Jumaat, 29 Mei 2009

TQ Dr Hanim

TQ so much Dr hanim sbb bg sy pinjam texbook ini.. aku dh order buku ni melalui lectrr. tp xdpt lg. kata Dr hanim, by next monday, might be i can get it. kat luar buku ni harganya RM72. tp if bli melalui lecturer, RM65 sajorkkkk. wahhhh beze gilosss harge..



kenkonon pinjam buku Dr Hanim, nk study la mlm ni. sbbnya next saturday ada test. budget baekkk nya. after mgrb nk stat study. alih2 rasa malas plus xdak mud nk study. if rasa malas je, aku xkesah. leh "paksakan" diri gak study *nk ikot mls, xkemana la jwbnye dok melayan mls aku ni :p*.. tp ni xde mud. agak bahaya sket. kang study dlm tekanan. xenjoy.


xpela, mlm ni aku rest. longgar2kan segala urat aku. bg urat mud tu timbul lebih sket :p.. ayah aku kata, if nk study, biarkan mud dlm kadaan yg ok. br rasa tenang & enjoy. haha sj cr alasan nk kukuhkan lg xmo study mlm ni :p.. sok after subuh, stat study.. chayokkkk2 N =)


nota kaki: mlm ni hanya tgl ber 3 di shah alam. yg lain pulang ke rumah masing2. aku dh balik gombak mgu lepas dh la. jemu aunty blkng umah aku tu kang ekeke :p

Selasa, 26 Mei 2009

konvo =)

haipppppp2, bukan aku yg konvo la. tajuk entri tlebey sudayyyy. ekeke.. actually arini ari ke 2 UiTM adakan convocation..

owhhhh pg2 aku nk p cls, tgk sane sini org bgambar dgn jubah mereka, jelesss seyyyy. siyes!! tlintas dlm hatiku bile la turn aku ye. uhukkkk.. xpe2, akan tiba masa itu.. =)


tgk org pkai jubah pgg bunga jalan sane sini, bgambar bsama family & friends jeles ku kembali semula. haha.. siyesss la wehhh. aku nk konvo gak ;( *aku post matrik. so xdpt rasa konvo tme dip la. kne tgu aku abes deg ni*

dh tentu jualan bunga, bear, choc sgt laku ketika ini.. *tpk gak nk bkk bisnes tme ni. tp mls la. bz dgn cls :p*

beshhh je aku tgk mereka2 ini konvo.. xpela, keep it as my own motivation to grad on time!! yeahhhh =) *cobaan utk bfikiran +ve. padahal tgh jeles gilossss. ekeke ;p*


menarik gak bende ini aku tgk. xpenah aku tgk ada jual d majlis konvo. maksd aku, kan slalunye bunga, bear & choc je..



minuman utk para hadirin la kot. xkan sume ini aku punye ;p


aku hanya mampu pandang kegembiraan mereka dr jauh shj. mereka bsama jubah ,scroll, bunga ditgn, sedang bgambar, ada yg sedang menangis kegembiraan. owhhhh cepatla mse 2thn niiiiii. aku plak nk konvo ;p


see, aku sedang pk masa depan ku. haha.. :p dah2 la N. ko tu ade lg 2thn. sgt lama okehhh. baik ko pk pljaran ko drpd sebok2 konvo org. haha.. xdela, xkuase aku nk sebok2 konvo org. aku tgh pk intersesi (shortsem) yg aku tgh amek skng ni. final lg 4mgu, sekejapan je masa blalu...br mgu lepas register. mampukah aku dpt dean list lgggg??



nota kaki: mahu solat & bsiap menemani Aisyah ke pusat kesihatan UiTM

Ahad, 24 Mei 2009

di shah alam =)

owhhh aku dh smp shah alam ptg td. parents anto. buhsan la pulak dh ade kat shah alam ni. for sure kne ngadap buku balik. adehhhhh =(...


ayah ckp nk anto dlm pkul 3:30ptg. aku tgk jam, br 2:30. ade lagi sejam. pack brg siap2, baring kat katil, layan lagu kat hs. tup2 tlena.. haha. hangin je huda. kata pkul 3:30 dh ready nk anto. tp aku ttdo. soryyyyyyyyyy huda :p...


b4 btolak, ayah isi minyak dlu. kat area mana ntah. aku gagal knal pasti. haha.. huda belikan aku air ni. *cam tau2 je aku ske dutch lady prise coklat*. tau ape jd? air ni dh masam & bketul. aku sedut skali je. trus bluwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

memandangkan ayah aku isi full tank, cam lama la kan. aku trun keta dgn huda, p tkr balik. yg peliknya x expired lg. sebaik dpt yg lain. masa abg tu nk bg yg br, yooo2 je pesan dgn aku:
"akak goncang dulu ye b4 mnum"
"sy dh goncang smp tertonggeng2 kotak ni. bkk2, masam.."
"ok yeke *sambil senggih2* "

haaa inila muke org yg mnum air yg dh rusak. vengonggggg sungguh. sebaik aku ayuu, penyabar *sungguh xmalu puji diri sndiri. haha :p*. ckp baik2 dgn abg tu. if x, mau jd hulkkk. hahaha :p



aku xtau nk watpe after mgrb td, gigih aku iron bj kurung since 8pm until 10:30pm. 19helai bj kurung & sehelai tudung (pkai esok). pakinson owhhh aku berdiri 2jam setengah. then stop. xlarat lak.. diri lame2 sakit tumit lerrrr
nota kaki: smlm jmp Pn Salina Ishak kat pasar mlm d gombak. sgt tharu dia masih mgenali aku. dia ajar aku math form 1. then dia pindah sek lain. 7thn xjmp, dia masih ingat & kenal aku..


Sabtu, 23 Mei 2009

movie

fushhhhh tarek napas jap..hiksss :D.. Br arini bpeluang nk meng-update. bz lohhhh... ekeke :D


sesak napas aku amek short sem. hehhh pasni xmo dh aku amek. very2 risky. mmg aku berani amek risiko btol. bygkan la for this pper suppose to finished all slybus within 14weeks, but i take only 5weeks for this short sem. dah la pper ni 3crdt hours. consists of 2 parts. lab session & theorical part (14 chapters).. xke crazyyyy namanye tuu?? bg aku,short sem ni sesuai utk repeaters & student fast track aje..

1st day mmg xblja, which is monday (18th). for tuesday, dh stat blja, haaaa time ni nk mampuihhh aku rase. bapakkk la, mmg cepat lect tu ajar. tcungap2 aku.. 2nd day pon cam ni gak. lajuu gilossss. 3rd day aku relax sket. haha sbbnye mlm tu, aku dh prep utk cls pg nya.. br 3 ari blja, lect aku ni decide nk wat test. which is friday (semalam la).. dh la bgtau sehari sebelum ;( *ikotkan dia nk wat test nex mon. so weekend ni leh la prep*

abes je test, bdk2 umah aku plan nk tgk movie kat JJ bukit Raja. alaaaa dekat aje. area blkng umah sewa kami aje.. p semata tgk wyg. no more shopping2. budget lariii lohhhh. ekeke ;p..abes tgk movie, depa anta aku kat station komuter pdg jawa. aku balik gombak mgu ni.adehhhh sok nk balik shah alam dh. sekejapan je masa berlalu :(



kat JJ. tikah tgh survey cadar kwen knduri blah umah dia. murah. ade less smp 70%.. heh sume kwn2 aku ade yg dh tunang & nk kwen. bila la turn aku lak yeee. dushhhhhh kat muke sdri. study pon xabes lg. haha.. bak kata parents aku, settlekan satu2. abeskan study, then rasa gaji sdri. biarkan setiap satu yg kite wat, kita rasai pgalaman itu. kang dh kwen, dh tentu xlari dr tggjwb. duet gaji sah2 xleh pk utk diri sdri je. owhhhhh camtu lmbt la N kwen yee Mak ;p

time ni mane ntah lina hilang. lina kate "kejap2, nak p kdai seblah". tgk2 xde pon. adehhhh, kami dh nk msuk. lg 10min movie nk stat tp nak beli popcorn & msuk toilet dulu. after capture pic ni, lina muncul depan kami. selamattttttttttttt. sebek kami xreport pulishhh tau lina :p..
from left, farah, aku, tikah. psttttt sj je duk seblah tikah. amek berkat & aura sket. bln 12 ni dia nk naik pelamin dh...;)


nota kaki: sgt malas nk balik shah alam esk. sbb mls nk p cls esoknya. buleh gitu? haha :p.

Ahad, 17 Mei 2009

first day

arini first day msuk short sem. adehhhh a little bit of kekok. cuti smgu xde watpe kat umah, tup2 kne ngadap buku balik.. =(



cls pkul 8:15am-10:15am.. everyday. sbb nak abeskan slybus cepat. takut xsempat cover. aku amek 1paper je, leh la pay more attention kat paper ni. senang cite stat study, pper ni. 2jam berikutnye pon pper ni. 4jam berikutnye pon stil study pper ni. xdenye nk tukar2 pper lain. aku amek pper ni je pon. nk tukar study pper lain ape jadahnye ekeke ;p



mlm td tdo awl. kul 11lbih dh naik katil. tp tkebil-kebil mata ni lagi. pukul 1 br lena.. adehhhh napa xleh lena ni? katil lain kot ;p.. xdela, xtau napa, pusing kiri, pusing kanan, tekup muke, stil xbuleh tdo.. ahhhhhh napa ni?




sedar2 dh munyik alrm clock.. dh 5.30am..bgn jela. siap2 p cls, buleh pulak aku bantai lupe nk pkai student card. haha smgu xbgantung kat leher ni, so lupe la :p *kne mam kismis byk2 ni ;p*




masuk cls, lecturer bg briefing, tup2, ok, cls abes. ekeke.. smbg esok. then kami (aku &hzmate) p...

1) bukak a/c ASB (kat post office uitm je. which is dekat dgn faculty aku)

2) byr bil2 umah (bil2 umah aku yg pegang),

3) beli brg dapo,

4) kdai hardware cri cemin (aku tpecahkan cermin kat dapo masa gotong royong umah sewa. so nk ganti balik la. xkan nk buat bodooo je..uhukkkk),

5) beli lauk (utk 1umah. nsi masak sdri)






aku tolak troli, depa ilang ntah kemana. haha.. bile jmp, masing2 penuh brg d tgn nk masuk dlm troli. ape lagi, aku tolak troli laju2 p tmpt lain. sederet depa blkng aku mgejar nk buh brg dlm troli. haha aku kejam bukan? :p.. biarkan kami berdrama kat pasaraya bintang sek 7 :p

hitam gilossss ibu jari aku. gara2 nk buka a/c ASB la ni. dh toyoh2 dh tisu pon xleh ilang gak. ink ape post office ni pkai utk cop jari yeh? bapakk la punya susah nk ilangkan.. hikssss *sila abaikan beg aku di belakng*


ok, ini la hasilnya. sebaek trus dpt bukunya, kata kwn aku, masa kwn aku nk buka, xdpt buku. sbb abes stock. hehhh bgus btul2 semua dh ade kesedaran myimpan duet smp kwn aku nk buka account, xde buku..baguss2 =).. so, marila kita sama2 myimpan duit utk masa depan yoooo ;p *dh berumur 20thn, br ade kesedaran nk myimpan duet. hehhh xpela, urat kesedaran aku lambat sket timbul. tp mujur juga ianya timbul b4 aku kwen kn? kira xterlewat la ni. hikssss:p*


nota kaki: ayah, sori n tbawa balik USB hub ayah. kelam kabut kemas barang aritu, laju je msuk dlm beg laptop..2mgu lagi n balik, n pulangkan yeee.. huhu~


Jumaat, 15 Mei 2009

renew licence

Alhamdulillah dapat juga renew arini. asek postpone aje due to ke-buzy-an yg melanda diriku.. huhu..Actually my licence due 9th feb 2009. sudah lama bukan ianya mati? tp masih xberkesempatan lagi nk renew that time sbb tme tu tgh bz dgn test, presentation, quiz n segala bagai mak nenekkk.. so, aku dahulukan mana yg penting..*ku akui sem ini sgt heavy bg aku. byk kali rasa downn gilosssssssss. rasa nk hantuk pala kat dinding pon ye gak. tp xterlaksana pon. br plan. aku maseh waras okehhh ;p* since kat shah alam aku xdrve, so tu yg aku postpone until cuti sem, i means when i at my hometown *gombak laa*..




lmbat nau la pulak tgu enjin panas. capture pic dlu. ekeke.. pesal aku siyes je ni? adehhhh actually tme ni tgh panas bahang yang amattttt. tu muke pon ketat je. hikssss... ;p *lately mmg panas mbahang gilosss..nk2 time tghari. tu yg aku malas kuar umah*

dup dappp dup dappp..hehhh aku dapat surat dr jpj.. pesal ni? saman? bukan saman hanye pulishh je buleh kuarkan? jpj pon buleh ke? mula konpius ni.. huhu.. nk kata posmen silap anta surat, nama aku betul je tu. alamat pon betul.. adehhhh tdegup kencang jantungku. aicehhhhh ;p *ketika surat ni sampai, aku kat shah alm*



tau surat ape? peringatan pbaharuan lesen daaaa. hiksss suspen aje jpj ni. dushh dushh br tau. ekekke.. agak polik why aku dapat this letter? parents aku tkejut gak la when received this letter. lesen depa mati, x penah2 dpt letter cam aku. *see, how important i am. hikksss ;p*


owhhh aku renew for 2years. due date, lbih kurang date grad aku. so tarikh keramat la ni. haha ;p so semua sekali RM62 *Rm2 komisyen. aku wat kat pejabat pos. macam biasa, bukan duet aku pon. duet ayah aku bg td b4 p pej pos ;p*

P/S: Account ASB wat kat shah alam kang la. sbbnye aku tertgl form & salinan mycard yg dh aku fotostat kat shah alm. nk amek form lain, cm mbazir je kang. tau la form tu free. tp kne pk gak kos yg depa kne bear. xbuleh selfish wooo. hiksss :P





Khamis, 14 Mei 2009

potong rambot

ekeke plan nk ptong rambot tuesday. tp hambekkk ko. thu (today) baru berkesempatan. tue aku cam xlarat nak kuar umah. kan mgemas bhgian atas umah.. wed lak kan aku p maxis centre. nak kuar, hujan lak. . lgpon dh petang sgt. di buatnye ramai yg Q, lambat la turn aku jawabnye. so arini br bkesempatan. xpe, kite hanye merancang DIA yg menentukan segala2nya..


Las aku potong rambot thn lepas. dlm bulan 9 xsilapnye. gara2 tension dgn cara PM k. Rajendran mengajar paper costing. pening owhhh aku nk memaham cara dia. by today, sekejapan je rambotku sudah panjang kembali =)


owhhh sgt murah potong disitu. RM8 je.. murah bukan? *bukan duet aku pon..mak aku tglkan duet b4 dia p kje pg td :p*


balek potong rambot, skali pndang kat cermin cam elyana..2x pandang cam nora danish.. 3x pandang uishhhhhh cam nasha Aziz la pulak.. 4x pandangggggg, sudah2 la tu N, ko tetap Nur hannah..bukan elayana, bukan nora danish, dan juga nasha aziz..wakakaka ;p

tgh2 rest balik tu, heh rasa cam mising la..apesal ek?? duduk xkena, jalan pon xkena. tdo? lagi la xkena.. cam ibu kucing mati anaknye dibuatnye..pesal ni?? haaa aku tau pesall..wakakaka ;p



aku lupe nk basoh baju b4 kuar potong rambot td. ekeke.. sbbnye pg td hujan lebat gilosss. so basuh pon xberbaloi la kan. kul 12tghari, br benti hujan.. tu pon cam nk hujan balik je...tu yg delay kn basuh baju.. ok, balik potong rambut, kutip baju kotor..


rasa kekok lak basuh baju di siang hari sbbnye kat shah alm, aku bsh baju mlm. after isyak & sume hzmate aku dh mandi.kan siang tu pkai bj kurung p cls. so nk bsuh bj pg, mmg xde baju kotor la. mlm tu, after sume mandi, br ade bj kotor. kami jenis basuh baju bsama. mksd aku, bj kotor kami akan dimasukkn ke dlm laundry net. then msuk dlm mesin. jimat air & sabon bukan? basuh sorang2, mau melambung bil air kang *kehidupan di rumah sewa ni, xleh pk diri sndri je. kena pk beban yg akan dipikul bsama nnt*

okkk, mesin ni yg masuh ye. bukan aku. ekeke.. msuk baju dlm washer machine ni, buh dynamo, picit segala bagai option dia, then tguuuuuuuuuuuu =)


lima poloh minit okeh kne tgu. ape aku nak buat? kurang2 if aku basuh b4 kuar potong rmbut td, balik tu mesti dh siap..leh trus sidai. tp nk buat cmne. aku leh pulak lupe. lgpon mmg aku xbiase basuh baju siang..dh tbiase kat umah sewa basuh bj mlm..



lima poloh mimit sgt lama okehh. tmbah 10min, jd sejam jwbnye. ape nk wat? jenggg jenggg, aku mam wafer ler. beli after potong rmbot td. aku mintak nk choc lebih sket, sememeh abes wafer aku ni. cisss akak ni..mmg la! huhu.. tp xpe, sedap okeh choc byk, mam tme panas2.. ketika ianya masih garing.. perghhhhhhhh nikmat terasaaaaaaaaaaaaaaaaaa =).. jemput mam yeee..=) *hzmate2 ku, aku telah bjaya mam wafer kembali setelah peristiwa pait yg melanda dirinku..masehkah anda sume hengattttt??:p*




Rabu, 13 Mei 2009

ke maxis centre

akhirnya arini aku ke maxis centre. dh 5ari xde line, sgt2 la melampau.. ssh ok. bile ade line je, btalu2 msg msuk. antaranye mxis.. msg miscal.. bgs gk mxis bg msg, inform no mana cal kite xdpt. atleast kite leh tau sapa call kite kn. *dan2 puji maxis. ekeke.. padahal hatiku telah tgurisssss dgn maxis ni..huhu*



"ok dik, sila duduk sebentar, anda akan dilayan sebentar lg" kata akak yg comel lg cun itu =)..wahhh dia pgl aku adik? bmakna aku maseh lg mude ye... *sila pcayeee. aku yakin sgt2 akak tu xpndai mnipuuu :p*.


xlama pon mnunggu. sekejapan je no aku d pgl. b4 no aku, orgnye dh ke kaunter. so xlama la kn. p je kat kaunter..

"blaaa blaaa blaaa *bgtau mslh aku lerrr*
"slalu xde line kat area mana?"
"sy br perasan xde line hnye d gombak. sbb sy br pulang ke gombak. cuti sem"
"owhhh skng technician kite tgh upgrade line kat sane.so mmg xde line la. byk customer dr gombak dtg complain bende yg same tp kite xleh watpe"

"ooo yeke..dh bape lame technician tu upgrade ye? *sebok je aku nk tnye.ekeke*

"dh smgu"

"smp arini maseh xselesai lg? sy xde line dh msuk ari ke 5 ni.."

"x..mseh lgi upgrade..ada apa2 lg buleh sy bantu?"

"ok xde. tq*


3ari lepas aku call helpline. dia suh dtg maxis centre. nk cek setting if setting hs aku lari. if sim prob, dia ganti sim baru. melalui call, dia xdpt detect la kan nape sebenarnye xde line. tp xde pulak dia bgtau kwsan umah aku tgh upgrade line. maxis ni, sj je bikin gempakkk. owhhh hatiku tlh tguris dgn maxis ni..huhu




lantakkk la ko maxis...daku telah btukar celcom.. stil xpkai lg sim celcom sbb sim ni akan diaktifkan lg 2mgu lebih. so sementara nk tgu aktif, pkai la no mxis ni dlu.

konon2 majuk dgn maxis, tkr celcom trus. ekeke..tp no stil no maxis, cuma tkr lline je. ape kesss?? :P

xla, actually kat shah alm ssh sket dpt line. kat gombak ni, slalu je ade. line 3G pon senang je dpt.. kat shah alm mmg hampeh la kn. nk2 kat faculty aku. ssh beno nk dpt line.kat umah sewa pon same. mybe sbb umah swe aku ni bwh sekali, dihalang oleh umah2 atas. yeke camtu? haha :P



eh2 tibe2 ade pic aku. ter-upload la pulak. maaf ye..ekeke :p *mmg sengaja pon nk buh pic latest aku ni haa.pic dlm keta b4 ke maxis centre..ekeke :P*


after p maxis centre, jmp abg sepupu aku jap. lama xjmp donggg..slalunye jmp time raya je. bila dia dtg umah kat gombak, aku lak kat shah alm.asek la xjmp. so raya jela kami jmp.
jmp2, dia blanje aku KFC. hehh sapa nak mgabeskan ni? bykk gilosss dia bg. akak aku kat ostel dia. ayah lak xblk lg outstation ke sabah. so manusia dlm umah ni ade 5org je. ibuku xmkn kot ayam2 ni..mlm2 slalu ibu mkn roti or biskut with air milo or susu anlene..
ayam 15ketui (spicy), kentang 2, coslow 2, wedges 2, bun 10ketui, air pepsi sebotol, sos sebotol & gift from KFC
haaa hambekk ko, sos pon dia bg.. :p katanye sj bg byk..lama xdtg umah kami. nk dtg asek kansel je. bz kje.. yooo la tu abg din :P

aku mkn seketui je. tbe2 rase kyg tgk lambakan mknn yg abg din bg. jemput mam yeee =)...



~ esok ayah balik!!! yeahhhhhh xsabar rasenye. byk story nk dkongsi bsama. cant waitttttt =)~

Isnin, 11 Mei 2009

short sem

cuti sem ni aku amek short sem utk pper nextsem.. Accounting Information Systems (AIS510). reason aku amek, leh kurangkan crdt hour sem dpn. yelaa, sem ni aku amek 23crdt hour, sgtla penat.. lgpon cls utk shotsem ni hanye dibuka 3 kelas. so, limit la..


Alhamdulillah, aku bjaya dlm pmilihan utk shortsem ni. bdk2 umah aku pon bjaya gak. so kami 1 umah la p cls cam biase..xler kekok. yg besnye, uitm mst xsesakkkkkkk.. =) yuran sgt mahal okk. aku amek 1 pper je pon..RM200. citttt..terbang duet aku. *bukan duet aku pon. duet schlarship JPA.ekeke ;p*



ahad ni akan ku pulang ke shah alm. bermakna, ade lagi 6ari je lagi buleh senang lenang di gombak ni. fushhhh pasni bgn tdo, ngadap buku. b4 tdo, ngadap buku. kadang2 smp bwk buku naik ke katil.buhsannnnnnnnnnnn =(

saje nk buh pic ni. bulehhh? hiksss =)

perkara yg perlu disettlekan b4 balik ke shah alm:

-bli sandal ke cls

-bli beg

-beli stock mknn + sabon2..

-bkk account ASB

-renew lesen

-potong rambot


mari mgemas =D

arini dok umah sgt la buhsan..bgn2 je, 2 org adik dh p skula..adehhh ape aku nk watni? haa dulu tme sebok dgn study, asek la tbayang saat senang lenang dok umah. bile dh duk umah, buhsan lak.. byk cekadakkkk la ko ni n..wakaka :P


after mandi, on laptop jap, on9, aisehhh buhsan gak..at last, trun bwh, pgg pyapu, zappp zappp, stat mgemas dongggg =)



b4 mgemas, breakfast dlu..dapatkan tenaga utk bersilat sebentar lagi :p

mari mgoreng nuget pkcik ramly..ekeke ;p

mgemas kali ni best..ade pbantu :p.. aku kemas pg, huda *adik bongsu* tlg. dlm tgari sket, farith balik sek *adik 2nd las* lak tlg..haaa copat sket kje aku ni siapp.. finally kje mgemas ku tamat pd pkul 430ptg..aku stat mgemas pkul 930pagi..bapakkk lame gilosss..ni bahagian bwh umah je tau..ape kje aku wat?

-buang sawang yg melekat di dinding

-lap bilah kipas di hall & dapur

-sapu

-mop

-lap habuk

-cuci toilet bwh

-lap dinding dapo (dndg dapo pkai tiles)

-lap cermin

-lap gril

-cuci porch

-cuci bunge

-rendam alas kaki




ni bhgian bwh je..sok wat atas lak..xlarat la pulakk.ponat denn. siapp je, krekkkkk, fushhh pggku dh senget rupenye. ekeke....anlene ni tipu ka? kate buleh mguatkan tulang2.. :P


after cuci lantai porch, aku basuh bunge2 ibuku ni..bunge ni plastik. so habuk senang la melekat..aku basuh kat kelopak2 bunge tu & daun2nye. nk lap cam payah je. sbb antara bunge & daunye sgtla rapat. sempit la.. alng2 basuh bunge, aku main la air..ekeke.. aku gerenti bil air & letrik naik. cz aku psg aircond non stop..mst ibuku pening aku ade kat umah :p


esok adalah ari mgemas bahagian atas pulak ye. arini bwh je. fushhhh penatt.. makkkkkk, nak makcik *ex-maid kami* balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. huhu

Sabtu, 9 Mei 2009

buku + kertas itu milik sy! =)

abes pper tuesday br ni (5th may), trus aku kemas2 buku aku..nk asingkan antara bw balik ke gombak, simpan d umah sewa or recycle..every sem mmg cam ni.



ok, setelah memilih, ketas2 ni aku xgne dh..means akan di hantar ke pusat recycle utk di kitar semula..yg ni mmg btol2 xgne la..yg conteng2..my own tutorial. yg notes, tutorial, mmg aku simpan.. ASSET aku tuh wehhh. dh ade umah sndiri nnt, aku nk ade 1 cabinet khas utk buku2 aku.. bulehh gitu? bapakk la berangan besoo. grad pon blom lg ;p


ni la hasil 1 sem. tu pon aku dh pilih yg ni xgne..if campur yg guna, mmg tebal la..mau 3 rim ketas A4 gamakk nye ekeke ;).. ni pon syg nk buang. xbuang, semak je. sbb ketas conteng2 je pon. kadang2 ketas conteng pon bguna tau. cthnye, aku tgh wat tutorial, tbe2 teringat, mana figure ni dpt. ingat2 balik, kat ketas conteng daaa. ape lg, punggah balik la..


hanye buku2 ni aje aku tglkan kat shah alam. mksd aku, kat umah sewa la. buku2 lain aku bwk balik gombak. sbb buku2 ni akan dirujuk setiap sem & dipakai balik sem akan dtg. cthnye buku auditing *buku kaler blue yg plg tebal itu*, sem 8 kang akan amek audit lg. mana la tau kan nk rujuk balik basic principal yg dh blja b4 ni. so standby jela.. cam aku ckp td, aku xjual buku2 aku pd junior..bkn kdekut yee. tp buku2 ni ASSET plg berharge. ilmu ni lah yg memandu khidupan aku akan datang...InsyaAllah.. *aku beli buku2 yg ori. so mahal gilossss. nk jual, mmg xde la..aku simpan elok2 biarpon berhabokkk ;p*

akhirnya cabinet itu runtuh

pg nk ke sungkai tu, kami bsiap la..nk gerak awl, so smp sane, xla tghari agt. mksd aku, xpns la.. bgn2, aku mandi dlu, smtara hzmate ku yg lain bsiap mknn nk bw ke sana..sandwich, fries, wantan n etc...

tgh2 aku mandi, buyikkk gedegangggggg.. opsss tkejut la aku kan. buyikk gilee punye kuat..mau bgegar flat umah yg aku dduk ni.. ingtkan umah atas kami dduk ni sbb umah dia, asek la byik klentang klentungg.. *mgata umah org lebih. kami ni kul 3 4 pg huuu haa huuu haa lg..wakakaka*

sekali kuar toilet, umah ni daaaa..cabinet runtuh.. cabinet ni tletak d bilik cik farah n cik tikah..

haaaa hambekk koo..beginila keadaan cabinet ni..abes pintu2nya tcabot..cabinet ni kami isi dgn buku2 kami. so bila ianya runtuh, bselerakkan la buku2 ke lantai.. tuan umah tau kami jahanamkan harte dia, mampuihhh kne halau..wakakaka *mana bulehh en nizam, kami wat agrement myewa ni 2thn..akan due end of this year..skng br bln 5. so, still bound the contract la kann* skng ni kami tgh pk camne nk ganti balik.. =(

abes ranapp rak farah..rak ni buh bwh cabinet ni. so bile runtuh, thempap la rak cik farah yg kecik molek itu..cabinet ini melekat di dinding bhgian atas.. so bwh tu, masih buleh letak barang2..

buku2 yg bertaburan di lantai bilik, di bw ke hall dlu..kasi clear kat billik, sng nk adjust cabinet tu


deretan buku yg sempat diselamatkan..



haaa ni sadis aku tgk.. pintu cabinet melekat di bucu katil cik farah n cik tikah..berlobangg tu.




hasilnye palang katil cik farah n cik tikah bengkok..betapa kuatnye cabinet itu mghempap katil mereka..kesian2.. mana x nye, tuan umah buh baju2 dlm cabinet tu. kami buh buku2 dr kami 1st year..skng kami dh nk msok 3rd year.. buku2 lak 1 sem, bapakkk la berat. hard cover. 1 umah ada 7org, haa pk2 la sendiri betapa beratnye cabinet tu memikulnye..


maseh dlm proses clearkan bilik..bwk keluar sume buku2..


ciann naseb buku2 ni..setiap sem kami simpan buku2 kami..xjual pd junior lohhh.. bukan kedekut. tp buku2 ni adalah ASSET plg bharta bg kami..


antara mangsa plg teruk terkorban..ekekeke..almari ni ade bwh cabinet tu, so bile runtuh, ranapp la almari ni bersama2 rak cik farah yg kcik molekk itu.. hasilnye tpakse d buang..nk baiki pon, kayunye udahh patah donggg..




semasa runtuhan ini berlaku, tiada bomba or pasukan pyelamat yg menolong..hanye kami berenam yg myelesaikannye..ekekeke... natijahnye, kmi bertolak ke sungkai agak lewat sket dr jangkaan sebenar.. *actual more than budgeted kann cik aisyahhh kannnnn ;)*



Khamis, 7 Mei 2009

ke kolam air panas (hot spring) d sungkai, perak bersama hzmate2 ku =)

mgu lepas aku ada msg ayah aku..mtk izin nk ke sungkai. mula2 ayah aku xbg..yela ayah aku ni jenis ssh nk lepaskan anak2 dia. pujuk punye pujuk, dapat gak p.. yezzerrrr =)


3ari lepas aku msg lg. kot2 ayah aku lupe..

"salam. ayah, lusa ni n nk p sungkai dgn bdk2 umah eh"
"ok, jaga diri..ayah kat Sabah ni.."
" ok =)"



kami ke sana bawa bekal wantan.. pg2 tu goreng sdri lew..

ni namanye sandwich sardin yee =)

fries 3 polistren..


telur sepapan..utk ape? waittt n seee =)

air oren+ pinggan, mgkuk n sudu..


ape aku bwk? beg baju, mister potato n bantal siput nk hug dlm ketaaa.... =)

siput ni yg teman aku dlm keta.. dan siput ni jgk buat aku tdo dlm keta.. hahaha..mahappp cik farah nggak teman kamo drve...xpe, tikah ade.. ;p


b4 bgerak, cik farah isi minyak dulu.. okkk, buleh btolak dah donggg =)..kami p 2keta..

hampir sampai.. lg 1km exit ke psimpangan sungkai..

tiket msuk ke taman rekreasi kolam air panas..

yg sodihnye keta xbulehhh masuk. cisss penat je aisyah ngurat pak guard tu..haha..yela jauh la weii nk jalan msuk..dh la kami bwk stok mknn bkotak2 ;p

haaa xcaye? kan berkotak2 tu..haha..muke bengang je kne jln kaki..dh la panas..jauh lak tu..


aku dgn ayie p tukar bj jap, tgk2 depa dh terjun dlu..cissss korang xsabo ye nk main air..haha

mam after mandi..lapa lak rasenye..isi yut dlu yeee =)

from left, tikah, aisyah, lina..

aku, aisyah (tudung hijau) n farah..

ayie, aku, asiyah, farah.. apesal kami duk tepi tu? bkn kami tkt nk p tgh2 sbb dalam ke hape kan..tp kat tepi tu ada 1 tmpt air mgalir yg sgt sejukkkkkk.. bestt wooo ilang rse sakit pale


candid cik tikah capture

ni kat air kolam panas lak..td air kolan air gunung..sejukkk... ni tempat merebus telur..thats y kami bw telur sepapan td =)

sedang merebus telur..kami wat 15biji separuh masak dulu..


ayie n aisyah setia menanti telur dimasak..yang ni wat telur rebus btol2 masak.. td kan separuh masak..

lina n farah berlumba2 mkn telur.. kejap2 tnye sesama mereka " ko dh bpe biji mkn?" ;p

aku n tikah tbe2 slow mkn telur..tbe2 pale pening sgt2..nk tumbang pon ade =(

ayie br test mkn telur sparuh masakkk " yeee sedap la"..slama ni if telur separuh masak, dia sgt2 xsuke..geli katenye..



aku mkn 2 biji telur je..ikotkan sorang 5biji..kan sepapan 30biji..ade 6org, so sorang 5biji la.. tp aku hanye leh abeskan 2 biji je..xlarat donggg.. pale pning =(

time tgh2 tgu telur rebus, ade pkcik yg jaga bhgian tu, bg kmi alga..alga tuh dlm kolam air panas la..katanye, buh kat muke, bile dh kering n rase tegang, bilas dgn air (air kat situ air panas.kn kami kat area kolam air panas).. bile dh bilas sume, mmg betul kate pkcik tu, muke rse sgt2 halus, ringan.. owhhh indahnye ciptaan Tuhan..

muke aku nmpk lg pekat dr dorang sbb aku pkai kemudian..depa punye dh nk kering.. mule2 aku xnk pkai sbb cm geli je..lgpon time ni, aku tgh tgu telur masak. yela dia ade timing dia. cm nk separuh masak, tgu dlm 2 3 minit.. akhirnye aku pakai gak sbb dipujuk rayu oleh mereka ni..haha

haaaa hambek ko..aisyah bukan pkai kat muke je..kat tgn skali tau..hebattt ko aisyahhh ;p


komender palapes sosat..haha.. ni aku br je pkai alga tu.. tgh tgu kering..


woooo part ni beshh.. merah2 muke aku tahan panas..haha.. hape nama bende alah ni..alaaa yg batu dia tcacak2..tp bestttttt..air kat celah2 batu tu lak air panas, mmg kaki trase diurut.. nk p lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii =)

ni kolam air panas..temprature dia xsilap aku dlm 40 darjah clcius kot.. mmg panas la..aku hulur2 kaki saje..panas wooo ...xtahan..

haaa dorang sume hebat. tahan panas.. rendam trus wpon air panas.. cume aku je hulur2 kaki.. panas mehhh..aku ni dh la jenis xtahan panas.. huhu..
p/s: kami p hanye 6org je.. hzmate aku yg lagi sorang, ati, xdapat p sbb dia dh balek semlm..pulang utk bsama anak n husband dia..anak dia br 2 bln lbih lewww.. komitment yg lebih penting perlu diutamakan =)