Khamis, 30 Julai 2009

C.U.P.C.A.K.E =)

wahhhh cuti midterm kali ini amat berbaloi sungguh
awl2 cuti aritu jenuh pikir
ape aku nak buat cuti seminggu ni
asignment+project xdpt lagi
yela lecture br stat 3weeks
tibe2 dpt memo from VC UiTM
midterm break is brought forward
kini ku xperlu gusar lagi sbb cutiku dipenuhi dgn aktvti =)
aktviti ape? tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.


yeee, aku tlg jiran [aunty tini] aku buat cupcake

atau nama melayunye K.E.K M.A.N.G.K.U.K =P

aunty tini menerima tempahan sebanyak 700pcs

customer beliau mahu ambil harini [30july]

bertungkus lumus la kami buat.

buat awl2 kang, cepat rosak kek ni

yela, kan kek, mst cepat rosak
niat aku nak tlg dia je

tp dia kate nak bayar gaji kan,

pehhhhhh aku xkesah =)

ade gak duet utk aku berbelanje bkk sem kang

wpon schlarship JPA ku dh msuk mggu lepas

*TQ JPA sbb sem ni cepat nau msuk duet. bodek kah? haha*

first day aku belajar masuk kan dolly paper dlm cup tu
senang je tp leceh.
sebab leceh la
buleh gitu? haha
umah aunty tini ni selang beberapa buah je dr umah aku
jap2 nak kire selang bape.. haha
seblah umah aku aunty kiah, pastu apek kacak,
haaaaaaaaaaa, selang 2 buah umah
hehehe
alaaa dekat aje
if kena kejar anjing pon, sempat la lari msuk pagar umah aku
eh, tak2, sementara nak bukak mangga kat pagar,
dan la kot anjing tu geget aku
hahaha
ok2 ni dah mengarut ;p
actually bukan aku je yg tlg aunty tini
ira+wanie [they are siblings] pon tolong gak
mereka pon jiran aku
selang sebuah dr umah aku
sebelah kiri umah aku, umah meen
then umah mereka
kenapa umah mereka cepat je aku ingt selang bape??
sebab mase zaman sek rendah dulu,
kucing2 meen suke lepak kat porch umah kami
mak aku ni xbapa suke kucing
katanye bulu kucing ni hama
leh dpt pyakit
then ade lg mak ckp
tp aku lupe
hahah
asal kucing dia lintas je,
mak aku dah standby penyapu lidi
acah2 je nak kejo
las2 kucing dia over pulak lari laju2
hahaha
heh ingt mak aku nak kejo betul2 ke?
umah kami ni berbukit
mengah okkkkkk
aku xlekatkan butterfly ni kat penutup cup
sebabnye masa ira tgh buat,
tbe2 dia menjerit
glu tu, dia tertembak kat jari dia
bukan kat butterfly tu
saket ok
sbb tembak glu ni pkai karen
panas owhhh
dek kerana insiden tu,
aku xmo buat
takut. huhu
aku ni penakut sket
bukan takut ape pon
takut saket
hahaha =p



masa tgh buat ni, kami berborak la
aunty tini ni kate kejap je kami dah besar
dulu ingat lagi pg2 tgu bas sek lalu depan umah
kutip kami [aku, akakku, wanie, ira, hazwan]
p sekolah rendah
tup2 skng dh bsar
dah nak kwen
ckp pasl kwen, haha
aritu ayah kate door gift buleh wat kat aunty tini
jimat kossssssssssssss
then aunty tini kate dia suke if wat hantaran
pueh hati wpon bukan dia yg kwen
[beliau sudah berumahtangga. mmpunyai 3 anak]
bila aku mengusik dia buatkan utk akunye nnt,
laju je ckp
" N punya psl,buleh aje..mst buleh"
haaa kau, doorgift & hantaran dh settle
tp calon xde
camne???????????
hahaha =p
"MAK, SEM NI PENCARIAN FUTURE HUSBAND LA"
"CARI LA KAU N, DAH DAPAT BWK BALIK UMAH. TUNJUK KAT MAK AYAH"
"OK SETTTTTTTTTTTTT =P"



semalam aku dtg umah dia tlg2 ni pkul 1ptg
ade la balik umah kejap2..
solat n mam
after mgrb semalam kemuncak segala2nye
cam lipas kudung
besok customer nak amek dah, tp baru siap 280pcs
ordernye 700pcs
xke gileee???
dan malam td kami stay upp utk menyiapkan semuanye =)





mentang2 aku budak akaun,
kejap2 aunty tini tnye aku
"N, 140 KALI 3 BAPE"
"543 TOLAK 160"
"BLAAAA..BLA....BLAAAAA"
ade je yg aku kena menyongak



mule2 dia tnye, aku blur
lepas dia tnye je darab ni campur ni,
tau aku pk ape?
otak aku trus tangkap cari calculater
tekan button on, picit angka2
hahaha
otak aku dh biase di train dgn calculator
so bile simple2 je, aku tetap nak gune calculater
zman sek rendah dulu cepat la aku congak
sebab ari2 kena baca sifir depan ayah aku
xlepas, jangan harap buleh main roller blade on weekend
[zaman ni sgt famous dgn rollerblade]


penat ayah train menyogak dr kecik,
tp dh besor pkai calculater
hahaha
amat xbgs.
aku start pkai calculater pon masa f4..
masa f5, calculater aku hilang kat sek
siap sumpah sape amek, jd KATAK!!!
buleh gitu? =p
at last mak belikan yg baru sbb masa tu nak trial spm
TQ mak =)

customer aunty tini ni title datin gamaknye
nak corak tu, nak corak ni
nak kaler pink puteh sahaja
gilee cerewet
5decoration for 700pcs
aku tgk pink sokmo, juling mate aku
tp dalam hati seronoknyeeee dpn mate ade kaler fink =)

masa aunty tini kate ni utk 4th deco,
aku dh siap2 kire balance lagi bape kena siapkan
yg membuat aku shock,
bile aku kire sumenye,
xckup 700pcs
baru 593pcs
time tu dah pkul 11mlm
aunty tini kate semuanye mmg cukup 700pcs
tp aku kire, xckup,
then kami punggah balik utk kire betul2
box yg dh di selotep, kami bukak balik
ye, mmg betul 593pcs
short 107pcs
byk tuuuu
if shot 30 -40 xpela
sbb pg tu, husband beliau ade bw ke kdai

nak xnak, pkul 1pg, kami bakar cupcake lain
gileee kau, mmg penat la
aunty tini siap tertdo kat hall
sebab saket bdn asek duduk je
elok td dia pgl aku akauntan sbb tlg kire @ congak
skng ni dia pgl aku auditor pulak
sbb trace cupcake xcukup
katenye, if aku xkire, dia mmg xsedar

setelah diselidiki, kami berjaya kesan napa buleh short
sebab aunty tini bancuh 12bancuhan
1bancuhan dapat 60 cupcake
so bile 12 bancuhan, 720 cupcake la
lebih 20
tp xcukup sebab husband beliau terambil antara 12 bancuhan itu
utk buat kek utk kedai..
so short disitu
dalam kedaan kelam kabut,
buleh pulak kami trace napa xcukup
hahaha


aunty tini kate, siap semuanye,
[budget dlm 11mlm siap tp sbb short tu yg lmbt siap]
dia nak bwk mam kat bangi kopitiam
sebagai tnde TQ la
atlast, kami mam burger dpn 7E je
hahah..
heh, burger pon, cedap ape
pkul 130pg mam buger
ira je xmam burger
kenyang katenye
wanie org 1st abes
hehhh, hebatla alonggg =)
smbil2 buat, aunty tini bg air
bila husband dia nak keluar,
siap tnye kami nak mam ape
hehhh, patutnye mkn mnum sdri tgg la
pehal pulak jiran nak hulur
gile xmalu
hahaha
dorang ni mmg baik la
majikan yg sgt memahami
owhh, mereka br bukak kiosk di ikea/ikano d damansara
dekat2 one utama tu
sape nak kje, buleh la
mereka tgh mencari pekerja
aku? mggu ni buleh la aku kje
tgh cti
this sunday aku nak balik shah alam dh
xbuleh la tolong beliau lg =(

finally siap pkul 3:40pg
hahha
terkedek2 la aku, ira, wanie balik umah
tau la angin pagi
sejukkkkk
jalan pon sambil menghirop udara segar =p
smp umah, naik bilik, aku mandi,solat,
on aircond, then ZzZZZZzzzZzzzZ

nota kaki: Takziah kepada Aisyah [hzmateku] kerana kehilangan bapa yg disayangi petang td. 2thn lepas, ibunya pulang ke rahmatullah. semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-Fatihah



Isnin, 27 Julai 2009

char koteaw ohhhhh char koteaw =)

harini incik fauzy janji nak bw aku mam char koteaw
dr hari dia janji, asek la aku terbayang
las aku mam 4months ago..
kat shah alam [sek 17]
tp skng dh xde. tutopppppppp
so bile incik fauzy ajak,
laju jela aku ckp OKKKKKKKKK
hahha..
selalunye char koteaw mlm je kan?
tp incik fauzy kate ade kat wangsa maju.
bukak siang. cedappp
perghhh meleleh ayaQ liuQ aku dok terbayang2 je
hahah..
janji dgn incik fauzy after zohor
dah siap je, incik fauzy sampai, trus masuk keta
dan2 tula pula dia tercari2 kasut beliau bwh seat yg aku dduk
pelik gak aku kuar mam je pon
xkan nak pkai kasut?
slalunye pkai sandal sudeyyy
pkai kasut ni bile jalan jauh, tgk muvie
sekali, tadaaaaaaaaaaaaaaaaa =)
.
.
.
.
.
dia bg beg baju kat aku..
terharu koooooooooooo
kat beg tu ade card yg tertulis:
STUDY LEKLOK & BYKKAN BERDOA
gileee la..
speechless aku
huhu...
incik fauzy slalu bg aku present, blanje mam, tgk muvie
aku?? buleh kire je aku bg dia bpe kali
tp slalunye time besday jela
gileeee keji aku..
hahaha
malu woooo asek dia je bg present huhu =(

haaa part ni yg aku nak cite
CHAR KOTEAW..
b4 p mam tu, kami P JJ wangsa maju sat
aku nak beli barang kat the body shop
after beli, jalan2, baru pkul 4pm
incik fauzy kate kedai tu bkk pkul 5pm
ape nak buat lagi sejam ni???
yeee, kami tgu kat kedai tu
hahah gileee kan aku ni? =p
cian incik fauzy kne desak dek aku je ;p
tgu2,incik fauzy terbaca sign board kdai tu.
bukak pkul 530pm
heh, xpela, tmbah setengah jam je
sementara mengisi masa,
kami solat asar jap kat surau area situ
tgu2, dah pkul 5:30pm, xbukak2 pon
[masih lagi menyusun kusi meja]
tbe2 incik fauzy kate " BUKAK MALAM JELA KOT"
aku pon ape lagi?
terus sentap plus tarek muke
then aku ckp "JOM LA BALIK"
dalam keta mmg aku xbyk ckp
pandang luar je
bengangggggggggggg ok
tgu sejam lebih, tup2 xde hasilnye
sgt xproduktif langsung buang mase camtu je
otw balik tu mcm2 incik fauzy cube pujuk aku
"KITE MAM SATE KAJANG NAK?"
"KAT DANAU ADE GAK CHAR KOTEAW. NAK P?"
[masa ni nak menitis airmate aku. mcm2 dia pujuk aku wpon aku tarek muke,plus xnk ckp sgt dgn dia, tp dia tetap sabar. siap offer mam tmpt lain]
bepatah2 dia tnye,
sepatah dua je aku jwb
sgt xde mood
cube bygkan kite nak sgt bnde tu, tgu sejam lebih, tup2 xde
mmg aku nak nangis
huhu
bile aku turun keta, jalan hala lain
incik fauzy pelik terus call aku
aku ckp nak p pasar mlm.
mak pesan beli ikan bilis
*B4 tu, mak ade call*
"NAK SY TEMAN X?"
"XPAYAHHHHH"
*hambekk ko, garang mcm harimau aku jwb =p*
"OK, TAKE CARE"
tgh jalan2 cari ikan bilis yg bagus,
tbe2 tnmpak ade jual char koteaw
trus order koooooooooo
hahaha
rm3.50 je
tp if rm5 pon aku sanggop beli
kempunan ko
huhu
owhh td incik fauzy msg
bgtau dia serbe slh sgt xdpt bw aku mam char koteaw..
speechless again!!!!
beliau sgt mengambil tahu psl aku dr segala aspek
wpon xde rezeki mam, tp dia tetap serbe slh
aku??? terharu+sedih.. =(
ok, disini sape salah?
  • aku: sebab xpasal nak marah incik fauzy pehallll ;p
  • kedai tu: ko dah tulis 530pm, pesal xbukak?????????
  • incik fauzy: bg harapan kat aku utk mam bersama..

nota kaki:incik fauzy, TQ 4 everything. termasuk la melayan kerenahku yg byk songeh ini, huhu. maaf psl td. ntah nape tbe2 buleh sentap. psl xdpt mam char koteaw je pon. ingat2 balik, lawak la pulak..hehe..TQ jua present td. eheeemmmm2, next tuesday besday beliau la. nak bg present ape eh? asek dia je bg present kat aku. nak kasi kelainan la utk thn ni. ape dia?? waittt n seeee =)




Sabtu, 25 Julai 2009

cuti seminggu =)


wahhh lamanye xupdate
dah stat bz mehhh
adoiiiii, xsukenye aku dgr pkataan "BUSY"
ok2, kite tukar word yeh?
S.I.B.U.K. amacam, ok? =p

semalam aku ade quiz tax

walaupun hanye quiz, kalau xperform,

carrymark mst teruk kan?

so, Alhamdulillah aku buleh buat

owhhh cakap psl semalam,

[dah start nak kaur cite basi ni haha ;p]

tibe2 naik memo pasal cuti midterm is brought forward

starting 27th july until 2nd aug

pasal kes ade student UiTM kena H1N1

so cuti semggu je

utk mengelakkan menularan wabak tersebut dikalangan student n staf

ikotkan mggu ni mmg aku plan nk balik gombak

sbb dah 3mgu xbalik

alang2 kuar memo cuti smggu,

panik aku

hahah

ape nak buat cuti smggu ni wehhh

lecture br stat 3weeks

asgments n project xdapat lg

macam xde kje sangat la

ade pon just tutorial plus own revison je

so after cls mandarin smlm

siap2, packing brg

parents kate nak dtg amek after mgrb

aku bwk balik 3helai bj je [ade spare kat gombak]

pastu aku angkut semua buku2

konon nak study kat umah

hahah

sempat tu kena perli dgn housemate

sbb rak buku aku je yg KOSONG

ahhhh lantak la depa nak kate ape

kang aku jugak yg menyesal cuti smggu xde wat ape

atleast buleh recall balik ape yg dah blaja b4 this

citttt poyo je ayat

tgk2 cuti ni aku hangout je lebih

hahaha..

ape2 pun, tgk at the end of this midterm holiday

ape output nye =)



semalam dapat berita dari Incik Fauzy

mahukan pertolongan aku

kwn beliau baru sahaja start up bisness

tp akaunnye xproper lagi

so, mahukan pertolongan aku

utk membuat akaun kwn beliau dgn proper

sebab incik fauzy akan convert info tersebut ke dalam system

b4 convert, kne la ade accounting yg proper

so, aku setuju menolong beliau

ade la jugak activity aku wat cuti smggu ni kan?

hahaha

besok akan ku study balik accounting related to source document

sbb bende ni aku blaja time spm & matrik

stat masuk uitm, xde blaja dah

bende tu basic je

masuk uitm, blaja accounting based on financial standard

lagi detail la

eh2 ni dah memalut,

plan nak post psl uitm cuti semggu

haha

nota kaki: lusa mau mam char koteaw bersama incik fauzy, yeahhhhhhhhhh =)

Sabtu, 18 Julai 2009

muvie script 7707 =)

hoyeahhhhh siang td aku tgk muvie
cite SCRIPT 7707
kat JJ bukit Raja
p dengan 3org hzmate aku,
ayie, tikah, aisyah
lagi 3 org hzmateku pulang ke kg halaman masing2
biasela, cuti berhujung minggu
yepppp, kami tgk cite yg agak &*%$#!#%
buang mase kami je
cisssss!
ade part yg scaryyy
ade part yg xlogic langsung
bak kate aisyah [hzmate aku],
cite ni cam pengarah yg baru nak belajar buat filem
hahaha jahat ko aisyah ;p
tp kan, bile time seram,
automatic aku dgn ayie jd takut
siap tutup2 muke dengan tangan
abes rusakkk tudung aku
ekekek ;p
ade 1 part ni, aku rase biase je,
means xtakut sgt la
tbe2 ayie [dduk seblah] pegang pergelangan tgn aku
takut kate nye
can u imagine, holding my wrist and in the same time ayie ttup muke dia dgn balang popcorn??
mmg lawak okehhh
aku mmg nak gelak
tp memandangkan ayie dlm ketakutan,
xkan aku nk biar n gelakkn dia
xsampai ati
sgt xde hati perut
yeee, aku baik kan??? ;p
time ni kat toilet b4 msuk cinema
tikah & aisyah kat luar
pgg popcorn
hahahha ;p
eh2 napa aku ade 2 handbeg???
ayiee punye daaaaaaaaaa
aku tlg pegang je ;p
ingt aku byk duet ke smp 2 handbeg ni?
pokai ni weiiiiii
tika saat ini, aku menanti duet schlarship masuk dgn penuh setia
gileee sopan ayat aku ;p
hahahha ;p
after tgk muvie, p mam
part ni klakar
xtau nak mam kat mane punye pasal,
kes x kesah la ni.
follow je
then, main latttttt ta li latttttt depan guardian
sape ganjil, decide nak mam kat mana
hahahha
then stil xdpt jwpn lagi,
lagi sekali kami main ooo sommmmmmmmmm depan guardian gak
gileee kena gelak dengan abg2 kat starbuck
lantakkk la, janji kami xkaco depa ;p
finally mam kat McD..
tikah, aisyah, ayie mam burger mc dulaxe
aku mam ayam goreng hot n spicy
yummmmyyy cedap =)
nak balik, kami terlajak ke klang
xnampk simpang ke "I-CITY"
which is going back to shah alam
kami ni mmg la
asal sesat je, mst ke klang
cube la sesat je JB ke, perlis ke
baru panic tahap gabannnnnnnnnnn ;p
ok2 ni dah mengarut ;p
sampai2 umah je, solat zohor then 4-4 tergolek doggg
tido
penat ;p
after mgrb, 4-4 bz study =)

Rabu, 15 Julai 2009

cerita semalam =)

haaaa, ni cerita semalam ye
lambat pulak nak update
smlm agak penat
plus ade kje yg perlu diutamakan dulu,
so aku delaykan nak post entry ni =)
semalam cls for the whole day cancel
baru saat itu tahu
ni semua arahan dekan
sebab ade program "PROFESIONAL LECTURE"
semua student accounting kne p dewan annex
aku pon pelik napa tibe2 dpt arahan camtu dr dean
might be nak ramaikan orang kot
ntah la, aku pon xtau
sebenarnye malas nak amek tahuuuuu.
ekekke
ok, ikotkan pg smlm, aku nak jumpa dgn lecturer tax aku
dah wat appoinment dgn dia
and suruh dtg office dia pkul 10:15
aku siap2 awal nak p cls cam biase even cls aku pkul 2ptg
sebabnye ptg kang aku kne present jawapan tax aku
tu yg aku nak jmp lecturer tax dulu.
ade additional information yg aku xfaham kat soklan tu
pg2 siap nak p cls, tikah tnye aku
"n, ko jmp Puan Rohayu dekat mana?"
"kat office dia la.. napa?"
"bukan kat faculty law ke?"
" eh bukan la. napa ko ckp camtu?"
"sbb ko pkai bj kaler itam puteh"
"deiiiiii tambichiiiiiiiiiiiii betul la ko ni"
*2-2 gelak hehe*
asal aku pkai bj ni, mst dorang kate aku budak law
ishhhhhhh
smp2 office puan, dia cancel appointment dgn aku
[dia baru nak call aku.tp aku dah terpacak depan office dia]
sbb dia kne p dewan annex..
wajib p, arahan dean
ishhhhh, aku dah la nak present kejap lg
byk nak tnye soklan kat dia
tuppp2, cancel pulak
adeiiiiiii
so, aku lepak dalam kelas je
try wat sdri
[tax ni ade kaitan dgn previous tax yg aku amek sem 2 n 3. tu yg aku ingat2 lupe. xfaham pon yee jugakkkk. hahaha ;p]


memandangkan present kne gune excel,
aku bwk laptop ke cls
sbb kot2 la nak kena edit jawapan aku yg salah after jmp puan
berat laptop tu dah satu hal
nak p cls, kne mendaki bukit yg amat memenatkan
sgttttt la penat
mengah ok bile smp faculty
xpe, excercise ;p
kot la buleh turun 7KG!
hahah



testing layar ni, on pc dlm cls[mmg ade pc dlm cls]
ok, sume working
ready to present je
time ni bertalu2 msg aku masuk
clsmate msg
tnye ade cls ke x
kan arini suppose cancel cls for the whole day
mane la aku tau
*deiiiii, aku bukan cls rep [representative] lg la sem ni. penolong cls pon bukan. so, aku xtau ;p*
aku dgr pon, atas org
xsure
tp time tu aku dh ade kat cls
so, xworried sgt la
cls pkul 2ptg
kul 10pg aku dh smp
hebat kn?
*awal2 sem je ni. hujung2 sem kang tau la haha ;p*
aku xtau ade cls ke x
just waiting
lecturer msuk kang, ade la cls
if xde, balik je la
tido ke, study ke, kaco hzmate yg lain ke
makan je xbuleh. puase!
kannn knnnnn?
hahha ;p


nota kaki: Alhamdulillah, arini ari ke 3 puase nazar. lagi 4ari je nak abeskan. hoyeahhhhhhh =)

Isnin, 13 Julai 2009

jadual bertugas sem ni =)

saje je nak buh pic ni
ekekke..
eh2 nmpak x buku kat belakang tu
haaaa, tula koleksi novel aku
colect since form 2
dulu rajin gileee baca
if beli, mst nak abeskan dan2 tu gak
tp skng tidak lgiiiiii
jarang baca novel skng ni
turun takhta deiiii
ekekke ;p
buku yg aku study skng ni pon xabes khatam lg
asal baca je kan, mule la belek kebelakang
kire lgi bape helai nak abes
padahal baru baca sehelai
dah sebok2 nak kire lagi bapa pges nak abes
mmg la xluak mana ponnnnnnn
hahaha
setiap sem mst camni
tabley nak elak
alaaaa, budak2 umah aku ni dah biase dgn perangai aku
boring owhhhh theory belaka
if calculation, buleh tahan lg
tekan2 calculater, ilang sket ngantuk
ni baca je, ishhhhh tabley aku
eh2, aku bukan nak cakap pasal novel ni
tgk, hanye sekeping pic ni,
melalut sudeyyyy
ekekke
ok2, sebenarnye aku nk cakap pasal ni,
.
.
.
.
.
.
.



tadaaaaaaaaaaaaa =)
mempersembahkan [ala2,suara doremon ;p],
JADUAL BERTUGAS SEM NI ;P
ha, ni la jadual bertugas d umah sewa sem ni
ianya amat bermakna n efficient sekali
tau pesal?
ari2, cuci toilet+ bilik air deiiiiiiii
kuning2 kat tepi dinding+lantai, xsempat nak naik
hahaha ;p
nmpk x aku bertugas ape?
mehh aku retaip balik
mon: masak nasi+buat air
tue: cuci tandas
wed: cuci bilik air
thu: susun pinggan [from sink to cabinet]
fri: sidai kain
sat: buang sampah
sun: sapu sampah

arini ari ape?

senin kan?

haaaa, aku dh masak nasi

dah bertugas

sj je nk bgtau aku dh bertugas

hahahha ;p


nota kaki: harini hari pertama puasa nazar. hopefully dpt abeskan dalam mggu ini juga..

Rabu, 8 Julai 2009

hantu -vs- aku kah? ;p

TEMPAT: di umah sewa, shah alam
MASA: selepas exam short sem
MANGSA: Hannah [aku lerrrrrr]
JURUKEMERA: Atikah
ALAT DIGUNAKAN: handset farah


masa ni xmasuk magrib lagi

tapi aku nak baca Al-Quran dulu b4 tunggu azan

then abes ngaji, xazan2 lagi

[Al-Quran dekat katil belakang nun]

[tu bukan tilam aku. ati punya. aku tido atas. katil 2tingkat]

aku lepak2 smbil julurkan kaki

lenguh pulak duduk bersila masa mengaji


then tikah masuk bilik aku
dia kata aku comel bila pakai telekung ini
*haaaa, ni betul ek, aku xtipu. ekeke*
[aku ade 2 tekelung. 1 umah, 1 bwk ke kelas]
pastu dia keluar bilik aku, masuk balik bawa hset cik farah
nak capture picture aku
aku pon ape lg weiiiiiiiiiiiiiiiiiii
malu la. dah la kate aku comel
ahakssssssssss ;p
aku tutup muka aku dengan telekung
hasilnya begini la gambar yang berjaya di capture
scaryyyyyyyyyyyyyyy la pulak aku tengok
macam hantu pon ye jugak
ayie tengok pic ni menjerit2 ketakutan
tapi akhirnye dia gelakkan aku
katanye aku lawak
cissssssss, tikah yg capture pic ni, aku pulak yg lawak
ekkekeke ;p


Isnin, 6 Julai 2009

~5th sem, 3rd year =)~

harini first day sem baru
of coz, a lit bit of kekok
ekeke..
mlm td xleh tdo
pusing knn, kiri, tekup muka,
stil xleh tdo
adeiiiiii, aku ni mmg la..
1st day kat umah sewa, mst ssh nk tdo
eh2, bgn pg td, tbe2 rase lain
xsangka dh msuk 3rd year..
lg sthn lebih nk grad
yipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii =)
sem ni aku amek 6subj
17crdt hours
suppose 7subj (20crdt hours)
but 1subj dh amek tme shortsem baru ni
so, kurang sket beban
owhhh, ni subj aku amek sem ni

1 ~MANDARIN LANGUAGE II

2~PRINCIPLES & APPLICATION OF REPORTING STANDARDS 2

3~ INTERNATIOANL BUSINESS & GLOBALISATION

4~ CORPORATE LAW

5~CORPORATE FINANCE

6~ ADVANCED MALAYSIAN TAXATION


nota kaki: hopefully this sem is more better rather than previous sem. Aminn =)


Rabu, 1 Julai 2009

~MP3 ku..TQ ayahhhhh =)~

aritu kan, masa tgh wat shortsem,
tbe2 aku rasa cm nk mp3
reason aku nk, cuma nk dgr lagu je
sbb aku study, KENA dgr lagu..
b4 ni, aku dgr lagu kat handset
but, bile slalu dgr, bateri cpt low la kn
sehari aku cas 2 3 kali
gileeee kau sehari 2 3 kali cas
buleh rusakk bateri tau
aku ni punya la jage bateri nk mampuihhh dgn baeknye
ekekeke
bukti?? aku cas, off hset
bile kuar word "fully charged",
aku off then on hset
xpenah cas, biarkan, then aku tdoo *kes cas mlm la*
see, aku amat mjaga harte bende ayah aku belikn =))
gileeee xmalu puji diri sndiri
ekekeke ;'p
mule mintak kat mak..
ckp dgn mak nk mp3
cap ayam pon xpela
jnji leh dgr lagu
sgt kecian ayat aku bukan?
hahaha
tp mmg betul pon
aku nk cap ayam, memory 256
aku budget dlm RM50 je
aku yakin harge dh jatuh skng ni
yela bnde teknology2 ni, cepat jatuh hargenya
nk2 skng dh kuar mp5..
lg la jatuh hargenye =)


smp2 je lowyat, gileeee ssh nk cr mp3
mana nak ade org pkai dh skng ni
then ayah aku tnye cina ni
mana nk cr mp3
tau dia kate ape?
suhh beli hset yg dia jual, dlm tu leh msuk lagu
deiiii, if cm tu, bek xyah..
hset aku ni pon leh msuk lagu
apeee daaa...

finally jmp gak..
cap ape ntah ni
xtau cap ayam ke x
ayah pon xlarat nk pusing2 dh,
dgn sesak, ade event ape ntah kat situ
so, beliiiii sajorkkk =)
aku mintak memory plg kecik,
tp xde kaler pink
amat keciwee
*nk saiz beso, mahal. aku budget RM50 je*
tbe2 ayah aku kate amek je kaler pink tu
ayah bayooo
yahoooooooooooooooo
rase nk terlompat2 je kat situ
yeee, aku tipu, aku kn sopan mehhhh :p
dushhhh muke sdri, sgt xmalu puji diri sndiri
at last amek kaler pink yg bersaiz 4GB
dh same saiz dgn pendrive aku
hiksssss =)
TQ ayah, N jnji sem dpn blaja betol2
citttt dan2 bodekk. pirahhhhh! haha




Nota kaki:lusa mau hangout bersama rakan2 ketika form5. hipppp hippp horayyyyy =))