Sabtu, 22 Ogos 2009

common test week

24th until 28th aug adalah common test week
kebizian tahap kambengggggg
banyak xcover lagi weiiiiiii
padan muke aku.
nex sem sila insaf ye cik hannah
[setiap sem ckp camni =P]
tp syukur Alhamdulillah sepanjang test ni,
xde cls
so, buleh la study dgn khusyuknye =P
24th: corporate finance
25th: financial reporting standard
26th: taxation
27th: might be ade replacement cls tax
28th: quiz mandarin
[others papers such as international business and law are depend on lecturer because those papers are not come from faculty of accountancy]
28th until 31st aug, aku ade d gombak
yipiiiiiiii =)

RAMADHAN

Alhamdulillah...,
aku masih berpeluang merasai kemanisan Bulan mulia ni lagi
kepada kawan2 ku,
selamat Menjalani Ibadah Berpuasa
yang sms aku semata2 nak wish,
TQ so much
maaf jika ada diantara kamu ade yg ku xreply
kemalasannnnnnnnnnnn
eh2 bulan mulia ni mana buleh ade sifat malas
syaitonnn semua kena ikat
so sape yg hasut kite jd mls sebenarnye?
kite or syaiton??????
luuuu pk la sendiriiiiiiiiiii
hahaha
[terpengaruh dgn kata2 aisyah. lately aisyah suke sebot word ni =P]
~pic2 dibawah ni xde kaitan dgn tajuk entry. saje nak bubuh =P~

thn ni thn ke 4 aku berpuasa sendiri

means tanpa keluarga

puasa tanpa keluarga ni,

faham2 jela

menu bujang

sahur tu kalo buleh nak mam cepat2

nak sambong tdoooo

hahha =P

ingat lagi last aku berpuasa bersama family

thn 2005

time ni, tgh trial spm

malam b4 nak tdo,

mak mesti tnye

sahur nak mam ape?

nasi or nuget?

[adik2 aku sahur nuget. if nak nuget, mak masak lebih]

secawan milo mesti ade walaupun aku xmintak

sbb time ni kan aku tgh trial spm

mahu gunekan banyak tenaga utk menjawab soklan

then setahun selepas itu, 2006,
aku dapat matrik arau
kat perlighhh nunnnn
bapakkkk la jauh
1st day nak sahur,
mak call
nak kejutkan
tapi aku dah abes sahur dah pon
hahaha
mak tekejut aku bgn sebegitu awl =)
menu aku time tu?
roti tabur milo
kan kat hostel susah nak masak2 bagai ni
beli milo 3in1 & roti,
tbur milo atas roti
perghhhhh mmg sedap la =)
tp sumtimes mam dgn tuna

setahun lepas tu, 2007,
dapat uitm
so, puase kat ostel uitm [melati dlm kenagan =) ]
time ni up sket
hahaha
ayah belikan toster,
buat roti bakar
kadang2 aisyah masak nsi goreng guna periuk nasi
[ketua aras tau, mau kena rampas ni. tp kami pandai cover =p]
hahaha
wahhhh kenangan semua tu =)
tp sumtimes aku mam honeystar dgn milo
[tabley guna susu. mana ade peti sejuk. mnum susu basi kang. hahaha =p]
xpun 3in1 mushroom soup.
cicah dgn roti
perghhhh cedap2 =)
haaa hambek ko
dah msuk hostel ni,
semua bende nak 3 in 1
hahhahaha =P


then 2008, menyewa umah sewa pulak
ayah provide peti sejuk
haaa, hambekkk ko
time ni nak sahur ape pon buleh
lauk2 lebih masa berbuka,
buleh carry forward utk sahur
hahahha =P
beshh pulak mengimbau kenangan silam masa ni =)
tahun depan, InsyaAllah aku kembali berpuasa bersama family
sebab aku practical semasa bulan puase
plan nak prac kat gombak je
takyah gaduh nak balik gombak bile
hahaha
ni pon 2 hari lepas ayah call
td lak mak baru je call
tnye balik gombak bile
dah 2mgu aku xbalik
mak ayah rindu N ka?
hahaha
ok2, mggu depan n balik ye =)



Isnin, 17 Ogos 2009

black-out

aku ingatkan nak post entry ini pada hari khamis lepas
iaitu sehari selepas black out
tapi bz dgn cls, tutorial la
notes2 aku pulak cm hape je
hahaha
so, aku settlekan dulu notes+ tuto
tu yg delaykan nk post cite ni =)

after mgrb rabu lepas,

aku, farah, lina, aisyah & tikah wat discussion group

about our presentation

kami discuss d hall umah sewa kami yg kecik molek ini =)

while, ayie & atie study dlm bilik

sbb esoknye mereka ade quiz financial reporting

ayie study dlm bilik dia,

atie study dlm bilik dia


tgh2 rancak kami discus,
siap buat slide presentation,
tbe2, papppppppp
golap gulitaaaaa
hambek koooo
black out bebehhhh
hahhaa
tapi kami gigih..
stop jap, cari lilin
ade 2batang je..
ok la kan dari xde
hahah..
bile black out je, masing2 cari handset
nak suluh
mmg gelap wehhhh
bile jadi camni je,
satu je aku pk
tkt ade litar pintas yg boleh menyebabkan kebakaran
so, cepat2 aku masuk bilik,
standby jeans + tudung
pd malam tu aku pkai bj tido cam T-shirt labuhnye smp lutut
cam klakar je pkai bj tdo ni, jeans +tudung
ahhhh aku peduli ape
janji keselamatan seisi rumah ini perlu diselamatkan jika ade kebakaran
tp xde pape pon, aku yg over pikir sampai camtu
ni la akibatnye daya imaginasi terlampau tgi =P
yg memeranjatkan aku,
ayie xjerit
langsung xtkt
dah la dia sorang dlm bilik
hebatttttttttttttt ko ayie =P
if x, dia la org petama menjerit
dia ni penakut sikit
haha
ayie diam lama je, pelik gak aku
aku pgl2 la ayie,
"ayie, ko kat mana? ok ke?"
"kite panic smp xbergerak"
gelak gileee aku dgr jwpn dia
hahahha
ayie, ko mmg lawak la =P


akhirnye mereka study kat hall..
kami siap kemas2
lilin yg ade, kami bg kat dorang
[lilin kan ade 2batang je]
sebab esoknye dorang ade quiz
so, bg priority kepada mereke
see, kami mmg baik kan? =)
2lilin yg ade je pon
cahaya still xcukup
aku tgk mereka smp nak tercium buku
dekat nau
xnmpk kot
huhu
xpe2, tu semua dugaan


~ sila abaikan meja study kami yg bersepah itu~
gelap2 pon, masa tgh study, atie gigih masuk dapo
bukak laksa yg dibelinya petang td
hahha
gileee lawak
ni menandakan, blackout x mhalang sesorg utk mam =P
Lina lagi lawak,
masuk toilet, tgu lampu yg dia switch on, bukak
weiiiii, blackout ni mana ade lampu la
ko tgu la lampu terbukak ye
baru ko masuk toilet
hahaha
if blackout org duk diam2 je kan?
tp x bg aisyah
dia bukak peti sejuk
cari air soya yg dibeli beliau siang td
hahahah
lawak la
blackout pon boleh terpikir nak mam/mnum?
hahhaha =P
lina smp decide xmo p cls esoknye
sebab baju+tudung xiron lagi
hahhaa..
ape aku buat ketika blackout?
bwk hs msuk toilet,
nak ade cahaya la kononnye
then gosok gigi, naik katil,
tdooooo ZZZzZzzZZz
besoknye cls 830pg
xkuasa nak tgu ade letrik br nak tdo
dh la aku bgn 530pg
bape jam je kang aku tdo
xawet muda la camni xcukup tdo =P




Khamis, 13 Ogos 2009

mari memakai mask [topeng muke]

wahhhh sekarang ni keadaan makin darurat
H1N1 makin tersebar dgn begitu cepat sekali
angka kematian d malaysia juga makin meningkat
[teratur sungguh ayat BM aku. haha =p]
since yesterday aku sakit2 tekak
today batuk pulak
aiseyyyyy cuak wehhh
badan seram sejuk
dalam biji mate ni kejap panas kejap sejuk
uisyhhhhhhhh takotttttttt =(
b4 aku rase sakit tekak ni,
aku+hzmate telah mengambil langkah berjaga2
iaitu
.
.
.
.
.
.
.
.
.



tadaaaaa, kami telah memakai mask

atau nama melayunye T.O.P.E.N.G M.U.K.A =p

bukan kami je pakai

ramai je student UiTM yang pakai

seee, comel jugak pkai mask ni kan?

hahaha =P

ni cik aisyah & bakal 'puan' tikah
hahaha
1st day pkai mmg kelakar
masing2 tgk muke,
nak gelak
cam penyamun pn ade
hahaha


tapi wehh,
lemas ok pakai mask ni
cam sesak nafas sikit
yela kite sedut balik karbon dioksida yg kite lepaskan
tp ok la drpd kite sedut udara yg xsihat kat luar tu
cobaan berpikiran positif
hahah =p

aku+aisyah cobe la berposing
kot2 la dpt title "BUS STOP GIRL"
tp xlayak owhhh
tau pesal?
dah ade empunya title tersebut
org tu dh request awl2
hahha =P
xpela lina, ko amek la title tu
kami xnak pon =P
so, kami pasrah jela
xpe, alaaaa xheran sgt title2 ni
sebab kami yakin dpt title mis CHUMELLLLLLLLL
hahaha
pangggg laju2 pp aku =P
gileee pasan weh =)





masa ni ramai sgt tgh tgu bus
malas nak berebut
so, kami buat la part time job =p
aku pelik la,
pesal sume pandang kami???
cam kami ni weird gileeee
walhal pakai mask je pon
ishhh dorang ni
xpaham betul dgn mentality org malaysia ni
buat bende baik pdg serong
buat bende xbaik pon pandang serong
uishhhhh
really xfahammmmm



banyak kelebihan pkai mask ni
meh aku listkan
tapi ni jela yg sempat kaji
bz dgn cls la
malas nak pk lebih2
xmasok exm pon ;p
hahaha =P
1) menguap dlm cls pon lect xpasan =P
2) jelir2 lidah dgn org yg kite xsuke pon buleh. dia bukan tau ;p
[ni agak keji la. org baik mcm aku xbuat =p]
3) xbyk bercakap sbb ssh nak berkomunikasi


ni pagi td dgn cik lina dlm bus
pic2 ats ni adalah pic semalam
nak update smlm,
tp mlm td black out
nnt aku wat entry khas utk black out shj
ade things yg lucu n sedih
hahaha =p
haaa pic ni dlm bus pg td
start sem ni student xleh park kete kat faculty
park kat padang kawad,
then naik bus
leceh owhhh
naik keta dr umah
tp park kat pdg kawad then naik bus
if slumber je park kat faculty,
kena saman wehhhh
larat ke hari2 nak kena saman???



clsmate aku ramai yg pkai
bagos2..
smpaikan lecturer corporate finance aku,
nak pkai jugak
tp tabley
sbb if dia pkai,
xleh bg lecture
susah berkomunikasi
lagipun xdgr
suara jd tenggelam
tp cls dia je, bape puluh kali aku nguap
ngantuk wehhh
hahaha
maaf puan/cik
[xtau status dia. 1st day cls, dia xkesah kami nak pgl dia ape. dia ckp, nak pgl kak wani pon buleh. ade ke patut?? uishhhh]



owhhh yee, modul aku weeknd ni postpone
berikutan H1N1
yeahhhh2 aku buleh 'fill in the blank' sume notes2 aku =p
lagi satu, kemungkinan besar the whole UiTM akan ditutup utk sem ni
mksudnye, extend
sebab ramai student dah di kuarantin
and last news, student dr UiTM segamat passed away
because of this virus
lecturer aku ckp, besok, friday,
isu ni akan dibentangkan d parliament
once it is approved,
extend la jawabnye
lambat 6bulan la aku grad
xsukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =(

nota kaki: weekend ni bz menyiapkan asignment yg perlu di submit nextweek & presentation for next monday. also have a quiz for taxation. adeiiiii rela aku p modul. sambil2 org tu bercakap, lelap2 la sat =p

Selasa, 11 Ogos 2009

K.F.C =)

phewwwwww gilee lama xupdate
bz mehhhh
dah penat balik clas
plus tutorial berderet,
nak prepare lecture utk esoknye,
xde maknenya aku nak update
kang dah stat on9 ni,
tau jela
kambeng lalu belakang aku pon xpasan
khusyuk on9
study pon x se kusyuk camni tau
hahha
eh2 jap,
napa kambeng?
ntah la,
aku pon xtau
hahaa =p
aku jadi teruja dgn kambeng ni
sbb dlm keta incik Fauzy,
ade bear kambeng
chumel seyhhhh
rase nak curi je
masukkan dlm handbeg
hahaha =P
eh2 tabley..
berdosa owh curi2 ni
if "curi" hati camne lak?
berdosa kah?
tetttttttttttttttttttt =P


ok, ni cite minggu lepas

cam biase, cite basi =P

minggu lepas ari ape ntah, aku lupe

hahaha =p

after cls, p bayar bil kat PKNS shah alam

bil2 umah sewa ni memang aku yg pegang

niat nak p bayar bil je

tp "TERSESAT" masuk KFC

hahaha =P


aku amek set ni plus air strewberi
pehhhh sedap gilossss
lama xmam kfc,
sekali bila dapat,
rase xnak kuar je dr KFC ni
hahaha
yee, aku tipu je =p
aku mam seketul, tbe2 rase muak
hehh, sape nak mengabeskan ni?
if mam dgn incik fauzy, leh la aku bg dia
kongsi2 ayam
sharing is caring whatttttt
dan2 je
pirahhhh N =P
so, nak xnak, aku pulun mam 2 ketul ni sorang2
gileee senak yut aku
jalan pon dah mcm ppuan tgh sarat pregnant
huhu

tadaaaa, ni la lina
hehhe =P
tgk lina mam burger, cam cedap je
plus dia ade fries,
pehhhh lagi la aku jeles
hahaha
xdela, aku xjeles pon
set aku ni je pon, jenuh nak abeskan
xkuase aku nak mam set dia
huhu
nak bagi aisyah, tikah, or farah,
dorang pon "BZ" menghabeskan set masing2
sampaikan ade abang ni take away kfc
bucket ayam grg jela
kami tgk, msing2 muka muak gileeee
seolah2 ayam abang tu beli,
kami KENA mam
sampai begitu sekali daya imaginasi kami
walhal abg tu xtegur pon kami
offer ayam dia lagi la tidak
so, kami je yang over
hahaha =P
nota kaki: weekend ni ade modul kena attend. saturday n sunday.8am-5pm. xattend, degree kena tahan. xkonvo la aku. uwaaaaa... ;( adeiiiii, baru plan wekend ni nak update notes2 aku. notes2 aku, cam exam question budak2 sek rendah. banyak nau kena F.I.L.L I.N T.H.E B.L.A.N.K....... hahaha =P

Isnin, 3 Ogos 2009

HAPPY BURFDAY INCIK MOHD FAUZY =)

this entry dedicated to Incik Mohd Fauzy
kerana harini,
4th aug 2009,
genaplah umur beliau 23years old =)



[pic di MMS oleh beliau siang td]
[amboiiii, kasut baru nmpk =P]

kamo,


1) semoga panjang umur

2) Dimurahkan rezeki

3) dikurniakan kesihatan yang baiK

4) menjadi anak yang soleh

5) berjaya dunia & akhirat



this year aku bg kasut ni

aritu jalan2, dia macam nak kasut bola & kasut p keje ni

then, tibe2 aku dapat ilham nak bg present ni la

hahaha =P

nak bg jam, tie, wallet, belt,

semuanye dah penah bagi

so this year aku kekeringan idea

hahaha

jenuh mengikut dia pilih kasut bola or kasut ni

sebek JJ tgh sales

IF x, kopak duet aku

hahhaha =P

harge?

adehhhhh mau tercekik aku tgk price tag ni

ekekek =P

tp di sebabkan setahun sekali,

plus dia byk abeskan duet utk aku,

blanje tu, blaje ni

so, layankan jelaaaa

hahahah

harge yang aku ingt 50sennnnnn

tp idokkk la kasut ni berharge 50sen

RMxxx.50

haaa, gitu la =)


b4 cari ksut, kami mam kat laksa shack
cam biase, incik fauzy yg belanje
TQ awk =)
konon nak lambatkan masa,
sebab tujuan sebenar dtg JJ ni, nak beli kasut
xkan datang2 trus masuk butik boot bola
[aim utama beliau ialah kasut bola]
kantoi kang
hahaha
so, wat2la mam dulu
padahal sudah kenyang =P

alamakkk, ape kename laksa ni
lupe lakkkk
hehhhh ingt dah =P
laksa johor
sedap
kuah dia pekat sangat
aku mam separuh je
then bg incik fauzy abeskan
aku abeskan kuah sajeeee =)

nota kaki: arini 1st day stat cls, rase kekok gileee la. pegang pen pon dah xbetul. tulisan ape tah lagi. cam cakar kambenggggggg =P

Ahad, 2 Ogos 2009

di shah alam... besok dah start clas dehhhh =P

waduhhhhhh aku dah smp shah alam petang td
ni bersiaran langsung dari umah sewa pula
gileee liat nak balik sini
agak2 panas telinge ni kena membebel dgn mak,
terkedek2 la aku packing barang
hahaha =P

siang tadi p JJ wangsa maju dgn huda sat

beli stock sabun & makanan aku

sekejapan je stock makanan dh abes

baru 3mgu lepas beli

mana xabes cepat,

asal nak study je, mst nak mengunyah

tp makanan dikunyah abes licin licau

pages yang dah study,

xberganjak banyak

setakat selai 2 je

pastu sebok2 kire lagi bape pages nak abes

haha =P

aku pon xtau nak beli ape tadi
macam dah jemu
tp mulut ni rase nak mgunyah je
xde, nak membeli
dah ade, laju pulak aku mengunyah
hahaha =p

owhhh sabun 3kotak tu bukan aku punye
umah d gombak punya
mak aku pesan
mlm td pesan beli 1 kotak dah la
sebab kat umah ade 1kotak spare
pastu pg td masa nak bagi duet,
mak kate beli 2 pulak
adehhhh as long as mak bagi duet,
aku xkesah la
beli je
hahahha
bile dh smp JJ, mak call
"N, BELI 3 KOTAK LA"
haha nak tergelak aku
kat umah ade spare 1kotak,
ni beli lagi 3kotak
ehhh mak, camni ujung bulan doplas baru beli sabun lain la eh?
hahaha


ni pon aku topup mana yang xde je
sebab awl2 b4 masuk sem,
aku dah beli utk stock sem ni
so mana yg xde,
slalunye topup jela
kang beli tp xguna/mam,
membazir je
barang2 ni huda yang tolong masukkan dm bonet keta
aku ade la tolong sikit2
hahaha
TQ huda =)
sbb tu aku suka bawak dia jenjalan
angkat brg ape semua,
dia yg settlekan
tp duet mst terbangnye la
eh2 nak beli tu la,
nak beli ni boleh?
kadang2 xpasan pon dia amek barang tu
tau2 cashier tu dah punch barang
aku pandang dia, sengih je
cissssssssss, ko ni mmg la huda
tp xpe, pakai duet ayah,
so aku xkesah la =P


smp shah alam td, mau sejam lebih aku mengemas barang
gileeee banyak barang aku
punggah semua barang dlm beg
berterabor barang2 aku
pastu aku panic camne nak kemas balik
gatai p punggah semua, alih2 sdri pening
hahaha




nota kaki: Alhamdulillah cuti kali ini ade gak aku buka2 buku. xde la bawak balik saje2 je..maka, output cuti ni, xde la hangout saje yeee =P