak bg beli kasut baru
hahaha
[padahal tgh takut mak marah. sebab baru beli sandal utk sem ni]


so, aku beli masa cuti merdeka baru ni
beli kat JJ wangsa maju
of coz color finkkk =)
TQ ayah, bg duet utk beli sandal =)



nota kaki: kesihatan beransur pulih. tp agak sesak nafas ketika tdo. hidung sumbatttttt..pastu bile batuk, bergegar katil. huhu.. =(

Selasa, 8 September 2009

mushroom soup V fever =P

TQ to incik fauzy
sebab beliau telah membawa sy mam mushroom soup
hilang kempunan..
hehhh, soup pon leh kempunan ke?
padahal br mgu lepas ayah belikan
hahaha =P

actually aku tgh demam

tdo mlm pon pkai sweater+stokin

[xkena kipas pon]

nak bagi berpeluh

cepat sket kebah

semalam incik fauzy bw aku ke klinik

then trus berbuka kat luar

TQ awk..

sy sgt menghargainya =)

now aku bersiaran dr atas katil umah sewa ni
baru lepas mam ubat
ni mate dah kuyu2 je ni
ngntukkkkkkkkkk =(
mohon undur diriii
nak study mandarin dlm 10-15min
[this fri ade test & quiz]
then nak tdo
realy xlarattttt =(
esok cls pack
830am-530pm..
lunch hour pon ade cls
lecturer replace clas
adoiiiiii xtau esok camne kadaan aku
lembekkkk kah???
nota kaki: this weekend maybe parents dtg shah alam..khamis depan balik gombak.. cuti raye.. yeahhhhhhhhhh =)

Ahad, 6 September 2009

~SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN BAPAKU =) ~

ini adalah entry khas kepada bapaku,
Encik Mohd Yusoff b Sulaiman
selamat menyambut ulang tahun yg ke 54
1) semoga panjang umur
2) dimurahkan rezeki
3) mendapat rezeki mengerjakan haji kali ke 2
4) projek2 ayah berjalan dengan lancar
[dapat bonus jgn lupe N. hahaha =p]
5) menjadi pengerusi surau Al-Iman dengan adil & bertanggungjawab =)

ayah, TQ utk segala2nya
walaupon N dah ade schlarship JPA,
ayah tetap bg duet belanja setiap bulan
even duet umah sewa ni pon ayah yg bayarkan
termasuk duet minyak keta
wahhhhhh xternilai jasa & pengorbananmu
huhu
nota kaki: masih berada di dalam mode bz. haiyooooo =(

Selasa, 1 September 2009

diriku selepas common test week =P

pheww, mari menarik nafas lega bersamaku
hahaha
gileee betul common test week
macam final penangannye
abes je pper,
rase nak packing baju cepat2
cuti sem
hahha =P
over disituuuuuuu =P

ari jumaat lepas [28th aug]

aku balik gombak

malas nak naik LRT,

aku p ofis mak

balik dgn mak

balik dgn mak beshhh

xyah rebut2 naik tren

plus ade aircond, radio

duk diam2 dlm keta

masyukkkkkk

tp xduk diam pon

mak byk bercerita

sampaikan dh smp depan pagar umah,

mak xmo trun keta

nak borak lagi

hahaha =P

ni yg besh balik sekali sekala

aku cam dapat perhatian lebih

perasannnnnnnnnnnnnnnnnnnn la ko N

hahaha..

1st day buka, mam nasi lemak kukus lauk sotong

[cedapppp gilossss =) ]

2nd day, aku beli ayam goreng McD

3rd day, ayah beli pizza

4th day, buke kat umah sewa ni haaa

hahaha

tp sekarang aku teringin mushroom soup

masa ayah beli piza, aku bedal sop ni sorang

tnye sume xmo

aku abeskan la

xbaik mbazir

hahhaha

bulan pose ni mane ade syaitonnnnnn =P

[alasan terbaekkkkkkkkk =p]

aku plan weekend ni nak balik

sbb this friday, ayah wat berbuke puase kat surau umah kami

[buke ke moreh eh? aku lupe la. hahaha..=P]

menu dia, perghhhhhhh

meleleh ayaQ liuQ aku

hahaha

eh2 N, betulkan balik niat ko

hahaha

aku nak balik sebab nnt dh stat bz

xde chan nak balik

lect sume pakat nak replace cls+wat test b4 cuti raye

hakikat yg aku kena terima skng ni,

sabtu ni aku ade cls financial reporting

pagi pulak tu

adoiiiiiiiii, nak tidoooooooooooo

eh2 xbuleh, makruh =P